Nem is olyan nagyon titkon, de számítottam rád :-) Köszi szépen! Esetleg a Karosákról valami infó? Na jó, nem akarok telhetetlen lenni. Most az egri hálózat történetével, kialakulásával kapcsolatban gyűjtögetek, elég sok adat össze is jött már, csak még nem volt időm rendszerezni őket, szóval egyelőre egy katyvasz az egész.
Egyébként a járművekre visszatérve a korábbi típusokkal egyelőre azért nem foglalkoztam, tapasztalataim szerint az IK 66, 620/630 és ezek csuklós változatai közül meglehetősen esetleges volt a Volánoknál, hogy helyi vagy helyközi viszonylatokon közlekedtek-e. Tényleg, azt lehet tudni, hogy Egerben meddig közlekedtek 66-osok a városban, vagy voltak-e csuklósok a 280-asok előtt?
Srácok, ezek egri, helyi buszok voltak? S ha igen, lehet róluk egyebet tudni, pl.: újabb rendszám, selejtezés, stb. Amit tudni vélek az, hogy mind a 4.sz. Volán autóbusza volt, de ennél közelebbit az évjáraton kívül nem tudok róluk:
Bármilyen adatnak, információnak örülnék. Szóljatok nyugodtan, ha nagyon terhelem a topikot, de ha nem, akkor még lennének ilyen régebbi dolgokkal kapcsolatos kérdéseim a jövőben is.
Egyiké se, mert a bérleti szerződés lejárt így visszakerült a valódi tulajhoz (Jászkun) Ahol viszont állt már vagy félévet, így hogy egy kalap alá kerültünk Jászkunnal meg még pár céggel a Jászkun kiszórta a Plasmákat hogy ne a placcukon álljon. (Gyöngyös, Salgótarján, Eger) Hogy mik a távlati tervek, meddig marad, mi lesz vele azt nem tudom. Azt tudom hogy nem volt élmény felhozni Szolnokról a 31-esen. Itt a városban viszont elvan. A reggeli egy szűkösebb kanyart suliidőben leszámítva elbír az utasokkal.
Mindkettőtöknek köszönöm az infókat! Hát a Plasmáról nemes egyszerűséggel megfeledkeztem. Pedig olvastam is róla és fotókat is láttam a járgányról szép, agriás feliratokkal, de DKV-s fényezéssel. Azt írod: vendégszerepel. Vagyis csak ideiglenesen van Egerben és nem is került az Agria állományába? S ha így van, akkor tulajdonjogilag kié: DKV vagy ITK? Mert ugye Debrecenből érkezett.
200-as nem sok van ami nem frego. régivágású 200-as már csak kettő van, Classic gúnyába bújtatott 200-as meg 5 db a többi már C80. Az egyetlen C60 is le van most állítva, míg vendégszerepel nálunk a Plasma, ami elég jól teljesít az én meglátásom szerint, mivel nem sűrűn javít ráadásul mindennap reggeltől késő délutánig dolgozik.
Egy nagy kérésem volna. Valaki össze tudna dobni nekem egy aktuális egri, helyi állományt (csak rendszámok). Publikus az e-mail címem, nem muszáj a fórumot terhelni vele. Augusztusban egy hetet Egerben töltök a családommal, szeretném tudni milyen felhozatalra számíthatok. Elsősorban az érdekel, milyen 200-asok élnek még, mert - gondolom - az újabbak (412, E94, MAN, Conecto, Credo, ARC/Ikarus) mind megvannak. Előre is köszönöm, ha segítetek!
914 most kettes szemlés azért nincs is kint. Azt most vázig lebontották.
470-nel egyetértek mindkét gazdáját ismerem, helyiben is rendben tartották a buszaikat. Egyikkel dolgoztam együtt a másik kollégától meg megörököltem a helyét. (KHB-282)
603-ról nem tudok úgy nyilatkozni.
097-tel amennyire lehet foglalkoznak ott az egyedüli gond leginkább az adagoló mivel itt a meleg, le akar fulladni, de ez szinte az összes classicra jellemző.
A Plasma csak egy szép sárga matricát kapott előre, de akkor minőségi munka lett ha összetéveszthető. :)
A 113-as MSL oldala is egy őrülttel találkozott Ludason, ahol a szgk vezető volt a ludas. Dolgozik, de majd mehet plasztikára.
Jópofa megoldása lett a kis 17-es helyi Plasmanak, hogy lefújták sárgára a homlokfalát:)
Azt hiszem, hogy a DZL-470-nek jó gazdái lettek, mert kezd így a végére összeállni az a gép. Még dísztárcsát is kapott EAG-ost, ami kb 15 éve nem volt rajta. Itt is még egy jó pont az anno kukát is látott EFL-603-nak, aminek igencsak gondos gazdái, az egyik legkarbantartottabb géppé tették.
Ami már egy kicsit meglepő, hogy helyiben a KFM-097 nagyon le van pukkanva...:( Ott nincsenek gondos gazdák...:(
Sajnos nem jegyeztem meg a rendszámát, vasárnap ment előttem Felsőtárkányban miután megérkeztünk a kisvonattal, tehát 15:55 után nem sokkal. A műanyag hátfalra is ráfolyt a rozsda az ablak alatti fém felületről, az oldala is erősen rohadt. Agriánál ilyet még nem láttam, általában szépek a buszok.