Ha a NEKA vasárnap hazai környezetben megveri a Budaörsöt, akkor pontelőnnyel lesz első helyezet az nb1-ben úgy, h mindkét meccsét lejászotta már a második helyezettel szemben. Onnan kezdve a NEKA az elsőszámú esélyes a feljutásra.
A Vasas, nem kis meglepetésre, kikapott ma a Szombathely-ifitől, így ők végképp kiszálltak a bajnoki címért folyó versenyből. Ezt jó eséllyel a Budaörs és a NEKA fogja egymás közt lejátszani. Máshoz egy hétre NEKA - Budaörs rangadó Bogláron.
Keleten az Eger továbbra is 100%-os, a Pénzügyőrnek becsúszott egy hazai vereség a Szegedtől, ott elég egyértelműnek látszik a helyzet.
Én beszélgettem vele egy fővárosi csarnokban. Nem a szokásos nyuszifülesként állt velem szemben. A szemünk nem volt egy magasságban. Én 183 vagyok, az ő szemei kb. a bajuszommal volt egálban.
A 2014-es Handball.hu 175 cm-t ír Szekercés Lucának, mivel durván 24 éves korig növünk átlagosan emberek ezért egy maximum 3 cm még beleférhet a mostani magasságába, de 6 cm 1m 81 cm az már nem. Továbbá mikor mértték a magasságát edzés előtt vagy délután edzés után, mert itt is lehet 1-2 cm különbség.
A mostani Szekercés Luca sokkal jobb mint a Fradiban általam 2014-2015 között látott. Tud közepesen védekezni, gondolkodásban is gyorsult (jobb passzok tőle), azonban fizikálisan nem gyorsult annyira. Már Rasmussen is beküldte válogatott meccsre, így, ha mindenki kiesik sérülés, betegség miatt az előtte lévő balkezes átlövők közül, lehetséges, hogy behívásra kerül a válogatottba is. Azonban ez csak vészhelyzetben lehet, így Luca vésztartalék Klujber, Kovács Anna, Kiss Niki mögött, egy biztos jelenleg Karniknál jobb!
Eger előnye a Pénzügyőrhöz képest 5 pontra nőtt, így az egri lányok fölkerülését az NBI-be már csak matematikai eséllyel lehet elkerülni.
A nyugati NBIB-ben a Kozármisleny vált csak matematikailag NBI felkerülés esélyessé, 5 ponttal lemaradt a Budaörstől. NEKA Budaörs párharccá vált a verseny és 1 pont különbséggel van csak továbbra is lemaradva a NEKA. Ez igen izgalmassá vát...hajrá NEKA.