Keresés

Részletes keresés

smile64 Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11090
Egy szokványos jedi nem kutatja fel az anyját. Ugyanis olyan kicsi korában elszakították tőle, hogy gyakorlatilag nem is ismeri, olyan neki, mint egy idegen. Számára nincs különbség aközött, hogy az anyját ölték meg a buckalakók, vagy egy másik, teljesen ismeretlen embert. Ezért nem reagál rá olyan heves érzelmekkel, mint ahogyan Anakin tette. Ez kegyetlenül hangzik, de nem lehet másképp. A jedik akkora hatalom birtokában vannak, hogy ők nem lehetnek közönséges emberek, mert ez a hatalom csak szenvedést okoz, ha érzelmek irányítják. Ezért tulajdonképpen jogos azt mondani, hogy a jedik bizonyos értelemben inkább gépek, mint emberek.
Előzmény: simon templar (11089)
simon templar Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11089
Azért kérdezek valamit ezzel kapcsolatban. Nem provokatív. Ha egy Yoda típusú jedi kutatja fel és találja meg az anyját aki a karjaiban hal meg mit tenne azután? Kimenne és azt mondaná:

"Fiúk ez szép munka volt! Egy csomó ember védelme és támadása ellenére el tudtátok rabolni az anyámat és fogva tudtátok tartani! Én, mint jedi lovag értékelem a bátorságotokat és elszántságotokat, hogy ezt a nehéz tettet véghez tudtátok vinni. Amúgy javaslom hagyjátok anyámat még egy hétig a napon bepácolva sóval és paprikával mert utána az igazi. Jó étvágyat, és viszontlátásra!"

Aztán hazament volna, hogy milyen jó is ez a jedi rend. Mert ha halandó lett volna akkor még talán mérges is lett volna, hogy anyját aki zöld pelenkába tekergette vagy 100 évig elég csúnyán kinyirták. De így minden oké, irány a kocsma.

Előzmény: smile64 (11083)
simon templar Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11088
"tok jo az a WOW! cimu vob file, koszi! Viszont mindenkinel Y iranyba megnyult kepe van?"

Mivel játszod le? Én PowerDVD-vel és hibátlan. A film anamoprh (akárcsak a DVD filmek többsége) ezért van megnyújtva függőlegesen (ezt húzzák szét a 16:9-es TV-k). A szoftveres DVD lejátszók, mint az említett PowerDVD a helyes képarányban játsza le.

Előzmény: Gruppo Atletico (11080)
simon templar Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11087
Sok igazság van benne. De nézd a másik oldalát. Érzelmek nélkül a jedi lovagok logikusan gondolkozó gépek. Ez legalább annyi veszélyt hordoz magában.
Továbbá mint írtam ez teljesen szemben áll azzal az értékrenddel amit az eredeti trilógiában láttunk.
Előzmény: smile64 (11083)
Laa-Yosh Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11086
A buddhizmusra hajazás bizony stimmel, bár emlékeim szerint az elv valahogy máshogy hangzik... Mivel minden múlandó, ezért értelmetlen a ragaszkodás; meg nem szabad feltételekhez kötni a boldogságot, illetve jelen esetben a szeretetet sem. A többi vonatkozását meg már elég jól körbejártátok ennek :)
Előzmény: Gruppo Atletico (11078)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11085
smile64:
Tenyleg csak "csoppet", mert teljesen egyetertek veled, en sem mondtam mast. :-)
Előzmény: smile64 (11083)
kaviat Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11084
asszonynak pedig nem szabad ilyet mondani, az hogy egy "hálivúdi" filmben bevált még nem jelent semmit.. [meg te nem tudsz szállítani olyan nagy bumsztli állatkákat, amiken lehet a mezőn ugrabugrálni]

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: simon templar (11077)
smile64 Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11083
Az én olvasatom csöppet más. Ha az ember ragaszkodik valakihez, akkor ugye alapból ott a féltékenység érzése, ami egy jedi számára eleve veszélyes. Ha pedig úgy adódik, hogy valaki elveszíti a ragaszkodása tárgyát, akkor kézenfekvő a kétségbeesés és a gyűlölet az iránt, aki miatt elveszítette. Ékesen példázza ezt Anakin esete, aki ragaszkodott az anyjához, aztán mikor elveszítette, akkor haragjában lemészárolt egy egész falut. És bár EP3 még nincs, de valószínűnek látszik, hogy ugyanezt a hibát még egyszer elköveti majd, amikor a szerelmét veszíti el, akihez ugyebár szintén ragaszkodik. Nagyon úgy néz ki, hogy Anakin Vaderré válásában a ragaszkodásnak igen komoly szerepe van. Tehát az lehet, hogy a ragaszkodás tilalma rossz az egyén szempontjából, de szükséges rossz, mert ha egy jedi ragaszkodni kezd valakihez, akkor könnyen válhat nagyon veszélyessé. Épp ezt látja Anakinben Yoda, ezért faggatja az anyjáról, amikor először a tanács elé viszik. És ezért öreg Anakin 9 évesen és ezért nem öreg Luke sokkal idősebb korában. Anakin túl sokáig élt az anyjával, és ragaszkodik hozzá, Luke esetében nincs ilyen tényező. Ámbár barátai neki is vannak, de az ő ragaszkodása hozzájuk nem olyan erős, mint Anakiné az anyjához. És még így is kis híján megszívja miatta. Kétszer is.
Előzmény: Gruppo Atletico (11080)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11082
Ez igy van. :-)
Sot, nem csak vallasi mixtura, de kepzomuveszeti is. Egy 50 koruli ex-kolleganom, aki amugy festo, meg nagyon ott van a muveszettortenetben, azt mondta a Star Warsrol, hogy jopofa, de neki egy nagy stiluskavalkad: az okori arab motivumoktol elkezdve a klasszicistan at a szecesszioig mindenbol van benne egy kicsi. Nekem mondjuk valszeg pont ezert tetszik. :-)
Előzmény: Biga Cubensis (11081)
Biga Cubensis Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11081
:DDD

Lucas begyűjtött egy csomó filozófiai, vallási igazságot, aztán jól összeturmixolta. De hát ezért is szeretjük.

Előzmény: simon templar (11077)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11080
simon templar:
Az, hogy a jediknek nem szabad ragaszkodniuk, az en olvasatomban a film keszitoi szerint is egy rossz dolog, resze a jedik bukasanak. A "verfrissites" utan Luke hazassagot is kot, tehat megreformalja :-) a vallasukat. (Igaz, a filmen kivul, de nem is ez a lenyeg.)
Szoval ne azt nezd, hogy a film hosei mit tesznek, itt most a szigoru jedi kodexrol van szo, amit ha mindenki betartana, valoszinuleg semmi filmre valo nem szuletett volna.

Ja,
es tok jo az a WOW! cimu vob file, koszi! Viszont mindenkinel Y iranyba megnyult kepe van?

Előzmény: simon templar (11077)
Inner Circle Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11079
"Azért 007 kedvéért a házassági évfordulónkon asszonynak bemondok egy ilyet, hogy: "nem nagyon ragaszkodom hozzád, igaz birtokolni sem akarlak, de könyörületből veled maradok még egy kicsit." "

Hű, és jegyeket eladsz az előadásra? Én szívesen megnézém, és tartanék kéznél kötszert... :)))

Előzmény: simon templar (11077)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11078
Mirax:
ez a ragaszkodas dolog, illetve annak tiltasa szerintem egyertelmuen utalas a keleti filozofiakra. Pl. a hinduizmus vagy a buddhizmus is megprobal minden anyagi kotodestol elszakadni/elszakitani, es ebbe bizony beletartoznak a rokonok, szerelmek stb is. A legfobb ertek Istenhez (vo. Ero) valo kotodes, minden mas, ami fizikai formank halala utan elveszik, az ertektelen. Namost Lucas meg mindig hajaz ezzel a Jedi "vallassal" a keleti filozofiakra, szerintem erre celoz Anakin mondata. De elkepzelheto, hogy tevedek.
Előzmény: Mirax (11076)
simon templar Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11077
Elképzelhető. De ha nincs ragaszkodás akkor hideg számítás van. Ez nem túl nagy erény akár egy jedi számára sem. Mert akkor Kenobi számításból halt meg, hogy Luke és Leia megmeneküljön ("jól jönnek ők még a lázadóknak"), nem pedig önfeláldozásból ami egy érzelmen alapuló tevékenység.

Luke azt mondhatta volna: Han kicsi hal ebben a játszmában. Szomorú, hogy szegényt lefagyasztották, de legalább addig sem öregszik. Jól elvagyok én addig Leiával meg a szőrössel (bár velük is csak számításból - jól jöhetnek még), intézzük a dolgunkat.
Luke azt is mondhatta volna: odamegyek a Halálcsillagra jól szétba**om annak a Vadernek a fejét (Yoda úgy is azt mondta) végezzünk minél hamarabb úgy is vár rám a hideg söröm.

Sorolhatnám még napestig a példákat amiből kitűnne, hogy érzelmek nélkül nincsenek hősök. Hősök nélkül pedig nincsen film.

Azért 007 kedvéért a házassági évfordulónkon asszonynak bemondok egy ilyet, hogy: "nem nagyon ragaszkodom hozzád, igaz birtokolni sem akarlak, de könyörületből veled maradok még egy kicsit."

Ha elválok emiatt remélem szereztek nekem egy másik ilyen tündért. Persze csak könyörületből. :-)

Előzmény: Mirax (11076)
Mirax Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11076
A ragaszkodás gondolom gyengévé és sebezhetővé tesz, ezért wlvileg épp elég az "összenövés" a padawan és mestere között. Végülis ez érthető, nem merő szadizmusból választják el a kölköket sem a szüleiktől.
Például ott van Luke: ragaszkodásból/szeretetből belerohant a bespini párharcba, mert ezek az érzelmek elvették a jedi-eszét. Az rendben van hogy a Luke-gyerek még nem képzett Jedi, de attól még ez igaz lehet.
Előzmény: simon templar (11074)
Inner Circle Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11075
"Mindkét sereg Palpi csúnyaságaira lett készítve, csak a klónok még elhitetik mindenkivel, hogy rájuk van szükség és nem a jedikre."

Nem hitetnek azok semmit, csak mennek, ahova küldik őket. Nem véletlenül hangsúlyozza a kaminói ürge, hogy a klónokat kicsit átalakították Jango-hoz képest, többek közt az önállóságot is kiirtva belőlük. Ezeknek aztán fogalmuk sincs, miért halnak halomra.

Előzmény: T-007 (11073)
simon templar Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11074
Már meg ne haragudj! Amit te idéztél az a "kő kóla kurva!" stílus. Pont erre akartam felhívni a figyelmedet.
Tiltott a ragaszkodás és a birtoklás. A birtoklás még oké, de a ragaszkodás? Ha nem ragaszkodsz senkihez semmi vagy. A könyörület, mint feltétlen szeretet? Nyisd már ki az értelmező szótárat és keresd ki belőle a könyörület szót. A szeretethez annyi köze van, mint Lucasnak az irodalomhoz.

Lassan úgy gondolom, hogy te valamit hallasz valamelyik Star Wars filmben akkor az az évszázad mondása. Eljájulsz ültödben pedig sok közülük nyálas lerágott kommersz a másik fele (lásd fent) alapvető baromság.

Szóval pont az a XXI. század, hogy ma már nem az az elnyomó "majd elveszlek ha akarom és majd takarítod a kéglit" stílus uralkodik. A "kő kóla" meg néhány iskolázatlan Csillagok háborúján nevelekedett suhanc szavajárása. :-) Majd kinövik. :-)

Előzmény: T-007 (11066)
T-007 Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11073
Igen, itt Anakinban már dúlt a szerelem, de amit mondott nagyon is érvényes a Jedi Rendre.
Kik ők? A béke és az igazság őrzői. Ha ezt a szolgálatot csak a kötelességtudat (és az, hogy ha már elráncigáltak apuéktól csinálom) vezérelné és nem a szeretet, akkor öt percig sem lett volna rend a Köztársaságban, nemhogy 1000 évig.
(Ne jöjjön senki a mai világban levő renddel, mert morcos leszek. Különben is, nemrég törték fel a sufnimat!) >:(

Mindkét sereg Palpi csúnyaságaira lett készítve, csak a klónok még elhitetik mindenkivel, hogy rájuk van szükség és nem a jedikre. Ezután már csak egy lépés (jedik kampeca) a Birodalom.

Előzmény: Mirax (11068)
Aewyn Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11072
OK.
Nazgúlok mentek. ;-)

---

Szóval, a jedik számomra méltatlan és értelmetlen halála annyira felkorbácsolta -egyébként ilyenkor nyugvó és befogadásra kész- lelkemet, hogy nekiálltam moralizálni a film közben. Na, ez nem tett jót az élvezetnek.

Előzmény: Mirax (11071)
Mirax Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11071
Úgy van:)
Előzmény: Aewyn (11070)
Aewyn Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11070
"Mert itt bekavarta egy kicsit "az a vad lovasz, cúf rohír(?) a szegény kisz Szméagolt:))"

Mármint ezt nekem tetszett címzeni?

Előzmény: Mirax (11068)
Inner Circle Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11069
"Nekem úgy hatott Anakin lentebb idézett mondata, mintha ő rögtönözte volna hirtelen, és nem mint vmi örök érvényű jedi-tan. Sztem csak így akarta magának és Padménak is bizonygatni, hogy nem tiltott (annyira) köztük ez a kibontakozó kapcsolat."

Ja, szerintem is akkor találta ki. Azt pedig mindenki tudja, hogy mekkora hülyeségeket mond az ember, ha az első szerelmével társalog és az érzéseiről kell valami okosat hebegnie. :))

Előzmény: Mirax (11068)
Mirax Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11068
Nekem úgy hatott Anakin lentebb idézett mondata, mintha ő rögtönözte volna hirtelen, és nem mint vmi örök érvényű jedi-tan. Sztem csak így akarta magának és Padménak is bizonygatni, hogy nem tiltott (annyira) köztük ez a kibontakozó kapcsolat.

A klónokkal-droidokkal kapcsolatban már teljesen összekavarodtam: a droidok nem a Köztársaságot alattomosan irányító főgonosz ellen keltek ki, hanem puszta önérdekből a hatalom megszerzéséért. Tehát nem épp non-profit hangulatban voltak, hanem önös érdekből, épp ezért nem is lehetnek JÓK. A klónok pedig a látszat-köztársaságot, tehát az elismert, jedik-támogatta rendszert védik, így ideiglenesen (épp ezért is volt fura érzés nekik szorítani) ők a Jobbak.
Vagy rosszul látom? Mert itt bekavarta egy kicsit "az a vad lovasz, cúf rohír(?) a szegény kisz Szméagolt:))".

Inner Circle Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11067
Pedig a "Szasz g*ci, kő kóla?... És szőke kóla kő, vagy barna kóla?" a menő! (SW-ben ez is jobb, mert van kék kóla, zöld kóla stb. is!) :DDD
Előzmény: T-007 (11066)
T-007 Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11066
Vállalod? Te vagy a frankó!

Itt élek, én is házasként, de nem mindig veszem fel az aktuális trendet.
Mellesleg a feleségem jobban igényelte anno a romantikus beszélgetéseket, mint a "kő' kóla?" közeledést.
Van egy régi könyv ami azt írja, hogy eljön az idő, amikor az emberekre az lesz a jellemző, hogy természetes vonzalom nélküliek lesznek. Meglepő mennyire igaza van.

Szóval, az SW-ben az a jó, hogy... :)

Előzmény: simon templar (11065)
simon templar Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11065
Vállalom. Lehet, hogy neked is itt kellene élni.
Előzmény: T-007 (11063)
T-007 Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11064
Pornónak lesz?

Jaj, rossz az, aki rosszra gondol. :)

Előzmény: patrona (11062)
T-007 Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11063
"Ha a feleségemnek az első randink valamelyikén odavetem ezt a baromságot akkor ma nem a feleségem. :-)
Egy jó nagy egoista mondat, némileg nagyképű is és látszik, hogy aki ezt tanította még életében nem volt szerelmes. "Apácák akik tiltakoznak az abortusz ellen.""

Íme az ember, aki a XXI. században él.
Bocs.

Előzmény: simon templar (11051)
patrona Creative Commons License 2003.02.27 0 0 11062
Helló!

Szükségem lenne a következ? képre, minnél jobb minöségben:


Megvolt, de sajnos a vincsim teljes tartalmával együtt elenyészett, és ennél jobbat nem tudtam találni a neten:-((( Ha valakinek megvan, nagyon boldog lennék, ha elküldené a patrona@freemail.hu címre!

Köci!

Tibur55 Creative Commons License 2003.02.26 0 0 11061
Nem tudod véletlenül, mennyi az a "kínai" kiadás?
Előzmény: Inner Circle (11058)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!