Keresés

Részletes keresés

Noxin Creative Commons License 2016.02.22 0 0 330

Azért a Sigma 10-20 se volt annyira penge nyitva APS-C vázon, pedig ott kisebb a képkör és merőlegesebb a fény beesése.
Viszont már komoly technikai fejlesztések vannak folyamatban az ilyen problémák kikerülésére, az egyik a szélső pixeleken lévő kis félgömbök "eltorzitása" a ferdén beeső fény irányába, a másik az ivelt érzékelő.
A MILC vázaknál ez nagyobb gond, mert bár az objektivek kisebbek lehetnek a tükör hiány miatt, viszont igy hatványozottabban előjön a beesési szög miatti képlágyulás.
És ez tényleg a nagylátószögeket érinti. 

Előzmény: Peti--- (325)
Rőth Sándor Creative Commons License 2016.02.22 0 0 329

Ez nem teljesen igy van, a Nikonnal pont fel lehet programozni a regi objektiveket a modern vazakra. A modern G tipusu objektivek nem mukodnek egyutt a regi filmes vazakkal, de a modernekkel igen.

Előzmény: monyesz (324)
Rőth Sándor Creative Commons License 2016.02.22 0 0 328

Kedves Peti!

Engem ugyan egyaltalan nem erdekel a drifteles, meg nezokent sem, de, ha megfizetnenek, akkor feltennek a Canonra egy USM optikat es lefotoznam a csuszkalo Zsigulit.

Ha pedig en is taknyolasnak latnam a kepszeli lagysagot, akkor elovennem a 6x7-es Mamiyat, aminek nehez belekotni a kepebe, vagy Linhofot hasznalnek 4x5-os filmmel.

Előzmény: Peti--- (323)
monyesz Creative Commons License 2016.02.22 0 0 327

f7.1-en az a pancolar is hasít, és Sanyiról el tudom képzelni hogy af nélkül is meglőné.

Előzmény: Peti--- (323)
Rőth Sándor Creative Commons License 2016.02.22 0 0 326

Akkor mitol annyira nepszeru a Sony? Nem lehetseges, hogy pont a sok filmes objektol, amit egy egyszeru adapterrel fel lehet dobni?

Par eve a Canon FD, es a Minolta MD objektiv a kutyanak sem kellett, mert semmire sem lehetett feltenni a sajat vazukon kivul. Amiota elszaporodtak a tukor nelkuli vazak nem lehet kapni ezekbol az objektivekbol, mert jok, es egyszeruen adapterezhetok.

Előzmény: Peti--- (320)
Peti--- Creative Commons License 2016.02.22 0 0 325

Nézz meg egy újabb Canon vagy Nikon, Sigma nagylátót. Úgy tervezik őket,hogy úgy vetüljenek az érzékelőre. Telecentrikus tervezés...

Előzmény: monyesz (321)
monyesz Creative Commons License 2016.02.22 0 0 324

Látod, ezek a faszik katalógusból akarnak af-es obit venni!

Ha kell, ha nem af-s legyen, és öt évnél nem régebbi, a többit leszarják. Ha van régi ami jó lenne, akkor is! Mert sikk elkölteni a katalógusból vett obikra a pénzüket.

Mondjuk a Nikon 1-2 x ha jól tudom már leírta a régi obijait, visszafelé nem kompatibilisek, mint a pentaxok. Tehát aki a Nikonba belép az számol azzal, hogy lesz egy generációváltás és onnantól kidobhatja aszerkóját. No a pentaxosok nem ilyenek.

Előzmény: Peti--- (320)
Peti--- Creative Commons License 2016.02.22 0 0 323

A lejjebb linkelt driftes képet is meglőnéd a Pancolarral?

Előzmény: Rőth Sándor (319)
monyesz Creative Commons License 2016.02.22 0 0 322

Meg illen bögyös modellek már csak falun vannak! :)

Előzmény: Rőth Sándor (319)
monyesz Creative Commons License 2016.02.22 0 0 321

Elhajlik a fény, kanyart vesz vagy mi történik? Milyen lencsetag képes erre? Ennyi erővel az érzékelőt kéne görbíteni.

Előzmény: Peti--- (315)
Peti--- Creative Commons License 2016.02.22 0 0 320

Ismered azt, hogy "nem ellened, hanem érted"?

A Nikon kínálatát ismerem és szeretem a fix obikat. D-s obikból 35-től felfelé minden van, ami kell, jó áron. 1,8/2,0 sor is van,meg 1,4. Ugyan ez megvan kicsit magasabb áron, de megfizethetően G-s sorban már 28-tól, kicsit drágábban 20-tól. Ez 10-13 fix obi az általában leggyakrabban használt gyújtótávolságokon. Látószögben,minőségben és árban is van választási lehetőség, nem csak 1 db.

Amikor kijött a K-1 híre elújságoltam az ismerőseimnek - nekik én vagyok az elfogult Pentax FAN - és visszakérdeztek, mit lehet rátenni ami AF? Mit lehet kapni hozzá? Mert az egy dolog, hogy a katalógusban benne van 50 db objektív az elmúlt 50-60 évről, de mit lehet megvenni?

A Sony kínálatával is képben vagyok, ha nem is naprakészen. Alig van valamijük, az is baromi drágán. Meg is kapják rendesen, hogy a jó gépükre nincs mit tenni. Lehet adapterezni a régi Minoltákat, amik nem erre az AF-re vannak kihegyezve, meg lehet manuálozni és gyártani a nagy százalék félrefókuszált képet,vagy le lehet maradni a témáról. Azt gondoltam volna, hogy a Pentax nem lép ebbe a folyóba, aztán mégis páros lábbal beleugrott.

Előzmény: Maggio7 (310)
Rőth Sándor Creative Commons License 2016.02.22 0 0 319

Pancolar 1,8-as nyilason, 12 mpixeles Canon 5D-vel. Ettol a K-1 csak jobb lehet, de nekem parasztnak, falura ez is nagyon megteszi.

monyesz Creative Commons License 2016.02.22 0 0 318

Ezt meglőhetted volna egy Tamron 90-nel f7.1-en, nem kell 85/1.4 USM hozzá!

Előzmény: Peti--- (312)
Rollei Creative Commons License 2016.02.22 0 0 317

"Az a helyzet, hogy nem állnak halomban a használt objektívek. Márpedig nehéz lesz megfelelő kínálat nélkül elcsábítani bárkit is a másik oldalról. Szép dolog az, hogy van M-es, meg K-s, meg M42-es kínálat, de egy USM-hez vagy SWM-hez szokott fotós nem fogja lecserélni a méregdrága felszerelését, hogy méregdrágán manuális obikat vegyen. Házon belül sincs meg az APSC-n használt obik alternatívája."

Időnként kinyithatnád a szemedet. Van egy rakás most gyártott objektív. Vannak használt objektívek is, bár az is tény, hogy akinél akad egy tisztességesebb Pentax szett, az nemigen akar túladni rajta. Jó sokat  gyártottak belőlük, bár nyilván kevesebbet, mint a Nikon különböző alváltozataiból, meg pro verzióiból, vagy a Cannonból. Kereslet és kínálat függvénye: a '90-es években, 2000-es évek elején olcsón, és sokféle Pentax obit lehetett kapni. Amikor kijött az IstD, meg a változatai, egyből eltünedeztek az obik a piacról. A K10D és társai után már úgy kellett keresgélni.

Volt ez így a Nikonnal is, amikor mindenki a D vagy milyen obikra, meg a D 70-re gyúrt, akkor lett nekem FM2n-em, meg hozzá egy AIS objektív sor. Egy-két évvel később nagyon jól szálltam ki belőlük, amikorra mindenki rájött, hogy van értékük.

Van azért Pentax obi, lehet tanálni. Nekem is van egy dobozra való, az Emilnek is, a Busznyinak is, meg még egy jó csomó kollégának. A Tabnak olyan cuccai vannak, hogy ihajja. Szóval van, csak nem dobálják minden utcasarkon az ember után, mint a más márkákét. Kicsit keresni kell, de ha szeretne ilyet az ember, akkor azért kerül.

Amúgy tényleg úgy gondolod, hogy ha nagynehezen előáll a Pentax egy fullfrémes vázzal  - ami szerintem tök fölösleges -  , akkor ahhoz nem lennének majd obik? Nemá...

Előzmény: Peti--- (299)
Rőth Sándor Creative Commons License 2016.02.22 0 0 316

De, ha feltesszuk az objektivet a gepre, ami ossze-vissza vetiti a kepet, es megis tetszik, akkor szurjuk tokon magunkat?

Előzmény: Peti--- (315)
Peti--- Creative Commons License 2016.02.22 0 0 315

Annyit, hogy digire tervezett obi közelmerőlegesen vetíti a fényt az érzékelőre a széleken is, szemben a filmessel.

Előzmény: monyesz (302)
Rőth Sándor Creative Commons License 2016.02.22 0 0 314

Jaj, ezt nem is akartam elkuldeni, de egye fene. mosoly

Előzmény: Rőth Sándor (313)
Rőth Sándor Creative Commons License 2016.02.22 0 0 313

Nagyon fogod elvezni a Pancolart. 

Amirol eddig nem volt szo, van uj lehetoseg a regi objektivekeben, es nem is az olyan primakban, mint a Pancolar, mert az teljesen korrekt kepet ad. 

Peti--- Creative Commons License 2016.02.22 0 0 312

Szokok ilyet is. Ez bizony "elszalad"

https://flic.kr/p/pAG4SP

Előzmény: monyesz (309)
Peti--- Creative Commons License 2016.02.22 0 0 311

ha lesz megteszem

Előzmény: Tab (300)
Maggio7 Creative Commons License 2016.02.22 0 0 310

Huuu... végig olvastam a hozzászólásaidat...  nem igazán jöttem rá, hogy Te miért írod ezeket a sorokat le.  Azt már tudom, hogy neked nem lesz K1-ed az biztos. Szeretnék egy kérdést feltenni neked, vegyünk példának egy Nikon D800-as vázat, ahhoz milyen olcsó obik vannak (?) olyanok miket Te hiányolsz a Pentax kínálatába?  Vagy vegyünk egy Sony Alpha 7R-t.... Vagy egy Canon EOS 5D Mark III-ot! Hozzáteszem szerintem ezeket a vázakat egyik gyártó sem azért fejleszti, hogy a keleti csóri gyerek tekergessen rá manuális optikákat...  annak ott van a K5 kaliberű váz, aztán kész.  És tudod mit, Én elsők között leszek aki venni fog egy K1-et, és biztos rá fogom csavarni a fiókba várakozó Pancolar 1,8/50 Zeiss optikámat, de nem fogom szidni a Pentax-ot ha nem lesz olyan rajzolata mint egy k3-on....

monyesz Creative Commons License 2016.02.22 0 0 309

Ja, 85 USM-mel portrézni? Minek? Elrohan a modell vagy zavarja a fókuszálás zaja? Erre egy full manuál obi bőven jó.

Tab Creative Commons License 2016.02.22 0 0 308

Az 55-300 kirajzolja a képkört. Hogy milyen lesz az a rajz, majd meglátjuk. Gyakran van az adok-veszekben 50-60e körül. A kákán is lehet csomót találni kis igyekezettel, meg kitartással.

Előzmény: KücsükBüyük (303)
monyesz Creative Commons License 2016.02.22 0 0 307

Ott a 60-250, annál jobb nem kell!

Amúgy a 300 feletti telék egy külön világ, zoomban más márkáknál is drága és fényerőtlen viszonylag. A fényerős 300-asok meg biza drágák.

Occsó alternatíva az 55-300, de még nem láttuk mit tud a képszéleken FF-en.

Rőth Sándor Creative Commons License 2016.02.22 0 0 306

Veszel egy Tair 300-ast 20 ezerert, aztan megvarod mig kihoznak egy jobbat felmillaert.

szekundans Creative Commons License 2016.02.22 0 1 305

Miért akarsz lábtól-fejig fényképezni mindenáron?

A nagylátó torzít, rendkívül előnytelen személyek fényképezéséhez.

Csoportképhez vidd ki őket a teraszra.

Egyszerűen csak provokálsz folyamatosan, mi ÉRTELME van ennek?

A posztold képeid alapján neked a lényeg az élesség. Nem számít semmi, tök öncélú vagy és unalmas.

÷((

Előzmény: Peti--- (277)
monyesz Creative Commons License 2016.02.22 0 0 304

Ne kalandozzunk el! FF-re ott vannak az 50-esek. Te szinte fetisizálod ezt a 85-ös gyújtótávolságot, mert itt lehet hogy tényleg van egy lyuk a sorban.

Mondjuk nem 85-ben, de én megoldottam a kérdést, egy 645-ös 75/2.8-cal. Igaz full manuál, de megéri. Mivel 645-re tervezték, a FF lapkát is ki fogja szolgálni. Ja, sérül a szűrőmenete ezért rohadt olcsó volt, és valóban nem áll belőle egy hegy minden sarkon.

KücsükBüyük Creative Commons License 2016.02.22 0 0 303

...nos Petinek azért van némi igazsága...

Az elmúlt egy, másfél órát azzal töltöttem, hogy az ebay-t bogarásztam

Jó lenne a 70-200 és a 150-500 közzé egy köztes tele, nyúlászkodni, rókázni, disznózni, őzezni esetleg....

Van is egy ilyen ami, ugyan nem egy világszám, de engem kielégítene, a sigma 100-300 F4,0... sőt, azon ritka fajta, hogy készült belőle pentaxra is ...merthogy pl a sigma 150-600 c vagy sport verziójából még nem, és a pentaxforumon az ausztrálok csak reménykednek, hogy lesz nekünk is...

...és még sorolhatnám....

Nadeszóvalvisszakanyarodva a 100-300-ra

egyet találtam... az usában

Vámmal miegyebekkel már nem éri meg

Minden más bajnettel akad az eu-n belül is....

2006-ban váltottam pentaxra, mert akkor a minolta dslr-je drágának tűnt, a pentax-é meg ugyanazzal a tudással fele se volt...

Nem bántam meg, azaz igen, van hogy hetente többször is, de komolyan még sosem fordult meg a fejemben a váltás, ám mindenféle márkahűség mellett el kell ismerni, hogy az obipark még az aps-c szenzorokhoz is szegényes.

monyesz Creative Commons License 2016.02.22 0 0 302

Namost ezen mit segít a digitre tervezett obi?

Előzmény: Peti--- (297)
Tab Creative Commons License 2016.02.22 0 0 301

Ha a 85 az egy bűvös szám nálad, akkor újban ott a Sigma, vagy ha a manuál nem derogál, a Samyang 85-öse. Ha viszont nem vagy szám fetisiszta, akkor a Pentaxnál a 100-asból sosem volt hiány, a 77-es vörös posztóról nem is beszélve, valamint ott a nemnyolcvanötös Tamron, a közelsemnyolvanötös Sigma 105. Persze mindjárt jössz azzal, hogy ezek nincsenek is érzékelőre tervezve, és küönben is, akkor meg hol van egy frankó 135-ös. Én ebből a mókuskerékből inkább kiszállnék.

Előzmény: Tab (300)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!