Keresés

Részletes keresés

Figyelget Creative Commons License 2015.07.27 0 0 112603
Ezek szerint az alma is hajlamos a habzásra?
Előzmény: kornel8 (112602)
kornel8 Creative Commons License 2015.07.27 0 0 112602

Az almával megszívtam, ezért raktam bele többet. Ott 40 literhez raktam 4 ml-t fecskendővel, de a sisak tetején is volt alma, szerencsére a csőben nem ment. Ezért használtam erjesztés közben is, mármint olvastam, hogy erjedés közben is habzik, ott kb 100 literre 1 evőkanál ment. Mondjuk a keverő is ment most végig max fokozaton.

Előzmény: snapszmester (112600)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.27 0 0 112601
Biztos, ami tuti! :-)
A kajszival majdnem megjártam(páracső csonk alatt egy centivel állt meg),igaz nem használtam gátlót. Legközelebb már fogok!
Előzmény: snapszmester (112600)
snapszmester Creative Commons License 2015.07.27 0 2 112600

Az én habzásgátlom 2-10g/hl -ert ír. 1 evőkanál kb. 10g. 50 L-be a max. adag dupláját tetted és még a cefrében is volt. 

Na ná hogy nem habzott fel.

Előzmény: kornel8 (112597)
rézműves1 Creative Commons License 2015.07.27 0 0 112599

És ami lemaradt:::erre az üstre (410-mm átmérő) két teáskanállal szoktam tenni.

 

        ......Eddig ezt a kettőt használtam...

Előzmény: Laccci82 (112588)
rézműves1 Creative Commons License 2015.07.27 0 0 112598

A Foamsol a "gyári" habzásgátló, szilikon olaj alapú, talán a legjobb. Amit én évek óta használok szintén szilikon olaj, csak egy kicsit olcsóbb és tapasztalatom szerint ugyanolyan jó. Az üstöt a "szaladós" cefrékkel (eper, cseri, meggy) majdnem tele szoktam tenni és nem szokott áthabzani.

A képen negyvenes üst majdnem tele eperrel (szamóca), aminél kevés szaladósabb van...

 

......az üstfedőben látszott, hogy csak pár centit ment fel a szint...

 

 

Előzmény: Laccci82 (112588)
kornel8 Creative Commons License 2015.07.27 0 0 112597

Most ismét elolvasva, nem biztos, hogy érthetően írtam. A becefrézés után is raktam a hordóba, illetve főzés előtt is az üstbe. Így helyes.

Előzmény: kornel8 (112594)
Tomsawier Creative Commons License 2015.07.26 0 0 112596

Köszönöm!

Előzmény: norris53 (112581)
snapszmester Creative Commons License 2015.07.26 0 0 112595

Csak a habzasgatlot kérdeztem.

Előzmény: kornel8 (112594)
kornel8 Creative Commons License 2015.07.26 0 1 112594

Foamsolt használtam, igaz a cefrébe is raktam a habzás elkerülésére. A cefrét nem hígítottam főzés előtt, ha erre gondolsz.

Előzmény: snapszmester (112593)
snapszmester Creative Commons License 2015.07.26 0 0 112593

Milyen habozásgátlót, milyen higitasban?

Előzmény: kornel8 (112590)
T-omti Creative Commons License 2015.07.26 0 0 112592

Sajnos nem.

 

1000L tiszta cefréből 102L 50 fokos lett. lett.

Előzmény: öreg_néne_b (112591)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.26 0 0 112591

Azt írta, hogy az adott körülmények között 10 liter / 100 kg gyümölcs kihozatalt ért el.

Előzmény: TINTUS (112589)
kornel8 Creative Commons License 2015.07.26 0 0 112590

Szia. A habzásgátló használatával 50 literes üstbe 47-48 liter meggyet raktam, nem volt semmi gondom, mármint nem habzott át, egy evőkanállal raktam a tetejére.

Előzmény: Laccci82 (112588)
TINTUS Creative Commons License 2015.07.26 0 0 112589

Nem 100 liternek kellett volna lenni a kihozatalnak ?!

Előzmény: T-omti (112572)
Laccci82 Creative Commons License 2015.07.26 0 0 112588

Hali mindenkinek!

 

A habzásgátlóval kapcsolatban kérdeznék.

 

A szokásos cefremennyiséget mennyivel lehet növelni és mennyit kell használni belőle?

 

Előre is köszi!

 

 

gabor0036 Creative Commons License 2015.07.26 0 0 112587

Én ezzel csináltam. Nem rossz, csak sok kell belőle. Nehezen húzza le a ph-t..

Előzmény: T-omti (112586)
T-omti Creative Commons License 2015.07.26 0 0 112586

sziasztok

 

Érdeklődnék, hogy savazásra akkusavon kívül használ-e valaki valami mást?

 

MONDJUK ILYET :http://floravita.superwebaruhaz.hu/foszforsav-elelmiszeripari-75-arkg-8-kg-os-t199023

 

 

Köszi a válaszokat

naivkezdo Creative Commons License 2015.07.26 0 0 112585

tápanyaghiányos erjedésű (kénh. szag) cefre teljesen rendbe jöhet plusz táp hozzáadásától vagy inkább különítsem majd el főzésnél azt a bizonyos hordót?

körte51 Creative Commons License 2015.07.26 0 1 112584

Ha a cefre főzésnél visszafogja az illatokat az  előszesz főzésnél is hasonlónan kell viselkedjen. Kis alkoholtaralmú cefrefőzéshez tudnám elképzelni a használatát. Nagyon jók ezek az összehasonló főzések. Javaslom többször végezd el ,ha van rá lehetőséged a biztosabb következtetés levonása miatt. Hasonló az én tapasztalatom is a nagy deflegmáció és az aroma viszonnyal.

Előzmény: norennord (112569)
kornel8 Creative Commons License 2015.07.26 0 0 112583

Köszi, ment válasz is.

Előzmény: norennord (112578)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.26 0 0 112582

Tudom ajánlani a topic címét. ;)

Előzmény: abácsip (112577)
norris53 Creative Commons License 2015.07.26 0 0 112581

Szia !

20 mm oldalt 30 mm alul elegendő !

Felesleges a sok hőközlő anyagot melegíteni !

Előzmény: Tomsawier (112580)
Tomsawier Creative Commons License 2015.07.26 0 0 112580

Sziasztok.

 

Dupla falú főzőnél milyen távolságra vannak egymástól a tartályok? A több, vagy kevesebb hőközlőfolyadék jobb?

norennord Creative Commons License 2015.07.26 0 0 112579

Ha esetleg valaki a Kiskunlacháza..Dömsöd..Dunavecse

3szög vonalán tudna nekem szilvát eladni annak nagyon tudnánk örülni..

norennord Creative Commons License 2015.07.26 0 0 112578

nézed meg majd a levelezésedet..

 

 

Előzmény: kornel8 (112575)
abácsip Creative Commons License 2015.07.26 0 0 112577

a minimum főzési mennyiség 150-200liter (kisírva), tavaly is jó volt a szilva termés, idén max 200 liter tiszta szilvát akarok főzni (remélhetőleg az eddigi legjobbat, a sok ismeretszerzés után). Még egy kérdés, ami lehet hülyeség, de ha előttem főz valaki 200liter somot, amit nem leengednének, hanem nullára kicsavarás után rátöltenék az enyémet, annak lenne még valamilyen (aroma)hozadéka? Nyilván alkohol semmi, meg fűtési költség/főzési idő növekedés, de valami hasznos maradhat még számomra is az előttem főzött cefréből?

Előzmény: öreg_néne_b (112576)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.26 0 0 112576

Én nem kevernék ilyeneket, a som pl nem rúg labdába a szilva mellett, de valószínűleg a negyed rész szőlő sem.

Előzmény: abácsip (112574)
kornel8 Creative Commons License 2015.07.26 0 0 112575

Szia. Ez érdekes számomra, pont gondolkodom, hogy vennék deflegmátort. Mennyi eltérés volt a két főzés között %-ban? Illatban milyen különbség volt? Előre is köszi.

Előzmény: norennord (112569)
abácsip Creative Commons License 2015.07.26 0 0 112574

Ma volt lehetőségem újabb kitérőt tenni a gyümölcsösbe. A szilva termés idén is brutál, kb. 20 mázsa várható, de ilyen főzési árak mellett inkább lekvárt főzünk.

Vegyes cefréken is gondolkodtam. Lesz 1 mázsa szőlő, fél mázsa som, fél mázsa bodza, meg 1,5 mázsa alma. Bodza-alma 1/4-3/4, szilva-som 1/4-3-4, szilva-szőlő 3/4-1/4 kombinációkat/arányokat érdemes lehet megpróbálni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!