Most nem nézem vissza hogy korábban írtam-e, de a tokja eléggé felejtős, nagyon szűk. Lehet hogy bele lehetne erőltetni, de, hogy mindennapi használatra így nem alkalmas az tuti. Hiába gumis, nyúlós a két oldala. Másik, válaszolt az Imalent és azt írták, hogy a beépített töltő a li-ion akkumulátoroknak megfelelő módszerrel tölt (CC/CV).
valakinek írni kéne vagy a gyártónak hogy ők mit szállítottak a banggodnak vagy a boltnak hogy ellenőrizzék le a kijelzőt, az iránytű rövidítéseiből rögtön kiderül hogy melyikről van szó.
Sokkal jobb ebben az árban, viszont az akku az felejtős.
Szerintem meg tudod vele beszélni, hogy este kipróbálhasd, ha a személyes átvétel jó neked, vagy ha jól emlékszem a másik fórumon kovikt-nak van pár db ilyenje. Vele kellene beszélned.
Bocs, igazad van. Nem az abszolút igazságot szerettem volna kinyilatkoztatni, ez az én véleményem volt abból kiindulva, hogy milyen mélységig lennék képes belemenni egy átalakításba. Amiket leírtál, azok túlmennek az én képességeimen - elszántságomon, nyilván van értelme belefogni, hiszen maga a lámpatest az tényleg örökéletű, amíg bele nem folyik a lötyi, vagy amíg a nagy bunyóban el nem deformálódik. :-) Ráadásul az sem mindegy, hogy minden alkatrész kapható hozzá, mármint az eredeti lámpához.
A frissített DDT40 töltése már rendben van, legalábbis ami az időben való megállást illeti, sőt 4.15V-nál állt meg és mind a négy akku teljesen egyforma volt. Külön rámértem. Egyébként a kijelző 4.20V-ot mutatott. Maga a feszültség mérésének pontossága nem változott, továbbra is többet mutat a lámpa, kb +0.07V az eltérés a valósághoz képest. Másik változás az iránytűt érintette. A másodrendű égtájak rövidítéseit. Az első verziónál WN, EN, WS, ES volt, most már NW, NE, SW, SE.
Fejlámpát nem biztos, hogy dedómolnék, mert koncentráltabb lesz a fénye, az meg nem igazán előnyös egy fejlámpánál.
Ha mégis dedómolnál:
Én benzinben szoktam áztatni a ledet, de itt a nyáklapon van a led is és az elektronika is, nem egy csillagon van külön a led. Így viszont nem tenném folyadékba.
Van még egy dedomolási folyamat, itt a leden a dómot 3 oldalról bevágják(a vezetékek oldala kimarad), majd hűtőborda nélkül van jaratva egy ideig, aztán szikével óvatosan lefeszítik a meleg dómot. Ilyet még nem csináltam, igy nem tudok sem áramerősseget, sem melegítési időt mondani.
Esetleg a ledet lehetne leforrasztani, és úgy beáztatni, de nemtudom ez mennyire kivitelezhető.
Szerintem ha van rá lehetőséged, akkor ne bajlódj vele, inkább vegyél egy 18650-es fejlámpát. Az fényerőben sokkal jobb lesz.
...slr...: azért a Maglite-ot is lehet tuningolni, úgy hogy az jó legyen. Nekem pl pont most van egy ilyen projektem. Egy 4D Maglite kap majd egy XP-G2-t dedómolva 4A-en noctigonon, meg elé megy egy 51mm-es aszférikus lencse, meg a házban lesz egy új alu pill is, ahol a hő el tud menni.
Bár én annak idején egy lámpa árát költöttem a Maglite gyári led modulra, ma nem költenék rá semennyit. Az izzós Maglite lámpákat úgy hagynám meg, ahogy vannak, ipartörténeti emléknek többet érnek, mint világító eszköznek. Az elemeket nem benne tartanám, hanem mellette, így nagy vészhelyzetben mégis lehetne használni valamire.
Ha a Maglite névhez ragaszkodnék, akkor vennék egy mai 3D-s lámpát, szerintem most érték el azt a szintet, ami már több, mint vállalható. 600 lm körül teljesít, vannak kisebb üzemmódjai is, és ahhoz képest, hogy hagyományos elemmel megy, nemhogy vállalható, de szerintem kifejezetten jó üzemidői vannak.
Ha nem ragaszkodnék a Maglite névhez, akkor vennék egy modern elemlámpát, ami egyetlen AA méretű cellával tud annyit, mint a hagyományos 3D Maglite bármilyen upgrade-del. Ha elégedett vagy az izzós Maglite-od fényével, és nem verekedésre kell, akkor egy Olight S15 is kiszolgálna.
Meg fogtok lepődni, milyen gyorsan eltűnnek az izzók az életünkből. Ezért nem aláznám a jó izzós lámpákat méltatlan átalakításokkal. Az eredeti Maglite 3D semmilyen szempontból nem ledhez született. Teljesen más jellegű hőterhelésre készült, nincs benne hely kialakítva egy rendes drivernek, és nem tudja elvezetni azt a hőt, amit egy led termel. A tükre sem ledhez készült.
Pár szó a Jetbeam BC40SE-ről: Első benyomásra kellemes, hidegfehér színe van, a menetek sorja mentesek szilikonzsírral megfelelően megvannak kenve. A reflektor tiszta pormentes, a led szépen középen helyezkedik el. Nagyon szimpatikus a visszajelző led ami zölden/pirosan világít a feszültség függvényében. Ami viszont negatív az a csomagolás, egy ilyen árú lámpánál nem csak 2db "Ó" gyűrűt, meg pár apróságot várnék el. Szerintem ezért a pénzért illő volna egy övre fűzhető tok is a csomagban. Összességében egy nagyon kellemes lámpa kitűnő minőségben, csak sovány tartozékokkal. Képeket a későbbiek folyamán fogok feltölteni.
helló PRS én speciál nem konkrétan a fényével vagyok elégedetlen csak hama leszopja az elemeket így gondoltam led modulra én néztem clatronic 3,6v szerintem meg felelne csak drágább a posta mint az izzó a neten találtam conradon assz vagy az elemnagyker de 700ft a modul és 1500 a posta nem sokallom csak itt azért szakik vannak a temaban ezért itt konzultalok
Nekem van egy Maglite Solitaire lámpám, szinte többe kerülne bele venni egy ledet mint amennyibe a lámpa kerűl.
Úgyhogy marad az izzó, ha az meg kiég benne egyszer akkor megy a kukába mert fillérekért lehet kapni olyan lámpákat ami ugyan ekkora viszont fényerőben a többszörösét tudja és nem csak AAA elemmel hanem 10440-es akkuval is, lehet használni.
Szerintem még sehol, legalábbis az ismertebb boltoknál nem láttam egyiket sem, illetve MH1-et láttam már valami német oldalon. Úgy tudom a Keeppowernél is kell még várni kb 2-3 hónapot mire nagyobb mennyiségben is elérhetők lesznek ezek az akksik. A 3600as Panasonic is viszonylag régóta a piacon van, de a Tesla meg hasonlók felvásárolnak mindent. A Panasonic és a Tesla között amúgy is van vmi szerződés talán még a Samsung is szállít nekik, és ugye egy-egy autóban valami 7-8ezer db ilyen cella is lehet. Na meg ott vannak a notebook gyártók is.
Nem igazán érdemes foglalkozni a Maglite lámpákkal, nem lehet jól megcsinálni hogy zoomolható is maradjon.
Én alakítottam át Maglite-ot xml-t6 ledesre , sokba kerűlt és nem igazán lett jó, pedig teljesen ki is kellett belezni hozzá.
Amennyiből azt meg tudnád csinálni, jobban jársz ha veszel akár egy olcsó ledes lámpát, ami sokkal jobb lesz mint a Maglite.
Sziasztok vásárolnék 3d maglite hoz led modult nem feltétlen maglite gyármányt vagy esetleg aki csinálna lényeg hogy ne kelljen hozzá szétfaragni a lámpát. várom a jelentkezéseket kérek árakat is ájánlatokat itt a forumon is vagy a blazsy@freemail.hu-ra.további szép napot mindenkinek
De ettől a led még nem "érzékenyebb"? Ugyanúgy bírja a használatot? Csak azért kérdem, mert már hamarabb is levehették volna azt a lencsét akár a ledről.
Van egy régebbi Olight M20 Warriorom. Jelentős különbség van akkor gondolom a két lámpa közt. Megéri beruháznom rá?
A Javelotoknál (M2X a másik és jön az M3X is) levették a lencsét a ledről ez az oka hogy ennyire erősek ezek a lámpák. Az hogy nincs lencse, rögtön kb megkétszerezi a fényerőt. Valóban melegebb lesz a fény, de azért nem olyan színárnyalatú mint egy igazi neutral ledes lámpáé, inkább valami sárgás zöldes árnyalatot kell elképzelni, de szerintem ez is jobb szabadtéren, mint a normál hideg fehér.