Keresés

Részletes keresés

almaborvirag Creative Commons License 2006.08.06 0 0 412
Nem, en nem 'dontesrol' besszelek csak 'megerzesrol' a jovore nezve. Ennel tobbrol nem lehet szo.
Előzmény: locsemege (410)
locsemege Creative Commons License 2006.08.06 0 0 411
Az a bizonyos haver ugy csinalt, mintha valami iszonyu nyug lenne neki a dolog, ahelyett, hogy normalisan es nyitottan allna a dolgokhoz.

A beszélgetés hangulatát Te tudod, Te voltál ott. Ugyanakkor úgy érzem, egy kicsit dicsekedett ezzel, mert hízelgett a lelkének a dolog. Tuti, hogy nem nyűg, de a büszkesége miatt ezt így nem mondta. Legalább is így képzelem.
Előzmény: almaborvirag (406)
locsemege Creative Commons License 2006.08.06 0 0 410
Azt kellene megérteni, hogy senkinek sem kompetenciája a jövőre nézve állításokat tenni. Nem döntheted el, hogy ez a kapcsolat egész életedben boldog lesz, legfeljebb reménykedhetsz benne. Ezért is hibás gondolat, hogy valaki előre "eldönti", mi hogyan lesz. Nem döntheti el, hacsak nem ő maga Isten!
Előzmény: almaborvirag (405)


almaborvirag Creative Commons License 2006.08.06 0 0 409
Ok, ezek eretlenek es nem kell veluk foglalkozni. Na most jolmegmodtam!;) De most lepnem kell, mert munkam van. Orultem a csevegesunknek.
Előzmény: locsemege (407)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.06 0 0 408

Ilyenkor sok férfi fejében az fordul meg, hogy "ha velem ilyen könnyen megtette, akkor mással is meg fogja, aztán meg fog csalni".

 

Ja, tudom, hogy sokan így gondolják. Tévesen. A kettő között (várakozási idő vs. hűség) nincs ilyen egyértelmű összefüggés. Másrészt ha van valami, amit utálok, akkor az a kettős mérce; "ami a férfinak büszkeség, az a nőnek szégyen" (skalpgyűjtés vs. lábszéttevés, predátor vs. préda). Na nem, ilyet nem játszunk.

 

Ha egy nőben van annyi méltóság, hogy nem enged azonnal, több megbecsülést vív ki magának és erre jobban alapozható egy tartós kapcsolat.

 

Nem kedvelem az olyan férfiakat, akik két kategóriára osztják a női nemet, feleségnekvaló szende asszonyka, meg démoni, bevállalós szerető kategóriára, mert valahol mindkettőbe soroltatni sértő. Az utóbbiba tartozni azért, mert ez esetben nem vesznek komolyan emberként és társként, az előzőbe tartozni pedig azért, mert szinte hallom három sör után nosztalgiázni az embert, hogy hja, azért az a szőke, nagymellű liba hogy' tudott szopni...! Szóval, szerintem ami igazán számít, az az, hogy az ember milyen társ. És ebben az egy szóban minden benne van.

 

Előzmény: Vulcanella (359)
locsemege Creative Commons License 2006.08.06 0 0 407
Igen, de hany novel talakoztal, aki azzal mutatkozik be, hogy 'Szia! Piri vagyok es egy tartos kapcsolatot keresek' ...?!

Netes társkeresésről beszélünk. Nézd csak meg a nők reglapjait. A többség úgy indít, hogy csak komoly kapcsolatot keres, az Igazit keresi, a szentimentálisabbja a 'nagy Ő' szófordulattal is bátorkodik élni. És nem értik, hogy miért nem találnak párt. De nem zavar, idővel ők is rájönnek, hogy annak, hogy sem szexuális életük nem volt, nem voltak szeretve, s ők sem szerettek, annak talán mégis nagyobbrészt saját maguk voltak az okai. Természetesen nem kizárólag.
Előzmény: almaborvirag (403)
almaborvirag Creative Commons License 2006.08.06 0 0 406
"Ezzel mi a baj? Komolyan nem értem. Szerintem nem vénlányságról papolt. A pasik is üldözik a nőket, nem? Ősi ösztön."

Na ja. Az elfogadott, ha egy pasi uldoz. Forditva nem. Ez is egy tarsadalmilag elfogadott 'szabaly'. Az a bizonyos haver ugy csinalt, mintha valami iszonyu nyug lenne neki a dolog, ahelyett, hogy normalisan es nyitottan allna a dolgokhoz. Egyszeruen nagykepu volt es lekezelo.
Előzmény: locsemege (404)
almaborvirag Creative Commons License 2006.08.06 0 0 405
Ez nem jelenti azt, hogy nem koppanhatok egy nagyot. De egyelore ennek nem latom az eselyet, legalabbis nem a kozeljovoben.
Előzmény: almaborvirag (403)
locsemege Creative Commons License 2006.08.06 0 0 404
Eleg nagy a nyomas foleg a lanyokra, de a pasik is kapnak belole.

De ez a szülőktől, rokonoktól jön, nem pedig a kortársaktól, potenciális partnerektől.

Egy olyan szoveget vagott le, hogy ot szabalyosan uldozik a 30-as egyedulallo nok, hogy majdnem raboritottam az asztalt.

Ezzel mi a baj? Komolyan nem értem. Szerintem nem vénlányságról papolt. A pasik is üldözik a nőket, nem? Ősi ösztön.
Előzmény: almaborvirag (399)
almaborvirag Creative Commons License 2006.08.06 0 0 403
Igen, de hany novel talakoztal, aki azzal mutatkozik be, hogy 'Szia! Piri vagyok es egy tartos kapcsolatot keresek' ...?! Te, mint tapasztalt, de kalandvagyo ferfiember ezt feltetelezed rola, nem?! Ha mar egy ideje egyutt vagytok es Te nem erzel semmi kulonoset, a baratnod meg mar ossze akar koltozni, akkor meg egyertelmu, hogy nincs a kapcsolatnak jovoje.

Lehet, hogy egy pasi kalndot keres es sok no is. En csak magambol indultam ki (mint mindenki mas itt) es a helyzetembol. Valahogy a mostani baratom/volegenyemmel mindez nem szamitott. Egy hettel a megismerkedesunk utan tudtam, hogy nem kell tovabb keresnem es o is tudta. Legalbbis ezt mondja most.
Előzmény: locsemege (401)
locsemege Creative Commons License 2006.08.06 0 0 402
off

A mérnökök és a közgazdászok között szokott inkább világnézeti szakadék húzódni. Volt bölcsész barátnőm.

on
Előzmény: almaborvirag (400)
locsemege Creative Commons License 2006.08.06 0 0 401
De allitom, hogy erett fejjel az ember tudja mit akar, ranezesre megallapitja hogy bejon-e neki a masik vagy nem.

Ez szerintem nagyon nincs így. Alapvetően a pasi jól akarja magát érezni a nővel, kalandot szeretne. Aztán idővel, ha megtetszenek a nő tulajdonságai, lelkileg is közel kerülnek egymáshoz, akkor már lehet, hogy stabilizálódik a kapcsolat.

Nem akarok tul kozhelyes lenni, ugyhog itt abbahagyom.

Ne hagyd abba! ;) Érdekel a véleményed.

Azert reagaltam az eredeti hsz-edre mert nekem az jott ki belole, hogy az 'okos no' ha eleget pedalozik (mintha ez egy egyszemelyes jatszma lenne) akkor erofeszitesei jutalamakent az olebe hullik a jutalom: 'a ferfi'.

Nem ezt írtam, valamit nagyon félreértettél. Arról írtam, hogy az okos nő tudja, hogyan működik a férfi. Tudja, hogy ha kezdettől fogva deklarálja, hogy ő - a nő - komoly kapcsolatot keres, akkor a férfi menekülni fog, tehát ez nem jó női stratégia. Olvasd el még egyszer, figyelmesen:

Az okos nő rájön, hogy a férfiak legtöbbször menekülnek azoktól a nőktől, akik helyből komoly, tartós kapcsolatot keresnek. Hogy miért? A felelősségvállalás miatt. De nem azért, ahogyan sokan gondolják, hogy gyávák meg jellemtelenek. Gondold csak meg: hogy a fenébe vállaljon a férfi bárminemű felelősséget egy ismeretlen nővel szemben? Tehát a férfi először csak jól szeretné érezni magát a nővel kötetlenül. Aztán ha már vannak közös élményeik, utazások, kirándulások, szex, stb., akkor jobb esetben elkezd kinyílni a nő felé és beleszeret.
Előzmény: almaborvirag (396)
almaborvirag Creative Commons License 2006.08.06 0 0 400
Ja!!!! Na ez mar mindent megmagyaraz! ;) Udv egy bolcsesztol. (A buszkebb fajtabol)
Előzmény: locsemege (398)
almaborvirag Creative Commons License 2006.08.06 0 0 399
Hatha Te nem igy latod az nagyon klassz. Csak a tapasztalat az ember lanyaval mast mondat. Eleg nagy a nyomas foleg a lanyokra, de a pasik is kapnak belole. A mikor allapotsz meg ma' fiam, mi lesz veled lyanyom, megmaradsz magnak? tipusu szekirra gondolok.

Par napja a baratom egyik haverja nalunk vacsorazott. En most talakoztam vele elosszor mert Spanyolorszagban el. Egy olyan szoveget vagott le, hogy ot szabalyosan uldozik a 30-as egyedulallo nok, hogy majdnem raboritottam az asztalt. Latta, hogy vorosodik a fejem - ja, en 35 vagyok - es akkor megjegyezte, hogy remeli nem bantott meg.
Előzmény: locsemege (395)
locsemege Creative Commons License 2006.08.06 0 0 398
Nem hűvös. Pragmatikus, logikus. Könyörgöm, férfi vagyok, s ráadásul a rosszabbik fajtából: mérnök! :))
Előzmény: almaborvirag (390)
locsemege Creative Commons License 2006.08.06 0 0 397
Igazad lehet. 35 fölött az ember érzelmileg elhülyül, egy használhatatlan toprongy lesz. :-/ Remélem ezt nem írtad komolyan!
Előzmény: almaborvirag (388)
almaborvirag Creative Commons License 2006.08.06 0 0 396
Nem mondtam, hogy husz masodperc alatt ... Azt modntam, hogy vagy van alapveto vonzodas, vagy nincs es ebbol indul ki mindenki. Es nem azt, hogy nosza eljegyzes azonnal. De allitom, hogy erett fejjel az ember tudja mit akar, ranezesre megallapitja hogy bejon-e neki a masik vagy nem. Nem akarok tul kozhelyes lenni, ugyhog itt abbahagyom.

Azert reagaltam az eredeti hsz-edre mert nekem az jott ki belole, hogy az 'okos no' ha eleget pedalozik (mintha ez egy egyszemelyes jatszma lenne) akkor erofeszitesei jutalamakent az olebe hullik a jutalom: 'a ferfi'.

Lehet, hogy Te nem igy gondoltad. Akkor bocs. De sajna sokan igen.
Előzmény: locsemege (391)
locsemege Creative Commons License 2006.08.06 0 0 395
De az is igaz, hogy nalunk a nemi szerepek meg elegge tradicionalisak a nyugati vilaggal szemben es igy a 'venlany' kategoria is jobban megvan, amibol isszunyu nehez kitorni.

Szerintem ezt csak a nő szülei, rokonok éreztetik a nővel. Éppen azok, akik jót akarnak, de mint elefánt a porcelánboltban, ártanak a lány lelkének. Közvetve a testének is, mert az önbizalom hiánya miatt pasi nélkül marad. :) :( A férfiak - helyesebben én - nem így látják. Mármint ezt a vénlány dolgot.
Előzmény: almaborvirag (386)
honey26 Creative Commons License 2006.08.06 0 0 394
Nem nevetek, miért tenném! Jól gondolkodsz, vagyis inkább úgy fogalmaznék, hasonlóan, mint én!:)
Előzmény: locsemege (392)
honey26 Creative Commons License 2006.08.06 0 0 393
Ez az első látásra szerelem dolog szerintem nem létezik. Maximum érezhetjük első találkozáskor, hogy ez valami különleges, valami plussz, hívhatjuk fellángolásnak, de szerelemnek nem hiszem. Ahhoz azért jóval több kell! Nyilván sokat számít a folytatásnál, ha az első találkozás tényleg különleges és olyan érzések kerítik hatalmába az embert, amivel esetleg régen, vagy még egyáltalán nem találkozott.
Előzmény: locsemege (391)
locsemege Creative Commons License 2006.08.06 0 0 392
Pontosan. Erre egyébként akkor döbbentem rá, amikor egy volt barátnőm társaságában onnantól kezdve éreztem magam jól, hogy szakított velem. (Most ne röhögj! :)) Azért, mert nem kellett a súlyos terhet, döntési kényszert cipelnem, hogy talán egy egész életre megfelelünk-e egymásnak. Az érthetőség kedvéért: ez rövid kapcsolat volt, tehát a vége még viszonylag az elején volt. Úgy 6 hét lehetett.
Előzmény: honey26 (385)
locsemege Creative Commons License 2006.08.06 0 0 391
Szerintem abból a feltételezésből indulsz ki, hogy az első randin 20 másodperc alatt szerelmes lesz valaki. Szerintem ez ritka, pontosabban, ha ilyesmit érez valaki, az szerintem nem az, aminek tűnik.

De ez az allaspont ugyanaz ferfiban, mint az 'engem erdemeljen ki az a pasi' noben.

Miért is? Én arról beszéltem, mi az oka annak, hogy a pasik kerülik a helyből komoly kapcsolatot akaró nőket. Ez olyan, mint aláírni egy bianco csekket. Nem arról van szó, hogy érdemeljen ki a nő.
Előzmény: almaborvirag (384)
almaborvirag Creative Commons License 2006.08.06 0 0 390
Persze. en csak Locsemege kisse huvos megjegyezesere utaltam eredetileg, amirol nem goldolom, hogy teljesen fair.
Előzmény: honey26 (389)
honey26 Creative Commons License 2006.08.06 0 0 389
Nyilván eldől sok minden az első találkozásnál. Az ember érzi, ahogy ránéz a másikra, ahogy hozzáér először a másikhoz, hogy megvan-e az a bizonyos plussz, vagy sem. De mondjuk akkor sem hiszem, hogy jó ötlet egyből azon agyalni, hogy ebből bizony komoly kapcsolatot szeretnék, mert lehet, hogy nem lesz az. Akkor meg kopp. Szerintem egyszerűbb és kifizetődőbb, ha csupán hagyjuk, hogy történjenek a dolgok..randik, együttlétek, aztán úgyis idővel kialakul, hogy komoly vagy nem a kapcsolat.
Előzmény: almaborvirag (387)
almaborvirag Creative Commons License 2006.08.06 0 0 388
Ja, amugy en erzelmileg erett felnottekrol, tehat a 25-35 eves korosztalyrol beszelek. Nem tinikrol vagy 22 evesekrol.
Előzmény: almaborvirag (387)
almaborvirag Creative Commons License 2006.08.06 0 0 387
Ha nem erőlködik az ember, nem taktikázik, egyszerűen hagyja, hogy történjenek a dolgok és jól érzi magát a másikkal, akkor abból bizony már bármi lehet!

Persze, csak allitolag az emberek a talakozas elso husz perce alatt eldontik, hogy a masik tetszik-e vagy nem (kulsore, belsore stb). Ugyhogy ennek alapjan aztan mar tenyleg tortenhet akarmi ...
Előzmény: honey26 (385)
almaborvirag Creative Commons License 2006.08.06 0 0 386
Altalaban - mint akinek ugyanigy van tapasztalata magyar-kulfoldi ugyben - egyetertek. 'Ugy kulturantropologiailag' szerintem azert, amire Te is celzol, hogy mert az idegen az erdekesebb. De az is igaz, hogy nalunk a nemi szerepek meg elegge tradicionalisak a nyugati vilaggal szemben es igy a 'venlany' kategoria is jobban megvan, amibol isszunyu nehez kitorni. Ugyhoy az elkeseredes is ott van a dologban.
Előzmény: ugye normális? (382)
honey26 Creative Commons License 2006.08.06 0 0 385
"Tehát a férfi először csak jól szeretné érezni magát a nővel kötetlenül. Aztán ha már vannak közös élményeik, utazások, kirándulások, szex, stb., akkor jobb esetben elkezd kinyílni a nő felé és beleszeret."

Ez a normális hozzáállás. Én pontosan így állok a pasikhoz. Kellenek kellemes élmények, közös dolgok, jó szex, aztán szépen lassan lehet beleszeretni a másikba. :-) Eleve felesleges elhatározni, hogy csak komoly kapcsolatot kíván valaki kialakítani, mert abból úgysem lesz semmi. Ha nem erőlködik az ember, nem taktikázik, egyszerűen hagyja, hogy történjenek a dolgok és jól érzi magát a másikkal, akkor abból bizony már bármi lehet!
Előzmény: locsemege (383)
almaborvirag Creative Commons License 2006.08.06 0 0 384
Ugye Te meg nem voltal szerelmes? (Provokativ a kerdes. Biztos, hogy azt mondod, hogy de igen.) De ez az allaspont ugyanaz ferfiban, mint az 'engem erdemeljen ki az a pasi' noben. Szoval miert is kene a te 'elkotelezettsegedet' valakinek kibekkelni? Vagy szerelmes vagy es akkor nem kerdes, vagy nem vagy az es akkor tok mindegy hany db mozi, kirandulas stb volt meg vagy nem.
Előzmény: locsemege (383)
locsemege Creative Commons License 2006.08.06 0 0 383
Az okos nő rájön, hogy a férfiak legtöbbször menekülnek azoktól a nőktől, akik helyből komoly, tartós kapcsolatot keresnek. Hogy miért? A felelősségvállalás miatt. De nem azért, ahogyan sokan gondolják, hogy gyávák meg jellemtelenek. Gondold csak meg: hogy a fenébe vállaljon a férfi bárminemű felelősséget egy ismeretlen nővel szemben? Tehát a férfi először csak jól szeretné érezni magát a nővel kötetlenül. Aztán ha már vannak közös élményeik, utazások, kirándulások, szex, stb., akkor jobb esetben elkezd kinyílni a nő felé és beleszeret.
Előzmény: ugye normális? (381)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!