Aki a politikai nézeteit szeretné megosztani az a pol-topik Dunakeszi (is) politizál alatt tegye!!!
Itt: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9150277
Végre egy pozitívum a Pavilon környékén!
A Verseny utca sarkán, a volt közért helyén, kora reggeltől nyitva tartó kultúrált kávézó-fagyizó nyílt, Internet lehetőséggel.
Negatívum viszont, hogy a vasúti aluljárónál lévő „büfé” is kinyitott. Illemhely hiányában illusztris közönsége, a naponta több száz utazó által igénybe vett - aluljárót használja ügyei intézésére.
..., hogy a Helyi Építési Szabályzat és a Katonadombra vonatkozó Szabályozási Terv eljárását, az ezzel kapcsolatosan 2005. november 28-án elindult másik - az Önkormányzat részéről azóta is válasz nélkül hagyott - hivatalos eljárás jogerős elbírálásáig függessze fel.
Tamás! 2005. november 28-án elindult egy másik hivatalos eljárás. Lehet, hogy tudhatnék róla a fórumról de nem tudok. Azt ki indította, és mi volt a tartalma?
A legfrissebb hírek szerint csütörtökön a képviselő-testület jobboldali többsége egy olyan Helyi Építési Szabályzatot kíván elfogadni, melyben - bár a Katonadomb maximális beépítést tartalmazó szabályozási terve még nincs elfogadva - egy olyan un. építési vonal került feltüntetésre, amely kisértetiesen ugyanolyan, mint a teljes beépítést célzó szabályozási terv megfelelő rajza. Azaz ez az ügy, bár a tényleges szabályozási terv még nem került a testület elé, azért már suttyomban "be lett készítve".
Bauer Márton képviselő itteni mondatai és Kovács László képviselő helyszini fogadkozása ezek után mennyit érnek?
Képviselő urak, esetleg cáfolják az értesüléseimet?
Továbbra is azt gondolom, hogy a 4097-es hozzászólásomban megfogalmazott menetrend lehet a jelen közjogi helyzetben alkalmas arra, hogy a Katonadomb valóban és ténylegesen megmaradjon a város számára.
A különböző ígéretek megfelelő garanciális elemek hiányában nem mások, mint fideszes-lokálpatrióta választási lufik, melyeket ma Dunakeszin nem lehet komolyan venni.
Tekintettel a kialakult helyzetre ma reggel beadvánnyal fordultam Dunakeszi Város Jegyzőjéhez, hogy a Helyi Építési Szabályzat és a Katonadombra vonatkozó Szabályozási Terv eljárását, az ezzel kapcsolatosan 2005. november 28-án elindult másik - az Önkormányzat részéről azóta is válasz nélkül hagyott - hivatalos eljárás jogerős elbírálásáig függessze fel.
Kár nekik magyarázni, ha belegondolnának elvesztenék a belső municiót a gyülöletre és akkor mi maradna? Semmi. Ezért fenn kell tartani a gyülöletet, mégha tartalmatlan is. Ez a fideszes ideológia. A harcos kommunista ellenesség mögött nincs semmi érdemi. Ezek nullák.
Utcanév elképzeléseidet el tudom fogadni, igaz, hogy nekem nincs politikai célom vele. Az ilyen utcanevekben Spanyolország erős, igaz ott Franco halála után nem azon vitatkoztak, hogy milyen legyen a címer és legyen-e kárpótlás. Spanyolország ma Európa egyik vezető gazdasági hatalma. Van egy közös emlékező helyük, egy völgy, ahova a Franco uralom áldozatai és a spanyol polgárháború áldozatai vannak temetve mindkét oldalról, és ott nyugalom van, mert ott gyászolnak. Nálunk pedig a szélsőjobbos söpredék október 23-ám a 301-es parcellában kifütyülnek egy 56-os halálraítéltet, akit majdnem fölakasztottak? Na ennek a politikai kultúra deficit csökkentésére kellene törekedni, de ez nem működik olyan figurákkal, akik még mindig a feszültséget szítják és még mindig trianoni emlékművekben látják a polizikai eszközüket. Közben pedig folyik a szabadrablás.
56 kérdését megint lehetne értelmesen boncolgatni, ha legalább közel egyenlő, ideológia-mentes tudásanyag állna a vitázók rendelkzésére. Sjanos van itt olyan, aki dokumentált történelmi tényekkel is vitába száll, így nehéz az értelmes diskurzus.
Köszönöm az "ideológiai irányító" megtisztelő kinevezést, külön köszönöm, hogy nem a "globális elhárítás centrális irámyítójának" nevezett ki. Amit ír, sajnálatos módon megint nem igaz, de ennek bizonyítására majd akkor nyílik lehetőség, ha a jelenlegi városházi ellenzék (mszp-szdsz) választási győzelmet arat októberben. Ha igazán karakán és takargatnivalóval nem rendelkező emberek lennének, akkor már most kiterítenék a lapjaikat, de ezt nem tudják, hiszen számtalan ügy van, ami ha kiderül, akkor Dunakeszin is őrizetbevételek következnének be. Párat én is ismerek.
Az összeeskűvés-elméletük egyébként szánalmas, mivel önök a saját tevékenységük felidézését nevezik lejáratásnak. No comment!
Én csendes olvasója vagyok a fórumnak.Mikor Ön megjelent,örültem,hogy végre van egy képviselő ,Asztalos Armand mellett,aki megtiszteli a fórum olvasóit a véleményével.
Itt a hangulatkeltést és a gyűlölködést nem az Ön által felsoroltakban látom,hanem bennfentes22,span,és az Ön beírásaiban!
Az az érzésem,hogy Ön nem a "saját ura"!
Gondolja végig,hogy ki az itt,aki uszít,aki felemleget olyan dolgokat,amit még mi lakosok nem is tudunk hivatalosan.
Ön védi a lokálosok becsületét,de evvel Ön saját magát járatja le,amit Kovács Úr nagyon jól tud .
Ön fényezi itt az önök tevékenységét,dícséri agyba főbe az Ön fölött állókat.
Egyről megfeledkezik.A képviselők,nem szívességet tesznek a lakosságnak,őket mi azért választottuk,mert önként vállalták,hogy minket képviselnek a helyi önkormányzatban.Nem felmentés az sem,hogy nem választottuk Önöket,de listán bejutottak.
Szerintem akik listán bejutottak,méginkább kellene,hogy bizonyítsák,hogy ők minden tőlük telhetőt megtesznek a városért és nem pedig a saját illetve a felette állók érdekeinek képviselésére.Szerintem a lakosság számonkérése jogos és ha van ez a lehetőség itt a fórumon ezt megvitatni,hát éljünk vele!De civilizáltan!
Gondolkodjon el Uram !Jó lenne,ha ez a fórum megmaradna olyannak,mint az elején indult!Ha Önök nem képesek erre,akkor inkább maradjanak távol,de ne gyűlölködjenek,ne uszítsanak,ne kiabáljanak!
Az volt a gyakorlat a magyar katonai szervezeteknél, hogy mindenkit nagyon messze dobtak le a szülőfalujától, hogyha véletlenül gáz van, és lőni kell a civilekre, akkor könnyebben menjen, mert nincs köztük rokony.
Az ÁVO-ba előszeretettel soroztak be tót, szerb stb származású embereket (persze magyarokat is), mert azok meg aztán még kevésbé sem voltak szívbajosak, ha lőni kellett.
ALBI, nem értem a kirohanásodat. AZért, mert nem tetszik neked 1-2 nickes hozzáállása, nem kéne átesned a ló túloldalára.
Vajon nyilvános(abb) fórumon vállalnád-e, hogy csürhének nevezd a forradalmárokat?
Összekevered a forradalmi állapotokat a hétköznapokkal.
Ja, mondok mégvalamit, ami érdekes lehet itt egyeseknek.
A Rákosi-rezsim, majdan pedig a kádári soha, de soha nem volt legitim rendszer, mert a többség nem hagyta jóvá, ugyanígy a demokratikus világ sem, holott a 'népköztársaság' elnevezésben ide kellett volna sorolódjanak.
Tehát aki itt az egykori lázadókat, akik minden egyes egyenruhásban a szabadság eltiprójának megtestesülését látta, csürhének, vagy köztörvényesnek nevezi, az gondolkodjon el a fentieken.
nem lehet köztörvényesnek hívni azt, aki egy illegitim rezsimben ennek a rezsimnek a képviselőjét likvidálja.
Más: morgolódtam már eleget, hogy a Szent Imre téren nincs esőbeálló a buszmegállóban, pedig az egyik legforgalmasabb megálló a városban. (Régebben volt, de leszerelték, amikor a megállót áthelyezték, és elfelejtették újra felállítani.) Nos, ott legalább árnyék van, nem úgy, mint a Városházával szemben. Volt ma alkalmam tűző napon vagy 1/2 órát várni a buszra.
Megint más: Nem értem, miért nincs a 2-esen egyetlen lámpa a Pest felőli városhatárnál lévő benzinkúttól egész a lakótelepig. Legalább egy nyomógombos kéne, hogy ne lassítsa ok nélkül a forgalmat. Városháza, Penny, buszmegállók, odébb SZTK - mindezek nem közelíthetők meg biztonságosan.
A tegnapi csevelyből egy egész csomó hozzászólás törölve lett. Pl. az is, amire a hivatkozásom hivatkozik. (PL. 4556, 4559, 4561,4564.)
Tegnap Benfi lekesen intézkedett a Rákóczi utcai lyukas fedél és a Jászai Mari utca ügyében, Bauer úr helyett. Nos, a lyukas fedelet nem hogy nem stoppolták be - erre nem is számítottam ilyen gyorsan - de el sem kerítették, sőt, meg sem jelölték a helyet.
"Taktika a következő: Az érdemi munka látszatát keltve, bedobnak falból egy közérdekű felvetést csúsztatva, ha valaki jóindulatból segítőkészen beszáll, a csapat tagjai, rárontanak, kiforgatják szavaikat, megpróbálják meghazudtolni, lejáratni bármi áron."
Képviselő úr!
Taktika: mi mint városi polgárok nagy örömmel fogadtuk, hogy végre Asztalos Armand után egy másik képviselő is meg tisztel minket jelenlétével, s Ön plusz még a várost vezető politikai tömörülés képviselője ként! Ezáltal jobban bele lát a dolgokba! Ezen felbuzdulva kérdeztünk: választ nem kaptunk, emlékszik! Ki az útépítések fővállalkozója?
A válasz kikerülése? Csúsztatások! Ez is egy taktika!
ALBI, nem vártál választ, igazából nem is neked szól. Régóta motoszkál bennem, hogy ahelyett, hogy vagy egy tucat utcát 56-os szereplőkről nevezett el a város - olyanokról, akiknek a megítélésében talán még a történészek sem tudtak megegyezni - egyetlen utcának kellett volna az alábbi nevet adni "56-os áldozatok útja". A mellette lévő utcának meg az alábbi nevet adni. "Megbékélés utca". Szerintem aligha van dunekeszi lakos, akit az előbbi utcanév sértene. Hmm, az utóbbi lehet, hogy nem tetszene néhány embernek, de nem ártana, ha kezdenének megbarátkozni vele.
Igéretemm ellenére most kivételesen erre válaszolok!
Aztán ki-ki döntse el ki volt hős és ki nem !
A forragalom idején a Köztársaság téri pártházat ÁVO-s katonák védték.
Sorkatonák is !!!!!!
Akik nem önszántukból kerültek oda!
Amikor a székház "védői"
megadták magukat és felemelt kézzel mentek ki a székháuz elé a felháborodott csürehe meglincselte őket!
Majd he ezek a katonák is rehabilitálva lesznek majd ha őket nem gyilkosként említik akkor lehet beszélni arról ki mekyik oldalon volt hős vagy gyilkos!
Majd ha ifj. Szanyi Nagy István akinek csak az volt a bűne, hogy az ÁVO-nál volt sorkatona ha Ő is hősként említik!
Tisztelt Fórumozók!
Nagyon sajnálom, hogy a Fórumon csak mocskolódás folyik! Szerintem ez leginkább haindling, facipő, Likvidátor, távfutó, szálkás, nick név alatt írók gyűlölködése miatt van!
Haindling ideológiai irányítása alatt egy lejárató kampány folyik! Ide csapódik néhány tehetségtelen kisstílű egyén is, mint Alag, Luckuty, híres, Facsiga, Csinyke2, 3renitens, Polgárka, Flekni, Vezérhangya, Amorella, Keszikécske, Háborgó, GYŐZŐ1, ALBI,!
Taktika a következő: Az érdemi munka látszatát keltve, bedobnak falból egy közérdekű felvetést csúsztatva, ha valaki jóindulatból segítőkészen beszáll, a csapat tagjai, rárontanak, kiforgatják szavaikat, megpróbálják meghazudtolni, lejáratni bármi áron.
Időnként túlpörögnek, mint a Forradalom gyalázás, vagy dr. Váczi úthiba csuszi-muszija, rendeletfélreértése, Csinyke2 fejőstehenezése!
Erős a gyanúm, hogy Asztalos polgármesteri ambícióit szolgálya ez az egész mesterkedés!
Remélem október elsején, sajnálni fogja a csapat a két év görcsölést!
Szervusztok Kommunistából nincs rossz és jó, a kommunista maga a rossz. A baloldali-liberális érzelmű a kommunista hosszabb elnevezése. Valóban egyszerűnek tűnik ez a megállapítás, azonban a ma használatos (párt)politikai terminológia alapján ez a pontos tényállás. A topiknak csak annyi köze a választásokhoz, hogy egy jó ideje lényegében a választási kampány folyik rajta. A melegebb éghajlatot továbbra is fenntartom. Hányingerem van az olyan emberekből akik vissza akarják csempészni a kommunista rendszert. Először csak a fogalomkörét, egy kis történelemhamisítással, aztán már leporolható a munkásőr egyenruha is. Odáig jutunk, hogy 56’-ot gyalázzák itt egyesek? Na ezt már nagyon sokan nem fogják lenyelni.
1. milyen kommunisták? A "baloldali-liberális érzelmű" pontosabb elnevezés lenne. Felhördülésre adhat okot a komcsizás, mert ugyan a konzervatív érzelműek vállalhatnak egyfajta "jogfolytonsságot" (bár ekkor meg lehorthystázhatnak - bár lebethlenezhetnének is, sőt, letomasmannozhatnának is csak az nem olyan mutatós), a baloldaliak a mai napig nem birkózhatnak meg a kellemetlen kommunista előfutárok rémképével. Most azon gondolkodom, ki lehetne általam kedvelt, valóban metsző értelmű, józan baloldali gondolkodóm, aki nem volt komcsi. Megvan! Petri György, aki a korabeli szadesz oszlopos tagja volt, béke poraira.
Petri György:
"A 301-es parcelláról
Maradjon úgy minden! Az állatkerti dögökkel együtt? Igen. Miért, hát különb sors jutott nekik? A kötél szelídebb, mint az elaltatás? Én nem felejtek (nem fenyegetőleg mondom ezt: ilyen a természetem: nem tudok felejteni). Másrészt mit is kívánnék magamnak, ha – ha-ha! – halott lennék, és visszalátogatnék ide, mint kővendég? Hogy hagyjanak már békén. A kegyeletre szarok. Az élőkkel kellett volna irgalmasabbnak lenni (élni hagyni őket). Most már késő. A halál ellen nincs remedium: özvegyeknek, árváknak, nemzeteknek nincs jóvátétel. Nem érdekelnek a hóhérsegédek megkésett könnyei. Az én szemem száraz. Nézni akarok vele. Nem túl sok ugyan a látnivaló, de a szürkületben kiélesedik minden: egy női test, egy faág, arcod pihéi. Nem akarok semmit. Csak nézelődni. "
2. mi az hogy elküldeni melegebb ..? Mi köze közvetlenül ennek a polgári, lakossági topiknak a választásokhoz? Az a jó, hogy mindenki ír ide, nem?
Viszont valóban jó lenne legalább 1%-ra visszaszorítani az érzelmeket és 99-re felhozni az érdemi munkát. Vagyis korrekt kérdések és korrekt válaszok. Szerintem a net ismeretlenségébe nem azért kellene burkolózni, hogy gyáván és a felelősség vállalása nélkül mocskolódhassunk a másikra. És aki nem veszi magát észre - akármelyik, akárhány oldalról, az nem lehet alkalmas felelősségteljes munkára a város vezetésében. Csak tippelem, hogy esetleg az Armand-féle hozzászólók miért maradtak el innen. Aki emiatt a megjegyzésem miatt - 'munkásságomat' nem ismervén - valahová is sorolna, az nagyot téved.
Látom Dunakeszin is tombolnak a kommunisták. Srácok, azért mert létrehoztok 1-2 fedőszervet még kilóg a lóláb. Remélem októberben felébred a nép és elküld benneteket a melegebb éghajlatokra.
Te Bennfi! Nekem tetszik, amit Santino mester ajánl. Irogathatnál kedvedre akasztásról, autótolvaj hősökről, aljasságról, gennygombócról, kedvedre nyalhatnád a pék seggét ,meg ordíthatnál mindenről személyiségednek megfelelően, de csak magadnak és nem kapnál tőlünk választ. Ugyanúgy mint nyilvánvalóan történne mindez a való életben, ahol a kamerádjaidon kívül senki nem áll veled szóba. Mert egy szélsőséges kis senki lehetsz, akit csak a gyülölet és az irigység hajt, amiért mások ennyire könnyedén és magabiztosan keresztül tudnak nézni rajtad. Tudod, percember, "lehettemvolna" Jánoska, éttermi ruhatár, kalap, bot.
Szóval, remélem, a többiek szintén hallgatnak Santino mesterre!
KOVÁCS PÉK és társai dolgairól csak annyit, hogy könnyü szerrel meglehetne buktatni ŐT ha lenne bennünk elég bátorság / bennem is / és mernénk kérni a BÍróságtól, hogy ne a PEST MEGYEI OMMFF- et jelőlje ki munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzése hanem egy másik megyét ,ahová nincs ősszefonodása !
Saját családbeli tapasztalatból tudom, hogy nem minden dolgozóját jelenti be, ezért is nem engedtem évekkel ezelőtt tovább dolgozni nála a családtagom.
A BALOLDAL NEM CSÜRHE , én ezt még baloldaliként sem állítom a FIDESZ egynémely tagjára mikor néha azt sem tudják mi ellen tiltakoznak. KEDVES BENNFENTES én nem tudom hány éves vagy és mivel foglalkozol, de eggyet tudok, hogy az előző Társadalmi berendezkedésben bíztonságossabban lehetett a fiataloknak tervezni,
Ha becsülettel dolgoztál nem rugtak ki. Mondom mindezt úgy, hogy a rendszerváltás elótt egy nagy vállalat kőzépvezetője voltam, azóta pedig több kisebb cég ügyvezető igazgatója. Az álltalad szídott baloldali pártnak pedig csak a végnapjaiban lettem tagja de azóta sem tagadtam meg !!