Hogyan lehet minél nagyobb kristályt házilag csinálni, rövid idő alatt? :)
Keresgéltem a neten, de mivel totál nem értek a témához, elég nehéz. Angolul se tudok annyira hogy a vegyi anyagok nevét értsem, vagy az elkészítés módját.
Szerintem érdekes téma. :)
Ez ugye vas(II), de próbáltam vas(III)-al is szép halványlila színű, de a kristálya bebarnult, és a nyáron "megpunnyadt". Egyébként olyan lett a kristálya, mint a hagyományos timsókristály.
Én kizárólag csapvizet használok.
Mit szóltok a kobalt-kloridhoz? Rengeteget találtam,gyönyörű céklaszín, de mint tudjuk kiszáradva kék lenne.Asszem bepróbálkozom.
Mcc megvagy msn en nemsokára mennem kell vissza egyetemre de este remélem tudunk bezsélni.MAttam bnőmé a email majd elkérem a jelszót,mert azt elfelejtettem:D de ha elment a molin13@freemail.hu ra akkor tuti megvan köszi mindent:D
am közbevetésnek msot készül szép mohr-só krsitályom:D csak még növögetnie kell.
Van pl. egy kiló nátrium-benzoátom, ilyesmiből nem lehet esetleg valamit próbálkozni? Mongyuk ő speciel nem nagyon vízoldhatós asszem. Ilyesmi sikerült már valakinek?
Pl. két jól oldódó cuccból egy harmadik, nem oldódó nagyon lassú lecsapása pl. szűrőpapíros átvitellel vagy csepegtetéssel vagy ilyesmi. Én egyszer-kétszer próbáltam, nem lett belőle semmi, de ez nem meglepő nálam :) Gélben is lehet, ahhoz se volt még idegem.
Egy ismerősöm szakdolgozott sok évvel ezelőtt piridin-kristályokból, de régen volt és a szakdoli nem volt már előkeríthető. A piridin meg büdös. De aszongya, azok gyönyörűek (piridin-sók, mindenféle fémmel). Kicsit hanyagolódnak a szerves kristályok ebben a sportágban.
Technical details of permanent failure: Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 552 552 sorry, that message size exceeds my databytes limit (#5.3.4) (state 18).
mcc van msn ed mert akkor felvehetnél. panzi@citromail.hu ,vagy esetleg iwiw facebook myvip nekem mindjó és akkor megtudjuk beszélni a részleteket. és Gál Viktor voltam:D facén meg ugytalálsz meg h gál shady viktor:D
Amúgy én is hallottam arról az amcsis timsós dologról:D
A mangán-klorid tényleg jó lenne, a mangán-szulfáttal vigyázzatok, hajlamos átkristályosodni, meg elfolyósodik. De amúgy nagyon szép, ha nem baj, hogy nem marad meg évekig.