A keresztény politikus dolga nem az, hogy a vallását, hanem hogy azokat az alapvető értékeket képviselje, amire a vallása épül. Kövesse Krisztust – például abban, hogy befogadó és irgalmas, nem pedig hideg és kirekesztő módon gondolkozik, beszél és cselekszik. Mutassa fel a közéleti munkájában azokat az erényeket, amiket a Biblia a Szentlélek gyümölcseként (Gal 5,22) említ: a szeretetet, az örömet, a békességet, a béketűrést, a szívességet, a jóságot, a hűséget, a szelídséget, a mértékletességet. Ezek Jézus jellemvonásai. Jézusra pedig még mindig kíváncsi a világ, ha a lejáratódott vallási tradíciókra nem is...
Én például támogatom őket, míg a többi "államilag elismert" vallást egy kanyival sem. A krisnások soha nem áskálódnak, hanem segítenek az embereken. A többi vallás meg nyugodtan nézzen magába...
"Az utolsó eselye az országnak a II. Orbán kormány volt."
Jaj, ne akarjál már ilyen hülyeséggel hasbaakasztani bárkit is...
Tök jól emlékszem azt I. orbán kormányra, aki azután a négy év után csodát várt, az nem kicsit, hanem nagyon hülye volt. Kárörvendő vigyoromat viszont kissé lohasztja, hogy mindenki, így én is szívok miattuk.
Szeptember óta nincs Alaptörvény Asztala a helyi önkormányzatoknál. Egy körlevélben utasították ugyanis a településeket arra, hogy bontsák el az asztalt. Kerényi Imre szerint nem az érdeklődés hiánya miatt döntöttek így, hanem, mert az Alaptörvény megismertetésének első szakasza nyár végén lejárt. ...
...A hajdúdorogi polgármester szerint egyik napról a másikra villámgyorsan kellett eltüntetniük az Alaptörvény asztalát. „Az ügyféltér része volt egy asztal, ahol egyébként az állampolgárok a szemétszállítási ügyintézést tudták megoldani. Erre tettünk egy abroszt, kitettük az Alaptörvényt és aki akarta, böngészhette. Jelzem, a választókorúak 1 százaléka kért ebből az alaptípusból, a szép díszesből pedig mindösszesen senki”- nyilatkozta Csige Tamás....
Mert a magyar húsipart sikerült tönkretenniük, az biztos.
Szerintem pont a Gyulai kapcsán (mert hogy eddig ez szólt a legnagyobbat) érdemes megnézni, mióta tologatják a finanszírozási gondokat. Valószínűleg ki fog derülni, hogy pont ezt nehéz lesz az Orbán kormány nyakába varrni, bár azt tudjuk, hogy nyakba varrás ügyben nem különösebben aggályoskodók a kartácsok:)
"Mert a magyar húsipart sikerült tönkretenniük, az biztos. Vagyis hagyták, hogy tönkremenjen. Pár hónap múlva megtudjuk kinek adták el azt a piacot."
Attul ,hogy par husfeldolgozot bezartak meg nem ment tonkre a magyar husipar,mert a Pick koszoni szepen megvan es a tobbi is, es kozben az evek soran nagyon sok kis helyi husuzem jott letre ,eleg elmenni egy nagyvaros vasarcsarnokaba ,es latni hanyfajta ceg arul tokehust,baromfit es huskeszitmenyeket, inkabb nott a valasztek
Nem értem, mit ugrál az ombudszman, az nem fideszes poszt?
Aztán ez még fülkeforradalom előtti csökevény
Dsc. Szabó Máté, egyetemi tanár (1956 Június 13. Budapest-)2007 szeptember 25-en hat évre az állampolgári jogok országgyűlési biztosává választott az Országgyűlés, és emellett végzem oktató – és kutatómunkámat.
2013-ban ez a poszt is megbízható kezekbe kerül az MNB-vel együtt szerencsére.