Lezajlott nálunk is, teljesen gördülékenyen. Ahogy a kerületben láttam, mindenhol kulturáltabb volt idén a lomtalanítás, talán az időjárás is segített, meg tanulnak a lakók is. Mondjuk a Vezér úton nem jártam, az tavaly katasztrofális volt.
Még inkább szubjektív: idén kevesebb volt a profi osztag és nagyon sok az egyéni lomtalanító elég széles korosztályból.
A bérlőktől hangos a Liget. Úgy tűnik a FIDESZ is a "nevét adja" Estókhoz. A bérlők tudnának mesélni a "a Városliget legkorruptabb főigazgatója ... és neveltjé"-ről. A zsebbe jattolt szerződésekről - akár előre is - pedig már nem is Fehér dr. lesz a főigazgató addigra, de úgy tűnik a "nevelt" megfelelő lesz a folytatáshoz.
Amíg Cseri- Baán a két okos tanácsadó főszaktekintély a múzeumok szétrombolásában, addig miben reménykedsz? Lásd Nemzeti Galéria vagy Természettudományi múzeum???????????????????
A kérdés inkább, hogy melyik párt nem adja a nevét. Ha igazak a múzeumi hírek, akkor:Fehér papa 20 éven át nyelvelt minden pártnak. Bukott mszp-sek végzettség nélküli feleségei, barátnők, kerülnek vezető pozícióba a múzeumban, kiebrudalt vezetők gyűjtőhelye, nem csak ez az intézmény. De itt Estók, mint leendő "színigazgató"= kabaré évek óta, mint a kiskakas szereposztó díványon ossza, na nem a szakmai tudást, hanem a támasz-posztokat. Fehérkénk leghűbb bológatójánosa, aki jól kitanulta, a köpönyegforgatást. Mivel a szakminisztériumban is hasonló a színvonal és a hozzáértés, eddig minden pártnak megfeleltek. Félő, hogy ezután is.
Ennek így is kell(ene) működni. A megadott napon cuccot kipakolni, amit másnap a Főkefe elvisz és eltünteti a nyomokat.
Az a 12-24 óra - míg a lomokat levadássza az erre szakosodott gárda - kibírható cserébe azért, hogy egyáltalán létezik a lomtalanítás. Így a nép mentesül a konténerhozatástól, a telezsúfolt kukáktól, vagy az illegális szemétlerakástól.
Kíváncsi vagyok idén hogy sikerül a processzt megvalósítani a kerületben.
Akik balra húznak azok szerint nyilván minden szr! :D
Néha.
Néhány (sok?) embernél.
Örülök a négyes metrónak, bár még nem néztem meg. Annak nem örülök, hogy olyan adta át, aki sokat tett ellene. annak sem, hogy elődjét méltatlannak minősítette.
Örülök a Várbazárnak. Annak nem, hogy az átadás után néhány nappal bezárták.
Örülök, hogy a "kékovit" kitakarították. Annak nem, hogy a választások óta nem történt semmi.
Nem sorolom, sok ilyen van még.
Aminek viszont nem örülök, az a Keleti és a Felszab (Ferenciek tere) körüli beton és díszkő.
a választások előtt annyit avattak, mint négy év alatt sem.