Na akkor kérdezek még egy okosat :-)
Én ugyan elég keveset tudok erről, de annyit igen, hogy mindenképpen szeretnék kp-t. Tudtommal ezek automatikusan indulnak, amikor a csatlakozó fedlapját felemeli az ember, vagy csatlakoztatja a csövet. Ez azt jelenti, hogy ha 5 percre abbahagyom a porszívózást, akkor ki kell húzni a csövet, vagy a nyélen azért van valami kapcsoló, hogy ott folytathassa az ember a munkát, ahol félbehagyta?
Na most még egy dolgot nem értek. Világos, hogy már a régi gépészet tankönyvek is azt írták, hogy a 2db 45 fokos könyöknek kisebb az ellenállása, mint a 90-nek.
És kp-nál ezt így is csinálják, mint a képen is látni. De ahol ennyire fontos az ellenállás, mint a nagy sebességű légáramlásnál, ott mi a búbánatért nem adnak hozzá eleve nagyob sugárral kiképzett 90 fokos ÍVet, és nem könyököt? Ezt érti valaki? Nem is létezik ilyen elem?
Tényleg szép kékek a csövek. Bár a színe nem sokat számít. Annyi a különbség, hogy vastagabb falú, mint a fehér cső. Azt a fekete gégecsövet a géphez adják, direkt a gép bekötéséhez. Használható lenne szemétlapáthoz is akár, de nagyon rövidek (max. 10 cm), így ahhoz nem igazán jó. De a szemétlapát bekötésére van más megoldás.
Befelé nem lesz zajosabb, mert onnan csak szív, a gép nem ott van. A hang a gépből jön, ezért kell a géphez tenni, hogy ott folytsa el a hangot. Befelé nem lenne zajosabb, csak a gép jóval hangosabb. Amúgy ez egy vastagabb cső, aminek a belsejében szivacsszerű hangtompító anyag van.
Nem lóghat ki, mert akkor nem simul rá a falra a csatlakozó, beljebb lehet egy kicsit. A vezetéknek meg van a helye a beépítő kereten, ha jól emlékszem 4 lehetőség közül választhatsz.
Ja, és a másik kérdés: Az indító vezeték csövezését pontosan hova kell kihozni? A csatlakozó alá-fölé-jobbra-balra? Mennyire legyen közel a lukhoz? Nincs erről fénykép?
Valaki meg tudja mondani, hogy a fali csatlakozót milyen mélyre kell a falba süllyeszteni? Van rajta középen egy négyzet alakú kiemelkedés, amibe a vakolásvédő betét van. Ennek a négyzetnek a pereme kilóghat pár milimétert? Vagy teljesen a fal síkjában kell lennie? Ha kilóg, akkor nem tud a falra felfeküdni a csapfedeles aljzat? Kép nélkül elég nehezen érthető, de aki már szerelt ilyent, az talán tudja miről beszélek.
A kis ívű könyök azért van, hogy nagyobb tárgyak, mint pl. egy ceruza, ne tudjon a rendszerbe kerülni, ami viszont a kis könyökön átmegy, az végig is megy a rendszeren. Tehát gond akkor lehet, hogy ha véletlenül megakad valami a kiskönyökben, akkor elég nehéz onnét kiszedni. Inkább menj át a falon egy nagy ívű könyökkel, túloldalt megint nagy könyök, abba rakd a kis ívű könyököt, és mehet rá a csatlakozó
Csőhálózat építésben jártas emberkéhez lenne kérdésem:
Van egy falam (30cm főközfal) aminek az egyik oldalán lesz felvíve egy szívóaljzathoz a cső, belevésve a falba. A másik oldalra is szeretnék tenni aljzatot, arra gondoltam átbököm a falat a másik oldali csatlakozó helyénél, és ezen az oldalon csövezek oda, itt úgyis szét van verve a vakolat. Okoz-e gondot hogy a túloldalon lévő csatlakozó és az ezoldali kisívű derékszögű könyök között van egy 20 cm-es vízszintes csőszakasz? Nem sok kedvem van átfúrni alul, és ott is felvinni a falon a csatlakozóig.
Szerintem semmi gondot nem okozhat, de a leírásokban sehol sem láttam olyat hogy a szomszéd szobában futó csővezetékről átböktek volna a szomszéd szobába.
veszprémhez lakom közel, a paloznakiaknak azt mondják:nem tartanak, mert lerakódik benne a por, mire én:és akkor a 9 méteres flexi csövön nem...? A veszprémieket még nem tudtam elérni, ha nem jön össze, esetleg megkérhetlek elküldesz nekem 4 métert?