Keresés

Részletes keresés

Tavy Rózsa Creative Commons License 2007.11.18 0 0 43
Szia Symbian:-))
Olvastam, olvastalak...Most biztosan nagyon nehéz, de eccer talán minden a helyére kerül /ezt mondogatom magamnak már vagy tíz éve:-)/...A drasztikus változások nehezebbek, de talán hamarabb túl jut az ember bizonyos dolgokon...Gondolatban Veled vagyok és vagyunk...
A héten megyek az Illatos útra, szeretnék elhozni egy kutyust...Nekem a lakás miatt, csak közepes méretű jöhet szóba, pedig olyan sok szép, okos kutyus van a menhelyen...
Írjál időnként, sok mindenkinek hiányzol...
Előzmény: Symbian (41)
Symbian Creative Commons License 2007.11.18 0 0 42
fellebezésnek* jav:
fellebbezésnek
Előzmény: Symbian (41)
Symbian Creative Commons License 2007.11.18 0 0 41
A LÉNYeget hagytam ki: fura párhuzam, nekem is van dunapartos képem kutyussal és éppen ő lesz az egyik kis "elajándékozott" Két héttel ezelőtti döntés eredménye, fellebezésnek helye nincs, sajna. Még mindig jobb, mint az "ILLATOS" :-(
Előzmény: Tavy Rózsa (33)
Symbian Creative Commons License 2007.11.18 0 0 40
És mert megtaláltam régi írásokat, amiket úgy becéztem "elsőcsapásmérő kuponok"
Magam csak később csatlakoztam. Olvasgasd, sok lesz..
Előzmény: sapirico (30)
Symbian Creative Commons License 2007.11.18 0 0 39
Mondhatni spártai körülmények közepette, net még van, némi kaja nyomokban fellelhető, dobozokból öltözködvén hetek óta, de hurráoptimizmusom töretlen (mellesleg a legjobb orvosság nehéz időkben) Pár hete avval nyugtattak, majd a lakás rám talál, hagyjak időt. Akartam egy olyasmit, hogy amint meglátom a helyet, peregjen le a lelki szemeim előtt, hogyan is fogom ott érezni magam, milyen a hely energiája, hangulata, mit rezonál az a tér, engem milyen irányban változtat, torzít-e, s ha igen, az nekem jó-e úgy...nem könnyű spirituálisan lakhelyet váltani, majd aztán minden szintemet átemelni minél kisebb zökkenővel egy új közegbe. Hagytam, majd zajlanak a dolgok, közben le is járt minden létező határidőm
Állatkák márpedig vannak.
Voltam olyan állatbolond, hogy előző életemben (talán már mondhatom így) felhalmoztam őket...s most, költözés előtt-alatt (ami nem feltétlenül csak fizikai helyváltoztatásra utal) azon kapom magam, kezdenek nem lenni igazságaim...mert vagy minden eddigi igazságomat szélnek eresztem és/vagy porig égetem, hogy a "hamuból majd valami új szökkenjen szárba" vagy semmit sem ért mindaz, amit eddig...azt mondják, le kell pusztítanunk minden régit, egészen addig a pontig, amiből ismét építkezni tudunk...más utak várnak rám, amihez a fél életemet kell magam mögé rakni és ottfelejteni...teherhordóim régen nincsenek, így könnyítem a menetfelszerelést...elbúcsúztam néhány legkedvencebb állatkámtól, zsigereikbe látva a bizonytalan félelem pulzálását, a többémársemmisemleszúgymintrégen érzését. Érzik, rezdülnek, nyugtalanok, félnek ahogy az óra ketyeg némán, könyörtelenül a sötétben. Harc nélkül adják meg magukat a változásnak, csak ködöt látnak, hogy például: ki tölti majd meg a kedvenc tálacskámat? Egyszerű alapvető életek. Egyszerű lények ők, mégis párhuzam vonható emberekkel. Egy jó barátom kutyája például mérhetetlen fölényes, decens modorával egy régvolt hivatalnokot idéz meg előttem, a főnökurat, köpcös dölyfösségével, felsőbbrendűségtudatával, kibillenthetetlen önhittségével. Mindegy is. Lények. Bennük is ott munkálkodik a Minden, amit érzékeny antennáikkal szivacsként magukba szívtak. DNS spirálok milliárdjai csápokként rezonálnak minden szellemi-lelki rezdülésre. Hát szegénykék, mostmár jó ideje élnek huzatban. Ami itt a számukra egy megfoghatatlan bizonytalanság-huzat. Biztosnak lenni abban, hogy valami változás következik, ami alapvetően változtatja meg az ő kis világukat. Maradandó, végérvényes.
Értelek - mondom neki - miközben próbálom ebbe a fölöttem formálódó félelemfelhőbe paszírozni az értelem óvó szavát, világukat megváltoztató tollvonását, szándékát, kinyilatkoztatását. Nem is akarom, hogy értsék, úgy rezgetem, hogy érezzék, a változást soha senki és semmi nem állíthatja meg.
KI ápol még hasonló tudatalatti húrokat lényekkel? Szerintem mindannyian. Mégsem könnyen körülírható, körülérhető, megérthető, miféle ősi páni félelem munkálkodik egyszerűbb lényekben. Engem ez az érzékenység az, ami ebben igazán lenyűgöz,. Hisz semmi más nem szükségelteteik élni. Érzékenység. Ugyanez az érzékenység lehetetleníti el a kezdő (majd éhező) írót a pályáján, hogy végezetül valami csontszáraz híd alatt meghúzva magát faragjon remekműveket - önmagának, önmagából. Hordóm sosem volt.

Maga a lény a remekmű.
Minden lényt mélységesen tisztelek és csodálok.
Azon eccerű oknál fogva, hogy létezik, működtetei magában a csodát.
Mindannyian remekművek vagyunk és páratlanok a magunk nemében! UFF

Vagy ugyanez a félelem (és az éhség persze!!!) vezeti sikeres vadászatra a lényt, végtelenségig fokozva hallását, látását, a vérében dübörgő adrenalin százszorozza erejét, hogy táplálékhoz jusson, időt nyerjen, élni, kell, muszáj, erőt, energiát szakítson ki a nagy egészből...mert itt körmök, fogak vannak, spriccel a vér, szakad a hús, artériák ömlenek a semmibe, de mindez a romlandó hús szava...árnyékvilág..világárnyékszék...és mégis mondom néktek, az emberi agy lehetőségei azok, amik végtelenek! Ha egyszer eljön az idő, mikor az ember már csak agyból lesz (de leginkább valami önfenntartó kvantumkomputerbe programozva végtelen ciklusként fut de nem kocog a Margitsziget körül) reménykedek abban, minden általunk kilőtt, kirezgetett gondolat áll össze ott valamiféle ősmasszává.

Az élet kegyetlen, kiossza a feladatokat. Van, aki üres lapokat kap. Erre mondotta volt Keti és Liza, a két orosz testvér jány (akikkel egyetlen viharosan sikerült éjszaka után már csak és kizárólag baráti viszonyt ápolgattam még hosszú éveken át) hogy I. J.
Azaz így jártál, testvér.

(mindenkitől elmézést kérek, minden fenti sorom csak egy semmiség, fogjátok fel egy furcsa, érdekes lenyomatként, vagy egy kavicsként, mikor kezedbe veszed a világ arcát, akár egy érdekes követ, aztán messze elhajítod...na így keresek én most otthont, randomize...bökjünk rá egy csillagtérképre és na majd ott...éppen ez benne a kihívás amúgy)

UFF!
Előzmény: Tavy Rózsa (33)
dodeskaden Creative Commons License 2007.11.17 0 0 38
talán próbáld vertikálisan, a hang minden irányba egyformán terjed, söt minnél mélyebb, annál messzebb...

egy meleg-mély brumm :-)

Előzmény: Tavy Rózsa (37)
Tavy Rózsa Creative Commons License 2007.11.17 0 0 37
Hát igen, én tanul-ó vagyok, és figyel(l)ek:-) Most azon töröm a fejem, hogyan lehet igazságokat hierarchikusan is és horizontálisan is csoportosítani?:-)

Ez a "mondat" nagyon tetszik:-)
Előzmény: sapirico (31)
Tavy Rózsa Creative Commons License 2007.11.17 0 0 36
Szia:-))
Túdom, túdom:-)) Csak megörültem a Symbiánnak:)
...Volt már itt szó autókról is:-).../Azért szoktam igazságokat is írni - néha:-)/
Reméljük, a 32-ben előbb-utóbb beindul az élet:-)
Pussz:-)
Előzmény: Prucika (34)
Prucika Creative Commons License 2007.11.17 0 0 35
Bocs,elírtam, Tavy
Előzmény: Prucika (34)
Prucika Creative Commons License 2007.11.17 0 0 34

Sza Zavy Rózsa!

Kérlek,gyere vissza a 32-be, ez a topik úgy látom,nem beszélgetősnek indult, nem szeretném,ha csalódás érne...

Magas,magvas,fennkölt gondolatokat várnak,nem kiskutyákat,azt hiszem.Bocs,h. belekotyogok...én szívesen írnék Neked,de nem itt.

Előzmény: Tavy Rózsa (33)
Tavy Rózsa Creative Commons License 2007.11.17 0 0 33
Szia Symbian:-)
Két hónapja világgá ment a kutyusom, nem bírta a Baross utcai forgalmat, zajt:-(
...Remélem, hogy nyugalmasabb helyet talált magának és jól bánnak vele...

***
Fény nélkül nincsen árnyék. De a fény nem felelős az árnyék létéért.
/Szepes Mária/

***
Ezek Augusztusban készültek róla, a Dunaparton nagyon jól érezte magát...









Előzmény: Symbian (29)
dodeskaden Creative Commons License 2007.11.16 0 0 32
http://dodeskaden.blog.hu/
Előzmény: sapirico (23)
sapirico Creative Commons License 2007.11.16 0 0 31
Remek !! Buber mindig is klassz volt ( élete végétől elTEkintve . . .)
Hadd írjam ide Narayan Gurudév ( akit ismertem ) egy mondatát , amit 3havonta kiteszek az új nyelvtanítványaim elé : A LEGFONTOSABB AZ , HOGY A VONZÓDÁS SOHASE MÚLJON EL .
Előzmény: Tavy Rózsa (28)
sapirico Creative Commons License 2007.11.16 0 0 30
HOPPÁ !!! MEGÉRKEZETT A NAGYMESTER !!KÖSZÖNÖM , SORS . . .NE HARAGUDJ , SYMBIAN , HOGY MOST NEM ÍROK , DE CSK MOST TALÁLTAM MEG PÁE NAPJAMINDEN IDŐK LEGKOZMIKUSABB DOLGÁT ITT , A KB 1990--BEN STARTOLT HARMINCKETTES ROVATOT ITT . A 100. LAPNÁL JÁROK A 850--BŐL , VÉGIG AKAROM OLVASNI A NÉLKÜLEM LEMENT DOLGAINKAT , S CSAK AZTÁN ÍROCK . DE NEM IS .
SZÓLNOM KELL ARRÓL A NÁLAM LEVŐ 32--ESEKNEK , AKIKNEK MEGVANNAK A CÍMEIK NÁLAM , HOGY JÖJJENEK A "VANNAK ITT 32--ESEK ?"--BE ÉS A " 32--ESEK KLUBJÁBA" .
DÖRÖGNI FOG ÉG ÉS MENNY . . .
SZERETÉSSEL SAPIRICO
UI . Egy igazság mára : A LEBECSÜLT TAUTOLÓGIA A MÁSODIK LEGNAGYOBB IGAZSÁG .
Előzmény: Symbian (29)
Symbian Creative Commons License 2007.11.16 0 0 29
látom vogymukk!

symbianológiák,,,

érzetek vs v-érzetek
(kötve hiszem)
(vértezetek..értekezletek..)

trágyából hajt ki a mag
mocsok s gazság lennék
mag-am?

i-gazság?

nézd egy tárgy árnyékát!
(definiatívó)

árnyékvilág
világárnyékszék

(magomba érek!)
Tavy Rózsa Creative Commons License 2007.11.15 0 0 28

Viszonyom ahhoz, akinek azt mondom: TE - közvetlen.
/Martin Buber/

Előzmény: sapirico (11)
Tavy Rózsa Creative Commons License 2007.11.15 0 0 27
..a passzát szél megérkezett:-)...

Előzmény: dodeskaden (16)
sapirico Creative Commons License 2007.11.15 0 0 25
. . .így az én esett emben tényleg a bal lábam a jobb . Kár , hogy így most mindig bal lábbal tudok csak felkelni .
De nem baj . Nékem mondták mindig is : ide figyelj , Te Talán ( az volt 2--3 évvel ezelőttig a nevem ) , véled tulajdonképpen nem történt semmi , Te úgysem soha sem jártál 2 lábon itt a Földön. . .
Hát ilyen vonat kozásokban szoktak beszélni rólam .
Előzmény: Valódi Broáfka (18)
sapirico Creative Commons License 2007.11.15 0 0 24
Tényleg nem akarom , hogy "elautósodjék " a Rovat , de Győrladamért van egy kétmilliós Warszawa 201, ültem is benne , csináltunk is egy filmszösszenetet ott róluk . Mai igazság : A HATÁRLEPUSZTÍTÁS IS CSAK BÉRCENJÁRÁS ( vagyis vonalas ez is , akármennyire is sikoltozik az ember , hogy ezzel igenis , hogy lehetséges unideologikusabbá tenni az emberek gondolkodását ).
(ö.m.a.f.------ azaz Göre Gábor uramtól : ögye mög a fene ).
Előzmény: dodeskaden (16)
sapirico Creative Commons License 2007.11.15 0 0 23
Olvashatók Versek Tőled , S ha igen , hol ?
Előzmény: dodeskaden (13)
sapirico Creative Commons License 2007.11.15 0 0 22
Igen . Nékem a vonat 2003 január 3--án este vagy hétkor levágta a jobb lábam alsó vagy 30 centijét Zakopanéban . . .(Folyt . köv. , megjött a tanítlány . . .)
Előzmény: Valódi Broáfka (18)
sapirico Creative Commons License 2007.11.15 0 0 21
Fúúú , ez barominan NAAAGY . . .
Majd megkeresem az Umberto Econak a létről írjait A kacsacsőrű emlős című filozófiai művéből , írok majd valamit . Helló .
Előzmény: cimpa7 (17)
Valódi Broáfka Creative Commons License 2007.11.15 0 0 20
A beszélni tanuló kisgyerekek hang- szó- és mondattanilag vajon a nyelv törzsfejlődését mutatják be gyorscsévélésben?
Valódi Broáfka Creative Commons License 2007.11.15 0 0 19
És FÜLLEL is működik!
Előzmény: Valódi Broáfka (18)
Valódi Broáfka Creative Commons License 2007.11.15 0 0 18
Következzék egy régebbi igazság, kérdés formájában:
"Ha a jobb lábad a rosszabb, akkor a bal a jobb?"
cimpa7 Creative Commons License 2007.11.14 0 0 17
AZ elött nem semmi nem volt hanem a SEMMI volt.

(c)
dodeskaden Creative Commons License 2007.11.14 0 0 16
én se vagyok se dodes se kaden...

nem bántani akarlak, de ösztökélni, ülj fel passzátszelemre, elszigetelödünk kicsit...









Előzmény: Tavy Rózsa (14)
Tavy Rózsa Creative Commons License 2007.11.14 0 0 15
Köszi:-)
Előzmény: sapirico (11)
Tavy Rózsa Creative Commons License 2007.11.14 0 0 14
Megfogadom:-)
Azért azt még elmondanám az utolsó szó jogán, hogy nem rózsika vagyok:-) Vagy száz évvel ezelőtt volt egy kolléganőm, a polgári neve Tavy Rózsa - gondótam, ez jó lesz nick névnek:-)
Előzmény: dodeskaden (10)
dodeskaden Creative Commons License 2007.11.14 0 0 13
mondjad
tovább,
hallgatlak,
leszíjjaztam
magam
magam.








Előzmény: sapirico (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!