szóval nem egy ilyen céget tudok akiknek be van téve a korltáozó és van egy kapcsolójuk amit ha felkapcsolnak akkor a műszer tovaengedi a mutatót és az egységnyi órára jutó kmerhányadost....
az meg hogy van-e lesz-e ilyen azt meg a ctb söfőrök cikkben van róla vagy volt róla szóóóóó! vagy amit kasuka adott waberer's es újságot, nemtudom....
már van róla szó és egy söfőr úr nyilatkozta, mellyel mélységesen egyetértek, hogy akkor a szeméylgépkocsisoknak is egyévente kéne vizsgézniuk, mert amit művelnek az már......
Segítek mihez kötheted a nevemet ,ugye a munkásságomon kívűl:) Nézd meg a billentyűzetet a "p"-től visszafelé. Az "f" meg mondjuk lehet fiatal vagy f*szagyerek esetleg féleszű:))
De igen, Miskolc, és sajnos gyakran kell mennem a 35-ösön. Néhány hete esett meg, az út borsodi szakaszán Nagycsécs vagy Sajószöged belterületén, hogy egy kamion ráment a javítás alatt álló, útból kiemelkedő aknafedelek egyikére , mire a kb. 50 kilós vas átrepült a szemközti járdára. Szerencsére az őrangyalok keményen dolgoztak, így csak az elképzelés maradt, mi van ha egy gyerek.....
Ezt az utat a javítás idejére elejétől a végéig le kellett volna zárni. Vajon mennyit fizettek érte, és abból mennyit költöttek az útra?....
No, szóval, Roadtraintől kaptam egy olyan infót, hogy lehet, hogy 2007-től 5évente újra kell majd vizsgáznia annak is, aki belföldizni akar. Ez valószínűleg nem igaz, csak annyi a változás, hogy 2006tól a gépkocsivezetőit kell megújítani 5 évente. Tehát a vállalkozóit nem. De majd még utánanézek rendesen is...
Attól tartok a fuvarozó keveri a fuvarozói vizsgát a gépkocsivezető alkalmazottaknak szóló vizsgával.
Gépkocsivezetői neve: Belföldi (vagy nemzetközi) fuvarozói vizsga
A vállalkozónak való vizsga: Belföldi (vagy nemzetközi) fuvarozó vállalkozói vizsga
milyen jóó is az mikor 10kmer sorban állsz, és otegy jelzőőr, akinek a magyar leleményesség van a kezében....... pingpong ütő!!!! ja ez egyik oldala piros másik zöld :D
ha a legjobb tudásomat előveszem akkor a mol egy igen jóó cég....
még most is legalábbis itt tiszaújvárosban a mol dolgozók dolgozói részvényt kapnak, +igen szép juttatásokat!!!
hogy ez mit jelent sofőri szinten???? gyáááááááááááááááááááááááááá
ha elméletileg te alkalmazott vagy meg ha úgy vesszük a vezető is beosztott, akkor a munka törvénykönyve a trallala paragrafus azt mondja, hogy mivel egyazon cég ALKALMAZÁSÁBAN van a delikvens ugyanazok a juttatások illetik meg... namost persze nem kell összehasonlitani és ugyanolyan dolgokat várni, de várhatóak igen kecsegtető juttatások......
ja és nem idegesgeted magad halálra mint pölö az egyik kolléga kezdő korában(poiuzi vagy nem is tudom megjegyezni becses nevét, mert még nem tudom mihez kötni, hogy megjegyezzem), aztán én és kollégám nagylaknál pár nap várakozás...
jóóóó munka, az egyik tankortársam itt van a tankautótöltőknél, és hát itt nem mehetnek annyit mint battán....... ok van nem részletezem....
csak egy a baj ilyen állami céggel, hogy sok a "span" és ált elöször benfenntes cimbije kerül be aztán mennek tovább a névsorban....
A 35-ös úttal kapcsolatban eljárás volt folyamatban kb. 4 hónapig, mármint, hogy "megsértette-e valaki a felújítási munkálatok közben (építtető) a foglalkozási szabályait olyan módon, ami más testi épségét stb. stb. veszélyeztette....
Az eljárást megszüntették, mindent rendben lévőnek találtak. Tehát az semmi, hogy az új és a régi aszfalt úgy van összeeresztve, hogy azon az előírásos 40-nel felhajtva kiszakadnak a gátlók, (kb. 8 centi azonnali szintkülönbség, Görbeházától délre 1000 méter) az is semmi, hogy lámpás útlezárásoknál már nekem a zöld, de szemből is még zöld, plusz sorolhatnám a többit. Vajúdtak a hegyek és egy kis egérke született...
A németek érdeklődnek a magyar autópálya-építések és vasúti fejlesztések iránt Németország is érdeklődik a magyarországi út-és vasúthálózat fejlesztése iránt. Magyarország legfontosabb gazdasági partnerének fővárosában, Berlinben tárgyalt Kóka János.
Megkezdődött a VII. Nemzetközi Közlekedési Konferencia Szegeden Tegnap kétnapos nemzetközi közlekedési konferencia kezdődött a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. Idén hetedik alkalommal rendezik meg a tanácskozást, amelyre mintegy 150 magyar és 30 romániai szakember érkezett Szegedre: közös témájuk a "Közlekedés és Interregionalitás". Az interregionalitás jegyében mindazon közlekedési terveket bemutatják a szakemberek az érdeklődőknek, amelyek hatására a térség kedvezőbb gazdasági helyzetbe kerülhet. Ennek megfelelően bemutatkozik többek között a szegedi Biopolisz-koncepció, a helyi személyszállítási logisztikai központ, a temesvári repülőtéri fejlesztési projekt, az aradi áruszállítási központ és a bajai kikötő.
Ötvenmillárdos logisztikai központ épül Herceghalmon Zöldmezős beruházás keretében 200 millió euróból logisztikai központ épül Herceghalom határában, az első csarnok alapkövét csütörtökön helyezték el - közölte az Agrogate Hungary Rt. A 120 hektáron megvalósuló központ több fázisban épül meg, első lépésként 240 ezer négyzetméteren modern raktárak, ipari csarnokok, irodák és kereskedelmi területek készülnek el. Ezen belül egy 18 hektáros területen két, egyenként 15 ezer négyzetméteres raktárépület kerül tető alá, valamint egy 30 ezer négyzetméteres és egy 10 ezer négyzetméteres kereskedelmi csarnok is elkészül. Az átadás tervezett időpontja 2006 márciusa.
Szia, ha a moltrans, MOL tulajdon, akkor szerintem nem jár rosszul a munkavállaló. Maga a fizu bizonyos szintig nem túl magas, mérnök középszint kb. 400e. bruttó, efölötti menedzser .. a csillagos ég, ez alatt 150-250 bruttók vannak, legalábbis szerelő szinten, mondjuk ez szakmunkás. Szerintem itt a versenyképes kb. olyan 300e. lehet.
De.
A juttatások, legalábbis a molon belül a magyar átlag felettiek, a szabadságon ( mivel a Mt. alapján van az évi szabadnap) kívül szerintem jobb , mint az átlag köztisztviselő.
Ezen kívül a hátrány talán annyi, hogy nincs biztosítva senki a "létszámleépítések" ellen. szép napot.
hát gratula a vonatnakausztráliában!!!!!! elég komoly összeget hagytál ott, bár mondjuk az én tanulásom eme téren is elkérte a jogdíjat a M.E.:)
ez az átlagfogyasztásos dolog, ált sántít!!!!! a gyártó ált g/kwh ban adja meg a vas fogyasztását, és ezt visszaszámolni, tudom nem nagy dolog, de volt már az egyik tankörtársamnak vele gondja... merci sk 1732 (sk.. imádom) mert a vas olyan 27-32 es fogyasztása volt persze a 32 az itt a tvk-n konténerrakásnál a kormot..... szóval vmelyik nagyokos úgy számolt a megyeszékhelyen a kf nél, hogy ennek a tipusnak közepes fülkével(rövidebb mint a hálós, de hosszabb mint a nappalis) hogy ez fülkenagyságtól is függ(megvan 98-tól a haszonjárműkatalógus és abban minden tipusnak és altipusnak ki van fejtve a mibenléte)
a bérszámfejtő nem tudom ki volt mindenesetre a kocsira kihoztak (még a mai napig eme tipusnak borsodban max 28 lehet a fogyasztása óránként is meg 100kmrre is)
nem kell értetlenkedni, mert sokmindenki nem értei, pláne akinek ilyen van eme megyében(3db van ilyen itt) ja és a merci teherautó részlegének is irtam egy levelet melyben kérem a gépes ilyen jellegű adatait,+amit lehet......
szóval még jó hogy elmentetem a levelet, mert naponta küldtem, mert azthiszem egy hónap múlve jött a válasz, hogy ilyen meg olyan jogszabályra hivatkozva nem lehet kiadni, meg amúgy is..... ja sorry
munka:
egerbe sokat jártam a múlthéten és útközben beugrottam egy állásinterjúra..... azért nem lett meg mert a haveromat megláttam útközbe és elvittem egy darabon... na az az egy óra kellet volna ahoz, hogy legyen állásom...... aztán szoboszló... ottegy tiszteletreméltó ladás cimborám segítségével felovettem egy szállítmányozóval a kapcsolatot, de sajnos ez is vakvágány, mert minden be van tellve, e jó volt hallani, hogy semmi akadálya sem lett volna.....
a harmadik meg debi, ott meg már olyan szinten lekéstem róla, hogy na..... :(
Nos a tanfolyam 160.000HUF.Ez végül is korlátlan nemzetközi fuvarozó vállalkozói tanfolyam.Volt benne minden jog,vám,munkaügy,jármű műszak, még volt kettő valami,de nem esik le.
Aztán volt esettanulmány ahol elég komoly számításokat kellett végezni.Ezt 86%-al teljesítettem.Nagyon sok érdekes dolgot tanultunk amit már tudnunk keleltt volna valamilyen szinten. :o)))
Mik a jogai munkáltatónak és munkavállalónak,mi a feladata a fuvarozónak,állatszállítástól kezdve az ADR-ig mindent.Mit mivel szabad szállítani.
Számomra tényleg érdekes volt és sok mindent is tanultam,de persze az egész könyv nem megy fejből.Van ami beugrik,de van amihez kell egy kis segítség.
Persze a kiadások még nem értek végett.
Nemzetközi vállakozói :160.000HUF
TIR :43.000HUF
Közösségi engedély :90.000HUF +autónként asszem 4500HUF
Persze kiválthatom az engedélyt a nem EU-s országokra is.De azt nem hiszem,hogy megteszem.Elég lesz egyenlőre az EU-s.
Mesélj már róla, mit tanítottak az iskolában (mi volt a téma) és miből kellett vizsgázni, mennyi ideig tartott stb. Biztosan érdekel mást is. Beszélhetsz a költségéről is. Szeretném tudni, most mennyivel érsz többet mint azelőtt! :o)
Múltkor mondja egy ismerős, aki hűtős autóval végez áruterítést, hogy a közlekedési felügyelettől megkérte a nomát, mert nem tudta mennyit számolhat el. A felügyelet 23L-t mondott 100km-re. Kérdeztem mennyit fogyaszt valójában. Válasz: 14L/100km volt hűtőagregáttal (10t össztömegű autó). /a tulaj saját maga vezeti a kocsit/. Azért 100km-ként 2500Ft zsebpénz nem is olyan rosz, ha az ÁFA-t leveszem belöle akkor is 2000Ft.
Most én sem vagyok benne biztos,hogy jár vagy adható.Ha megkapom a könyveket akkor utánna fogok nézni.De például a nemzetközizésbe is úgy tudom,hogy jár a napi 25dollár.Ezt is megnézem majd.
Az elmúlt hetekben annyi infót kellett megjegyeznem,hogy azt sem tudom fiú vagyok-e vagy lány :o)))
De így a tuti (amennyire tudom): Magyarországon számlával ÁFA visszaigényelve. Külföldön normával (ahogy hallottam elég magas) és nettószámlázással (lényegében ÁFA nélkül). Senki nem ellenörzi? Vagy teljesen szabályos? Amit én tudok APEH normákat elég magasak: Toyota Corolla 1.6 10l/100km (8,5 felett sose fogyasztott) Scania 142 30l/100km üresen pótkocsival (ebben a másodikban nem vagyok teljesen biztos meg még régebben volt).