Keresés

Részletes keresés

menroting Creative Commons License 2009.09.30 0 0 727
Akkor az milyen sűrűn fordulhat elő hogy hogy a Föld és a Feketelyuk között Nap egyvonalba esik a világegyetem középpontjával ?
Előzmény: astronom (724)
astronom Creative Commons License 2009.09.30 0 0 726
egy igen rejtélyes feladvány, hogy például a maják honnan tudtak a Galaxisunk középpontjában elhelyezkedő fekete lyukról,

Megsúgom neked: sehonnan sem tudtak. Mint ahogyan a Pinchbeck könyveiben összehordott többi zagyvaság is, pl. is, pl. hogy a Nap és Föld 2012. december 21-én együttáll a fekete lyukkal, az nem a nép ajkán énekelt legenda, hanem kőkemény hülyeség. De azért építkezz rá nyugodtan :o))))
Előzmény: Rejtélyvadász (725)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2009.09.30 0 0 725

Azért az egy igen rejtélyes feladvány, hogy például a maják honnan tudtak a Galaxisunk középpontjában elhelyezkedő fekete lyukról, - az ő szóhasználatukkal
fekete hasadékról - úgy, hogy semmilyen műszerezettséggel, előképzettséggel
és megkockáztatom, hogy semmiféle szükségszerüséggel nem rendelkeztek az
ilyen tudás birtoklásáért.

Akkor honnan tudták azt - többek között - , amit a mi tudósaink csak a XXI. században fedeztek fel.

És mennyi minden lehet még, amire most azt mondjuk, hogy legenda, vagy a
" nép ajkán énekelt ballada ", és tudósaink csak ezután fogják felfedezni, hogy
a mitoszok valóságot jelentenek.

És mennyit kell még felfedezni, hogy a mítoszokat elfogadjuk valóságnak.

És ne azzal minősitsük - hogy ez bar.......ság, - még leírni is szégyellem ezt a csúnya szót - tehát ne azt mondjuk, hogy a mitoszok kitalációk, hanem próbáljunk meg abból kiindulni, hogy kőkemény alapok, melyekre lehet épitkezni.
Előzmény: Törölt nick (711)
astronom Creative Commons License 2009.09.30 0 0 724
Ki mondta neked ezt a hülyeséget?
Előzmény: menroting (723)
menroting Creative Commons License 2009.09.30 0 0 723
Szóval maga a feketelyuk a Világegyetem középpontja ?
Előzmény: astronom (721)
menroting Creative Commons License 2009.09.30 0 0 722
Az milyen sűrűn fordulhat elő hogy hogy a Föld és a Feketelyuk között Nap egyvonalba esik a világegyetem középpontjával ?
Előzmény: BBnum (719)
astronom Creative Commons License 2009.09.30 0 0 721
Keresd úgy, hogy Sgr A rádióforrás. Ott van a Galaxis középpontja.
Előzmény: menroting (720)
menroting Creative Commons License 2009.09.30 0 0 720
Erről a feketelyukról már vannak valahol pontos helyadatok ?
Előzmény: BBnum (719)
BBnum Creative Commons License 2009.09.30 0 0 719
"A Föld, a Nap és a fekete lyuk nem esik egy egyenesbe."

Két pont mindig egy egyenesbe esik. (Nap és a fekete lyuk)
Mán csak az a kérdés, hogy a Föld pálya soha nem metszi ezt az egyenest?

Amúgy a fekete lyuk sarka felől szerintem veszélyesebb lenni, mint az egyenlítői síkjában.
Ha ez nem következik be, akkor nem sok vizet zavar.
Előzmény: astronom (715)
astronom Creative Commons License 2009.09.30 0 0 718
Mindegyikkel.
Előzmény: menroting (717)
menroting Creative Commons License 2009.09.30 0 0 717
Tehát melyik csillagászati progival lehet ezt leellenőrizni ?
Előzmény: menroting (716)
menroting Creative Commons License 2009.09.30 0 0 716
Erről hogy lehet meggyőződni ?
Előzmény: astronom (715)
astronom Creative Commons License 2009.09.30 0 0 715
Csak az, hogy nem igaz. A Föld, a Nap és a fekete lyuk nem esik egy egyenesbe.
Előzmény: menroting (713)
menroting Creative Commons License 2009.09.30 0 0 714
Most azt kéne tudni hogy ez milyen sűrűséggel szokott előfordulni tehát mikor volt utóljára ilyen együttállás.A másik amit megkéne tudni hogy ilyenkor van e valamilyen különleges egymásra hatása az égitesteknek.
Előzmény: menroting (713)
menroting Creative Commons License 2009.09.30 0 0 713

Együttálláskor három égitest egy egyenesbe esik. Felsõ együttálláskorkor a Föld és az égitest között van a Nap.Tehát a szerző arra gondol hogy 2012-ben felső együttállás lesz vagyis a Föld a Nap és a feketelyuk egy egyenesbe esik.
Mi ebben a baromság ?
Előzmény: astronom (709)
astronom Creative Commons License 2009.09.30 0 0 712
És?
Előzmény: Szotyol (710)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.30 0 0 711
Nah a gabonaköröktől sikerült eljutnunk elegánsan a világvégéhez...
Hát remélem lesz még szép 3 évünk... öö a feketelyukaktól ugye nem véd meg az atombunker..? 8-D
Szotyol Creative Commons License 2009.09.30 0 0 710

http://hu.wikipedia.org/wiki/Fekete_lyuk

A Tejut vagyis a Galaxisunk középpontjáben egy FEKETE LYUK található,ezt bizonyitott csillagászati tény.

Előzmény: astronom (709)
astronom Creative Commons License 2009.09.29 0 0 709
ritka csillagászati eseményt is jelez: a Föld és a Nap együttállását a Tejút központjában, lévő "sötét hasadékkal" 2012. december 21.-én a téli napfordulókor.

Ez igen izgalmasan hangzik, de sajnos úgy, ahogy van baromság, semmi értelme nincsen.
Előzmény: Rejtélyvadász (708)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2009.09.29 0 0 708

Engedd meg, hogy a könyv összefoglalása helyett inkább az iró bevezetőjéből idézzek néhány mondatot.

Talán szerencsésebb, mintha az én szavaimmal foglalnám össze egy "véleményrendszer" lényegét.

"......Az aztékokat megelőző maja és tolték civilizáció lángelméje több, mint ezer éven át arra irányult, hogy rendszerbe foglalja,s kőépítményein és szobrain megörökitse időfelfogását. Precíz számításaik szerint a Föld kozmikus együttállás felé közelit, amely egy hatalmas fejlődési ciklus végét és a lehetséges kaput jelenti a megnyilvánulás magasabb szintjére........ez a közelgő fordulópont ritka csillagászati eseményt is jelez: a Föld és a Nap együttállását a Tejút központjában, lévő "sötét hasadékkal" 2012. december 21.-én a téli napfordulókor. - "a sötét hasadékra" visszatérek az idézet után.

A konkrét dátum kevésbé érdekes, mint a maja nézőpont - a független maja-kutató, John Major Jenkins megfogalmazásában, - miszerint a

"2012. év táján az emberi történelem egy nagy fejezete le fog zárulni. A korábbi világkorszak minden értéke és feltételezése elenyészik, és az emberiség fejlődésének egy új szakasza veszi kezdetét."

Jenkins azt sugallja, hogy a "maják ezt természetes folyamatként fogták fel, amelyben a halált új élet követi.".........

...........Ha pedig áthidaljuk a szakadékot természettudomány és mitosz, ésszerűség és intuició, technológia és mesterségbeli tudás között, azt is megérthetjük, hogy milyen alakot ölt majd ez a változás.

Egy effajta átalakulás nem a "világvége" hanem az egyik világ vége és a másik kezdete. "

Szóval a sötét hasadék:

"...a maja hieroglifák e sötét hasadék közepét úgy írják le, mint a "lyukat az égen",
kozmikus méhet, vagy "fekete lyukat", melyen keresztül a máguskirályiak beléptek más dimenziókba, hozzáfértek a szent tudáshoz, vagy éppen a kozmosz roppant kiterjedéseit utazták be.

2002. szeptemberében a csillagászok megerősitették egy hatalmas tömegű fekete lyuk létezését a Tejút központjában, melyet "Nyilas B-nek"
neveztek el.

Jenkins igy ír: Valami nagyon mélyreható és titokzatos dolog folyik itt. Puszta véletlen lenne, hogy a sötét hasadék "fekete lyukának" mélyén ott lapul a Galaxisunk középpontját alkotó nagyon is valóságos Fekete Lyuk?

Ha viszont nem véletlen, akkor könnyen lehet, hogy a sötét hasadék mélyebb kozmikus rejtélyek felszini jele, mely rejtélyekkel a maják teljesen tisztában voltak.........."

Előzmény: Törölt nick (706)
joy Creative Commons License 2009.09.29 0 0 707

Nem ugyan arról a dologról beszélünk!

A buli kedvéért az ember sok mindenre képes, de szándékosan bajba kerülni senki sem akar.

Erre frissss példám van.

Előzmény: menroting (647)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.29 0 0 706
hmmm.. ez érdekes könyv lehet. Összefüggésbe hozzák a gabonaköröket a dél-amerikai indiánokkal és esetleg egy feltételezett prehisztorikus szupercivilizációval is netán? Ha van kedved összefogalhatnád a könyv lényegét...
Előzmény: Rejtélyvadász (704)
astronom Creative Commons License 2009.09.27 0 0 705
a legegyszerűbb módszerrel akarom megtudni, hogy a mi Földijeink készítik e ezeket a rejtélyes köröket

Ezért beírod egy magyar internetes fórumra tizenhárom évvel később, hogy jelentkezzen, aki csinálta. Tuti módja a rejtélyek megfejtésének :o))))
Előzmény: Rejtélyvadász (704)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2009.09.27 0 0 704
Talán több dolgot is rosz irányból közelítesz meg.

Azt mondod, hogy így bizonyítom, hogy nem emberi csapat csinálja a Gabonaköröket ? Hát hogy a csudába bizonyitsam én, hogy ki csinálja, vagy ki nem csinálja ?

Azok bizonyítsák, hogy ők csinálják, akik mondják, hogy márpedig ők, illetve földi emberek készitik a Gabonaköröket !

Én egyik verziót sem tudom bizonyítani. Legfeljebb azt mondom, hogy ez igen !
Ez egy olyan alkotás, hogy bizony szeretném tudni, és lehetőleg látni is, hogy ezen a földön kik azok a különleges képességű emberek, akik ilyen mestermunkára képesek.

A tudást, képességet nem vitatom el, de akkor lássuk a medvét.

Hogy ebben mi a sikeres üzletág, már mint hogy éjjel valakik megcsinálják, és soha a büdös életbe nem jelentkeznek, hogy ők voltak, - azt nem tudom.

Akik pedig jelentkeznek, azok nem vállaják, hogy megismétlik azt a Gabonakört, melyek kiakasztják még a matematikusokat is.

Te nem érzed az ellentmondást ?

Ezek után azt mondod, hogy lehet, hogy nem emberek csinálják, hanem valahogy másképp keletkezik. És szemrehányást teszel nekem, hogy miért nem fogadom el, hogy nem tudjuk, kik a mesterek.

Ha visszalapozol, megtalálod: többször leirtam, fogalmam sincs, hogyan keletkeznek.

De az miért baj, hogy a legegyszerűbb módszerrel akarom megtudni, hogy a mi Földijeink készítik e ezeket a rejtélyes köröket ?

Én szeretném a rejtélyeket megfejteni. Te, úgy látom, szereted fenntartani.
Van persze, aki gyilkolni akarja a rejtélyeket, bár azt fel nem foghatom, hogy mit jelenthet.

Azt írod, hogy "..... Akármilyen fájdalmas, szembe kell néznünk őszintén és alázattal, hogy vannak kérdések, amikre nincs válasz, amiket nem tudunk, ha tetszik, ha nem...."

Ez igaz. De ennek a rejtélynek a vizsgálata nagyon egyszerű módszerekkel bizonyíthatja, hogy emberek készitik ezt a csodát.

De, ha véletlenül mégsem, akkor viszont szárnyalhat a fantáziád. Még a plazmalények felé is. Bár azokat megint csak nem tudom elképzelni, mert se leírást, se fotot nem láttam róluk.:))))

Most olvasom : Daniel Pinchbeck
„2012”
„Tollaskígyó visszatérése”

Ebben a könyvben is foglalkoznak a gabonakörökkel, amit mások így foglalnak össze:

"......Hasonló jelenség-együttesként tekint a gabonakörökre: a közös tudatmezõ kivetüléseinek gondolja ezeket, de nem zárja ki egy magasabb intelligencia jelenlétét, illetve létrejöttét sem. Aprólékosan megismerteti az olvasót a gabonakörök témakörével. Szórakoztató ugyanakkor, hogy nem hallgat azokról sem, akik hamisítják, titokban állítják elõ ezeket a különös mûvészeti alkotásokat. Ugyanakkor a legösszetettebb gabonaköröket nem tekinti emberi tevékenység következményének, azok rendkívül összetett, sokdimenziós matematikai, geometriai vonatkozásai miatt. A szerzõ sok olyan helyen jár, ahol rendszeresen keletkeztek gabonakörök, és egy alkalommal látja is létrejönni ezeket. Sok tanúval, kutatóval beszél. Megállapítja, hogy a gabonakörök az elmúlt kb. húsz év alatt, amióta megszaporodtak, egyre inkább összetett ábrákká lettek, s mára rendkívül bonyolultak, igen magas matematikai mûveltséget feltételeznek...."

Ez a vélemény is azt mutatja, hogy nehéz leegyszerűsiteni ezt a jelenséget.

Ez ugyan nem gabonakör, de érdekes...

Előzmény: Törölt nick (701)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.27 0 0 703
Az érdekes történet videójáról már többször is esett itt szó: igencsak hamisítványnak néz ki:
http://www.robertschoch.net/Oliver's%20Castle%20Crop%20Circle%20Video%20Controversy%20Colette%20Dowell%20CT97.htm
http://cropcircleconnector.com/Sorensen/articles/sorensen.html
http://www.cropcircleresearch.com/articles/e011-ocvid.html
Előzmény: Rejtélyvadász (700)
menroting Creative Commons License 2009.09.27 0 0 702
Szerintem meg pont a kisérőjelenségek vizsgálata vihet el minket a megoldáshoz.

Szerintem azok a fénygömbök is amiket látunk a filmen a követketményekhez sorolhatók akárcsak maguk a körök is .
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.27 0 0 701
Azzal hogy bizonyítod esetleg így, hogy lehetetlen hogy egy emberi csapat ill AZ A BIZONYOS team, aki jelentkezik (De ezt is elmagyaráztam már, hogy nyilvánvalóan nem fogja a príma megélhetését feláldozni semmilyen profi team! A te kedvedért gondolod hogy bedöntenek egy sikeres üzletágat?) készítette, még mindig nem bizonyítottad hogy földönkívüli civilizáció vagy egyéb misztikus lények: intelligens interdimenzionális plazmalények vagy esetleg angyalok vagy egyéb naiv, infantilis agyrém..

Tehát nem lenne a topik okafogyott.
Csak igazolva lenne egy feltevés a sok közül, miszerint nem emberi eredetű (bár még ez sem tökéletesen, mivel nem zárható ki egyéb ismeretlen, titkos emberi művelet ugyebár), hanem NEM TUDJUK milyen eredetű.
Ezt a "nem tudjuk"-ot kéne már végre felfognod. Akármilyen fájdalmas, szembe kell néznünk őszintén és alázattal, hogy vannak kérdések, amikre nincs válasz, amiket nem tudunk, ha tetszik, ha nem.
A "nem tudjuk" pedig nem egyenlő sem Istennel sem egyéb fantázialényekkel, belelértve az alieneket is!
A "nem tudjuk"-ot a naiv, infantilis emberi gondolkodás kényszeresen mindenáron be akarja helyettesíteni valamilyen fantáziája által kreált válasszal. Ez az óvodában még rendben is van. Azonban felnőtt felelős gondolkodók e játszmában sosem lesznek partnerek...

Ergo szélmalomharcot próbálsz vívni, mert sem a gabonakörbizniszt, vagy gabonakör maffiát nem kis vállalkozás leleplezni, sem azt bebizonyítani, hogy UFO-kkal repledő űrlények készítik.

Rejtélyvadász Creative Commons License 2009.09.27 0 0 700
Ha azon vitatkozunk, hogy merre csavarodnak a gabonaszálak, és hogyan, milyen sugárzás van a környékén, vagy épp a közepén, rosz irányba megy a vita.

Itt olvasható egy érdekes történet:

Erről a Gabonakörről van szó: Ha nem igaz ez a történet, jelentkezzen a "csipet csapat",
aki megcsinálta, mutassa meg a tervet, az eszközöket,
csinálja meg mellette a másikat. Azt nem igénylem, hogy
3 másodperc alatt.

Utána hivatalosan nyilvánítsanak hazuggá mindenkit, aki
az adott esetről mást mond.

Mi pedig ünnepélyesen nyilvánítsuk okafogyottá ezt a
topikot.

Áll az alku ? :))))))
Előzmény: menroting (699)
menroting Creative Commons License 2009.09.26 0 0 699
Csupán összeszőve.A cikkben is .
Előzmény: astronom (698)
astronom Creative Commons License 2009.09.26 0 0 698
Ezek nincsenek összefonódva.
Előzmény: menroting (697)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!