Keresés

Részletes keresés

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.12.21 0 0 894
Tura lista - hozzaszolas

Egy jo hirröl tajekoztatom a lista olvasoit.
Meghozta a Jezuska a szövetsegünk kozpontjaba az Alfoldi Kektura terkep es
igazolo füzetet. A kiadvany szines, 72 oldalas. Tartalmazza az AK teljes
utvonalat abrazolo terkepeket, valamint rövid leirasokat a latnivalokrol.
2002 januar elejetol lehet megvasarolni 500,- forintos aron, a Magyar
Termeszetbarat Szövetseg kozpontjaban. Ugyancsak kaphato az Orszagos
Kektura fuzet javitott valtozata is.

Bekes, boldog karacsonyt es eredmenyekben gazdagabb uj esztendot kivanok.

Palmai Vencel MTSZ titkar

======================================================
- Tura levelezesi lista - turistaknak, kiranduloknak
======================================================

kvte Creative Commons License 2001.12.21 0 0 893
Azért ez az Isztimér környéki útbuherálás eléggé átszabhatja a túratervet, figyeljetek! Mi jövőre mennénk arra, eddig úgy volt, hogy a Zirc-Bodajk táv pontosan két napban letudható, de a módosítás miatt ez ugrott. Félreértés ne essék, meg lehetne csinálni az új úton is, de nem szoktuk keverni a vándortábort a teljesítménytúrázással, annak ellenére, hogy mindkettő szívünk csücske.

Az új kéktúra atlasz már az új útvonalat írja le, talán másokat is érdekel (Jó tizessel hosszabb a réginél).

Szóval Kisgyón után, de Isztimér előtt, nagyjából az Eszmény-barlangnál van a váltás. A régi kék vonalán most a kék négyzet megy be Isztimérre, az új út nem érinti a falut, tőle NYUGATRA megy. Kb. 3 km után csatlakozik hozzá a piros Isztimérről, majd a két jel 2 km-en át együtt megy a Burok völgy fölötti plató szélén. A piros ezután lemegy a völgy aljába. 2 km után következik Bakonykúti, majd 1,5 km-re a romosnak jelölt Bakonykúti puszta. Aztán az egykori harckocsi lőtéren át megy fel Gúttamásitól délre a Bogrács hegyre, aztán kiér a Gúttamási - Iszkaszentgyörgy műútra. Innen némi szinttel halada Vontató hegy megkerülésével a Fehérvárcsurgói tározó déli végéhez, majd tovább a falu felé. A tározót keletről kerüli, Fehérvárcsurgóból csak a hétvégi házakat és a szőlőhegyet érinti, majd kiér a Gaja-szurdok déli végéhez, az eredeti jelhez. Fehérvárcsurgóra a tározótól út vezet be, rajta kék négyzet jelzés.

kvte

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.12.21 0 0 892
Mondom, hogy elmaradott. :-)
Vezesd be a ttúrázást, és hősként fognak tisztelni!
Előzmény: asciimo (891)
asciimo Creative Commons License 2001.12.21 0 0 891
Hat annyira nem elmaradott helyen vagyok
(Nemetorszag) , de eddig meg nem talaltam egeszseges meretu turakat. Olyat mar lattam, hogy Naturfreunde-club (termeszetbaratklub) de a heti kiranduloprogramjuk abbol all, hogy elutaznak valahova, ott setalnak kb. 2 -2,5 orat, aztan haza. Esetleg jo ido eseten a 'celban' sutogetes, sor, kolbasz egyebek. Probalkoztam az EWV (ez az europai szovetseg) honlapjan is, de nem talaltam semmi kektura-fele maszkalos-pecsetelgetos akciot. De ha valakinek van valamifele infoja, dobjon mar meg vele!!!!

koszi szepen,
asciimo

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (889)
ktaxxyxx Creative Commons License 2001.12.20 0 0 890
"( a dolog hattereben egyebkent az all, hogy valami ritka madarfaj feszkel a Gaja-szurdoknal, ezert kell elkerulni a szurdok egyik reszet)"

A ritka madárfajt vadásznak hívják. Nyugatról települ időnként hazánkba költeni. Komolyra fordítva a szót: az erdészeti rt. a Gaja-völgy déli felében összefüggő vadászterületet kíván kijelölni, ahol éjjel-nappal vadászhat. Cserébe megígérte a Gajától északra fekvő terület felszabadítását, ott a kerítések eltüntetését. Erről jövő év elején folytat a megye tárgyalásokat az rt.-vel. Drukkoljatok!!!

Előzmény: asciimo (864)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.12.20 0 0 889
Hol vagy te most? Akárhol is legyen az az elmaradott ország, legfőbb ideje megalapítani ott is a ttúra-mozgalmat!
Előzmény: asciimo (888)
asciimo Creative Commons License 2001.12.20 0 0 888
Hat azert nem, merthogy tudtam, milyen sar lesz arrafele, es nem volt kedvem feladni 50-nel a 110-esre tervezett utat. Azt tudtam hogy a 110 nem menne esoben/sarban, ezert. Meg azt gondoltam leszmeg iden boven ttura, raerek kesobb menni. Ebbol aztan az lett hogy eljottem kulfoldre dolgozni, es sovarogva olvasgatom a ttura meg kektura beszamoloitokat.
Az tuti, hogy a kinizsire kiveszek szabit, es hazamegyek, addig meg edzek itt.

udv. asciimo

Előzmény: pataporc (884)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.12.20 0 0 887
OK!
Előzmény: Ryan (886)
Ryan Creative Commons License 2001.12.20 0 0 886
Ha senki nem vállalja be, akkor most már lecsapok rá. Úgyis készültem meglepni vele magamat karácsonyra. Így legfeljebb két Nyugatost veszek.
Az aranyjelvényemhez már "csak" az 500 pont túramozgalom hiányzik, jövőre meg kell azt is csinálnom.

SK, azért pls konfirm, mielőtt elindulok a térképboltba.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (885)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.12.19 0 0 885
Köszönöm a reklámot, legalább nem magamat kellett idéznem. :-)
Egyszerűen csak két példány van belőlük valamiért. Természetesen csak a duplumot cserélem. :-) Nem kínálok rossz üzletet, ez elég nagyvonalú csere, és én is jól járok vele.
Előzmény: asciimo (883)
pataporc Creative Commons License 2001.12.19 0 0 884
Tenyleg, kerjunk szamon: te meg miert nem voltal BEAC-on? :))
Előzmény: asciimo (883)
asciimo Creative Commons License 2001.12.19 0 0 883
Nem akarok kotekedni SK, de hat a 649-ben meg ilyet irtal:

Hallottam a rádióban az interjút. Az OKT atlasznak csak az első kötete jelent meg, a Dunától keletre. Hanem a Máramaros! Mit nem adtam volna érte tavaly a Hoverlán! Az egy unikum, még sose adtak ki róla tisztességes térképet. Szerintem ez az igaz i szenzáció, hiszen a kéket össze lehetett rakni más térképekből. Persze mind a kettőnek örülök, meg is veszem őket, píz nem számít!

Akkor meg mert akarod eladni/elcserelni? Huvosvolgytol Nagy/Milicig keszen vagy?

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (880)
kvte Creative Commons License 2001.12.18 0 0 882
Ezt láttátok már?

http://www.kulcsoshaz.hu/

kvte

Zete Creative Commons License 2001.12.18 0 0 881
Jók ezek a sztorik a bélyegzőkkel. Népünk gyüjtőszellemének ékes bizonyítékai. Én Felsőpetényben hallottam a vegyesboltban, hogy a pénztáros a bolt előtti kukában talált egy teljesen jó bélyegzőt, amit gondosan kimentett és használatba helyezett a túrázók számára. Egyébként ennek a bélyegzőnek eredetileg a szomszédban lévő kocsmában kellett volna lennie, ezek szerint onnan vezetett az útja a szemétbe.
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.12.18 0 0 880
Figyelem! Rendkívüli csereakció!
Ha valaki megveszi nekem a Kék túra nyugati részét, adok érte cserébe egy keleti részt (1800 Ft) + ráfizetésként egy Máramarosi havasokat több nyelven (1200 Ft). Mind a kettő nullkilométeres, gyári új.
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.12.18 0 0 879
Nem szeretnék ilyen érzeteket kelteni benned. :-) Úgyhogy csak annyit, hogy a dolog földtörténeti eónokkal ezelőtt történt, és egy ma már nem létező bélyegzőhelyen.
Előzmény: asciimo (877)
pavarotti Creative Commons License 2001.12.18 0 0 878
Apu info: megjelent az Atlasz nyugati része, kapható a Cartographia-ban.
asciimo Creative Commons License 2001.12.18 0 0 877
egyszer én is elvittem egy ilyet

Es melyik belyegzo volt az?
Lehet hogy azert nem tudtam belyegezni akkor?

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (876)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.12.18 0 0 876
Hát nem dicsekszem vele, de gyerekkoromban (jóval büntethetőségi kor alatt és elévülésnél jóval régebben :-)) egyszer én is elvittem egy ilyet, mert olyan jópofa volt. Komolyan mondom, nem voltam tisztában vele, hogy mit csinálok ezzel. Fiúgyerekek gyűjtőszenvedélye...
Előzmény: asciimo (875)
asciimo Creative Commons License 2001.12.18 0 0 875
Egyszerűen nem értem hogy ki a F nak kell egy ilyen bélyegző

Egyszer beszelgettem Palmai Vencellel (az MTSZ gyalogtura bizottsag tagja/elnoke -nemtudom pontosan) es O meselte, hogy egyszer egy videki falubol egy kendos oreg nenike ment be az MTSZ-be egy zacsko (joreszt mar olyan regi, hogy nem is aktualis ) belyegzovel, mondvan szegeny ura szerette a termeszetjarast, de a belyegzoket is.
Szoval nem csak vandalok ( mint pl a Kevely nyeregnel, mert ott egyertelmuen a lakott telepules kozelsege a hibas), hanem real termeszetjarok is hazavisznek belyegzot.
Egyszer veletlenul nekem is a kezemben maradt egy, csak a kocsmaajtoban vettem eszre, hogy meg nalam van... :)

asciimo

Előzmény: Stiggs73 (874)
Stiggs73 Creative Commons License 2001.12.18 0 0 874
Valószinűleg a ogy a bácsi mondta a bélyegző lenyúlódásának a ténye forog fenn. Semmilyen bélyegzője nem maradt, csak a céges, pedig ha jól emléxem E4 igazoló pont is. Egyszerűen nem értem hogy ki a F nak kell egy ilyen bélyegző. Egyébként a Bácsi mesélte hogy egyszer már visszahozta egy anyuka a bélyegzőt, amit a kedves kisfia nyúlt le, de ő is csak azért mert az egész lakás tele volt már pecsételve MTSZ OKT bélyegzővel.
Előzmény: Zete (873)
Zete Creative Commons License 2001.12.17 0 0 873
Szép teljesítmény! Az Újlaki-hegy környékén télen nem könnyű megtalálni a pontos utat, főleg a HHH után. A Csúcshegyi bélyegző anno még itt volt, a büfében, ezek szerint már elvitték?
Előzmény: Stiggs73 (872)
Stiggs73 Creative Commons License 2001.12.17 0 0 872
Megvolt a harmadik menet, bár Hüvösvölgy -Csobánka helyett csak a Rozáliáig jutottunk. A hóhelyzet brutális volt a hőmérséklet hasonlóképp. Kisvasúttal nincs szerencsém, csak alapitványos bélyegzőt kaptam, tudniillik fél 8 kor nincs kisvasút, a vasutastáborban vagy miben bélyegeztettünk. Sajnos az általam tervezett röviditéssel nem nyertünk semmit, sőt... Az Ujlaki helyre való felkapaszkodás a minusz 15 fokban meg a néhol 25 centis hóban, jó meredek sziklás terepen, amellett hogy kicsit életveszélyes volt, majdnem 2 órát tartott. Lábnyom egy szál se, ösvény (a szuszogó)nem található, csak néhány őznyom...HHH-n 10 kor nyit minden, Bakancsos tényleg megszünt, bélyegzőt a Boróka büfében találtunk, betonúton 200 méter az ex bakancsostól (nem lefelé a buszos úton)"falak" felé, be a kapun és balra föl. 10 kor nyit de szoktak ott lenni korábban, még Sör, bor, tea, forralt bor(később) akad. Virágos nyeregig, út nincs csak hó, kb sejthető, merre kell menni, lábnyom egy se. Virágos-nyeregnél a Büféből ellopták a bélyegzőt, de a bácsi szivesen ad cégeset... csöngetni kell... Rozálián a téglagyárnál megvan a vas bélyegző, majdnem használható lenyomat.:-( Itt feladtuk, jüvőhétre marad a Kevély meg Dobogókő, remélem tapos addig valaki utat...:-))))
Stiggs73 Creative Commons License 2001.12.11 0 0 871
Köszi az infót, a kisvasútnál valami mikulás Party volt, meg 500 ember, valószinűleg meglincselődtem volna ha 5 percig magyarázom hogy milyen bélyegzőt kérek, a nagyhatású Mikulás vonat indulása előtt pár sec-kel...:0)))

A Hüvösvölgy, HHH szakaszt lehet hogy lenyiszálom, és fölmászok egyenesen az Ujlakira, a sziklákon. Kicsit izgibb, és nem idegesitem magam halálra azzal, hogy az Árpád kilátóból, csak a "szegény" csokkerek, "putrijainak" ablakán látok be. Kilátás semmi. Ráadásul az út egy csomó szakaszon megy a kocsiút mellet, hullára nincs túra hangulata. Ja és félek hogy nem érek végig ha sok kis büfé lesz útkötben...:-)))))
Üdv Mindenkinek

Előzmény: asciimo (870)
asciimo Creative Commons License 2001.12.11 0 0 870
"... Kisvasútnál csak kereK bélyegző van "

Na ne, tenyleg? Ha legkozelebb mesz, eroszakoskodj egy kicsit, es hosszan magyarazd el milyen belyegzot szeretnel. Nekem is 5 perc alatt sikerult kikonyorognom az MTSz belyegzot.

(Bar igaz hogy egy kb. 7 eves kissrac nyomta bele a fuzetbe a pecsetet, es ez meg is latszik rajta ..:) )

udv, asciimo

ps. Huvosvolgy-HHH szakaszon nem sok jelzest fogsz latni. probald kovetni a kereghianyos fakat, ott voltak a jelzesek.

Előzmény: Stiggs73 (869)
Stiggs73 Creative Commons License 2001.12.10 0 0 869
Két hete inditottam egy jó cimorámmal meg az öcsémmel a Dorogtól- Nógrádig, kéket. Jelzések általánban jók, csak kesztölc fölött kevertünk egy kicsit, a sziklák alatt, jelzés kicsit el van bujva, bár a szintvonalak figyelésével meg egy iránytűvel elég nehéz eltéveszteni, ezzel együtt sikerült. Sokan irtátok hogy szép a kilátás a sziklák alatti dűlőröl, hát pechünkre, kemény tejködben másztuk végig az utat, kb 30 méteres látótávolság. Klastrompusztán, a vasbélyegző megvolt, de állt rajta a jég jó vastagon, a leolvasztás után is siralmas eredményt produkált. A fogadóban a néni szépen elzavart minket, mivel gyerekcsoportot várt, ezért nem tudott bélyegezni. Fénykép nincs csak videó felvétel. Az meg nem nagyon jó bizonyiték. Piliscséven az egyik kocsmában a Bikavér mellé kértünk néhány pecsétet is, itt kaptunk. Piliscsabán, délután nem nagyon lehet kaját kapni, jó esetben a zöldséges még nyitva van ,meg a trafik. Narancs, banán sportszelet, meg ropi sópótlásra volt az ebéd. A dorogi vonal vonatilag elég jól el van látva, bár inkább csak korán reggel. Az utolsó 5 kilóméteren, az út elég mélyen homokos, nehéz egy kicsit menni rajta, de a vonat miatt 40 perc alatt kellett megtenni. Érdemes kinyomtatni az elvirárol a menetrendet... Második szombat Piliscsaba - Hüvösvölgy Csabáról kellemes emelkedő, gyönyörű fehér minden, hó és zúzmara de megint köd van, az emelkedők végén nagyszénás előtt a kis tisztáson már tűzött a nap. Nagyszénás tetejére befagyott a kamera lencséje belülről, nem lettek túl jók a képek, de a körpanoráma látvána csodálatos volt. Nagykovácsi szélén az Ex Zsiroshegyi Th mellet van a Muflon itató nevű műintézmény isteni vörös forraltborral, ja és van náluk bélyegző, MTSZ-es, bár az igazolóban csak a helye van kihagyva. Később a nagy elektromos irtásnál valószinűleg kevertünk egyet, igy kimaradt a szurdok, de emlékeim szerint elég gázos lehet télen tehát nem nagyon sajnáltam. A következő szakasz betonon megy jó hosszan Máriaremetén, nem egy nagy szám... Kisvasútnál csak kereK bélyegző van . Jövőhéten Hüvösvölgy - Csobánka következik.
Zete Creative Commons License 2001.12.10 0 0 868
Igaz, sőt az isztiméri bélyegző már 99-ben is a "gyenge" kategóriába tartozott. A kocsma viszont olcsó és van fagyi is.

A Kisgyóni 8-as tt-n még nem voltam. Idén gondolkoztam a Fehérvárpalota 40-en, de végül kihagytam. Úgy rémlik, mintha az is érintette a víztározót?

Előzmény: bami (867)
bami Creative Commons License 2001.12.08 0 0 867
Zete!
Az oktoberi Kisgyoni nyolcas/felnyolcas teljesitmeny tura mar arra vitt:szep uj haromszog alaku kek tura belyegzo van a tarozo melletti Becsali csardanal,jol jelzett utakkal.
Az isztimeri belyegzo meg ugyis olvashatatlan volt ,le kellett volna cserelni mar:)
Előzmény: Zete (863)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.12.06 0 0 866
Még az idén. (Forrás: Cartographia bolt.)
Előzmény: felazso (865)
felazso Creative Commons License 2001.12.06 0 0 865
A Kék-túra atlsz második (a nyugati) részéről van valakinek új infója? Mármint a megjelenéséről...

FLZs

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!