Hát nem tudom, mennyire hiteles ez a lista a várható állapotokról, de ez a felhígulás valami borzalmas...
A tervezett keleti gépek szerintem nagyon renben vannak: szívesem venném a Nysa további változatait, az Ursus traktort, komoly az a Stal teherautó is bár nem ismerem, de így képről nagyon tetszik és különlegesnek néz ki, a Velorexre kíváncsi lennék, mert nekem egy Spark Velorexem van, azután szerintem "ütős" lesz :))), Multicar 25-ös jeeee!, meg a luxus 125-ös nagypók is király...
DE MÉG MINDIG NEM ÉRTEM, HOL VANNAK EZEK:
És itt elsősorban a Lublin hiányát nem értem, hiszen az eredetileg lengyel fejlesztés volt, csak később vásárolta meg a Daewoo, ugyanígy a Polonez teherautó változatát.
A feketefehér képen látható taherautó pedig a Lublin első teherautója volt, remek GAZ 51-hiánypótlás lenne...
nem rossz.. a keleti sor ahogy van jöhet, néhány citroen, meg renault is, és a kadett nagyon kellene nekem.. remélem a multicar, a stal, és az ursus is 43as lesz.. az amcsikat nem tudom hová tenni..
A Lengyeleknél feltűnt egy lista a várható autókról. Ahogy írták ezek még csak tervek, néhány kocsi kieshet a rostán. A sorozat egyre inkább kezd felhigulni, és eltolódni a nyugati kocsik felé, de merít a Legendás Autók közé való típusokból is.
Amit még bírtam ezeken a filmeken, hogy a szöveg nagyjából ismétlődik rajtuk, csak jószerivel a képsorokat cserélték.
3 kisfilmben is elhangzik (10 éves időközökkel), hogy "az útjukról visszatérő kamionok először a mosóba..." :DDD
Az egyik hozzászóló is tök értelmes: "mi van, az nem felháborító, hogy a legnagyobb kommunizmus közepette a kizsákmányoló, imperialista nyugat gyártmányait kellett használni (Volvo, Mercedes stb.), úgy látszik a keleti mégse' volt jó..."
hát majdnem megkérdeztem tőle, hogy az nem zavar, te szerencsétlen, hogy a kamionok 2/3-a RÁBA (!) a filmben, vagy túl kicsi betűkkel írták rá, oszt nem tudta elolvasni ??? :DDDD
Kidolgozásra puritánabb, mint az estaffette, pl, csak festett dudor a lámpája. Gyártási minőségre jobb, az estaffette-ből nem volt egy ép darab. Leginkább a ragasztófolyások a gyakoriak a szélvédőn és a ködölés, meg a maszat az oldalán. De a maszatról csak bontás után derül ki, hogy ragasztó, vagy síkosító:)
Azt ember fia nem látja: nyaral a brigád, vagy szimplán sz-nak a frissítésre. A repcsi valami légcsavaros csoda, harcjármű, annyira nem érdekel, hogy nem is néztem, talán hummer, boeing vertol ch-46 a heli, gőzvontatású, nemtommilyen mozdony.
Az elején inkább csak sejthető, hogy az alsó kerek emblémák az aljukon plusszban a MAN felirattal bővülnek, de ezen a közelin egyértelműen látni, hogy az az alsó rész az MAN felirat.
Ez jó. Főleg azért, mert egyszer korábban parázs vita volt itt arról, hogy a Rábák nem viseltek Rába MAN feliratot. Valaki kötötte az ebet a karóhoz, hogy azok csak kisipari eredetű, utólagos emblémák lehettek maximum, mert ilyennel a gyárból nem jöttek ki. Ezen a kisfilmen meg sorra ott van az orrukon ez az embléma.
Úgy tűnik, a Hungarocamion már akkor is adott az ilyesmire, és bőszen pimpelt, így a Rába flottáját ellátta ezekkel a Rába MAN-os emblémákkal, hehehe...
Én meg mindjárt neked is írok, mert hoztam ezt-azt számodra is, csak előbb kiugrom a gyerkőcért az állomásra, most csörgött, hogy mindjárt befut a vonata a Balatonról. (67 perc késéssel, mert valahol levágta egy nő lábát :-( )