A gépkönyvében mi van? A 15 liter/perc nekem kevésnek tűnik. Ami nekem van doksi abban 25 liter/percet írnak a 9 kW géphez. Az előírás szerinti csővezéshez azt tenném hozzá, hogy 1 1/4 col (amit az értékesítő 32mm, vagy 35mm névleges átmérőjű csőhálózatnak fordít) az előírás de a panasonic 1 colos váltószelepet adott hozzá. A gépész által berakott 32-es ötrétegűnek (Aminek ugye csak 26 a névleges átmérője) az idomjai meg 20 mm névleges átmérőjűek.
Kiegészítő fűtés aktiválva van? Nem lehet, hogy amikor azt kapcsolja be, akkor van valami visszahatás (feszültségesés, amitől leáll a gép)?
A dT nagyon szarul van leírva a kezelésibe. Szerintem azt jelenti, hogy akkor indul be a fűtés, ha a visszatérő = célhőmérséklet - dT.
Írtam az előző hozzászólásodra, elkerülhette a figyelmed. Akkor 6 kW-ot saccoltam, a mostani leírásod alapján - átlagosan a 18 órás időszak alatt - 3,24 kW teljesítményt biztosított a puffer. Ezt nem árt óvatosan kezelni, nem szabad ezt venni méretezési hőigénynek, hiszen közben a külső hőmérséklet is változott (bár tény, hogy hideg volt és ez jó kiindulási alap). Kissé szkeptikus vagyok, a leírt épületnek szerintem nagyobb a hőigénye, mindenképp javaslom, hogy végeztess hőszükséglet számítást.
Kíváncsi lennék a házam hőigényére (hőszivattyús rendszerrel tervezem kiváltani a vegyestkazánt) pár napja irogatom a puffer hőmérsékleteket ebből valaki ki tudja számolni?
Tegnap délután 14:00-kor négy hőmérő alapján átlag 73 fokos volt az 1000 literes puffer, ma reggel 8-ko átlag 23 fok még a megfelelő beálltott hőmérsékletű volt a ház.
Lényegében arra lennék kíváncsi kb hány kw-os hőszivattyú után kellene nézelődnőm.
Kicsit kifejtem bővebben. Tehát, Te azt hiszed, hogy már megy fél órája a hőszivattyúd, de ha valamiért a Loxone percenként ki-be kapcsolgatja, akkor ha rénézel a hőszivattyúra, akkor azt látod, hogy éppen megy, de kevés a leadott teljesítmény... Tehát a kérdés, hogy biztosan folyamatosan adja a jelet a Loxone a hőszivattyúnak?
Csak egy hiba van a képen. :) Nem tudjuk meg belőle hogy mekkora a belső mért átlaghőmérséklet és ezért viszonyítási alapunk sincs. Ettől még a cop érték el kell ismerni hogy kiváló. Pláne ebben a hidegben.
Én meg írtam már neked, hogy nem alulméretezett mert -10 C-ban 6kW fölött kellene tudnia nem 3-at. És nem kellene 10 percenként újraindulnia!
Tudom, hogy amióta lecserélted a Zubadan-t T-Cap-re azóta ez a non plus ultra de van azon kívül is működő berendezés! Valahogy nem olvasok itt naponta panaszos beírásokat, hogy akinek nem t-cap-je van az mindenki szív!
A mi gépünk tegnap és ma reggel is megint megmakkant! :-(
3kW fölé nem megy az előállítás de inkább csak 2,5kW-ot tud reggelente.
Azt csinálja ciklikusan órákon keresztül, hogy elindul a kompresszor szépen lassan emeli a frekvenciát. 50-54Hz-en működik pár percet felmegy lassan 60-ra majd onnan gyorsan 70Hz-re és leállítja a kompresszort. 2-3 perc után indítja el újra. Kb. 10-12 perc működés 2-3 perc szünet.
Óránként 5x újraindítja a kompresszort.
Amint kicsit melegszik az idő mint most megjavul és megy mintha mi sem történt volna.
Hibakód nincs a forgalmazó és a Panasonic hárít, hogy nem találkoztak még ilyennel fogalmuk sincs mi baja lehet!
Mi Zabar közelében lakunk ezért megszoktuk a hideget. A viccet félretéve az éjszaka nem igazán egészséges nagy melegben aludni és ezt nem az eszkimók találták ki. A tényleges tapasztalatom hogy felületfűtés esetén tényleg más a hőérzet.
Én vagyok a termosztát, ezért most épp 0-24-ben megy. De minimál teljesítményen (csendfokozat 3), mert már kettesen is zavaró a hangja éjszaka. ÉRdekes módon magas hangja van, mint egy trafónak. Mellesleg a COP is jobb igy, 2 helyett 4. Mivel mindig a beállított célhőmérséklet fölé ment az előremenő (32 helyett 34), romlott a COP, a szekunder oldalon feljebb tekertem a szivattyúkat, így most kb jó.
Most 4.6 kW a pillanatnyi telj. A napi COP átlag 2.3, de napközben 35 fok körül volt az előremenő, meg ugye a HMV. Holnap majd egész nap 32-33 fokon járatom.
5 kW körül van a minimum (16kW) gép. Most 33C/31C mellett -6 fokban 5.2kW 5.2-es COP. Ha felmegy a teljesímény 10 kW-ra, akkor a COP zuhan be 3 alá picit.