Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.08.08 0 0 426
Ennek a kiérdemlés-mizériának vajmi kevés köze van az önfegyelemhez, de annál több a rosszul értelmezett büszkeséghez és a még rosszabbul értelmezett erkölcshöz. Persze, kérdezhetnéd, hogy miért is kellene minden vágyat ott és akkor kielégíteni, ahol és amikor felmerül - és sok esetben egyet is értenék veled -, de a visszakérdezés is jogos: miért ne? És az elfojtásnak mi értelme? Hozzátéve, hogy mindkét félnek jólesik, tehát nincs szó olyasmiről, hogy az in medias res vágykielégítés valakinek a kárára válna (ld. félredugás, prostitúció és egyebek).
Előzmény: Vulcanella (361)
freesleep Creative Commons License 2006.08.07 0 0 424
"mi a nem magyar férfi a jó férfi c. dolog kulturantropológiai alapja"

Szernitem erre a kérdésre eccerű a válasz: ha a pasi nem magyar, személyes hibáitokat kölcsönösen nemzeti sajátosságnak, kulturális különbségnek tekintitek, etnográfiai érdeklődéssel és nem dührohammal reagálva pl a másik zuhanyzási szokásaira.
Én legalábbis így tudtam anno azt helyzetet mgmagyarázni magamnak, mér jövök ki olyan jól egy olasz szeretőmmel, akivel vsz nem jöttem volna össze itthon.
Előzmény: ugye normális? (382)
almaborvirag Creative Commons License 2006.08.07 0 0 423
Hat nem tudom. Lehet. Nekem ket spanyol baratnem van akik a 30-as eveiket tapossak es mediteran hevvel faljak a pasikat. Lehet, hogy jo katolikus orszag meg Franko elott nem volt abortusz stb De azert ez mar nincs szerintem igy. Majd megkerdezem toluk. Na meg az eredi tortenetben szereplo holgyek sem tuntek szende szuzeknek.
Előzmény: Vulcanella (417)


locsemege Creative Commons License 2006.08.07 0 0 422
Hasonlóan látom ezt én is. Az odáig rendben van, hogy a nem kívánt terhesség, gyerektartás, szexuális úton terjedő betegségek miatt óvatosságra nevelik a fiatalt a szülők, sok esetben azonban ez a már indokolatlan, sőt káros elvárás a csemete felé annak felnőttéválása után is megmarad. Na és persze a hívő közösségek többsége. (Ha jól emlékszem, erről bőven van tapasztalatod.)
Előzmény: Törölt nick (421)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.07 0 0 421

Olyan nincs - hál'istennek - akit tönkretett volna, de olyan van, akin egyértelműen észlelhető a pozitív irányú változás, mióta felfüggesztette a cölibátust. Főleg utólag összehasonlítva nyilvánvaló, hogy mennyit változott a delikvens - általában nyíltabb, felszabadultabb lesz, könnyebben dolgozza fel a stresszt, stb. Sokan azzal magyarázzák a harmonikusabb emberré-lélekké válást, hogy az illető nyilván boldog, amiért párkapcsolatban él, de szerintem a párkapcsolat a folyamatnak csak egy része, méghozzá a kisebbik. Ugyanis a folyamat nem torpan meg akkor sem, ha véget ér az a bizonyos párkapcsolat, sőt.

Ha valaki 30 évig szex nélkül él, akkor ennek vagy oka, vagy pedig következménye valamilyen lelki defektus. A defektus szó nem pejoratív értelemben értendő, nem lesajnálásról van szó, ha valaki esetleg félreértené.

Előzmény: locsemege (420)
locsemege Creative Commons License 2006.08.07 0 0 420
Van olyan ismerősöd, akit tönkretett lelkileg a hosszú egyedüllét, kielégületlenség?
Előzmény: Törölt nick (419)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.07 0 0 419
Nem is...
Előzmény: locsemege (418)
locsemege Creative Commons License 2006.08.07 0 0 418
Külön érdekes probléma, hogy ezt hogyan bírják ki. Nem vagyok benne biztos, hogy ép lélekkel átvészelhető szüzen az első harminc egynéhány év...
Előzmény: Vulcanella (417)
Vulcanella Creative Commons License 2006.08.07 0 0 417

Nem csodálom, hogy az ismerősödet üldözik a magányos 30-as spanyol nők. Kb. 10 éve láttam egy tévéműsort a spanyolok szexuális szokásairól. Lehet, hogy azóta ott változott a helyzet, de a 90-es években ott még mindig elvárták a nőktől, hogy szűzen menjenek férjhez. Anyámmal néztük a műsort és meg voltunk lepődve. A spanyol férfiaktól meg éppenséggel azt várta el a társadalom, hogy legyenek tapasztaltak, mire megnősülnek. Kb. olyan szinten volt az akkori spanyol társadalom, mint a magyar az 1930-as években. Ráadásul manapság a spanyol nőknél is kitolódott az első házasságkötés átlagos időpontja, a húszas éveik vége felé kb. Ott is tanulnak, karriert csinálnak a nők. Mégis teljesen más az életük, mint a magyaroknak. Tehát ismerősöd biztosan ilyen kétségbeesett hölgyekkel találkozik, akiknek nem sikerült férjhez menniük és valszeg Spanyolországban már kiöregedettnek számítanak. Lehet, hogy meg is lepődne, ha megtudná, hogy ezen hölgyek nagy része még 30 fölött is szűz.

A jelenség azért is érdekes, mert a spanyol kultúra Európában az egyik legerotikusabb jellegű.

Előzmény: almaborvirag (399)
Vulcanella Creative Commons License 2006.08.07 0 0 416

"Egyetlen ok, amiért érdemes külföldivel kavarni, az a nyelvtanulás".

Ne haragudj, de számomra ez a prostitúció egy nem annyira szembetűnő formája. Ha valaki csak ezért akar külföldi férfit, csupán eszközként használja a másikat. Mit érezhet a másik, ha rájön, hogy csak azért vagy vele, mert gyakorolni akarsz egy idegen nyelvet?

Előzmény: ugye normális? (382)
Lord Sidious Creative Commons License 2006.08.06 0 0 415

"A cikk altalanosito volt nagyon, de mint altalanositasban van benne valami igazsag is. Igen, a magyar pasiknak sokat kell tanulniuk. Elsosorban nem a berogzott 'idealt' kene keresni, hanem egy kicsit lazabban allni hozza a dolgokhoz. Csak egy pelda: en otthon mar kirogedtem a parvalasztos korszakbol es eleg remenytelennek talaltam a helyzetet. Ugyhogy megprobaltam az internetet es azon dobbentem le, hogy a pasik nagy resze klise szeru szep lanyokat keres, akik nem tul okosak, pontosan ket evvel fiatalabbak naluk es a szomszed neninek sem lesz majd mibe belekotni, ha a pasi hazaviszi a csajt bemutatni... Mivel az eletkorra voltam erzekeny, az utott meg, hogy a legkevesbe erdekes vagy jokepu pasi is kizarolag nala ket evvel fiatalabb novel akar kezdeni. ??!!! Es mi van, ha a nagy o speciel egy-ket evvel idosebb!?! Na az mar nem fer bele ..."

Én nagyon rugalmas vagyok. Külsőre gyakorlatilag nincs túl sok megkötésem (sőt kifejezetten bejönnek a molett lányok, akik nem felenek meg elméletileg a mai kliséknek), életkor 20 és 30 között (magam 22 vagyok). Mégis sokáig tartott amíg kifogtam egy rendes lányt. 

Biztos vannak ilyenek is, akik 90 - 60 -90 csajt keresenk, plusz - mínusz egy két centi nem jöhet szóba, de azért ma az az általános tapasztalat, hogy a nők sokkal jobban el vannak szállva maguktól.

Előzmény: almaborvirag (373)
locsemege Creative Commons License 2006.08.06 0 0 414
Így van.
Előzmény: almaborvirag (412)
locsemege Creative Commons License 2006.08.06 0 0 413
Igazat beszélsz.
Előzmény: Törölt nick (408)
almaborvirag Creative Commons License 2006.08.06 0 0 412
Nem, en nem 'dontesrol' besszelek csak 'megerzesrol' a jovore nezve. Ennel tobbrol nem lehet szo.
Előzmény: locsemege (410)
locsemege Creative Commons License 2006.08.06 0 0 411
Az a bizonyos haver ugy csinalt, mintha valami iszonyu nyug lenne neki a dolog, ahelyett, hogy normalisan es nyitottan allna a dolgokhoz.

A beszélgetés hangulatát Te tudod, Te voltál ott. Ugyanakkor úgy érzem, egy kicsit dicsekedett ezzel, mert hízelgett a lelkének a dolog. Tuti, hogy nem nyűg, de a büszkesége miatt ezt így nem mondta. Legalább is így képzelem.
Előzmény: almaborvirag (406)
locsemege Creative Commons License 2006.08.06 0 0 410
Azt kellene megérteni, hogy senkinek sem kompetenciája a jövőre nézve állításokat tenni. Nem döntheted el, hogy ez a kapcsolat egész életedben boldog lesz, legfeljebb reménykedhetsz benne. Ezért is hibás gondolat, hogy valaki előre "eldönti", mi hogyan lesz. Nem döntheti el, hacsak nem ő maga Isten!
Előzmény: almaborvirag (405)
almaborvirag Creative Commons License 2006.08.06 0 0 409
Ok, ezek eretlenek es nem kell veluk foglalkozni. Na most jolmegmodtam!;) De most lepnem kell, mert munkam van. Orultem a csevegesunknek.
Előzmény: locsemege (407)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.06 0 0 408

Ilyenkor sok férfi fejében az fordul meg, hogy "ha velem ilyen könnyen megtette, akkor mással is meg fogja, aztán meg fog csalni".

 

Ja, tudom, hogy sokan így gondolják. Tévesen. A kettő között (várakozási idő vs. hűség) nincs ilyen egyértelmű összefüggés. Másrészt ha van valami, amit utálok, akkor az a kettős mérce; "ami a férfinak büszkeség, az a nőnek szégyen" (skalpgyűjtés vs. lábszéttevés, predátor vs. préda). Na nem, ilyet nem játszunk.

 

Ha egy nőben van annyi méltóság, hogy nem enged azonnal, több megbecsülést vív ki magának és erre jobban alapozható egy tartós kapcsolat.

 

Nem kedvelem az olyan férfiakat, akik két kategóriára osztják a női nemet, feleségnekvaló szende asszonyka, meg démoni, bevállalós szerető kategóriára, mert valahol mindkettőbe soroltatni sértő. Az utóbbiba tartozni azért, mert ez esetben nem vesznek komolyan emberként és társként, az előzőbe tartozni pedig azért, mert szinte hallom három sör után nosztalgiázni az embert, hogy hja, azért az a szőke, nagymellű liba hogy' tudott szopni...! Szóval, szerintem ami igazán számít, az az, hogy az ember milyen társ. És ebben az egy szóban minden benne van.

 

Előzmény: Vulcanella (359)
locsemege Creative Commons License 2006.08.06 0 0 407
Igen, de hany novel talakoztal, aki azzal mutatkozik be, hogy 'Szia! Piri vagyok es egy tartos kapcsolatot keresek' ...?!

Netes társkeresésről beszélünk. Nézd csak meg a nők reglapjait. A többség úgy indít, hogy csak komoly kapcsolatot keres, az Igazit keresi, a szentimentálisabbja a 'nagy Ő' szófordulattal is bátorkodik élni. És nem értik, hogy miért nem találnak párt. De nem zavar, idővel ők is rájönnek, hogy annak, hogy sem szexuális életük nem volt, nem voltak szeretve, s ők sem szerettek, annak talán mégis nagyobbrészt saját maguk voltak az okai. Természetesen nem kizárólag.
Előzmény: almaborvirag (403)
almaborvirag Creative Commons License 2006.08.06 0 0 406
"Ezzel mi a baj? Komolyan nem értem. Szerintem nem vénlányságról papolt. A pasik is üldözik a nőket, nem? Ősi ösztön."

Na ja. Az elfogadott, ha egy pasi uldoz. Forditva nem. Ez is egy tarsadalmilag elfogadott 'szabaly'. Az a bizonyos haver ugy csinalt, mintha valami iszonyu nyug lenne neki a dolog, ahelyett, hogy normalisan es nyitottan allna a dolgokhoz. Egyszeruen nagykepu volt es lekezelo.
Előzmény: locsemege (404)
almaborvirag Creative Commons License 2006.08.06 0 0 405
Ez nem jelenti azt, hogy nem koppanhatok egy nagyot. De egyelore ennek nem latom az eselyet, legalabbis nem a kozeljovoben.
Előzmény: almaborvirag (403)
locsemege Creative Commons License 2006.08.06 0 0 404
Eleg nagy a nyomas foleg a lanyokra, de a pasik is kapnak belole.

De ez a szülőktől, rokonoktól jön, nem pedig a kortársaktól, potenciális partnerektől.

Egy olyan szoveget vagott le, hogy ot szabalyosan uldozik a 30-as egyedulallo nok, hogy majdnem raboritottam az asztalt.

Ezzel mi a baj? Komolyan nem értem. Szerintem nem vénlányságról papolt. A pasik is üldözik a nőket, nem? Ősi ösztön.
Előzmény: almaborvirag (399)
almaborvirag Creative Commons License 2006.08.06 0 0 403
Igen, de hany novel talakoztal, aki azzal mutatkozik be, hogy 'Szia! Piri vagyok es egy tartos kapcsolatot keresek' ...?! Te, mint tapasztalt, de kalandvagyo ferfiember ezt feltetelezed rola, nem?! Ha mar egy ideje egyutt vagytok es Te nem erzel semmi kulonoset, a baratnod meg mar ossze akar koltozni, akkor meg egyertelmu, hogy nincs a kapcsolatnak jovoje.

Lehet, hogy egy pasi kalndot keres es sok no is. En csak magambol indultam ki (mint mindenki mas itt) es a helyzetembol. Valahogy a mostani baratom/volegenyemmel mindez nem szamitott. Egy hettel a megismerkedesunk utan tudtam, hogy nem kell tovabb keresnem es o is tudta. Legalbbis ezt mondja most.
Előzmény: locsemege (401)
locsemege Creative Commons License 2006.08.06 0 0 402
off

A mérnökök és a közgazdászok között szokott inkább világnézeti szakadék húzódni. Volt bölcsész barátnőm.

on
Előzmény: almaborvirag (400)
locsemege Creative Commons License 2006.08.06 0 0 401
De allitom, hogy erett fejjel az ember tudja mit akar, ranezesre megallapitja hogy bejon-e neki a masik vagy nem.

Ez szerintem nagyon nincs így. Alapvetően a pasi jól akarja magát érezni a nővel, kalandot szeretne. Aztán idővel, ha megtetszenek a nő tulajdonságai, lelkileg is közel kerülnek egymáshoz, akkor már lehet, hogy stabilizálódik a kapcsolat.

Nem akarok tul kozhelyes lenni, ugyhog itt abbahagyom.

Ne hagyd abba! ;) Érdekel a véleményed.

Azert reagaltam az eredeti hsz-edre mert nekem az jott ki belole, hogy az 'okos no' ha eleget pedalozik (mintha ez egy egyszemelyes jatszma lenne) akkor erofeszitesei jutalamakent az olebe hullik a jutalom: 'a ferfi'.

Nem ezt írtam, valamit nagyon félreértettél. Arról írtam, hogy az okos nő tudja, hogyan működik a férfi. Tudja, hogy ha kezdettől fogva deklarálja, hogy ő - a nő - komoly kapcsolatot keres, akkor a férfi menekülni fog, tehát ez nem jó női stratégia. Olvasd el még egyszer, figyelmesen:

Az okos nő rájön, hogy a férfiak legtöbbször menekülnek azoktól a nőktől, akik helyből komoly, tartós kapcsolatot keresnek. Hogy miért? A felelősségvállalás miatt. De nem azért, ahogyan sokan gondolják, hogy gyávák meg jellemtelenek. Gondold csak meg: hogy a fenébe vállaljon a férfi bárminemű felelősséget egy ismeretlen nővel szemben? Tehát a férfi először csak jól szeretné érezni magát a nővel kötetlenül. Aztán ha már vannak közös élményeik, utazások, kirándulások, szex, stb., akkor jobb esetben elkezd kinyílni a nő felé és beleszeret.
Előzmény: almaborvirag (396)
almaborvirag Creative Commons License 2006.08.06 0 0 400
Ja!!!! Na ez mar mindent megmagyaraz! ;) Udv egy bolcsesztol. (A buszkebb fajtabol)
Előzmény: locsemege (398)
almaborvirag Creative Commons License 2006.08.06 0 0 399
Hatha Te nem igy latod az nagyon klassz. Csak a tapasztalat az ember lanyaval mast mondat. Eleg nagy a nyomas foleg a lanyokra, de a pasik is kapnak belole. A mikor allapotsz meg ma' fiam, mi lesz veled lyanyom, megmaradsz magnak? tipusu szekirra gondolok.

Par napja a baratom egyik haverja nalunk vacsorazott. En most talakoztam vele elosszor mert Spanyolorszagban el. Egy olyan szoveget vagott le, hogy ot szabalyosan uldozik a 30-as egyedulallo nok, hogy majdnem raboritottam az asztalt. Latta, hogy vorosodik a fejem - ja, en 35 vagyok - es akkor megjegyezte, hogy remeli nem bantott meg.
Előzmény: locsemege (395)
locsemege Creative Commons License 2006.08.06 0 0 398
Nem hűvös. Pragmatikus, logikus. Könyörgöm, férfi vagyok, s ráadásul a rosszabbik fajtából: mérnök! :))
Előzmény: almaborvirag (390)
locsemege Creative Commons License 2006.08.06 0 0 397
Igazad lehet. 35 fölött az ember érzelmileg elhülyül, egy használhatatlan toprongy lesz. :-/ Remélem ezt nem írtad komolyan!
Előzmény: almaborvirag (388)
almaborvirag Creative Commons License 2006.08.06 0 0 396
Nem mondtam, hogy husz masodperc alatt ... Azt modntam, hogy vagy van alapveto vonzodas, vagy nincs es ebbol indul ki mindenki. Es nem azt, hogy nosza eljegyzes azonnal. De allitom, hogy erett fejjel az ember tudja mit akar, ranezesre megallapitja hogy bejon-e neki a masik vagy nem. Nem akarok tul kozhelyes lenni, ugyhog itt abbahagyom.

Azert reagaltam az eredeti hsz-edre mert nekem az jott ki belole, hogy az 'okos no' ha eleget pedalozik (mintha ez egy egyszemelyes jatszma lenne) akkor erofeszitesei jutalamakent az olebe hullik a jutalom: 'a ferfi'.

Lehet, hogy Te nem igy gondoltad. Akkor bocs. De sajna sokan igen.
Előzmény: locsemege (391)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!