Keresés

Részletes keresés

nbanna Creative Commons License 2007.08.11 0 0 86

Aug. elején voltunk Mainaun, akkor is gyönyörű volt, életem nagy élménye.

Tavaly a TV-ben valamelyik csatornán volt róla 2 x félórás film, sikerült felvenni videóra. Ezeket bármikor megnézhetem, de olyan jó lenne még egyszer visszamenni oda!

Előzmény: anblock_italia (83)
anblock_italia Creative Commons License 2007.08.11 0 0 85
Ilyenek voltak a lógósak, elég hülye kép, az ablakból készült...
anblock_italia Creative Commons License 2007.08.11 0 0 84
Sikerült előhívni a kölcsöngéppel készített képeket, ilyen volt a nagy bokor a hőség előtt.
anblock_italia Creative Commons License 2007.08.09 0 0 83
Melyik évszakban voltatok Mainaun? Én eddig csak tavaszi filmet láttam róla, akkor nagyon csodálatos lehet a rengeteg tulipánnal, nárcisszal, stb.... Minden virágkedvelő álma lehet oda eljutni!
Előzmény: nbanna (81)
anblock_italia Creative Commons License 2007.08.09 0 0 82
Hát ha ez a vágyad, akkor miért ne tudd a nevüket. Én is kutatok utánuk a leandereknél, nekem az a gyengém, a fuksziákat is szeretem, de nem annyira. Én a leandereket különböztetem meg egészen apró dolgok által, de az tuti, hogy sosem jutott volna magamtól az eszembe a Thalia, mint fukszia név, és lám van ilyen, csak szerinted egy kicsit más. Hát akkor tévedtek az eladók:-(((
Előzmény: nbanna (81)
nbanna Creative Commons License 2007.08.09 0 0 81

Köszönöm a kiállítás-tippet, talán eljutok oda is - miért ne? Évekkel ezelőtt voltam Mainau szigetén, ott láttam egész nagy területen sokféle fuksziát, közöttük sok kb. 1,5 m magas törzses, nagy koronájú példányokat. Csak sajnos akkor még nem volt fényképezőgépem.

Lehet, hogy mások hóbortos különcködésnek tartják, de ha lehet, én szeretem tudni a növényeim nevét...

Előzmény: anblock_italia (79)
HHelen Creative Commons License 2007.08.09 0 0 80
nagyon csini! :)
Előzmény: anblock_italia (73)
anblock_italia Creative Commons License 2007.08.08 0 0 79

Hát hogy úgy mondjam teljesen mindegy, mi a neve, de amikor vettük, akkor megragadt bennem a név, talán éppen akkor volt egy aktuális mexicói filmsorozat Tháliával a TV-ben:-))), de meg amúgy is megjegyezhető a név.

Bécsben, a kastélykertben a lepkeház mellett talán volt egy nagy terület, ahol legalább 100 féle fukszia volt kiültetve, nagyon szépek voltak, igaz, nyár vége volt már, korábban szebbek is lehettek. Nagy élmény volt. Amúgy az egész kastélykert nagy élmény a virágaival, a rózsáival, sétányrózsa fáival, lepkeházával, állatkertjével, mókusaival... Életem egyik legkellemesebb napját töltöttük ott. Ha valakinek kisgyerekkel kedve támad effélére, szerintem, és a gyerekeim szerint is nagyobb élmény, mint  a safaripark. A pálmaház, lepkeház és állatkert fizetős, nem is olcsó, de megéri. A park maga ingyenes, így a fuksziák és a mókusok is:-)

Előzmény: nbanna (78)
nbanna Creative Commons License 2007.08.08 0 0 78

Szinte lehetetlen eligazodni a rengeteg hibrid között, nem beszélve a kb. 100 fuksziafaj között. Sok fuksziás oldalt néztem végig, de nekem úgy tűnik, hogy a Thaliánál a cső az alsó harmadnál megvastagodik, a Korall-nál végig egyenletesen szélesedik. Hogy teljes legyen a zavar, vannak egymásnak ellentmondó képtalálatok is. Nagyon sok kép van a www. fuchsien-friedl.de oldalon, szerepel a Thalia és a Korall is. Egy-két nap múlva az enyém is kinyílik, majd teszek fel képet.

Előzmény: anblock_italia (77)
anblock_italia Creative Commons License 2007.08.08 0 0 77
Nekem is volt ilyen Annabell, sajnos csak volt:-) Nagyon szerettem, én jobban szeretem az ilyen egyszerűbbeket, mint a "sokszoknyásokat":-) Van egy tiszta rózsaszín fajtám, hát az nagyon szép, de nehéz vele, ha nem kap elég fényt, akkor nem tud kinyílni, ha túl sokat kap (mint nemrégiben is), akkor csúnya lesz a levele. Állandóan pakolgatni kell.
Előzmény: nbanna (7)
anblock_italia Creative Commons License 2007.08.08 0 0 76
Én úgy emlékszem, hogy Thalia a becsületes neve:-)
Előzmény: nbanna (74)
anblock_italia Creative Commons License 2007.08.08 0 0 75
Látod milyen hosszú szárak végén csüngenek a virágok, tavasszal a kezdeténél voltak. Jó ez a fajta, nem annyira kényes, csak a színe nagyon nem illik a többi fuksziához.
nbanna Creative Commons License 2007.08.08 0 0 74

Nagyon tetszik a "korosodó" korallfuksziád! Remélem, az enyém is megéri ezt az állapotot.

anblock_italia Creative Commons License 2007.08.07 0 0 73
Na, ez még megérdemelt egy fényképezést, bár már eléggé öregszik. A többi nem szép, van négy csüngőm külön is, nagyon szépek voltak, nap, mint nap leakasztottam őket, amikor odasütött a forró nap, de egyszer elfelejtettem időben visszavinni őket és a még forróbb délutáni napot kapták. Hát ez nem igazán tett jót nekik:-(
Előzmény: anblock_italia (70)
HHelen Creative Commons License 2007.08.07 0 0 72
szia írtam emailt holnap megyek Pestre tudnánk akkor találkozni?
Előzmény: Kátya2 (71)
Kátya2 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 71
Szia Helen! Jó volt a nyaralás? Én nap égésre ,vagy túltápozásra gondolok. Sajnos én a XV. -ben lakom ,de ha van időd gyere el (nem bánod meg) M3-hoz közel( Szerencs utcából nyílik a miénk.)
Előzmény: HHelen (69)
anblock_italia Creative Commons License 2007.08.06 0 0 70
Én úgy gondolom, hogy a nagy melegtől lehet. Meg fajtája válogatja, az én összeültetettjeim között van, amelyik ilyen, a mellette lévő szép zöld, úgyhogy nem vsz., hogy gomba. Holnap jön vissza a fényképezőm, de sajna szép képet már nem fog tudni nálam sem csinálni:-( Túl későn tettük el arról a kevés napról, amin volt:-( Csak a Thalia szép.
Előzmény: HHelen (69)
HHelen Creative Commons License 2007.08.06 0 0 69

Most ezek virágoznak, de nagyon le vannak pusztulva.

Kevés a levelük és az első képen is látható, hogy valami bajuk van mert barnás foltok vannak rajta. Lehet hogy valami gomba?

Teljesen összeszárítja a levelet, szinte zörögnek.

Mi lehet ez?

HHelen Creative Commons License 2007.08.06 0 0 68
Igen tegnap jöttünk haza.
Előzmény: anblock_italia (67)
anblock_italia Creative Commons License 2007.08.06 0 0 67
Már régen írtam és válaszként a nekem írt leveledre. Most már mindegy:-( Nyaralni voltatok?
Előzmény: HHelen (66)
HHelen Creative Commons License 2007.08.06 0 0 66
szia melyikre írtál? a fremmailesbe sincs semmi és a ktvzircesen sincs!
Előzmény: anblock_italia (65)
anblock_italia Creative Commons License 2007.07.30 0 0 65
Off:Helén, ha benézel légyszi olvasd el az emailedet! Sűrgős!
Előzmény: HHelen (63)
Kátya2 Creative Commons License 2007.07.30 0 0 64

Sajnos el, pár napra elmentünk és sok vizet tettem rá(alá) és ez volt a baj. A fuksziák nem  szeretnek vizben állni!

Előzmény: HHelen (63)
HHelen Creative Commons License 2007.07.25 0 0 63

el is pusztultak a töveid?

Előzmény: Kátya2 (62)
Kátya2 Creative Commons License 2007.07.24 0 0 62
Nekem régebben volt ilyen, akkor nekem nagyon vizes volt a föld, és a gyökerek befülledtek. Nem tudom mi lehet még, nekem a cserép(doboz )alján agyaggolyó van ,hogy még véletlen se öntözzem túl. Most nálam inkább a kiszáradás veszélye áll fent mert csak 2 napokra jövök haza!
Előzmény: HHelen (61)
HHelen Creative Commons License 2007.07.24 0 0 61

Nézzétek milyen kopasz lett a virágom, és az egyiknek a levele is ilyen.

Szertintetek ez még kihajt? Mi lehet ez a barna folt a levélen?

Flanell Creative Commons License 2007.07.23 0 0 60
Szerintem ez a télálló jobban fejlődik a szabad földben, ha van mód 2 naponta locsolni.

Kiültetni úgy kell, hogy 8-10 centivel mélyebbre kerüljön, mint a cserépben. Az első fagy elviszi a szárát, csak a gyökér telel át. Azért kell mélyre tenni, hogy ha nagyobb tél esetleg el is viszi a közvetlenül föld alatti gyökereket, a mélyebb rész azért megmaradjon.

Könnyen gyökerezik, fél decis kávés vagy másfeles joghurtos pohárban szoktam, a föld alatti részről eltávolítani a leveleket, a föld fölött csak kb. 3 levél maradjon, gombaölővel beöntözni, és a tetejére levágott aljú pet-palackot tenni.
Ha néha kiszárad, nem baj, csak akkor hal meg, ha áll alatta a víz.
Kátya2 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 59
De azért szép! Én is itthon vagyok 2 nap, a növényeim szörnyű állapotban vannak.:-(((
Előzmény: HHelen (58)
HHelen Creative Commons License 2007.07.22 0 0 58

sziasztok! Ma lefotoztam a fehér -lilát de már sajnos ebben a nagy melegben ez is elvirágzott anyukámnál mire odaértem a géppel.

Néhány tővem teljes lekopaszodott pedig nem éri tűző nap, lehet hogy atka van rajta, mert először kisebb barna foltok jelentek meg a levelken. Majd később szárazak lettek. Lepermeteztem Bio-Sect-tel remélem kihajtanak még.

Kátya2 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 57
Szia Helen! Szerintem is csak aug, végén ültesd ki, mert most nagyon meleg van, de szeptemberben már a helyén kell , hogy legyen.  Még kint is gyökereket  kell növesztenie a tél beköszöntése elött.:-))
Előzmény: HHelen (55)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!