Keresés

Részletes keresés

psychologic Creative Commons License 2006.07.24 0 0 213

a makacs kategóriák, amikben gondolkodol, vajh miben különböznek azoktól a makacs kategóriáktól, amikben a vallásosak gondolkodnak?

társadalmunk oly mértékben bálványozza az individuumot, h az már bizony képes szinte istenné, saját tulajdonú, személyreszabott istenné emelné önnönmagát, s ezáltal egy, a szokásos vallásoktól pusztán annyiban különböző hitvilágot teremteni, h annak középpontja a benne élő, mindenki mástól (természetszerűleg) különböző ego. a főtétel ellenben, a megkérdőjelezhetetlen, és tökéletes végső igazságban való elkötelezett és megfontolás nélküli hit maga mit sem változik - csak belülre kerül annak irányultsága is.

a vallásos emberekre általában jellemző az ún. zárt értékrendszer. értsd ez alatt például, h nehezen (vagy nem is) fogadnak el új gondolatokat, cselekvéseikben és életvitelükben meglehetősen rigidek, nem igazán akaródzik nekik a dolgok mélyére hatolni, ódzkodnak attól, h tisztázó kérdéseket tegyenek fel maguknak vagy másoknak, stb.

az eddigi megnyilvánulásaidból azt látom, h a fennhangon hirdetett önállóság és karakánság, melyre oly büszke vagy, s elveid, melyek ezerrel dagasztják kebledet, tán még nem leülepedett és végigrágott önazonosságok, csak egyfajta pökhendi hozzáállás a világ szemétségeihez, kicsinyes és persze alantas mivoltához, melyeken lám, te immár felülemelkedtél.

hiszed.

a könyörtelen istentagadással önmagad emelted istenné, s ez meggátol abban, h ráláss magadra. A mélyben egy bizonytalan és rettegő emberke kucorog, aki remegő szájszéllel motyogja maga elé, h én, én, én, igen, én több vagyok, igen, értékes vagyok, okos vagyok, majd meglátják, majd én megmutatom, ezek még nem tudják, de majd nagyot néznek, mikor én...

hadd tisztázzam gyorsan, nem szemétkedni akarok veled. csak jó lenne, ha ki tudnál törni önön magasztosságod és tévedhetetlenséged bűvköréből, mert míg megveted a vallásos birkanépet, addig csak kevesebb lehetsz náluk. addig csak a visszataszítót és kerülendőt fogod meglátni az emberekben, addig nem vagy kész egy párkapcsolatra, amíg látatlanban korlátokat emelsz.

érdemes lenne azzal is foglalkoznod, h te mit tudsz vajon nyújtani egy férfinak? mi az, amire mint nő büszke lehetsz? - és itt hagyjuk most a kicsit a magasztos humán szövegeket, mert gyakran az első pár kefélés után merül csak fel egy férfiban, h nédemá, ennek nem csak pinája van meg jó főztje. akkor lehet jönni a lelkeddel...

leszögezném, mielőtt ezen spekulálnál, h nem vagyok vallásos. de az a lesajnáló attitűd, ahogyan hozzáálsz a vallásokhoz, ismerős nekem. tizenéves koromban magam is fennhangom vallottam, h aki vallásos, az mind hülye. aztán később kitisztult a kép, s ebben sokat segítettek pszicho-tanulmányaim.

ahogy abban is, h azt tanácsoljam neked: nézz befelé.

mindenekelőtt ott vannak tisztáznivalók.

 

 

Előzmény: Lady Wessex (212)
Lady Wessex Creative Commons License 2006.07.24 0 0 212

Úgy nagyjából fütyülök rá, mi volt Schweitzer. :-) Az a lényeg, hogy a tömeg tényleg szereti ha vezetik, ha gondolkodnak helyette, én meg nem.

Még tömegrendezvényre se szeretek járni, mert pl. ki-be vonuláskor nem arra megyek, amerre akarok, hanem amerre visz a fősodor. :-)

 

Vagy egy "kisebb" példa: a múltkor az OTPben akartam kivenni pénzt, és két automata volt. Csak az egyiknél áltak kilométeres sorba értelmesnek kinéző emberek. Megkérdeztem tőlük, hogy talán nem működik a másik? azt felelték, nem tudják.... odamentem, működött, kivettem a pénzt, szóltam, hogy ez is működik...mire az egész sor egy emberként akart odatömörülni....

Szóval ez is egy jó példa arra, ha az emberek tömegben vannak, akkor egyénileg elfelejtenek gondolkodni, csak lát egy sort, és bambán beáll....

 

de ez ott tényleg OFF, bocsi.

Előzmény: Törölt nick (211)
Lady Wessex Creative Commons License 2006.07.24 0 0 210

ateista(=nincs hite/igazi erkölcsi tartása)

 

Na, ettől megyek a falnak. Ha valaki nem vallásos (értsd: nem római katolikus) akkor már erkölcstelen és nincs tartása???? Sorolnék néhány ellenpéldát, de nem ismeritek őket, így nem mond semmit, ha azt mondom, hogy a szomszéd józsi egy erkölcstelen vallásos.

 

DE! Szerinted ki az "igazi" keresztényi türelemmel megáldott ember. A lakótársam (vallásos, de még mennyire) aki a fürdőszoba csapján 2 hetente talált hajszálamat magából kikelve körbehordozza a lakásban mint a véres kardot, és litániát tart a "szanaszét hullajtott hajszálaimról, amikkel tele a lakás, és figyeljek jobban, mert ez tűrhetetlen". Vagy én aki nem szólok akkor se, ha heti három katolikus bulit szervez a lakásba, anélkül, hogy megkérdezné, zavar-e; és aki a fürdőszobai mosdó alatti lavórban hagyja 1-2 napig a használt bugyiját?

 

Ja, én lehet, hogy nem türelmes vagyok,  (merthogy egy albérletben meg kell tanulni együtt élni és alkalmazkodni), hanem lúzer. :-(

 

Igaz, neki még mindig ott a bűnbánat, gyónás lehetősége, és ezzel részéről meg van oldva a gond, lelke megnyugodva a következő hajszálig. Csakhogy ettől az én idegeim még ott maradnak szétcincálva.

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (206)


Lady Wessex Creative Commons License 2006.07.24 0 0 209

Albert Schweitzer mondta állítólag, hpgy a vallásnak az a legnagyobb baja, hogy elveszi az egyéntől az önálló gondolkodás lehetőségét.
Persze ez egy intelligens Schweitzernek hátrány, de az átlageber szereti, ha más gondolkodik helyette...

 

Ezek szerint én nem vagyok átlagember. :-ĐĐĐĐ

Előzmény: Vilikék (208)
Vilikék Creative Commons License 2006.07.23 0 0 208
"És azért vagyok úgymond vallás-ellenes, mert a rengeteg vallás (kereszténytől a mohamedánon át a buddhistáig stb.) puszta léte is kizárja bármilyen isten létét. HA egy, azaz egy darab isten lenne valójában, az miért tűrné el a többistenhitet? És fordítva. Nincs értelme az egésznek."

Érdekes érvrendszer.
???

A másik érv, hogy sokat vesz el, az lehet jogos.
Albert Schweitzer mondta állítólag, hpgy a vallásnak az a legnagyobb baja, hogy elveszi az egyéntől az önálló gondolkodás lehetőségét.
Persze ez egy intelligens Schweitzernek hátrány, de az átlageber szereti, ha más gondolkodik helyette...
De ez itt tényleg off...
Előzmény: Lady Wessex (188)
Vilikék Creative Commons License 2006.07.23 0 0 207
pontosan így megy...
én most felmenetem, de valahogy annyira nincs kedvem írogatni, hogy az döbbenetes
pedig megtehetném
csak hát a betűk mögött nehéz meglátni az embert
ha meglátom, akkor írok
nyílván ha sok nincs kitöltve van, akkor eleve nem látok semmit
de érdekes módon sok ilyennek vagy 8-10 olvasatlan levele

ha véletlenül valai nagyon szimpi, akkor talán megeresztek egy levelet, de most így érzem, nem így lesz párom...
Előzmény: Törölt nick (206)
Lady Wessex Creative Commons License 2006.07.22 0 0 204

-ne támassz különösebb elvárásokat

 

miért NE???? Nekem nem kell olyan fickó, aki csak akkor hajlandó szóba állni velem, ha előre közlöm, hogy "ááá, nekem mindegy milyen a pasi, lehet karikalábú, büdösszájú tahó...lényeg, hogy legyen."

 

A pasik tényleg igény nélküli nőre vágynak? Ha ige, vegyenek egy guminőt.

Előzmény: amole (198)
200 km/h Creative Commons License 2006.07.22 0 0 203

 Nem olvastam végig a topikot, képet tettél fel? esetleg képeket?

 

 

 Mert ha igen, és így sem jönnek levelek, akkor nem nézel ki jól a fotókon.
Ha meg nem, akkor egyértelmű.

 

A kívánságlistád meg tényleg olyan, hogy attól menekül minden hapsi. A férfiak ilyen társkeresőkön 95 %-ban csak szexet keresnek. Komoly kapcsolatra, ne adj isten házasságra csak nagyon szép, nagyon okos, nagyon kedves lány esetén gondolnak. Ha te esetleg nem vagy ilyen, akkor egy társkeresőn első lépcsőben csak ismerkedned érdemes, házasságot az elején ne is említs.

Előzmény: Lady Wessex (-)
Hubschrauber Creative Commons License 2006.07.22 0 0 202

 

off

 

És azért vagyok úgymond vallás-ellenes, mert a rengeteg vallás (kereszténytől a mohamedánon át a buddhistáig stb.) puszta léte is kizárja bármilyen isten létét. HA egy, azaz egy darab isten lenne valójában, az miért tűrné el a többistenhitet? És fordítva. Nincs értelme az egésznek. Ezért utasítom el.

 

És azért, mert túl sokat elrabol egy emberből, különösen a szervezetein keresztül...pl. keresztény egyházak (kötelező mise, gyónás, áldozás, stb.)

 

 

Ne haragudj, szerintem ez nagy butaság. Ne az egyházban higgy, hanem az Istenben. Ezért nem a "vallásosság" a lényeg, hanem a hit. Persze jogod van semmiben sem hinni... az pedig, hogy több vallás létezik, egyátalán nem zárja ki az Isten létét.

 

on 

Előzmény: Lady Wessex (188)
exelant Creative Commons License 2006.07.22 0 0 201
most miért? húsz centi az teljesen ideális, állva a mellkasához lehet bújni a buksival, nincs annál jobb :-)
Előzmény: Vilikék (200)
Vilikék Creative Commons License 2006.07.22 0 0 200
Hehe, 157 centis csaj miért 176-186 centis pasit keres?
Jól nézhet majd ki mellette, hehe....az húsz centi különbség
Vilikék Creative Commons License 2006.07.22 0 0 199
kíváncsiságból regisztráltam az egyik ilyen online társkeresőre.
Új jelszó van a nőknél: családcentrikus pasit keresnek.
Hehe, vagy hazudsz, vagy már megszívtad párszor...
amole Creative Commons License 2006.07.21 0 0 198
Kedves Lady!

Szerintem neked alapvetően téves elképzeléseid vannak az internetes társkeresésről.

A tanácsaim:
-tegyél fel magadról egy előnyös fényképet
-ne támassz különösebb elvárásokat
-ne akard az interneten MEGISMERNI a fickót, csak tekintsd ezt egy lehetőségnek arra, hogy egyáltalán találkozz férfiakkal
-őszintén add meg az adataidat és természetes módon mutatkozz be
-elsősorban a hasonlóan komoly adatlappal rendelkezőkkel próbálkozz

Ha valakivel felvetted a kapcsolatot, ne sokat emailezz vele, mert úgy nem tudod megismerni. Amilyen gyorsan lehet, beszélj meg vele randit.

Az első randin ki fog derülni, hogy tetszetek-e egymásnak. Plusz az is az első randin kiderül, hogy vallásos-e és szereti-e Csurkát. Max. a néhányadikon lesz egy általános képed róla.

Randizz, randizz, randizz! :)
Előzmény: Lady Wessex (-)
donpietro Creative Commons License 2006.04.18 0 0 196

Például egy ilyen Fórumon is előbb derül ki valakiről, hogy milyen a világnézete/gondolkodása/stílusa, mint egy társkereső oldal fix adatlapján. :-)

 

Off: a vallás sem amiatt maradt meg, mert az emberek annyira Istenfélőek, hanem mert sokáig az egyház/felekezetek jelentették az egyetlen támaszt. Másfelől az újsütetű szekták (nem nevesítem, mert kapásból kiátkoznak) pont erre alapoznak: jobban értenek a pszichológiához, mint egy csapat személyiségfejlesztő/manager/tréner együttvéve - pont azt szipkázzák be, aki amúgy pont elesett, támaszra szorul, mélyponton/gödörben van. Ezt hívják utána "megtérés"-nek. Más meg agymosásnak...

 

On: Lady Wessex, csak lazán! :-)

Előzmény: bolygohollandi (194)
kalácsfej Creative Commons License 2006.04.18 0 0 195

Én meg vagyok elégedve az internetes társkeresőkkel.

Nem egyszer, de nem is kétszer találtam kedves, szimpatikus hölgyekre, akik tulajdonképpen nem is partnert kerestek, csak az önbizalmukat szerették volna megerősíteni. Én segítettem nekik ebben. Udvarolam, bókoltam, kedveskedtem, ügyeskedtem, és sikerült igen hamar ágyba is vinnem a hölgyeket, mind az ő, mind az én örömömre.

 

 

bolygohollandi Creative Commons License 2006.04.18 0 0 194

Mindegy, az a lényeg, hogy esélyt adtál a dolognak; van, aki csak várja a sült galambot.

Én hiszek az internetes kapcsolatteremtésben - igaz, nem a társkeresőkben.

Előzmény: Lady Wessex (193)
Lady Wessex Creative Commons License 2006.04.18 0 0 193

Hogy dőlnek a levelek, az túlzás....

A vallás tényleg OFF, ezért ezután hanyagolom.

Előzmény: bolygohollandi (191)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.18 0 0 192
örülök, hogy jönnek... mert bármikor közérepülhet a szikra is :)
Előzmény: Lady Wessex (188)
bolygohollandi Creative Commons License 2006.04.18 0 0 191

OFF

 

"...És azért vagyok úgymond vallás-ellenes...........gyónás, áldozás, stb.)"

 

Nos, szerencse, hogy ez nem egy vallással, vallásokkal foglalkozó topic - azért, amit írtál egy "fél" hozzáértő is leszedné rólad (örökre) a keresztvizet....:)).

 

Ennél csak akkor mondhattál volna még bölcsebbet, ha előhúzod "az isten miképpen tud akkora követ teremteni, amit maga sem tud felelmelni" gondolatot...:))

 

Mondd azt, hogy utálod a vallásokat, mondd azt, hogy nem érdekelnek a különböző hitek, szabd meg igényként inkább akárhogy, hogy a leendő párod ne legyen (semmiféle) vallás híve, de inkább ne írj semmilyen okot arra, miért is ne...:)))

 

ON

 

 

Az viszont jó, hogy dőlnek a levelek a postaládádba; őszintén kívánom, találd meg a számodra mindenféle szempontból megfelelő partnert!

Szikra meg csak lesz, ha előkerül valaki, aki tökéletes számodra....minden esetre egy esélyt megadtál annak a szikrának és ezt jól tetted!

Előzmény: Lady Wessex (188)
Cool_Halidge Creative Commons License 2006.04.18 0 0 190
Szevasz Wessy! Mi az ábra TÁRSaságügyileg? :)
bolygohollandi Creative Commons License 2006.04.18 0 0 189
Ezek egy részét gondolom nem nekem írod...ugyanis én ilyesmiket nem írtam sem  neked, sem máshol.
Előzmény: Lady Wessex (188)
Lady Wessex Creative Commons License 2006.04.18 0 0 188

Vallás: miért kéne ragaszkodni a keresztény egyházhoz? Nem tudom, a buddhistáknál, shintoistáknál, Krisna tudatúaknál stb. van-e keresztelő, de ha van, akkor az miért nem jut eszébe a "magát nem-vallásosnak hirdető, de azért gyerekét megkeresztelő, mert hátha jobb lesz a gyereknek" hsz-írónak? Miért csak a keresztény keresztelő az egyetlen alternatíva?

 

Ha szerinted "hátha jobb lesz a gyereknek" a keresztelőtől, akkor Te vallásos vagy, legfeljebb azt mondod, hogy nem vagy az. Én azt mondom, hogy nem vagyok vallásos, és úgy is cselekszem (nem kell keresztelő, egyházi esküvő/temetés  - illetve a temetést már a hátramaradottak döntik el, mindenesetre egyik típusú temetési szertartástól se leszek kevésbé halott, mint szertartás nélkül )

És azért vagyok úgymond vallás-ellenes, mert a rengeteg vallás (kereszténytől a mohamedánon át a buddhistáig stb.) puszta léte is kizárja bármilyen isten létét. HA egy, azaz egy darab isten lenne valójában, az miért tűrné el a többistenhitet? És fordítva. Nincs értelme az egésznek. Ezért utasítom el.

 

És azért, mert túl sokat elrabol egy emberből, különösen a szervezetein keresztül...pl. keresztény egyházak (kötelező mise, gyónás, áldozás, stb.)

 

Mióta elhagytam a kivánságlistám, azóta jönnek levelek. Én meg válaszolgatok. Szikra még nincs.

Előzmény: bolygohollandi (181)
beat street Creative Commons License 2006.04.18 0 0 187
Erre gondoltam:)
Előzmény: donpietro (184)
beat street Creative Commons License 2006.04.18 0 0 186
Amiben tévedsz: aki keresztelőt vagy templomi esküvőt akar, egyáltalán nem biztos, hogy vallásos. Egy PICIT sem.

A helyzet az, hogy rengeteg olyan dolog van, ami a világi ember életébe „beépült” és annak ellenére használja, hogy vallásos lenne.

Senki nem tagadja meg pl. a Himnuszt, csak azért, mert úgy kezdődik, hogy: „Isten, áldd meg a magyart!”

Vagy amikor azt mondjuk, hogy ádámkosztümben van, akaratlanul is a Bibliából idézünk.

De említhetném azt is, hogy híres művészek (pl. festők, szobrászok) alkotásait sem szelektíven csodáljuk-, azaz nem csukjuk be a szemünket olyan témájú alkotásnál, ami bibliai eredetű. Márpedig ebből nem kevés van.

Erre hoztam föl hasonlatként a karácsonyi példát, amelyet ügyesen kihagytál a válaszaidból. Gondolom te is ünnepelsz ekkor és a gyerekeidnek is fogsz ajándékot venni, és azt fogod mondani, hogy a Jézuska hozta. Én ennek ellenére nem tartalak téged elvtelennek. És ezen az alapon soroltam ide az alábbiakat, amelyről néhány mondatot írnék külön-külön is.

Templomi esküvő (1) illetve keresztelő (2).

 

1. Aki a házasságot fontosnak tartja, az valószínűleg azt is szeretné, hogy ez a nap emlékezetes legyen és ennek megfelelően ünnepélyessé szeretné tenni. Mivel nekem mindkettőben volt részem (azaz templomi és polgári ceremóniában), bátran állíthatom, hogy nem hasonlítható össze egy lepukkant, szocreál építésű, igénytelen belsejű, nyikorgó parkettájú házasságkötő terem egy templom szépségével, igényes belső kialakításával, meghittségével. Annak ellenére, hogy nem vagyok vallásos. Persze tudjuk, ízlések és pofonok.

Amit még hozzátennék: a pap készült az eseményre, egyeztette nagyjából velünk a szöveget, kikérdezett előtte minket, hogy kb. miként képzeljük el, és ennek megfelelően készítette elő a dolgot, az anyakönyvvezető gépiesen elmondta kb. 3000. alkalommal a szokásos sablon szöveget, ami nálam szintén a templomi felé billenti a mérleget. (Az igazság kedvéért hozzá kell tenni, egy szimpatikus, kedves hölgy volt)

 

2. Ami egyszer megtörtént, azt valóban nem lehet visszacsinálni. Bár úgy tudom, általában van mód a „kikeresztelkedésre”. De ígérem, utána fogok nézni / kérdezni.

Ha a gyerek más vallást akar fölvenni – tudomásom szerint- az adott felekezet „engedékenységétől” függ, hogy megteheti-e vagy sem. De a mai világban ezekre a kérdésekre kb. 10 perc alatt meg lehet találni a választ a neten.

Azt meg azért lássuk (lásd) be, nagyságrendekkel több az esély arra, hogy egy megkeresztelt partner lesz a szerelme, akivel az életét össze akarja majd kötni, mint, hogy felnőtt fejjel egy Mo-on alig elterjedt vallást, pl. a buddhizmust fel akarjon venni. És ha ez a társ esetleg templomi esküvőt szeretne, akkor a te gyerekednek huszon-harminc évesen kell átesnie a dolgon - amennyiben tolerálja a jövendőbelijének ezt az óhaját - ami valószínűleg nem fog tetszeni neki.

 

Azért két dolgot kifejthetnél:

 

-miért akarod visszacsinálni a keresztelőt?

-mi az, amivel a lakótársad megőrjít?

 

Ps: bolygohollandi a 181. hsz.-ben meglehetősen pontosan megfogalmazta a lényeget 6 sorban. Az én hsz.-em csak ennek a kiegészítése.    

Előzmény: Lady Wessex (178)
beat street Creative Commons License 2006.04.18 0 0 185

Köszi.

 

mindjárt kipróbálom, és ha megjelenik egy új hsz., akkor erre gondoltam.

Előzmény: donpietro (184)
donpietro Creative Commons License 2006.04.18 0 0 184

Ciao Beat Street,

 

Egérrel jelöld ki a másolandó szöveget > kattints rá jobb egérgombbal > másolás > vidd a kurzort az üzenőablakba > jobb egérgomb: beillesztés.

Ha ez nem megy, egérgomb helyett a kijelölt szöveget Ctrl+C másolja, Ctrl+V beilleszti.

 

Erre gondoltál? (nem kizárt, hogy az ablakba csak .doc, vagy .txt file-okból tudsz másolni).

 

Előzmény: beat street (183)
beat street Creative Commons License 2006.04.18 0 0 183

Sziasztok,

 

béna kezdő vagyok, kéne egy kis segítség. Hogy tudok saját gépről szöveges dokumentumot beilleszteni az üzenő ablakba?

Előzmény: Lady Wessex (178)
donpietro Creative Commons License 2006.04.17 0 0 182

A buddhizmus jó példa volt: a japánok 70%-a vallja magát buddhistának. A japánok 80%-a vallja magát shintoistának. A hagyományos japán esküvő buddhista. A hagyományos japán temetés shintoista. Csak a monoteista vallások (keresztény, zsidó, muszlim) hirdetnek zéró toleranciát. Az ősmagyar hit elemei is beszivárogtak a magyar egyházba (pl. festett kazettás templomi mennyezetek motívumai).

Tök' jó: most offtopik voltam?

Miért a valláson akad ki mindenki, a "szélsőjobb" már nem is téma? :-)

"Kezd fórumszerű lenni..."

bolygohollandi Creative Commons License 2006.04.16 0 0 181

Mindig mulatok a vallási kérlelhetetlenségen.

Azzal semi gond, ha valaki jelzi előre az elvárásait és vannak saokpontjai.

Da az a fajta kérlelhetetlenség, ami ennyire valásellenes - amiről itt van szó - ugyanannyira riasztó, mint egy vallásilag elkötelezett egyed riasztó volta.

Ez nem szabad szellemre és szabad gondolkodásra vall, ez ugyanolyan bigottság a "túloldalon", mint amilyen egy legbigottabb katolikus.

 

(Ha nem az lenne, akkor nem bizonytalankodna például a temetés körött - nekem ez a bizonytalanság elég lenne ahhoz, hogy sikítva meneküljek néhány levélváltás után; mert valaki vagy következetes és pontosan tudja miről beszél, vagy bigottan ostoba - pont olyan, mint azok, akiket láthatólag kerül a "túloldalról".)

 

Amúgy: én szívesen csinálok egy reprezentatív mintát akármelyik társkeresőn akár nőként (csináltam már egy kedves ismerős kérésére), akár férfiként és nagyon szívesen közreadom a tapasztalásaimat mondjuk egy hónapnyi levelezgetés után

Előzmény: Törölt nick (161)
trrallala Creative Commons License 2006.04.16 0 0 180

Teeee az anyai hormonok érdekes dolgokat hoznak ki.:)))))))))))))))))))))))))

Nem vagyok különösebben vallásos,de megkerszteltem a gyerekeim,hátha  Isten kegyes lesz velük(ha van) egyszerűen a paraszt vér bizotos ami biztos alapon,legyen egészséges és ha vmi jósnő vagy boszi ajál akkor bármit ami ...azt is megteszem.Ártani nem árt alapon volt keresztelés,ennyit kibírtam azért,hogy esetleg a gyerekemnek ne legyen rossz. Nem tudom érthető voltam-e?

Előzmény: Lady Wessex (178)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!