Keresés

Részletes keresés

T-007 Creative Commons License 2003.04.29 0 0 11270
A csók-jelenetet már eléggé körülírtam. Lazán lehetett volna egy olyan ötlet, hogy Luke összejön Leiával, de aztán Solóval is. De ha előbb Luke-kal, akkor azt nehezebb lett volna megemészteni. Így egy sokkal könnyedebb jelenettel megoldották ezt a problémát.
Már az ep4-ben lehetett látni, hogy Lucas játszadozik a gondolatokkal, és nyitott ajtókat hagy a folytatásra, miszerint Soló rendesen kacsingat Leiára, és futtatja a dolgot a fejében.
Ettől függetlenül lehet, hogy a testvér-ötlet az ep5 forgatásakor született.

Történet. Hát, nem arról volt szó, hogy új Jelenések könyve született, de mindenképpen összetett, érdekes, fordulatos, újszerű megvalósításban láthattunk egy történetet. Ehhez viszont idő és terv kell. Nyilván nem véletlen szeretjük sokan, és nem csak a látványért.

A Mátrixot én nem csípem, szerintem a köv. két rész is erőltetés lesz. De amit írtál bővebben kifejthetnéd.
"miszerint is az ember nem termelhet több energiát mint amennyi felvesz. Ez az alapja a filmnek."
Ez zavaros. Nem emlékszem már pontosan az ezzel kapcsolatos jelenetekre. Nem abból nyerik az energiát, hogy az emberek élnek, ami energiát jelent? Etetik őket, hogy élhessenek, ezért van jó sok kapszula. De inkább csak hangosan gondolkozom, úgyhogy rajta.

Előzmény: simon templar (11266)
T-007 Creative Commons License 2003.04.29 0 0 11269
Gondold át a kérdésedet!
Kellene tudnia, hogy ki ül a hajóban? Miből?

Ha visszaolvasol, ezt egyszer már leírtam a napokban.
Leiát pl. egyáltalán nem érzi meg, mivel Leia nem él az Erővel. Vader csak annyit tud megállapítani, hogy az előtte haladó pilóta használja az Erőt, miután nem a számítógép célzóját, hanem az Erő segítségét használja az irányításhoz és célzáshoz.
Vagyis rezgést keltett az Erőben, melyet Vader egyből megérzett.
Aztán az ep5-ben már mindenki előtt ismeretes, hogy Luke lőtte ki a Halálcsillagot, és mivel Obi1 meghalt, így Vadernek nem nehéz kikövetkeztetni azt, hogy ha valaki használja az Erőt, az csak Luke lehet. Jó az a rész a Jediben, mikor mennek az Endorra és ellenőrzik a birodalmiak a siklót. Egyből megérzi egymást a két személy, de csak azért, mert mindketten használják az Erőt.
Vader először az adatokat nézi, aztán vált, és egy másik ellenőrzést hajt végre, amit Luke egyből megérez, és úgyszintén Vader is.

Jók ezek a szondáztatós jelenetek.
Az ep1-ben is van egy hasonló. Csak ott pont az adja az érdekességet, hogy a jedik pl. nem tudják, hogy mi okozza a zavart az Erő áramlatában, amikor leszállnak a Tatooinra (ráadásul sokkal több Erő-használó személy él akkoriban a Galaxisban). Aztán kiderül, hogy a kiválasztott volt az. De ezt előre nem tudták, mivel még nem találkoztak vele.
Valószínű, hogy mindenkinek, aki az Erő birtokosa, sajátos rezgései vannak. Lásd Vader egyből megérzi Obi1-t a Halálcsillag dokkjában.
Remélem érthetően sikerült leírnom.

Előzmény: sidespin (11265)
Torrente Creative Commons License 2003.04.29 0 0 11268
Tibur55: nem tudnád a honlapodra felrakni a SWT_06_03_Sarlacc_09.jpg-t is, mert úgy tűnik, hiányzik, annyira megnézném... Vagy direkt?

MÁS: nem tudnám valakitől közületek megszerezni a SW Holiday Special-t VCD vagy SVCD formátumbna, vagy akár VHS-en? Nekem megvan valami szar DivX-ben, de az sinte élvezhetetlen.

Előre is köszi. T

Előzmény: Tibur55 (11264)
simon templar Creative Commons License 2003.04.29 0 0 11267
A családi volna általában = A családi vonal általában

Bocs, most keltem fel. :-)

simon templar Creative Commons License 2003.04.29 0 0 11266
Az a Luke Leia csók ennél érdekesebb. Ha megnézitek azt az 1 mp-et :-) akkor egyszerűen nem illik a képbe. Mintha egy másik filmből lenne kivágva. Nem volt olyan rész a Birodalom visszavágban amelybe beleillet volna. Pont olyan csók amely Han és Leia között csattant el. Mintha a jelenet leforgatása után teljesen újradolgozták volna a történetet.

A történet nagyságára. A Csillagok háborúja (A New Hope) azért nem egy nagy történet. Ami fel van benne építve az nem bonyolultabb vagy mélyenszántóbb, mint bármelyik más si-fi vagy fantasy történet. Sokféleképpen folytathatták volna és sokféleképpen megírhatták volna az előzményét is. A családi volna általában hollywoodi szokás, így a legegyszerűbb folytatni egy történetet. Egy sokrészes filmnnél előbb-utóbb feltűnnek a rokonok.

Szó volt a Matrix-ról. Lehet, hogy 10 évig dolgoztak rajta, de az is igaz, hogy vagy 10 japán rendező perelte őket mert véletlenől szó szerint elloptak néhány 10-15 éves jelenetet más filmekből. És az igaz, hogy 10 év gondolkozás nem volt elég arra a bakira, miszerint is az ember nem termelhet több energiát mint amennyi felvesz. Ez az alapja a filmnek.

"Elvárnám a másik társaságtól, hogy hasonlóan hagyjanak egy kis rést annak lehetőségére, hogy tévednek."

Abszolút. Én csak kételkedem. A rés nagyon is ott van.

Előzmény: T-007 (11263)
sidespin Creative Commons License 2003.04.29 0 0 11265
egy dolgot.

Vader ep4 végén simán le akarja lőni Lukeot.
Nem tudja ki ül a hajóban? Ennyire Lámer???

Tibur55 Creative Commons License 2003.04.29 0 0 11264
"Amit még megjegyeznék, hogy amikor Tibur bekopizta a 83-as interjút, én teljesen azt hittem, hogy Lucas azt mondja, hogy az ep4 után jött az ötlet (kéne már kicsit angolt tanulni)."

Hehe, én se az angolomról vagyok híres:) Lehet, hogy neked van igazad. Valaki lefordíthatná a videot, mit is mond Lucas, mert elképzelhető, hogy ezek a viták értelmetlenek voltak:))

Előzmény: T-007 (11263)
T-007 Creative Commons License 2003.04.29 0 0 11263
A Luke-Leia vidijó akkor kilőve, mert külön lehet választani a dolgot. Lazán belefér, hogy azért változtattak a jeleneten, mert sokan csalódtak volna, ha egy ilyen csók után Leia inkább Soloót választja. Így inkább egy frappánsabb csók-jelenet lett végül, ami nekem a mai napig is egy kedvenc részem, főleg, ahogy Csuvi néz Solóra a csók alatt? (Mint aki most lát ilyet először) :)))

A másik, ami érdekesség lehet, hogy milyen érdek fűzi Lucast, hogy hazudjon? Most már 20 év után igazán semmi jelentősége nem lenne, ha kinyögné, nem 76-ban, hanem 78-ban találta ki a rokonságot.
Teljesen érthető az akkori helyzetben, hogy biztosra ment az első filmmel, és egy esetleges folytatásokra tartogatott egy kis meglepit.
Nem azzal robbantott bankot, hogy mikor találta ki, hanem azzal, hogy egy ilyen ötlet belekerült az ep5-be.
Én eleve úgy közelítem meg a dolgot, hogy egy ekkora sikert megélt történetet nem lehet csak úgy papírra vetni, hogy közben nem dolgozzuk ki a hátterét, különben tele lesz buktatókkal. Most olvastam, hogy a Wachowski-testvérek is 10 éve kezdték el a Matrix kidolgozását. Biztos számításba vettek néhány dolgot, ami nincs a filmben, de gondolatban végig kellett futtatniuk, hogy hiteles legyen a film.
A 95-ös THX Trilógián az interjúban említi is Lucas, hogy ahhoz, hogy olyan legyen a történet, amilyen lett, tudnia kellet honnan jött Darth Vader, milyen kapcsolatban volt Obi1-nal és Luke-kal, stb. És ez teljesen logikus, amikor az ember megír egy történetet.

Amit még megjegyeznék, hogy amikor Tibur bekopizta a 83-as interjút, én teljesen azt hittem, hogy Lucas azt mondja, hogy az ep4 után jött az ötlet (kéne már kicsit angolt tanulni). És én már kezdtem ezt elfogadni. Elvárnám a másik társaságtól, hogy hasonlóan hagyjanak egy kis rést annak lehetőségére, hogy tévednek.

Más.
Inner említette Obi1 eltűnése előtti mondatot. Lucas ezt a mondatot nevezte meg az eltűnés magyarázatára.
Én arra gondoltam, hogy lehet, talán nem is maga Obi1 jelenik meg a későbbiekben, hanem az Erő Obi1 képében. Láthattuk, hogy Qui-gon nem tudott erről az eltűnéses dologról, mégis hallhattuk őt Anakin produkciójánál. Mintha az Erő a kulcsfontosságú pillanatokban megnyilvánulna egy adott személy által, hogy így a segítségre szorulónak ne azon járjon a feje, hogy ki szólt hozzá, hanem azon, hogy megfogadja a jótanácsot.

Inner Circle Creative Commons License 2003.04.29 0 0 11262
Ahogy tanult kollegám megjegyezte, ezek az Ep5-6 nélkül éppúgy értelmezhetők másfele is:

- Obi1 sunnyog: egy 20 éves fiúnak meséli, hogy az apja miatta halt meg, mégse vigyoroghat. (Miatta, hiszen 1. Vader az ő kudarca 2. Anakint ő rángatta bele az egészbe: "Attól féltek, hogy te is követed az öreg Obi-Want valami idealista keresztes hadjáratba...")

- Obi1 vigyorog: naná, azzal hogy Luke átcsúszott, épp most ásta meg a Halálcsillag (és kis szerencsével Vader) sírját, mégse sunnyoghat.

- Még több nagy harost is nevelhetett, hisz ekkor még nem volt a képben Yoda. Nagyon is beleillik a képbe, hogy az utolsó nagy reménység ellene fordult, elpusztított mindent, azóta megátkozta Obi1 ezt az egész Jedi-bizniszt és a sivatagban aszalja a gekkóbőrt.

- Halálra sújtással nagyobb hatalom: na ezt végképp nem értem, mi köze a vérvonalhoz. :) Ez SZVSZ arra utal, hogy ő visszajár majd árnyékként.

- Owen, Beru: ugye egyrészt még így se biztos, hogy tudtak Vaderről, másrészt ld. első pont.

Ugyanakkor Kenobi Ep6-os mosakodása változatlanul mély seb Vader apaságának testében. :)

Előzmény: Skywalker. (11253)
Skywalker. Creative Commons License 2003.04.28 0 0 11261
Arra viszont tisztán emlékszem, hogy a Birodalom "Én vagyok az apád!" után mindenki meg volt lepve, de én nagyon vertem ám a mellem az oviban! Merugye én megmondtam! :-)

[nomindegy ebből elég ennyi, legalább ez a topik ne rólam szóljon má]

Előzmény: Skywalker. (11260)
Skywalker. Creative Commons License 2003.04.28 0 0 11260
Teljesen véletlenül mentem el a moziba. Apám vitt el, mondván ez egy tök jó film. Fogalmam sem volt róla, mit fogok látni. Aztán jött az őrület...
Az is lehet, hogy 79-ben volt. Már nem emlékszem, csak arra, hogy nagyon kicsi voltam...
Előzmény: Se7en (11256)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2003.04.28 0 0 11259
De lehet, hogy csak marketingfogas toled. ;-)
Előzmény: Skywalker. (11258)
Skywalker. Creative Commons License 2003.04.28 0 0 11258
Hát nem tudom.
Én akkor még csak 5 éves voltam, a körülmények már annyira nem tiszták és lehet, hogy nem is azért gondoltam a dolgokat úgy ahogy, ahogyan én most leírtam, de tény hogy úgy gondoltam. Én már csak tudom! :-)
Előzmény: simon templar (11257)
simon templar Creative Commons License 2003.04.28 0 0 11257
Mondjuk nekem is furcsa, hogy az Ep. IV. után valaki kitalálta, hogy Vader Luke apja. Főleg azokból amiket leírtál. Ezeket mind-mind másként is meg lehetne magyarázni ha egyáltalán kell magyarázni és valóban akartak vele valamit mondani. Azt hiszem már volt szó Arany János mondására miszerint is egy versének nyilvános elemzése után halkan megszólalt: A fene sem gondolta volna.
Részemről -mint már említettem- annyira váratlan fordulat volt, hogy a Jedi visszatér megtekintéséig azt hittem csak egy Vader féle csel. Nem vettem komolyan.
Előzmény: Skywalker. (11253)
Se7en Creative Commons License 2003.04.28 0 0 11256
Nem azért mondom, de 80-ban már természetesen készen volt az EpV, ezért valószínűleg már "benne volt a levegőben", hogy Vader Luke apja. Lehet hogy még nem is láttad a birodalmat, tudatosan esetleg nem is fogtad fel miket hallasz/olvasol, csak miután az EpIV-et láttad és hatalmába kerített, akkor rakta helyre agyad az addig tudatalattidban létező üzenetet: "Én vagyok az apád!"
Előzmény: Skywalker. (11253)
Skywalker. Creative Commons License 2003.04.28 0 0 11255
Igen, ez tűnik logikusabbnak!
Előzmény: Tibur55 (11254)
Tibur55 Creative Commons License 2003.04.28 0 0 11254
"Owen Bácsi, Beru Néni félelmei."

Ők azt hitték (szerintem), hogy Anakin meghalt. Obi-Wan legalábbis ezt mondhatta nekik, amikor átadta a kis Luke-ot...

Előzmény: Skywalker. (11253)
Skywalker. Creative Commons License 2003.04.28 0 0 11253
Én csak annyit tennék hozzá, hogy anno kb 80-ban, amikor először láttam az EPIV-et valami isteni sugallattól vezérelve, folyton azt bizonygattam a haveroknak, hogy biz Luke apja Vader lesz meglássátok, ha lesz folytatás!

Valszeg ezeket anno csak én vettem észre (sokan úgy látszik még ma sem...):

"- Obi1 elmondja Luke-nak apja vesztét. Amikor belekezd a mesélésbe láthatóan meggondoltan beszél, sunyi fejet vág.
- Mikor Obi1 párbajozik Vaderrel, meglátja Luke-ot, ahogy rohan a Millennium Falcon felé, és egy kis mosolyt megereszt, mielőtt feláldozza magát. "

+

Ha Luke apja nem Vader, akkor milyen érdekes, de 2 nagy harcost is nevelt Kenobi eredetileg?

+

"Ha most halálra sújtasz, nagyobb lesz a hatalmam, semmint azt gondolnád!"

+

Owen Bácsi, Beru Néni félelmei.

Valósuzínűleg lehetne még sorolni, de már ez is sok Szvsz!

sidespin Creative Commons License 2003.04.28 0 0 11252
A vita valóban meddő, a magam részéről (remélhetőleg) ezzel az üzivel le is zárnám:

A Vader-es eszmefuttatás (apa) tulképp valóban hitelesnek hangzik, ill. meggyőzőnek. De más oldalről vannak ellentmondások. Pl. akárhogy is, Luke viyzonya Leiához nagyon kérdéses. Persze kettéválaszthatjuk a dolgot akként, hogy az apa-fia ügy ki volt találva a kezdetektől, de az ikertestvérstory nem.

Biga Cubensis Creative Commons License 2003.04.28 0 0 11251
"1. Van egy másik videónk is ahol Luke szenvedélyesen megcsókolja Leiát. :-) "

Mark Hamillnak ezért is ment lefelé a csillaga az SW óta, mert nem tudta elviselni, hogy a tesójával csókolózott :-)

Előzmény: simon templar (11250)
simon templar Creative Commons License 2003.04.28 0 0 11250
T007: ügyes volt, ilyen kibújásokkal a politikai pályán a helyed. :-)
1. Van egy másik videónk is ahol Luke szenvedélyesen megcsókolja Leiát. :-)

Tharsis: pont erről beszéltem. Téged vernek át a boltban a drágább, de ehhez képest nem jobb termékekkel. Téged vernek át ugyanígy a mozikban a drágább, de silányabb minőségű mozifilmekkel. Stb. Erre voltam bátor utalni.

Gruppo Atletico: teljesen egyetértek. Ha Lucas azt mondaná holnap, hogy "a Vader Luke apja szitut Kershner javasolta és bár sokáig ódzkodtam mert túl erőltetnek gondoltam végül is beadtam a derekam és valóban jól sült el" akkor sem lenne sem kisebb, sem rosszabb a film vagy a készítői. Bár kétségtelen, hogy túlontúl váratlan fordulat volt (talán a filmtörténelem legtöbbet kiparodizált jelenete), de hosszútávon bejött.

Biga Cubensis Creative Commons License 2003.04.28 0 0 11249
Én komolyan nem értem ezt a vitát.

Hiszen az SW saga egyik legdurvább része, amikor Vader benyögi, hogy én vagyok a fater. Ha már az EP4 is tele lett volna utalásokkal, nem lett volna ilyen katartikus erejű. Innentől kezdve engem már egyáltalán nem érdekel, hogy tudatosan vagy véletlenül alakult így. Sőt, őszintén megmondom, talán ha véletlenül alakult így, az közelebb áll számomra az ihlet fogalmához.

Meggazdagodott Lucas? Mit érdekel engem. Azzal majd neki kell elszámolnia. Remélem azért jó sokat költ az EP3-ra is :-)

Gruppo Atletico Creative Commons License 2003.04.28 0 0 11248
simon templar:
pont ezert fogalmaztam ugy, hogy "leghitelesebbnek szamito forras" (es nem a "leghitelesebb forras"), mert bar valoban hazudhat o is, de nala jobban senki nem tudja, hogy mit is gondolt akkoriban.
Tenyleg nehez igy utolag eldonteni, hogy azert volt mas az Ep4, hogy onalloan is megallja a helyet, vagy mert nem gondolta akkoriban vegig Lucas a sztorit. Lehet egyaltalan? Szamit egyaltalan? Mindegy, legalabb nem sullyed a topik. :-)
Előzmény: simon templar (11222)
T-007 Creative Commons License 2003.04.28 0 0 11247
1. Nem, eddig van egy 83-as videónk, ahol Lucas állít valamit, és van egy név, ami ezt alátámasztja.

2. Ezt kifejtettem, a körülmények nem engedték meg, hogy még függőbb legyen a film befejezése. Semmi extra.

3. Ez jó ahhoz, hogy a társaság jó hangulatban maradjon. :)

4. Itt vagy figyelmetlen voltál, vagy nem értem minek írtad. Az ep4-ből írtam két feltételezést, amely kellő rést hagy a folytatásokba átvezető apa-fiú kapcsolatara.

Előzmény: Inner Circle (11244)
Tharsis Creative Commons License 2003.04.28 0 0 11246
Nyugalom emberek! :) Én pl. kedvelem Lucas-t, mert szimpatikus az öreg. Az hogy kinek hogy tett keresztbe, vagy hogy gazdagodott meg nem tud érdekelni. Engem nem bántatott :))
T-007 Creative Commons License 2003.04.28 0 0 11245
Hála Istennek nem mindenki látja így a dolgokat.

Hű, micsoda technológiai erődemonstráció volt ez! :)
De megint olyan párhuzamot akarsz vonni emberek, dolgok között, hogy meg is értem, ha nem tudsz megrágni egy-két nehezebb ételt. Nem is várom el, hogy megértsd amit írok, de hidd el, akik többet foglalkoznak az üggyel, még nem biztos, hogy fanatikus mindent evő, bolondok, hanem talán van amiben többet tudnak mint te. Jó, igaz, mindenki magából indul ki...

Gates-Lucas - nekem eddig egy párhuzam jutott eszembe róluk:
"A gazdagoknak nehezebb lesz bejutni Isten országába, mint a tevének átjutni a tű fokán"

A többit bármelyik híres, nem híres személyiséggel össze lehet hasonlítani, akinek hasonlóan sok tulajdona van.

Előzmény: simon templar (11243)
Inner Circle Creative Commons License 2003.04.28 0 0 11244
Lassan a testtel, ifjú Padawan... :)

1. Persze, hogy feltételezések, mégse hozhatok Lucastól egy 1978-as keltezésű, két tanú előtt aláírt papírt, hogy Vader nem volt, nem lesz és nem Luke apja, és ez az eszébe sem jutott, és ezért ezt a papírt sem írhatta alá, mert ahhoz eszébe kellett volna jutnia... mégis hogy gondolod, hogy nem feltételezések kerülnek itt elő? :) Ami a legközelebb áll a közvetlen bizonyítékhoz, az az, hogy Kenobi Lucas saját szavai szerint igazat mond, mikor Vader apasága ellen beszél...

2. Tudom, hogy az Ep4 önmagában önálló történet... épp erről van szó. Hogy Lucasnak akkor mi járt a fejében, arról persze senki nem tudhat, még ő sem - ha valaki egy kicsit megnézegette az Ep4 előtti dokumentumokat, láthatja, mennyi marhaság járt a fejében, és ezek még csak azok, amiket papírra vetett... ki tudja, mi mindent gondolt? Szóval nem bizonyítható hogy nem gondolt rá, viszont látható, hogy a könyvet úgy írta meg (és a filmet úgy forgatta le), hogy ennek nyoma se legyen benne. Erről van itt szó.

3. Sötét Atya nálad = Luke Atyja, nálam = Sötétség Atyja. Melyik hasonlít jobban az eredetihez? Akkor kinek szaladt el a fantáziája? :)

4. A filmes "bizonyítékokkal" a tiszteletköröket futod, magam is megmondtam, hogy a későbbi epizódokat úgy építették, hogy Vader apaságát bizonyítsák, ezért velük jól-rosszul, de minden megmagyarázható. Csakhogy nélkülük egyszerűen nincs mibe kapaszkodni az apa-pártnak (azok meg cinkes bizonyítékok, hiszen nyilván Vader apaságáról szólnak, ezen nincs mit csodálkozni).

Előzmény: T-007 (11241)
simon templar Creative Commons License 2003.04.28 0 0 11243
"Amúgy jó pofik vagytok, igazán cuki."
Te adtad meg a kezdőlökést az "Edd meg amit főztél"-lel. :-)

A többiben szerintem nincs igazad. Lucas nem is lehetne a kedvenc rendezőm (jelzem másnak is csak éppenhogy) mivel nem csinált annyi filmet amely alapján ez elmondható lenne.
Mint rendező a Star Wars-on kívül csak az American Graffiti érdemel említést. Ráadásul a Star Wars-ban is pont azok a részek tetszenek amiket nem ő rendezett.
Ha az életútját nézem akkor jelentősen hasonlítanám Bill Gates-hez. Egyetlen ügyes húzással olyan birodalmat teremtett amelynek ma már több a hátránya, mint az előnye. Ez igaz a THX-re (amelynek ma már annyi alfaja van, hogy ők sem tudják követni - persze a licencdíjakat igen) vagy akár az ILM-re.
Nyilván negatív szemmel nézem mivel megítélése számomra negatív.
Lehet számodra pozitív a THX, mint elmélet úgy, hogy életedben nem voltál THX-es moziban vagy nincs otthon THX-es rendszered. Lehet számodra pozitív a THX-EX hangrendszer amíg meg nem hallgatod a DTS-ES-t (Spielberg). Lehet számodra pozitív az ILM, úgy hogy nem látod mennyire fojtják meg a konkurenciát - bár ez szerencsére múlóban. Vagy lehet pozitív a Lucasarts amely ma már csak egy név Star Wars-os jogokkal felruházva. Vagy lehet pozitív a digitális mozi ha nincs otthon HD-HBO-d amely hasonló minőségben adja a mozifilmeket kábelen az amerikai otthonokban.

Számomra a Star Wars megteremtésén és az Indiana Jones megírásán kívül nincs sok pozitívum Lucasban. Ez nem kevés de akkor sokan vannak akik ennél többet tudnak felmutatni.
Persze ha ez egy üzleti rovat volna hosszan méltatnám Lucas üzleti érzékét hiszen ebben zseniális. Még a Linux-osok is elismerik Bill Gates üzleti nagyságát.

Előzmény: T-007 (11242)
T-007 Creative Commons License 2003.04.28 0 0 11242
Jó, igazán sajnálom, hogy a kedvenc filmed rendezőjének, írójának, producerének nem jött úgy össze minden, mint Lucasnak, de azért irígykedni nem kell. Egyszer talán...

"Régi vitákat nem citáljunk elő mert az nem haladás."
De jó kiindulópont a jövőre nézve. Te is így kezeled Lucast, mint személyt, csak nem veszed észre. Engem könnyű nyalizósnak látni egy olyan helyzetben, ahol te csak támadsz.
Ha az öltözködéséről kérdezel, közös erővel torpedózhatjuk az öreget, te ötletben és megvalósításban nincs sok párja.

Amúgy jó pofik vagytok, igazán cuki.

Előzmény: simon templar (11236)
T-007 Creative Commons License 2003.04.28 0 0 11241
Nem, nem, ez gyenge volt.
Ezek csak feltételezések, melyeket ha én tettem volna, kiröhögtetek volna.
Az ep4-es Vader az ősgonosz? Ez komoly? Nekem mindig is pont az szúrta a szemem, hogy egy egyszerű tiszt tartja pórázon Vadert, és 1000-szer félelmetesebb szerepe volt Vadernek az ep5-ben. Inkább az ep5-ös Vader az ősgonosz. Tiszteket öl, bealázza Luke-ot, lefagyasztatja Solo-t. Igaz, megalázkodik az Uralkodó előtt, de amit ez ep4-ben művel kismiska az ep5-höz képest.

Egyvalamit figyelmen kívül hagytál, nem tudom, hogy esetleg direkt, vagy véletlen: Lucas az ep4-et úgy kellett csinálnia, hogy nem számíthatott tuti sikerre, hogy nem tudja majd megcsinálni a folytatásokat, így kénytelen volt úgy kidolgozni a filmet, hogy egymaga is megálljon (és ezzel már reagáltam is az egész beírásodra). De a terv, vagy lehetőség a folytatásokra ott van a film végén, mivel Vader megúszta, sőt a Birodalom és a Császár is megmaradt. Tutira kellett menni, hogy ha nem lesz mód folytatást csinálni ne hőbörögjön senki mennyire befejezetlen lett a film, míg az ep5-6 nál már volt lehetőség jól látható átvezető szálakat kialakítani, mivel volt cash/biztosíték az ep6-ra.

"Node lényeg a lényeg, Vader az ősgonosz, akitől az egész Birodalom, az egész sötétség ered, ezért hívják Sötét Apának... a Birodalom
atyja." Ezt még semmilyen formában nem hallottam, de nem rossz. :)
Persze, neked az szükséges, hogy elhangozzon az ep4-ben, hogy Luke apja Vader, talán akkor elfogadnád, de utalás mégis van, és ha te egy ilyen kijelentést (Birodalom atyja=Sötét Apa - ez nem semmi volt, honnan gondoltad ezt?) megengedtél magadnak, akkor megkockáztatok én is egy kis feltételezést.

- Obi1 elmondja Luke-nak apja vesztét. Amikor belekezd a mesélésbe láthatóan meggondoltan beszél, sunyi fejet vág.
- Mikor Obi1 párbajozik Vaderrel, meglátja Luke-ot, ahogy rohan a Millennium Falcon felé, és egy kis mosolyt megereszt, mielőtt feláldozza magát.

Hogy ki kit érez meg, azt hittem érthető számodra. Amiket írtál megint csak feltételezés, vagy az EU-ból kiollózott ötletek.
- Vader az egész trilógiában nem érzi meg Leiát, logikus, mivel nem tanul meg az Erővel élni, és nemigen használja, kivéve kétszer, de igazából akkor sem fogja fel képpességit.
- Vader azután figyel fel Luke-ra miután már ő is az Erővel kapcsolatban van, ez a Halálcsillagnál kezdődik, és amikor közel vannak egymáshoz megérzik egymás rezgéseit.
- Obi1 ezek után érthető azt hiszem.
Szóval a rokoni kapcsolat nem fogja meghatározni, hogy megérzik-e egymást vagy sem.

Tehát, hogy az ep4 érezhetően kicsit más senki nem vitatja, de ennek megvannak az okai. Ez még közel nem bizonyítja, hogy Lucas gyorsan két év alatt kitalálta a további történetet.

Előzmény: Inner Circle (11235)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!