Szia, sajna sok eselyt nem látok rá, mert mondta, hogy elég nagy kockázatot vállal, ha véletlen rajta marad, akkor bukó a dolog. Megjárta már többször. És kérte, hogy ne is menjek vele, mert akkor már nem ad ennyit érte. 25 körül számítja be. Az a baj ezzel, hogy ő az újat megkapja nettoban ettől olcsóbban. Gondolom a szerelés az üzlet neki.
Üdv. 2013 ceed 1,4crdi-n létezik hogy nem lehet a kuplung holtjátékon álitani? Szerelöm ezt mondta... 1est nehezen veszi, tövig benyomott pedállal... Nagyon lent fog... Mozditja is a kocsit ha 1-esbe teszem...
Ettől még a márkaszervizre vonatkozó kérdés helytálló lehet. Nem mintha nem lehetne találni sokkal jobb nem márkaszervizt, de azért ha a márkaszervizben is profik és főleg lelkiismeretesek, nagyobb eséllyel találják meg a hibát. Szerintem.
További kérdés lenne, hogy állapotfelmérés során tudják e igazolni, hogy az autóra érvényes e a 7év 150e km garancia, vagyis a garanciális periódusokon belül járt az autó a szervizben? A szervizkönyvet inkább nem venném alapul
Sziasztok! 1.6 GDI kombi vásárlása előtt állok állapot felmérésnél tartunk és érdeklődnék, hogy mik a tapasztalataitok a márkaszervizzel. Érdemes e hozzájuk vinni mivel tudnak külföldi (Német) eredetű autó vásárlásáról információt adni vagy jobb egy független szerviz mint a Bosch?
Több hozzászólással előbbi dolgomat folytatnám. Elindultam a reggeli dadogás kiderítése irányába, eddig az injektorok (porlasztók) bevizsgálásáig jutottam. Semmi hiba. Az egyiken egy "O" gyűrűt kellett cserélni, de ezen kívül semmi. A porlasztók 260e km után gyári tökéletes értékeket mutattak, tehát ebben nincs értelme hibát keresni. Marad a hozamszabályzó szelep a nagynyomású szivattyún és maga a nagynyomású szivattyú vizsgálata. A rendszer tiszta, nem lehet szűrő probléma. Az EGR hibát nem jelez diagnosztikán és ki is lett tisztítva HHO-val. Még egy tippem maradt: izzítás, utóizzítás hibája, hiánya.
Egyébként a furcsaság az, ha kint nagyon meleg van, de a motor belül még hideg (nem volt aznap indítva) akkor rosszalkodik. Nem áll le, csak mintha kihagyna egy henger... persze melegen soha nem csinál ilyent. Érdekes kórtünet, ha van még ötlet szívesen fogadom. (Kia Ceed II. 1.6 CRDI; 2014-es)
Azt hiszem ez ízlés kérdése. Az utóbbi években csak bőrözött kormányokkal vezettem, és hát mit ne mondjak a műanyag kormány volt számomra qva kényelmetlen :).
Megrendeltem a gumisnál a 4 db Michelin Crossclimate-t. A rajta lévő Michelin Primacy gumikat beszámolja és fizetek 56 ezer különbözetet a szereléssel.
Lemezfelnit nem akartam rá, téligumival szenzorokkal az is 250e körül van. Aluval pedig inkabb 300e környéke.
De nem is ez a legfőbb probléma, hanem a megváltozott klímát és az autózási szokásaimat figyelembe véve döntöttem. Meg kerülgetni, pakolgatni és szerelgetni se szeretnék.
Van egy másik autónk amin téli-nyári garnitúra van, ha nagy a gáz az használható asszonyka jóváhagyásával...:)
Ha bármi változás történik és 2-3 év múlva rájövök,hogy én nem ezt a lovat akartam, akkor az lehet a menekülési irány, hogy veszek rá mégis 4 db télit és ezeket meg meghagyom nyárinak amíg le nem kopnak.
De már említettem, hogy a furgonunkon van 4 db Crossclimate, amit eddig csak télen használtunk, most is el van téve a szuterinba, mert a nyárija még elgurul egy nyarat. Azt azért vettem rá próbaképpen, mert a téli cserére szorult, és már zavart amit olvastam a tesztekben, hogy ahány teszt annyi vélemény. (Ez se a pussszos még). Gondoltam kipróbálom. 195/65 r15 méretben nem volt olyan vészes árban. Télen a legnagyobb hóban nekem pozitiv csalódás volt a V mintázatú borda. Nem mondom azt, hogy kicsit nem kompromissszumos megoldás, de szerintem teljesen megfelel éves 10.000 km esetén. Persze, nem járunk non-stop Tirolba az autóval télen....:)
Persze, mindenképpen. :) Hasonló vezetési stílussal a dieselt sem tudtam sokkal lejjebb tornászni. Majd autópályára azért kíváncsi leszek, mert ott nekem a fix adatom 6,7 liter volt az 1,7 cdti Astránál.
Nem szeretnélek befolyásolni, de a régi bölcselet szerint a szív és az ész ellentmondásában mindig a szívedre hallgass....;)
idén még kijön a ceed hybrid az sw kasztnijában lehet érdemes lenne megvárnod nem összetévesztendő a ceed mild hybriddel ami szintén kijön de a tavaly ugyanúgy kijött sportage mild hybrid alapján nem ígérkezik jelentős durranásnak ha ráguglizol van hír róla, csak kevés konkrétum, leszámítva hogy ez évre igérik
Nálam tegnap volt 100 km használat, 5,1 litert mutatott a computer. Nem rugtam neki, nyugisan mentem, határon várakozva kicsit romlott az érték, /start-stoppot kikapcsoltam/ 2 x azért gyorsultam egy rendeset. :)
1.4 Turbo automata sw. Tankolas lehet majd kissé eltérő adatot mutat, de ez eddig nagyon kedvező.