Kőris-hegyen, az adó kerítésén októberben megvolt a bélyegző. A Borzavár közepén, a buszmegállónál fekvő kocsma nyitva tartása jelentősen javult, már délelőtt is nyitva van (régen 15h-kor nyitott csak!). Zircen a vasúton a férfi pénztáros nem akart bélyegzést adni 1 évvel ezelőtt! (Ha neked sem akar, cselezd ki! Ha onnan utazol el vonattal, akkor oda, ahova utaznál, ha nem utaznál amúgy, akkor egy 10 km-es, k e l e t b é l y e g z é s n é l k ü l i menetjegyet kérj! Ha odaadta, és kifizetted, dugd vissza az orra alá, hogy most kívánsz utazni. Így kénytelen lesz a jegyet az állomás dátumos bélyegzőjével érvényesíteni! A jegyet aztán ragaszd be a Kéktúra-füzetbe!)
Márciusra tervezzük a Nagyvázsony-Zirc szakaszt.
Volt arra mostanában valaki?
Kell-e valamire figyelni (jelzés-kavarások, pecsétek stb.)
Most fogom élesben tesztelni a Kék-túra atlaszt!!!
Szeretném pontosítani bami megállapítását.
A kocsma nem zárt be, csak délelőtt nincs nyitva.
Állítólag 15 éve van így.
Bélyegző is van benne.
Kevély-nyereg vonatkozásában meg tudom erősíteni, hogy van fémbélyegző, de nem a romtól délre lévő fán, hanem az északi oldalon, mikor már indulnánk lefelé. Szép zöld színű és komoly acélláncon van. Talán ezt nem fogják levágni.
A szurdok járható, egy híd ketté van törve, de nincs annyi víz, hogy nem lehetne a sziklákon átugrálva leküzdeni az akadályt.
Jogos!
:)
Azért az különösen kellemetlen, hogy szinte az elején(Őr-kő - Bélapátfalva) egy jó nagy lejtő (térd-örül), aztán hullámozás Sirokig és jöhet 20 kilcsi, 1500 méter szinttel. A végén lazításképpen 2,5km lejtő, 300 méter szinteséssel (térd ismét örül).
Szerintem is ez a legnehezebb szakasz.
Köszi kvte a részletes listát. Nagyon tetszik.
:)
Egyesületünk egyik tagja, Szarvas Mátyás a közeljövőben szeretné végigfutni az Országos Kéktúrát. Ilyen próbálkozás már volt tavaly, akkor 19 nap alatt teljesítette Németh Csaba a távot. Matyi most 17-18 nap alatt szeretné végigfutni, ha minden sikerül.
A tervezett szakaszbeosztás:
Nap Szakasz Táv (km) Szint (m) Tájegység
február 25. Hollóháza - Makkoshotyka 58,5 1 760 Zempléni-hegység
február 26. Makkoshotyka - Baktakék 63,6 1 340 Zempléni-hegység; Cserehát
február 27. Baktakék - Jósvafő 69,3 1 250 Cserehát; Aggteleki-h.
február 28. Jósvafő - Bánkút 60,7 1 090 Aggteleki-h.; Bükk
március 1. Bánkút - Mátraháza 67,8 2 830 Bükk; Mátra
március 2. Mátraháza - Nógrádsipek 69,6 2 120 Mátra; Cserhát
március 3. Nógrádsipek - Katalinpuszta 61,2 1 900 Cserhát
március 4. Katalinpuszta - Pilisszentlászló 66,8 2 400 Cserhát; Börzsöny; Pilis
március 5. Pilisszentlászló - Piliscsaba 67,5 2 080 Pilis; Budai-hegység
március 6. Piliscsaba - Koldusszállás 65,7 1 990 Pilis; Gerecs-Gete h.
március 7. Koldusszállás - Gánt 60,0 1 200 Gerecse-Gete h.; Vértes
március 8. Gánt - Borzavár 69,4 1 360 Vértes; Bakony
március 9. Borzavár - Balatonhenye 68,9 1 590 Bakony; Balaton-felvidék
március 10. Balatonhenye - Keszthely 68,3 1 780 Balaton-felvidék
március 11. Keszthely - Ötvös 62,2 880 Balaton-felvidék; Kemeneshát
március 12. Ötvös - Csénye új major 61,7 210 Kőszeg-Kemeneshát
március 13. Csénye új major - Irottkő 65,7 430 Kőszeg-Kemeneshát; Kőszegi h.
március 14. TARTALÉKNAP 1100 26 000
Tudtommal fakultatív bélyegzés van a Muflon Itatóban. Bár ha MTSZ-es kéktúrás bélyegzést adnak (mert azt adnak), akkor nem is lehet olyan fakultatív. Most vettem két füzetet (rohamcsigának és kivinek), nem néztem meg, hogy azokban van-e bélyegzőhely Zsíros-hegyen.
Kisinóciban még nem ettem, de amikor mentem pecsételni voltak asztalok, abrosszal, valszeg lehet kajálni is, főttet. A Magdinéniék is szivesen megveszik ami kell, pl kenyeret tudnak adni, de más egyéb dologban is nagyon szivesen segitenek. meg kell próbálni, kérdezni.
A Kisinóci thban milyen jellegű kaja van? Főtt vagy lehet venni szendvicsnek valót is (kenyér, felvágott, stb.)?
Vagy inkább kérjük meg a háziakat, hogy vegyenek nekünk ilyesmit? Ha jól emlékszem ti is így csináltátok.
Vasárnap reggel tudtunk venni Teafüvet. De azért mindenesetre ne kockáztassátok meg, a kaja nélküli megérkezést. kaja van még a Kóspallagi (kisinóci) th ban is.
Kóspallagon, hétvégén délelőtt van nyitva egy egész használható közért. Szombaton 4 kor már zárva volt. Ebből következtettem. Törökmezőm van kaja, pia, rendes étterem üzemel a túristaházban, de lehet saját kaját is vinni és enni.
Apu info:
Acsádi polgármesteri hivatal üzemeltet Ablánc-majornál egy kulcsosházat (nulla szolgáltatás//nincs víz sem//, de van ágy meg fedél), érdemes lehet érdeklődni.
Ágasvár üzemel folyamatosan OKT atlaszban benne van a szám, előtte pár nappal érdemes felhívni, mert gyakran üzenetrögzítő, visszahívnak.
Aminek érdemes lenne utánanézni: Mátraházán ki van írva vmi ilyesmi a busz állomáson, hogy az épületben mini volán-panzió üzemel. Gondolom a Mátra-Volán az illetékes.
Mit szólnál Ágasvárhoz? Kissé távol esik a Kékestől, de klasz. Bár én 1988-ban aludtam ott utoljára, viszont most ősszel jártam ott és üzemelt.
Van még egy ötletem: vasutas vendégszobák.
Kettőről tudok
1. Recsk-Parádfürdő (nagyon király)
2. Gyöngyös (itt még nem aludtam)
A vasutas vendégszobákat általában nem vasutas is igénybe veheti kb 800-1200(!) Ft-ért. A tudakozótól kérdezd meg a telefonszámukat.
Tudnátok ajánlani vmi jó szállást a Mátrában, mondjuk Mátrafüreden, Mátraalmáson? (közel a Kékeshez)
Eleddig cimborákkal kizárólag a Börzsönybe jártunk, oda viszont sokat. Most szeretnénk a Mártát is meghódítani, de nem ismerjük a szállásokat. Az fiksz, hogy a börzsönyi Vasedény kulcsosházat nem ajánlom senkinek. Jól megjártuk vele tavaly:(
Haaaat,az emlekeimben meg butorok is vannak ott, eloszor 1983-ban jartam arra:))
Kulomben meg megerdemli egy kocsma, hogy bezarjak,ha 9 orakor meg nincs nyitva:))
Lenyeg,hogy a belyegzo meg van.
Emlekeim szerint mukodes es full nyitvatartas eseten sincs benne sok butor, ugyhogy szerintem mukodik, csak te meglepodtel, mert meg nem lattad, hogy amugy sem egy zsufolt hely...