Keresés

Részletes keresés

LTamas89 Creative Commons License 2014.12.31 0 0 4748

Teljesen feleslegesen győzkdöd, ez egy kiszamolo.hu-s reklámmajom. :) Soha nem fog racionálisan gondolkodni, csak ír egy két jól hangzó sort a kiszamoloról, belerak 4-5 idegen szót, amit nemrég olvasott a Haszon magazinban, és közbe szid mindenki mást :)

Megnéztem pár hozzászólását, máshol már kimoderálták reklámozás miatt, csak a Klubtopicok egy kicsit lazább...

Előzmény: fagyalf (4746)
LTamas89 Creative Commons License 2014.12.31 0 0 4747

Szerintem arra célzott a - feltételezetően kollega -, hogy egy tipikus "termék-MLM" rendszerben (pl. táplálélkkiegészítő) van egy átlagos vagy kicsivel átag feletti minőségű termék, aminek az előállítási ára fix. Erre jön egy magas árrés, amiből relítve magas jutalkot lehet fizetni az üzletkőnek és a felsővonalának is. Így kapunk egy átlagos, de drága terméket, amiatt, hogy sok szintet ki kell fizetni. Ez egy tipikus NEM plnzügyi tanácsadó mlm cég.

 

Ezzel szemben az OVB, az MPK, stb., ugyanazt a terméket (vagy majdnem ugyanazt, de jelentősen nem eltérő, sőt, sok esetben alcsonyabb kötlségszerkezetű terméket) közvetít, mint amit a biztosítónál közvetlenül köthetek. Ugyanazok a költségek érintik az ügyfelet, ha OVB-s tanácsadót választ, a biztosító ügynökét vagy egy kirendeltséget. Mivel ebből fakadóan a fizethető jutalék sem tud "megnőni", így az OVB-nél vagy az ehhez hasonló cégeknél ún. "nyomott jutalék" van, vagyis ugyanakkora a jutalék, csak sokan osztoznak rajta. Voltaképpen az mlm rendszer itt csak a jutalékleosztásban játszik szerepet, de nincs "túlárazott termék". Ezért nem lehet túl jól keresni kezdő (R1, R2) szinteken, de legalább az ügyfélnek sincs többletköltsége.

 

Mivel a termék ára ugyan annyi, mint a biztosítón keresztül, így valós ügyfélkereslet van, és nem kell kötelező belső fogyazstással vagy kezdőcsomaggal pörgetni a rendszert, mint a legtöbb MLM-ben.

 

Szerintem ezt akarta kifejezeni.

Előzmény: Prof (4744)
fagyalf Creative Commons License 2014.12.31 0 0 4746

Már bocs, de pont Te beszélsz hülyeségeket!

Mert ezek szerint Te egy percet sem dolgoztál a OVB-ben.

Ilyen nincs és nem is volt, az Én tudomásom szerint. Új termék esetén jött egy ember a forgalmazó cégtől és

előadást tartott. Itt kötelező volt a megjelenés, gondolom most is az. 

Egy példa: nagymuterom több mint 50 éve biztosítózik! Lehet hogy még édesanyád sem élt amikor Ő kezdte.

AZ Én egyik első emlékem erről a cséb 50 (Családi Élet biztosítás 50 Ft havi díjjal). Foglalkozott sok mindennel, amivel lehetett, nem volt független soha! Nem tudok olyanról aki ne lett volna elégedett a munkájával. Pedig egy tíz ezer fős kisvárosban ténykedik, most is 81 évesen! Hamarabb kitarifál egy biztosítást vagy kötelezőt , mint Te számítógéppel! 

Nem kell átverni senkit, egy dolog miatt, amit Te nem veszel figyelembe, annak az embernek akinek nem tudnak eladni egy terméket, mert kis keresetű, annak is segítenek, biztosítás újra tarifálás, stb, amit Én kopogtatónak hívtam! Sokszor, kezdő időmben csak ilyet kötöttem és később, mint elégedett ügyfél jött vissza és keresett meg valós pénzügyi tanács miatt. Mely hitelt vegye fel, stb. Azok akik csak hitelezéssel foglalkoznak szépen megélnek belőle, mégsem hiénák. Ez is egy szelet a pénzügyi piacon. Lássuk be sok embernek ez az egyetlen komolyabb kapcsolata a pénzügyi piacon. Neki nem lesz milliós befektetése.

Tehát ne álltalánosíts, mert annak aki nem tud/akar fizetni, annak nem tudunk eladni!

Akinek igénye van valamire, annak próbáljuk a számára legmegfelelőbbet megtalálni. Mert van aki élből elzárkózik az egyik cégtől, van akinek átlag fölötti hitel finanszírozásra van szükség. Hagyjuk azt, az ügyintézést amit a hitelintézetnél megkaphatsz. Ezért is lettem OVB-s. Saját hitelemet úgy elqrta a az ügyintéző ahogy csak lehet. De hallottam, olyan emberről aki a hitel 5-10 %-ért segített volna, kivisz egy kisseb, de területileg illetékes bank fiókba ügyintézni! Na ez a hiéna!

Az aki valamilyen ügyletet szeretne, az fog keresni magának megoldást! Ebben segít és tényleg segít az OVB. Mert a jutalékot így is úgy is felveszi valaki. De az OVB nem ajnározza a saját termékét.

Pl. Generali 2 éve nem szereti az újra tarifálás után levinni az árakat, megoldás ha valakinek nem felel meg akkor lehet másikhoz menni, de ha valakinek ez megfelel, mert elégedett, akkor nem jön el onnan! 

 

A választást nem az OVB emberei hozzák, hanem az ügyfél dönt!

 

Tehát, ha a hülyeségeket hordasz össze, ne tedd, mert mindenki rájön, hogy milyen buta vagy!

 

Egy példa a sokból, amit Én megéltem. Bejött egy nem különösebben jól öltözött, középkorú hölgy az irodába. A kezdő kolléga, volt kedves rögtön foglalkozni vele készségesen. A hölgy 500 milliós éves biztosítás miatt jött! Senki nem vette el a kezdőtől az ügyet, sőt a felső vezetői segítettek neki! Egyébként is segítik a vezetők a kezdőket, nem úgy mint sok munkahelyen Magyarországon! Na ez az OVB!

Előzmény: Alonso8y (4745)
Prof Creative Commons License 2014.12.31 0 0 4744

Az MLM-hez nem kell saját termék. De még ha nagyon szigorúak vagyunk, akkor azt tudjuk mondani, hogy az OVB „terméke” a szolgáltatás, amit nyújt.

Mindezzel egyébként nincs baj, ahogy a hozzászólásod maradék részével sincs nagy gondom, de azért próbáljuk meg a dolgokat helyén kezelni és nem baromságokat írni.

Előzmény: szilagyigabor68 (4743)
szilagyigabor68 Creative Commons License 2014.12.31 0 1 4743

Meglehetősen mókás, ahogyan ez a fórum alakult az elmúlt évek során.

 

 1. Kezdődött ott, hogy egyáltalán működik-e a dolog: pénzügyi tanácsadás ez egyáltalán, vagy inkább egy ócska átverés? Valami hasonló kérdésre keresték a választ az első hozzászólok.

  Ha más nem is, de a több, mint 4 millió elégedett ügyfél (mai napig aktív szerződésekkel) erre választ kellett, hogy adjon. Ha valami irtózatos butaságról lenne szó, akkor nem működne 44 éve az OVB. Főleg nem úgy, ahogy: 14 országból 10-nél abszolút piacvezetőként.

 2. Ezt követően a kérdés átfogalmazódott és elment az általánosítás irányába.

  "Ha itt ennyire sokan dolgoznak és mégis csak a vezetők keresnek jól, akkor ez bizony piramisjáték!"

  A világon senkit nem szeretnék megbántani, de a piramisjátákokat mióta világ a világ, bünteti a törvény, úgyhogy ezzel a későbbiekben nem szeretnék foglalkozni. Ha lerajzolod akár az egyház szerkezeti felépítését, még az is piramis alakúra jön ki, nemhogy piacvezetőként 14 országban működnek több, mint 40 éve.

  De ha csak az keres jól, aki régóta itt van és ez nem piramisjáték, akkor 

 3. Itt jött a következő villámcsapás a derült égből: ez bizony egy MLM-hálózat!
  Ezzel kapcsolatban néhány érdekességre felhívnám a figyelmeteket.
 • Egy MLM-hálózat alapelve, hogy van egy saját termék, amelyet ők értékesítenek. Bármilyen MLM-hálózathoz kíván csatlakozni az ember, az első dolga, hogy megvegye a kezdő csomagot. Ezt követően kezdhet el dolgozni a cégnél és értékesíteni a terméket, majd az ő vásárlói később szintén csatlakozhatnak és kezdődik elölről a kör. Így néz ki egy MLM-hálózat alapfelépítése és ideológiája.
 • Ezzel kapcsolatban máris 2 kérdés felmerül bennem: ha az OVB teljesen független és nincsen saját terméke, valamint kezdőcsomagot sem kell venni a belépéskor (sem később), akkor hogyan lehetne ez egy MLM-hálózat? Hiszen nincs is mit eladni... Így már ez a kérdés sem kérdés.

Ma pedig már arról beszélgetünk, hogy az egyik lehetséges megtakarítási forma költségszerkezete és hozamkilátása mennyire lehet ideális az ügyfelek részére. Egy-két év múlva már csak az lesz kérdés, hogy golyóstoll/töltőtoll, vagy hogy fekete/kék öltöny? Az OVB legnagyobb értéke, hogy képviseli az ügyfeleit a pénzpiacon. Erre van aki igényt tart és megvan rá a nyitottsága, de van olyan is, aki elzárkózik tőle.


De kérdem én tisztelettel: ha bemegy egy fiatal hölgy a kedvenc kávézójába egy habos kávéra, lebeszéli őt erről bárki is? Pedig lehet, hogy csak azért ott kávézik, mert jól érzi magát az egyik felszolgálóval. Lehet, hogy ott van csak laktózmentes tej a cappuccinohoz. De az is lehet, hogy csak simán lusta lefőzni otthon a kávét.
Az én olvasatomban az első példa a jó hangulatú, közvetlen ügyfélkiszolgálás. A második a ritka pénzügyi helyzet különleges igénnyel. A harmadik pedig a mai magyar lakosság legnagyobb része: akinek se kedve, se ideje, se kellő hozzáértése ahhoz, hogy 8 óra munka után ezzel foglalkozzon. ÉS EZ ÍGY VAN RENDJÉN! Nem kell sokkal nyugatabbra menni, ahol ennek kultúrája van, és minden háztartáshoz - háziorvoson, könyvelőn, ügyvéden túl - tartozik egy pénzügyi szakember is.

 

Zárójelben megjegyezném, hogy a legtöbb negatív bejegyzés olyan fiatalokhoz kötődik, akik 1-2 hónapot voltak a cégnél, kipróbálták magukat és nem sikerült, ennyi. Veszíteni biztos vagyok benne, hogy senki nem veszített, sőt... Nekem sem jött össze sok dolog. Csak vegyétek észre, attól még, mert valaki csatlakozik egy világbajnok focicsapathoz és idővel kispadra szorul, majd kirakják a csapatból, attól még nem a csapat a rossz. Csak ritkán mondjuk ki őszintén: nem voltam elég jó ehhez a csapathoz! De mindig ott a lehetőség, hogy fejleszd magad, tanulj, tapasztalj és haladj előre az életben!

Remélem sikerült egy másik oldalról is megvilágítanom Nektek ezt a témát! 

LTamas89 Creative Commons License 2014.12.31 0 0 4742

:) na, mondom én, honnan fúj a szél! :)))

BUÉK! :3

Előzmény: Alonso8y (4741)
Daniel Jackson Creative Commons License 2014.12.30 0 0 4740

A modeatúra előszilveszteri ajánlata:

 

LTamas89 Creative Commons License 2014.12.30 -1 0 4739

már megint a kiszamolo.hu marketingbrigádja és indul az agymenés? :)

 

Na de sebaj, mindig itt a jó öreg szájbarágó:

 

1. Olyan nincs, hogy az UL "rossz" vagy "jó". Vannak piszkosul drága, sz*r alapokkal rendelkező módozatok, és vannak korrekt költségszerkezetű, jó alapkínálattal rendelkezők is. Elhiszem, hogy ebből kevesebb van, de van. És köthető. És köti az OVB is. És az MPK is. És köti sokmindenki más is. Pont.

 

2. A jó módzatok is akkor jók, ha megfelelő időtávú cél társul hozzá. Ez 15, de inkább 20 év a legtöbb esetben. Egy jól megválasztott UL, jó költségszerkezettel, bónuszokkal, és jól menedzselt portfólióval a legjobb döntés lehet. De nem minden célra, és nem mindenkinek, vili?

 

3. Olyan, hogy az "OVB (vagy helyettesítsd be bármelyik nagy közvetítőcéget...) szar szemét átverés", olyan sincs, kedves gyerekek. Minden tanácsadócégnél (OVB, MPK, Bnet, illetve Quantis és Consequit) vannak gerinctelen férgek, akik átverik az ügyfelet, és vannak megbízható, tanult, korrekt TANÁCSADÓK.

 

puszi, BUÉK, stb.

Előzmény: Alonso8y (4737)
Alonso8y Creative Commons License 2014.12.30 0 0 4738

Az ovb csak elhiteti az emberekkel hogy segít nekik, valójában az ügyfél az utolsó, a jutalék az 1. a nagy részének, a nagy helyzet az az hogy tipikusan az a jellemző az ovb-re, hogy mutasd meg mid van, tehát arra hajtanak hogy minél jobb autót mobilt és egyéb dolgokat tudjanak megvenni és ezt egymásnak mutogatni és másoknak is persze, szeretik villogtatni a vagyonukat, semmi szakmai alázat, semmi szakértelem csak a nagy duma, az ígérgetés, aztán persze a teljesítmény ami az ügyfélnek fontos az adott befektetés esetén az elmarad. Csak hulladék termékeket értékesítenek, olyan termékeket adnak el, amit magától az ügyfél nem is akar megvenni, a biztosítóknak azonban kell a bevétel, ezért akár külsőst is megbíznak ezek értékesítésével, komoly pénzügyi cégek, persze nem állnak szóba velük, pl Templeton alapokat nem értékesítenek, tehát mindennel foglalkoznak ami igénytelen és csak laikusoknak való, komoly tudással és tőkével rendelkező ember nem köt üzletet ovb-s kóklerrel, szinte minden termék amit próbálnak eladni egy nagy lehúzás, egytől egyig, az ügyfél fizeti a tanácsadót is, persze nem közvetlenül, de az ő befizetéséből vonják az ügynök, annak felettese és az ovb jutalékát, mivel az ügynökök csak megbízásos jogviszonyban állnak a céggel, mivel nem alkalmazottak.

Előzmény: resztic07 (4734)
LTamas89 Creative Commons License 2014.12.29 0 0 4736

Ezt nem lehet megválaszolni. Amennyi iroda, annyi OVB. Tényleg. Nem mindegy, hogy egy ügyfelekre kevésbé figyelő, jutalékorientált, "futószalag" csapatba vagy vezető alá kerülsz, vagy egy korrekt, a szakmát magasan művelő, hosszú távon gondolkozó struktúrában. Persze, ilyen vagy olyan hozzáállással is lehet sok pénzt keresni, sőt, akár meggazdagodni, csak nem mindegy, hogy mit hagysz magad után: menekülsz az ügyfelek/munkatársak elől, vagy örömmel szervízeled őket az 5-10 év után is. Én igyekszem ez utóbbit képviselni. Maga az OVB mint cég (!!!) egy jó cég, nagy, van neve, van háttér, stb, én 7 éve itt vagyok. De minden vezető és egyén  úgy építi fel és azt hoz ki belőle, amit akar. De ez máshol is így van. Olvasd csak el a szájbarágót, amit írtam, pár sorral lejjeb.

 

Szerintem van arra lehetőség, hogy ne ismerősökből indulj el. Pontosabban én már építettem így fel embert. (De egyébként ez a nehezebb út.) Ha bővebben érdekel, az elérhetőségeimen megtalálsz.

 

Lantos Tamás, közgazdász,

TerületI Vezető

OVB

Előzmény: resztic07 (4734)
rvf400 Creative Commons License 2014.12.29 0 0 4735

Megtisztelnél egy elérhetőséggel az rvf kukac frímél pont hu -ra ?

...köszönöm...

Előzmény: Prof (4732)
resztic07 Creative Commons License 2014.12.29 0 0 4734

Sziasztok!  

A véleményetek érdekelne.  Olvasok itt az OVB-ről hideget - meleget. látom vannak elvakult ovb pártiak és ovb ellenesek.  Tehát elég szélsőséges hozzászólásokat olvashatok.  

Én is úgymond "ovb"-zek. Jelenleg a PSZÁF vizsga előtt állok.  És hát mit mondjak eléggé elbizonytalamodtam.  És nem magamban.  Nézzük is miben :

Az elején ígért átlag feletti fizetés,  nyeremény utak,  megbecsülés,  szóval minden mézes mázas dolog reményében

vágtam bele annak ellenére hogy tudom mi az mlm rendszer lényege. De ha mégis az embernek kínálnak ilyen lehetőséget hisz benne,  belevág egy jobb élet reményében.  Én jó magam elképzeltem,  mint pénzügyi tanácsadó.  Nem értek a pénzügyekhez nem vagyok szakember,  bár mióta belevágtam rengeteget tanultam és tanulok önerőből.  Tetszett a dolog hogy sikeres lehetek és ehhez nem kell más mint bíznom magamban.  Tetszett az ígért fizetés. Hogy a vezetőm szavaival éljek " itt nem álom a meggazdagodás lehetősége. " 

És mivel van főállásom éreztem a kontrasztot a két fizetés között.  És jött a fekete leves: 

Konfliktus lett köztem és a vezetőm között az hogy nem vagyok hajlandó ismeretségi köröm úgymond " beszervezni ". Mégpedig azért mert az mlm nem mindenkinek jön össze.  Nem mindenkinek van érzéke az efféle értékesítéshez.  Még azt sem tudom bennem megvan e az a plusz amivel sikeres lehetek. És nem szeretném hogy másokat belevigyek egy olyan döntésbe ami nem biztos hogy kifizetődő számára,  és valószínűleg emiatt az illető nehesztelni fog rám. Ezt nem akarom. De ez az mlm és az ovb lelke is. Minél több munkatárs annál több bevétel.  

Az én szemszögömből nézve hittem hogy segítsetek másokon merthogy nálam ez is egy nagyon fontos dolog és még kereshetek is vele jól hangzik.  Bízok magamban jól kommunikálok, bíznak bennem az emberek, és segíteni is szeretnék.  

Itt jön a kérdés szerintetek az ovb erre alkalmas.  Folytassam vagy meneküljek, míg nem késő? 

Elsősorban olyan emberek véleménye számítana akik ovb-sek vagy csinálták. 

ntaicn Creative Commons License 2014.12.29 0 0 4733

Milyen 10%-ról beszélsz, 1pip a spread az EUR/USD esetén, 5 tizedesjeggyel jegyzik, pl 1,24753.

Előzmény: Prof (4732)
Prof Creative Commons License 2014.12.28 0 0 4732

Egyébként semmi jutalék sincs egy forex számlán asszem. Vagy a 10% nem jutalék? Ja, bocs. :-D

Ült velem szemben ember, aki a két nap után (több éves forexes gyakorlattal) úgy állt fel a gépe elől, hogy egy lakás ára ment el áttétes shortokon. Ja, és nem lakótelepi lakásról volt szó.

Előzmény: ntaicn (4729)
ntaicn Creative Commons License 2014.12.27 0 0 4731

Rövid ideig szerencse, hosszabb távon azonban inkább tudás, a piac ismerete.

Előzmény: LTamas89 (4730)
LTamas89 Creative Commons License 2014.12.27 0 0 4730

Igen, lehet. Budapest Banknaj van par OVB-exkluziv lakossagi es kisvallalati szamlacsomagjai, amik olcsobbak mint a mezeiek. De kotjuk a bankok "gyari" folyoszamlait is.

 

Mindenkinek sok szerencset a forexhez. Uyganis szukeseg lesz ra! ;)

Előzmény: ntaicn (4729)
ntaicn Creative Commons License 2014.12.27 0 0 4729

Az ovb-n keresztül lehet nyitni olyan bankszámlát amit csak ez a közvetítő cégen keresztül érhető el? Azért kérdezem, mert bankszámlákat is közvetítenek. Egyébként megtakarítási terméket semmi értelme nincs kötni, elvégre a ügyfél befizetéseiből fizetik a közvetítőt, minek gazdagítsunk másokat? Hisz valljuk be nem mindegy mi gazdagszunk vagy másokat gazdagítunk, csak az egyik járhat jól az mlm rendszerben! Megmondom én mi a tuti, nyissunk forex számlát, végtére is számos brókercég ad 100% bónuszt, befizetünk 5000$-t, és 10 000$ van a számlánkon, ennyivel kereskedhetünk! Nekünk nem is kell kereskedni, hisz itt a synchtrading, azaz a kötésmásolás, amelynek keretében egy profi trader a saját pénzével történő kötéseit lehet másolni, és tudjuk h vannak akik havi szinten 2számjegyű hozamot produkálnak! Minek olyan szerződést kötni, amivel a pénzünkhöz csak évtizedek múlva tudunk hozzáférni, akkor is csak annyit amennyit befizettünk a sok költség miatt, meg aztán egy embernek sem arra van szüksége h ul esetén 20 év múlva, nyugdíjbiztosításnál 30-40 év múlva kap egy összeget, mennyivel jobb ha folyamatosan egyre több pénzből tudunk gazdálkodni, amelyhez bármikor hozzáférhetünk, mindenkinek jól jön egy kis plusz pénz, jó hozammal, így jobban érezzük magunkat! Semmi szükség itt több éves futamidőkre, a synchtrading a tuti, a forex a megoldás!

Előzmény: LTamas89 (4725)
LTamas89 Creative Commons License 2014.12.27 0 0 4728

Elmebaj ON! :)

Előzmény: ovbmester (4726)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2014.12.27 0 0 4727

Tapasztalatból mondom: A Karácsony-szilveszteri időszak a trollok ideje is....

ovbmester Creative Commons License 2014.12.26 0 0 4726

ltamas a babakocsi az első hozzászólásom miatt van... nyugodtan dumálhatsz, a tényeket, amiket közöltem még csak tagadni se tudtad! Szívesen elmesélek bárki másnak dolgokat, én veled ellentétben nem verem át az embereket

LTamas89 Creative Commons License 2014.12.26 0 0 4725

Mielott "ovbmester" reklamozni kezdene egy kis kiszamolo.hu-t, leirom a szajbaragot a kedves read-only forumtagoknak is. :3

 

Akkor újra:

 

1. Olyan nincs, hogy az UL "rossz" vagy "jó". Vannak piszkosul drága, sz*r alapokkal rendelkező módozatok, és vannak korrekt költségszerkezetű, jó alapkínálattal rendelkezők is. Elhiszem, hogy ebből kevesebb van, de van. És köthető. És köti az OVB is. És az MPK is. És köti sokmindenki más is. Pont.

 

2. A jó módzatok is akkor jók, ha megfelelő időtávú cél társul hozzá. Ez 15, de inkább 20 év a legtöbb esetben. Egy jól megválasztott UL, jó költségszerkezettel, bónuszokkal, és jól menedzselt portfólióval a legjobb döntés lehet. De nem minden célra, és nem mindenkinek, vili?

 

3. Olyan, hogy az "OVB (vagy helyettesítsd be bármelyik nagy közvetítőcéget...) szar szemét átverés", olyan sincs, kedves gyerekek. Minden tanácsadócégnél (OVB, MPK, Bnet, illetve Quantis és Consequit) vannak gerinctelen férgek, akik átverik az ügyfelet, és vannak megbízható, tanult, korrekt TANÁCSADÓK.

 

LTamas89 Creative Commons License 2014.12.26 0 0 4724

Ááá 5 percet szakadtak, KOSZONOM! :))) Végtelenül hiteles. Főleg, az "így lett egy jó nőm" rész. :3 OVB-s csúcsvezető nyilván feljön ide, hogy ezzel rombolja a saját bizniszét. :DDD Az "ovbmester" meg szuper névválasztás, gratulálok! :3

Szuper első hozzászólás, ez a babakicsijel tényleg hasznos! :)

Előzmény: ovbmester (4722)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2014.12.26 0 0 4723

Jó ez a szolgáltatása az Indexnek, miszerint gyerekkocsival jelzi az újoncokat...  :-))) Megvolt az első hozzászólás, szép volt... :-)

Előzmény: ovbmester (4722)
ovbmester Creative Commons License 2014.12.26 0 0 4722

Sziasztok!

Én egy fejes vagyok az OVB-ben. Nem tudok tovább a tükörbe nézni, ezért leírok 1-2 szakmai titkot a cégről. Az első és legfontosabb, gazdag lettem vele és éppen a pénzemnek köszönhetően van egy jó nőm. Ami az ügyfeleket illeti: leszarjuk. Nem érdekel minket semmi, csak jó pofizunk velük, közben csak minél több szerződést szeretnénk velük kötni. Legjobban a megtakarítások fizetnek nekünk (főleg az én pozíciómban egyszerű). Aztán heti 2 kötelező oktatásokat tartunk fiatal 18-22 éves embereknek, hogy termelje nekünk a lóvét, hála az mlm rendszernek. Szerintetek ilyen fiatal frissen érettségizett fiúk és lányok komoly szakemberek? Bemagolják, amiket megtanítunk nekik és kész. Mindig hajtjuk őket, aranyos indokkal (pl azt mondjuk, hogy csak azt szeretnénk, hogy sok pénzük legyen), közben dörzsöljük a tenyerünket, hogy alánk dolgoznak. Havi szinten milliókat is kaszálunk! Van egy védjegyünk a sok rosszakarókra. Mindig azt mondjuk nekik, hogy a rossz hírek csak azért vannak a cégről, mert mindig van egy fekete bárány, akik rontják a cég hírnevét és nem mindenki ilyen. A másik pedig, hogy csak a lusta és balfasz embereknek nem sikerül. A recept pedig egyszerű: sok-sok gazdag ismerős kell! Bevezetésnek ennyi!
Jöhet az ügyfelek átverése rész! A felrajzolt oldalak mint megtévesztések. Például a harmadik oldalon LESZARJUK az ügyfél célját, csak azt szeretnénk, hogy beleélje magát.
NEM, nem küldjük fel Budapestre 3 szakembernek elemzésre az elemzőfüzetet, csupán arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyi a bevétel és mennyit tudnának az ügyfelek félrerakni. A 3 szakemberes duma pedig az irodában zajlik le. Bevisszük az elemzőt és aláíratjuk 3 kollégával, majd előre van 3-4 ajánlat, azokat nyomtatjuk ki. Majd pár nap múlva fel is hívjuk az ügyfelet, hogy remek dolgot találtak a "budapesti szakemberek".
Rengeteg sajnáltatást bedobunk, mindig az a cél, hogy az ügyfelet kilökjük a komfortzónából. Nem nagyon engedünk például a telefonálás közben kérdezni őket, ajánlásnál pedig kifogáskezelésünk van minden egyes kifogásra.
Röviden és tömören ennyi, ha kérdésetek van, tegyétek fel nyugodtan, megválaszolom!

Prof Creative Commons License 2014.12.24 0 0 4721

Nos, a Wall Street farkasa sokkal több valósághű elemt tartalmazott, mint azt sokan gondolták volna. Kis hazánkban is tevékenykedett egy-két olyan szervezet, amelyik teljesen azonos kaptafára, teljesen azonos vehemenciával értékesített nagyjából filléres részvényeket. Csúnya bukta volt a vége 2-3 év után, rendőrség ment értük konkrétan. Engem 1-2 havonta hívtak szó szerint ugyanazzal a szöveggel, mint ami a filmben (Wall Street farkasa) elhangzott, nyilván a cégnév és a beetetőszöveg néhány eleme volt más.

Előzmény: Alonso8y (4720)
Alonso8y Creative Commons License 2014.12.24 0 0 4720

Köszönöm a tippet, meg fogom nézni mindenképp, a Wall Street farkasánál biztos valósághűbb, a gazdasagtv.hu-n anno Réz András Faluvégi Balázssal elemezték a filmet, Réz producerként kritizált néhány dolgot amelyben igaza van, Faluvégi pedig valódi profi szakértőként megjegyezte hogy egy IPO azért nem olyan ahogy a filmben mutatják. A Margin Call nyilván sokkal reálisabb film.

Előzmény: Prof (4718)
uhu20 Creative Commons License 2014.12.24 0 0 4719

:))

Előzmény: LTamas89 (4708)
Prof Creative Commons License 2014.12.23 0 0 4718

Javaslom megtekinteni a Margin Call című filmet, ha már hivatkozunk...

 

Előzmény: Alonso8y (4717)
LTamas89 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 4716

Akkor újra:

 

1. Olyan nincs, hogy az UL "rossz" vagy "jó". Vannak piszkosul drága, sz*r alapokkal rendelkező módozatok, és vannak korrekt költségszerkezetű, jó alapkínálattal rendelkezők is. Elhiszem, hogy ebből kevesebb van, de van. És köthető. És köti az OVB is. És az MPK is. És köti sokmindenki más is. Pont.

 

2. A jó módzatok is akkor jók, ha megfelelő időtávú cél társul hozzá. Ez 15, de inkább 20 év a legtöbb esetben. Egy jól megválasztott UL, jó költségszerkezettel, bónuszokkal, és jól menedzselt portfólióval a legjobb döntés lehet. De nem minden célra, és nem mindenkinek, vili?

 

3. Olyan, hogy az "OVB (vagy helyettesítsd be bármelyik nagy közvetítőcéget...) szar szemét átverés", olyan sincs, kedves gyerekek. Minden tanácsadócégnél (OVB, MPK, Bnet, illetve Quantis és Consequit) vannak gerinctelen férgek, akik átverik az ügyfelet, és vannak megbízható, tanult, korrekt TANÁCSADÓK.

 

Előzmény: Alonso8y (4715)
LTamas89 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 4714

:))) Ez a kis reklám kellett a végére.

 

Na, de ha nem baj, most nem megyek bele egy újabb vitába. Szerintem mi nem egy nyelvet beszelunk, es sose foglak megerteni, se megyőzni, így teljesen felesleges. :) Ha te ezt akarod hinni, es ilyen feketének-fehérnek akarod latni a vilagot, hát tedd ezt. Üdv!

Előzmény: Alonso8y (4712)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!