Keresés

Részletes keresés

Moka25 Creative Commons License 2003.09.26 0 0 215
Hat, Hoop, ha gondolod…

Az en tortenetem nem a sajat gyerekemrol szol (mert nekem meg nincs, de nemsokara szeretnek), hanem a Noverem kisebbik fiarol. Ok az elso unokak a csaladban, nagyon szeretjuk oket es mindenkit nagyon megdobbentettek a tortentek.
Elorebocsatom: nem fogom szidni egyik korhazat sem, csak egy falusi gyerekorvost es egy ejszakai ugyeletes UH-s orvost.
Vasarnap delutan-este lett rosszul a kicsi, hanyas, hamenes, laz, ahogy az szokasos. Masnapra hasfajas is. Hetfo delelott Noverem elvitte a falu gyerekorvosahoz, aki azt mondta: torokgyulladas, a kisgyerekek (akkor volt 2,5 eves) attol is tudnak hanyni. Ami egyebkent igaz is, tenyleg tudnak. Masnapra nem lett jobban, harmadnapra sem, ezert beutaltak a Laszloba, a fertozo osztalyra. Mondvan, hogy szalmonella-gyanus, elozo heten Noverem anyosaeknal jart es ott kacsakkal-libakkal-nyulakkal erintkezhetett (a batyjanak, aki szinten ottjart, kutya baja nem volt). Szerda este a Laszloban csinaltak UH-t, amin erdekes modon semmi nem latszott. Noverem kesobb elmondta, hogy az UH-s doki „rutinvizsgalatkent” csinalta az egeszet, morcos volt, amiert felebresztettek, nem igazan figyelt oda. Pedig lett volna mit nezni az UH-n, mint utobb kiderult.
Teltek a napok, csutortok, pentek, nem lett jobban. Szombat reggel atvittek az I-es sz. Gyerekklinikara, ahol meg aznap delelott megoperaltak: addigra USZKOS volt a vakbele!!!!
Szuleim mindketten es Noverem is egeszsegugyben dolgozik (Szuleim nem orvosok, de Noverem apolono), igy sok orvos ismerosunk van. Az egyik ilyen orvos ismeros mondta Anyamnak az eset utan azt a felmondatot, hogy „Ugye tudja, hogy ha meg egy napot vartak volna, akkor mar csak egy unokaja lenne?”
Hat ennyi a tortenet. Noverem tanulmanyaibol es orvos ismerosoktol tudjuk azt is, hogy a vakbelgyuszi 4 nap alatt biztosan, de altalaban mar 24-48 ora utan perforal es ahhoz, hogy a perforacio okozta szepszisbe bele ne halj, az kell, hogy betokosodjon, betalyogosodjon. Egy szep nagy talyog pedig latszani szokott az UH-n.
Noverem is megprobalta azt az utat, amit Te, Hoop. Leirta a tenyeket az Orvosi Kamara Etikai Bizottsaganak, ide-oda (nem emlekszem mar, ezen kivul milyen helyekre, talan a Laszlo igazgatojanak) elkuldte a levelet. Kitalalhatjatok, mi tortent: SEMMI.
Es hogy tenyleg ne csak a negativumokat irjam: a noverek mindket korhazban nagyon kedvesek es segitokeszek voltak, pedig egy kazal gyerekre kellett vigyazniuk.

Szoval puszi mindenkinek, jo egeszseget es akkor lassatok az orvosokat, amikor a hatatok kozepet!:)

Előzmény: Hoop (211)
Hoop Creative Commons License 2003.09.26 0 0 214
De igen, ebben biztos, hogy túlzásokba esem. Sokszor túlmegyek a határon az anyatigriskedésben.
Ez sem véletlen, és tudatosan igyekszem ezen változtatni.
(Nem most néztem meg az adataidt, így csak emlékezetből soroltam fel párat.)
így biztosan ki fogják közösíteni, de ha hagynád néha, hogy megvívja saját csatáit, akkor a szükebb és tágabb közössége elöbb-utóbb teljes jogú tagként fogadná be.
Erre majd nyugodtabb körülmények között visszatérek. Hidd el, hogy vannak rettenetesen intoleráns emberek a világon, akik miatt nehéz a "másmilyenek" élete.
És nem mind1, hogy a pofonok egy tinit érnek, vagy egy felnőtt, teljes önbizalommal bíró felnőttet.
Előzmény: ha5nx (213)
ha5nx Creative Commons License 2003.09.26 0 0 213
OFF:

A Sz.M. fórumban azért jelentem meg, mert kíváncsi voltam a "Nagy Leleplezésre", amit egy felfokozott lelkiállapotú anyuka közölt egy általam elismert intézményről, ahol több ismerősöm is dolgozik.

S a amellett, hogy politizálok és törzsasztalba írok, rendszeresen írok az autós, a fotós és egyéb topikokba is. Ha már felhoztad...

ON:

Bár ebbe már igazán nincs jogom beleszólni, de nem lenne jobb egy 12-13 éves gyermeknek, ha nem akarnánk a szülei állandóan megvédeni? Ha hagynák szembesülni a "való világgal" is néha? Vagy 20, 30, 40 évesen is még a kezét akarjátok fogni?
Mert így biztosan ki fogják közösíteni, de ha hagynád néha, hogy megvívja saját csatáit, akkor a szükebb és tágabb közössége elöbb-utóbb teljes jogú tagként fogadná be.
Egy 12-13 éves gyermek még nem felnött, de már nem is teljesen gyermek.
Az általad leírtak alapján elöször azt hittem, egy 2-3 éves gyermekröl van szó, nem egy már-már tinédzserröl.

Előzmény: Hoop (205)
gági Creative Commons License 2003.09.26 0 0 212
Kicsi gyerekkel mindenképpen menj be a kórházba ha így alakul. Én egy vidéki kórházba vittem kivizsgálásra az akkor 2 hónapos kisfiamat, ottalvási lehetőség természetesen nem volt, napközben ha akartál bent lehettél a gyerekkel de nem javasolták. Mivel a baba még 2X szopott éjszakánként csináltak nekem helyet a szomszéd épületben a szülészeten. Úgy terveztem napközben a gyerekkel leszek és este 10 felé megyek át a szomszéd épületbe aludni majd kétszer vissajövök szoptatni. Nem így alakult, furcsállottam hogy a szülészeten a szobatársaim kedve olyan rossz hozták a babákat szoptatni, a mi szobánkba nem hoztak egyet sem. Rá kellett jönnöm ebben a szobában csupa abortuszos nő volt pár méterre a kisbabás anyukáktól. Ekkora érzéketlenséget végig nézetni ezekkel a szerencsétlenekkel, hogy mások boldogok a gyerekükkel...Úgy döntöttem nem zavarom őket és bármit mondanak a csecsemőosztályon én bent alszom a fiam mellett egy széken ülve. Ezalatt az 5 nap alatt megfigyeltem, hogy az egyik nővérke az egész műszakja alatt nem ad enni a babáknak.-Nem éjszakás volt- Mire jött a váltás (egy nagyon lelkiismeretes nővér) üvöltött az egész folyosó. Egyébként az orvosok és a többi nővér nagyon rendesek voltak.Egész nap meg nem álltak két feladat között szinte futva közlekedtek, míg ez a bizonyos nővérke behozta a csecsemőosztályra a babák közé a saját 5-6 éves gyerekét és azzal foglalkozott. Én akkor megfogadtam, hogy mindig ott leszek a gyerekem mellett. Nem szólok bele a kezelésbe,- hiszen ahhoz nem értek- de így el tudom kerülni, hogy lusta buta emberek kellemetlen élményeket okozzanak neki.
Előzmény: Izgága (124)
Hoop Creative Commons License 2003.09.26 0 0 211
Moka, írd be nyugodtan ami a lelkedet nyomja, talán hamarabb visszatér a topik az eredeti mederbe.
=============================
Miután mindenki vállalta eddig, hogy melyik kórházról ír, várható, hogy bizony a kórházból reagálni fognak. Nem hiszem, hogy ez gond lenne, hallgattassék meg a másik fél is.
Nos igen, a stílus... Reménykedjünk, hogy a jövőben ez másmilyen lesz.
Előzmény: Moka25 (208)
ha5nx Creative Commons License 2003.09.26 0 0 210
Szia.

A témát nem én akartam levetetni.

Az, hogy egy dolgozó egyszer késett - mert a levélböl ennyit tudunk meg -, eléggé kevés információ ahhoz, hogy megállapítsd belőle, rendszeresen késő munkaerőről van szó.

Előzmény: Törölt nick (201)
Hoop Creative Commons License 2003.09.26 0 0 209
Angi, igyekszem rövidre zárni a vitát.
A gyerekem szeretne még megszólalni, így valamennyire még valszleg terítéken lesz a dolog.
Remélem Rambo pajti hamar megunja a dolgot. :-)
Előzmény: Angiszeged (204)
Moka25 Creative Commons License 2003.09.26 0 0 208
Sziasztok.

Eddig csak olvasgattam a topicot. En orultem neki, hogy talaltam egy helyet, ahol mind pozitiv, mind negativ tapasztalatokat lehet olvasni. Merthogy volt pozitiv is, csak a kedves bennfentesek nem olvastak eleg alaposan.

Nagyon sajnalom, hogy ennyire szemelyeskedo hangnem iranyaba ment el a topic, pedig nekem is lett volna tortenetem. De azt majd talan inkabb kesobb irom le, majd akkor, ha a moderator kicsit eszhez teritette azokat a kedves topiktarsakat, akik leidiotazzak a masikat. Ugyan ezt a szemelyeskedest csak a moderalasi alapelvek "tartalmi rombolas" kategoriajaba lehet besorolni, szerintem mindenkeppen zavaro azok szamara, akik a korhazakban szerzett tapasztalatokrol szerettek volna olvasni.

Akinek nem inge, ne vegye magara.
Csok!

Angiszeged Creative Commons License 2003.09.26 0 0 207
Kedves ajameg! Örülök, hogy jó tapasztalataid vannak! TErmészetesen sokunknak vannak még rajtad kívül ilyenek. Sőt valószínűleg kevesebb a félrekezelelt, mengelék által kezelt beteg, de itt az arányokon van a lényeg. Én elhiszen, hogy elégedett vagy, de nem láthatsz mindent. NEm láttad az én nőgyógyászom, akit fél Szeged dícsér, az egyik legnevesebb professzor (valószínűleg sokmindenki teljesen elégedett vele), mikor az egész terhesgondozásom alatt olyan-de olyan kedves volt, hogy maximálisan megbíztam benne! AZtán nagy kár volt. OLvasd vissza a történetünket, és megtudod belőle, hogy kisbabám halálát neki köszönhetem. SEmmi nincs a kezemben, amivel perelhetném, semmi az égvilágon.

HA valaki dícséri nekem, hogy jaj, hát Ő ilyen profi, meg oylan kedves... no comment, és természetesen NEM ÉRDEKEL, nekem nem kell ellenpéldákat hozni róla, hogy XY nál olyan jól levezette a szülést. ÉS? EZ a dolga, mivel nőgyógyász nem kételkedem abban, hoigy le tud vezetni egy eseménytelen szülést. Ezért kapja a (fizetését) a paraszolvenciáját!!!

SZóval neked és természetesen mindenkinek azt kívánom, hogy ne kerüljön olyan helyzetbe, ami valóban súlyos! DE ha mégis megfelelő helyen legyen, megfelelő orvosnál! MErt különben senki nincs aki megvédjen!!!

EZt most kissé remegő kézzel írtam, belőlem ezek a dolgok indulatokat váltanak ki, elnézést, ha a soraimból is kiérződik! Nem áll szándékomban megbántani senkit!

Előzmény: ajameg (187)
Hoop Creative Commons License 2003.09.26 0 0 206
Beus!
Köszi, hogy úgy döntöttél, beküldöd.
Előzmény: Beus 4 (165)
Hoop Creative Commons License 2003.09.26 0 0 205
Nem tudom mire számítanál, ha aláírnád a levelet? Talán hogy a titkosszolgálat jelenik meg fél óra múlva nálatok? Ennyire paranoiás viselkedés sok mindent megmagyaráz...
Örülj neki, hogy neked nem kell szembesülnöd azzal, hogy mit jelent epilepsziásan élni, mit szól ehhez a tágabb környezeted, milyen kirekesztéssel, abnormális reakciókkal jár. Nem magamat féltem, hanem a gyerekemet.
Tévedésben élsz. Az, hogy a topikot törültetném, nem azt jelentené, hogy az interenen máshova nem teszem fel. De azt a helyet nem fogom levélben közölni a kórházzal.
Különben érdekesnek találom, hogy a levél elküldése után jelensz meg a Sz.M. fórumban Eddig csak politikáztál, törzsasztaloztál.
Szeretettel köszöntelek. :-)))

Előzmény: ha5nx (199)
Angiszeged Creative Commons License 2003.09.26 0 0 204
Hopp, és Ha5nx!
MEgtennétek, hogy emilben folytatjátok? ELőre is köszönöm. Ugyanis ehhez -már megbocsássatok-, de semmi közünk, nem is akar senki igazságot tenni!
Hoop Creative Commons License 2003.09.26 0 0 203
Gyalázkodj azért, mert miután leordítottad a hajat a beérkez? asszisztensr?l,
Egyetlen ott dolgozóval szemben sem használtam ordenáré kifejezést, a késő nővérrel sem üvöltöztem. Az ominózus "a kurva életbe, hát ez nem igaz!" mondat akkor hangzott el, amikor a kávézgató dolgozóktól semmilyen választ nem kaptunk arra, hogy mikor lesz a vizsgálat, és visszavittem a gyereket a játszószobába. Tény, hangosan mondtam -szándékosan-. Egyetlen dolgozó, egy férfi azonnal be is jött utánam, és magyarázkodni kezdett. (A gyerekkel azonban még ekkor sem törődött egyik ott dolgozó sem!) A késő asszisztenssel semmilyen vita nem volt. _Én_ köszöntem neki, mire ő köszönés helyett azzal válaszolt, hogy napi 2-3 EEG...stb. Nem érdekelt ez a része, és így akkor és ott (vele) le is zárult a vita.
Sajnálom, ha a levélből a főnökség a késést tartja a legnagyobb hibának, nem pedig azt, hogy a vizsgálati beosztást, az ágyak elosztását rosszul ütemezte az, akinek ez a feladata. Hogy a doktornő "előjogot" oszt a kórházban eltöltött idő alapján. Mert mi ezek miatt fordultunk a főnökséghez. A késés egy előzmény.
Előzmény: ha5nx (198)
Hoop Creative Commons License 2003.09.26 0 0 202
Ez nem igaz. Erre az esti nővér a kórházba érkezésünkkor külön fel is hívta a figyelmünket. (Az, aki később a társalgóban aludt.) Ha akarom vemhes, ha akarom nem?
Előzmény: ha5nx (196)
ha5nx Creative Commons License 2003.09.26 0 0 200
Tehát szidni lehet, de megvédeni nem?

Éljen a gy?lölet topik!

Tudod mit?!

Holnap nyitok egy topikot, melyben elmondok Rólad minden "jót", de ha valaki védeni merészel, akkor kioktatom, hogy ez nem arról szól...

A fenti csak célzás akart lenni arra, hogy nem kellene ennyire sarkítani a dolgokat. Természetesen nem fogok ilyen topikot nyitni. :)

Előzmény: Törölt nick (190)
ha5nx Creative Commons License 2003.09.26 0 0 199
Nem volt szükség a hajszálpontos dátumra, ugyanis feledhetetlen "élmény" voltatok a kórház számára.

Nem tudom mire számítanál, ha aláírnád a levelet? Talán hogy a titkosszolgálat jelenik meg fél óra múlva nálatok? Ennyire paranoiás viselkedés sok mindent megmagyaráz...

Amúgy szerintem a Bethesda összes dolgozója tudja már a neved és nem kerülne sok id?be, ha valaki kí szeretné deríteni...

Bár a topik törlése alapvet?en jó gondolat. Kár vele szennyezni az infosztrádát.

Üdv,
Nagy Gábor
email cím az adataimnál

Előzmény: Hoop (188)
ha5nx Creative Commons License 2003.09.26 0 0 198
Nem.
Te azért nyitottál topikot, hogy gyalázkodj.
Tömören ennyi.

Gyalázkodj azért, mert miután leordítottad a hajat a beérkez? asszisztensr?l, a többiek nem estek hanyatt el?tted, hanem bizonyos fokig éltek az "amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten" elvével.

De ezzel a hozzáállással szerintem pár év múlva már repül?re kell ülnötök, hogy olyan korházat találjatok, ahol szívesen fogadnak benneteket.

Előzmény: Hoop (183)
ha5nx Creative Commons License 2003.09.26 0 0 197
Sem az egészségügy, sem a tudomány más területeir?l szóló információimat nem a JakupcsekBifiduszEszenzisKlaudisMónikakibeszél?sókból szerzem...
Előzmény: Hoop (195)
ha5nx Creative Commons License 2003.09.26 0 0 196
A Te gyermeked - sem a beszámolód alapján sem a valóságban - nem volt veszélyben.
Előzmény: Hoop (191)
Hoop Creative Commons License 2003.09.25 0 0 195
Aki kicsit is ismeri Budapest közlekedését tudja, hogy heti rendszerességgel fordulnak elö csötörések, nagyobb balesetek a reggeli dugóban, amelyek akár fél, egy órával is meghosszabítják a menetidöt. Föképp azok esetében akiknek az egész várost át kell utazniuk.
Ennek fényében hogy látod azt, hogy kénytelenek voltunk a bármelyik percben rohamot kapható gyerekkel szó szerint a város másik felébe utazni? (Hozzátartozód révén bizonyosan tisztában vagy azzal, hogy rossz esetben mivel jár egy nagyroham. Esetleg nézz bele Jakupcsek showjába, ahol ő a - epilepsziás roham következményeként- kómában fekvő gyermek anyjával beszélget.)
Előzmény: ha5nx (177)
ha5nx Creative Commons License 2003.09.25 0 0 194
"Kedves" Devon!

Szerencsére nem Rajtad, és a hozzád hasonlókon múlnak a dolgok ebben az országban, akik az egyik oldal véleményének meghallgatása után rögtön toloncolni akarnak.

S?t mára már olyan országban élhetünk, amelyben ilyen toloncolós véleményeket is nyugodtan írhat akár egy idióta is egy internetes fórumba.

Előzmény: Törölt nick (3)
Hoop Creative Commons License 2003.09.25 0 0 193
szülőnek=szülőknek
Előzmény: Hoop (183)
Hoop Creative Commons License 2003.09.25 0 0 192
Talán a Madarász utcai riport kapcsán.
Nekem ugyan az a riport is eléggé ambivalens volt, de igazából ott látszott, hogy mennyire kétélű dologról is van szó. A nővérek abban a riportban nagyon ellenszenvesek voltak. Vagyis talán a főnővér. (Nekem az volt.) De el tudom képzelni, hogy milyen lehet az, amikor mondjuk a gyerek vérvételét akadályozza meg egy szülő. Biztos, hogy igaz az is, hogy vannak a szülők között, akik nem partnerek, akik miatt nehezebb a kórháznak.
Most olvastam, emilben küldte el egy ismerősöm "De mindennapos vita forrása az is, hogy a
szülők bent aludhatnak-e beteg gyermekükkel a kórteremben. És
előfordult már, hogy a szülők az ápolók kérése ellenére sem hagyták el
a kórházat, inkább az ágy alatt aludtak.
"Egy kis kórteremben négy betegágy van. 10 négyzetméteren
lehetetlen megoldani, hogy a szülők bent aludjanak gyermekükkel. Az
ombudsmani ajánlás szerint is a kórház vezetésének joga van
megkérni a szülőket arra, hogy inkább otthon töltsék az éjszakát"
(Azt írja, az Origon van a cikk.)
Nos, én megértem a szülőt. Itt megint jó lenne tudni, mit mond ki a törvény? Ha egyértelműen azt, hogy a szülőnek joga van ott maradni, akkor kinek a kötelessége megteremteni ennek a lehetőségét?
Előzmény: agraba (182)
Hoop Creative Commons License 2003.09.25 0 0 191
Köszönöm, hogy bejelentkeztél.
Mi sem először voltunk a Bethesda kórházban, és eddig nekünk sem volt rossz tapasztalatunk. Még a mostani bejelentkezéskor sem!!!
Nekünk is vannak más kórházzal jó, és rosszabb tapasztalatunk (mondjuk ennyire durván negatív egyikkel sem). Én eredetileg azért nem olyan topikot nyitottam, hogy a pozitív tapasztalatok szerepeljenek, mert:
1; az nem igényel segítséget ahhoz, hogy feldolgozzuk (:-) )
2; nem szándékoztam magáról a kórházról véleményt nyílvánítani és nyilváníttatni.
Írtam egy előző hozzászólásomban, nem tartom szerencsésnek, hogy erre felé menjünk el. Nem a szülőnek kéne eldöntenie, hogy pl. a Bethesdába vigye-e a gyerekét, hiszen ott Bözsi nővér undok, hanem az oda beutalót adó gyerekorvosnak, hogy ott milyen felszereltség, szakorvos van.
Az én gyerekemet a Bethesda osztály dolgozói veszélynek tették ki. Ezt írtam le, és nem azt, hogy a Bethesda kórház rossz, vagy jó.
Előzmény: ajameg (187)
Hoop Creative Commons License 2003.09.25 0 0 189
inteligenciával rendelkezö egyedek, akik vélt vagy valós sérelmeiket már-már artikulálatlanul, a többi - talán még nála vagy a hozzátartozójánál is sokkaly súlyosabb állapotban lévö - betegre látványosan figgyet hányva, ad hangot.
az ilyen szülöknek tényleg a Hárshegyen lenne a helye, ahelyett hogy indulatokat korbácsol az internet adta anonimitás védelméböl, annyira sem becsülve a leendö olvasókat, hogy a helyesírás és a magyar nyelv alapvetö szabályait figyelembe vegye.

Az igazán intelligens pedig előbb a saját háza táján söpröget!
Előzmény: ha5nx (170)
Hoop Creative Commons License 2003.09.25 0 0 188
A Hoop fedönevü - erre egy késöbbi hozzászólásban
Érdekes, te sem teljes névvel, címmel szerepelsz itt.
Gondolom a hozzátartozód révén nagyon nehéz volt megtudnod, hogy irl ki is vagyok. (Miután hajszálpontos dátumot írtam.)
Felhívnám a figyelmedet, hogy a gyerekem miatt nem tettem föl teljes névvel a levelet!
Amennyiben ezt képtelen vagy tiszteletben tartani, kénytelen leszek az egész topikot töröltetni.
Előzmény: ha5nx (170)
ajameg Creative Commons License 2003.09.25 0 0 187
Kedves Hoop!
Mivel úgy látom, ebben a témakörben (ez talán szebb, mint a "topik", még akkor is, ha azt használják többen) jobbára a negatív vélemények és indulatok szaporodnak, ezt szeretném ellensúlyozni. Magam többgyerekes apa és még több unokás nagyapa vagyok. A gyermekeim még az "átkosban" voltak olyan korban, akikkel a Bethesda elődje foglalkozott. A gyerekorvosok kényszerű látogatása során szerzett tapasztalatimat sorra véve nem állíthatom, hogy mindegyiket javasoltam volna az orvosi Nobel-díjra, de kirívó esettel nem találkoztam, pedig én néhányszor elveszítettem volna a türelmemet fába szorult féregként ordító, hadonászó, verekedő csemetém miatt. A várakozási idők akkor sem voltak rövidebbek, legfeljebb nem választhattam, hogy hová viszem a gyereket, hacsak nem vastag pénztárcával indultam. Az pedig már akkor is lapos volt, mert akkor lopták (herdálták?) el azt a pénzt, ami ma is hiányzik az egészségügyből. No, túl vagyunk rajta, de ne feledjük, mert ettől ugyan nem lesz jobb kis hazánk egészségügyének állapota, de legalább megértjük, miért tartunk itt.
Az unokáimmal szerzett tapasztalataim viszont frissebbek, jobban tükrözik az aktuális valóságot. Jó néhány hónapja volt alkalmam megtapasztalni a Bethesda kórház, ezen belül az Ilka utca vendégszeretetét. Ezt szó szerint, és nem gúnyosan kell érteni. Az egyik unokám kruppos rohamot kapott, én vittem be őket éjnek (estének) idején, mármint a gyereket és az édesanyját. Egészen röviden: mérhetetlen szeretetet, gondoskodást, törődést, odafigyelést tapasztaltam. Ez már a felvételnél kezdődött és folytatódott az osztályon. Az ügyeletes dokinéni is és a nővérek is a sajátjukként foglalkoztak a kezelés ellen kézzel-lábbal tiltakozni próbáló gyerekkel. Bizonyára "rossz" műszakot fogtam ki, mondhatná valaki. De ugyanezt tapasztaltam másnap is, amikor bementem meglátogatni őket, és ez már nem lehet véletlen... Jó, persze, mondhatja valaki azt is, hogy azóta kicserélődött a személyzet, de ezt azért nem nagyon hiszem, mert nemcsak az ápoló személyzetből sugárzott ez a hozzáállás, hanem a nem túlságosan gazdagon "díszített", de tiszta, magyar kórházi körülményekhez képest barátságos épületből is. Ja, igen, az teljesen természetes volt, hogy a mama is ott maradhatott, látszott, hogy ez nem kivétel, föl vannak rá készülve.
És nemcsak a Bethesdával voltak ilyen tapasztalataim. Három évvel ezelőtt egy nekem nem túl jelentősnek tűnő panasszal mentem el a családorvosunkhoz, akinél egy óránál kevesebbet csak akkor kell várni, ha eltévesztem a rendelési idejét, és a váltótársa rendelése idején tévedek be. A doki vizsgálat után először mérhetetlenül leszúrt, hogy miért csak most jelentkeztem, majd még hazaengedett a pizsamámért, utána mars a kórházba, ahol utoljára 5 éves koromban voltam, amikor a mandulámat vették ki. Hát, sokáig tartana minden objektív és szubjektív tapasztalatomat leírni, itt csak inkább a "topikhoz" szorosabban kapcsolódókat írom le. Azóta már ismételten voltam bentlakó vendég ugyanabban a mérhetetlenül lepusztult, sivár, visszataszító (világvárosi? hiszen azt építjük-építik, nemde) épületben, és rendszeresen vissza kell járnom kontrollra. A várakozási idők nyugdíjasoknak valók, ezt talán nem is kell mondanom. DE!!! A bentfekvés és a kontrollvizsgálatok során is én csak azt tapasztaltam, hogy ott mindenki meg akar gyógyítani engem, pedig idáig nem azért nem adtam soha senkinek egy fillért sem, mert a fillért kivonták a forgalomból... Nem mondom, hogy minden nővér arcán a folyamatos üdvözült mosolyt láttam, meg amikor megböktek (igencsak sűrűn), volt olyan, akinél onnan vettem észre, hogy megtörtént, hogy továbbment, a másik meg többszöri próbálkozásra találta csak meg a szerintem gyönyörűen kéklő vénámat, de az összbenyomásom a már említett volt. A bentfekvések alatt láttam, mennyit, és milyen körülmények között dolgoznak az orvosok és a nővérek. Hogy mást ne mondjak, a "futásteljesítményüket" az olimpián is díjaznák. Ezt csak két módon lehet csinálni: elhivatottan vagy kényszerűségből. Bizonyára mázlim volt, de az utóbbiak esetében is a már említett hozzáállást tapasztaltam. A kontrollok alkalmával gyakorlatilag mindig úgy van, hogy a délután 6-kor "befejeződő" rendelés este 7-kor még vidáman zajlik, már amennyire ilyenkor vidámkodni van kedve a reggel óta türelmetlenkedő, néha erőszakoskodó betegekkel foglalkozó, kimerült dokinak és asszisztensnőnek. Az pedig nem nagyon látszik rajtuk, hogy mérhetetlenül meggazdagodtak volna a paraszolvencián, mert például a doki gyalog (BKV-val) közlekedik, egy nem tegnap készült válltáskával, a középkorú asszisztensnő sem a divatlapból lépett ki, csak éppen tiszta, rendes, és figyelmes.
Egyszóval: minden bizonnyal vannak olyanok (is) az egészségügyben, akik megszolgálják a Mengele nevet, és a környezet olyan, amilyen, de vegyük észre a hivatásukat esküjükhöz híven gyakorló "dolgozókat" is, a körülmények láttán pedig ne feledjük, a mi zsebünkből nem ők lopták el azt a pénzt, ami ma annyira hiányzik.
Előzmény: Hoop (-)
Hoop Creative Commons License 2003.09.25 0 0 186
Hány szülö örülne neki, ha biztos lehetne benne, gyermekével tíz perc várakozás után foglalkozni kezdenek?
HA
Mi is elfogadtuk volna akár a fél órás várakozást is, ha veszi magának valaki a fáradságot, és megmondja, hogy mennyit kell még várni.
Tudod, az is ciki, ha a várakozást érzed a legnagyobb bajunknak. Felhomályosítalak, nem az volt a legnagyobb bökkenő. Csak a várakozás miatt nem írtunk volna a betegjogi képviselőnek!
Előzmény: ha5nx (171)
Hoop Creative Commons License 2003.09.25 0 0 185
Érdekes, én képes voltam leírni, hogy az én szemszögem az érem egyik oldala. TE képes vagy csak egy elmondás alapján "ítélkezni". Gratulálok!
Előzmény: ha5nx (175)
Hoop Creative Commons License 2003.09.25 0 0 184
Nekem pedig emilben jelezték ismerősök, hogy a mienkkel megegyező tapasztalatokat szereztek. Igaz, nem a neurológiai osztályt említették.
1:1
Előzmény: ha5nx (175)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!