Félreértesz. Nem azt mondták, hogy a _régi_ alagútba nem fér be, hanem az áttervezett, EDILON-os, különleges felsővezeték-felfüggesztésű, megépült _új_ alagútba.
Megvan mindkét irányban a jelfeladással megnövelt fékúttávolság. Áramköri szinten soha nem volt kivezérlődni az alsó sárga, csak nem állítottak új jelzőt.
Ezek milyen zárlatok? Szokott lenni ilyen? Felkapcsolják a következő szakaszt, és ott van valami gond?
Elég szomorú lenne, mert a 25 kV felsővezetéket elvileg úgy kell méretezni, hogy akár több 100 kV-os tranzienseket is el kell viselnie, és ha ilyen nyugodt időben, egyetlen korszerű mozdonnyal is zárlatok keletkeztek, akkor ott valami nagyon félrement.
De nem szakmám a felsővezeték építés, úgyhogy bármi lehet ... :)
Bocs hogy kötekszem: a hálózatot. Mert a gigant lényege főleg ez lesz. Ha azt kibírja a felsővezeték, akkor mindent mindent ki fog 😁
Egyébként van még tennivaló, az első út alkalmával órákat is álltak, sok volt a zárlat, illetve tegnap füreden a felsővezeték végénél is sikerült kicsit megpihenni, és a személyvonatot is megkésleltetni, mert pont ott ment el a feszültség.
Úgy látom megjelent egy Szili a vonalon az emig szerint (pályaszám: 91 43 0430 335-9), éppen Csajágon áll. Több próbamenet már nem várható a vonalon 06.19-ig?
MI lenne az a számos más terhelés? Azt a kis füstöt ne számítsd, sehol sincs a közút által okozotthoz. Vagy épp hidegben a lakossági fűtés szennyezéséhez. Az olaj meg a villanygépekből is csepeg.
"a legnagyobb nyertes a Füred-Arács közti 1 km-es szakasz mentén lévő lakóházak, mert ott valóban minden szerelvény erőteljesen gyorsított."
Szerintem ez alapvetően minden településre igaz, ott ahol ma még nincs drót, szintén hangos a kigyorsítás. Lásd. Révfülöp, Zánka, Ábrahámhegy, stb. lehetne sorolni. De a zajterhelés mellett, számos más környezeti szennyezés van dízeles vontatás esetén. Ezért is tartom pozitívnak a villamosítást a Balaton körül.
Azért ebben van egy kis csúsztatás is, ez még igaz is lehetne, de szerintem az esetek többségében ez ritka volt, meg ugye voltak a gyakran földből "kinött" lassújelek is amelyek után gyorsítani is kellett!
Egyébként én is azt mondom hogy nem sokkal csendesebb a jelenlegi Szili állomány!
Gyorsításkor valóban sokkal halkabb a V43 mint az M41.
És hányszor gyorsított M41 a most drótozott szakaszon...?
Mert a Kék Hulla 1 köztes helyen állt meg.
A Katicákat Dezső vitte.
Volt még pár Tekergő (tavaly már nem sok), na azok megálltak pár helyen.
Amikor egy szerelvény elhalad 60-80 km/h sebességgel, akkor a gördülési zaj lesz meghatározó, ami a V43 + hagyományos kocsik esetén alig, vagy szinte semmivel nem kevesebb.
Kb. a legnagyobb nyertes a Füred-Arács közti 1 km-es szakasz mentén lévő lakóházak, mert ott valóban minden szerelvény erőteljesen gyorsított.
Én sokat utaztam anno Kelenföldtől Székesfehérvárig (itt dolgoztam anno), de örülök, hogy villamosították a vonalat Füredig. Szegedi vagyok, s itt jó pár utcával vagyunk a Rókusi vasútállomástól, ami a Békéscsaba felé vezető egyik állomás, de most, hogy nemrég visszaadták a tram-train miatt Hódmezővásárhelyig felújított vonalat a dízel Csörgőknek, sokszor nem lehet megmaradni, olyan hangosak a mozdonyok. Sajnálom, hogy nálunk a villamosításra már nem jutott pénz, amit esetleg később Csabáig folytatni lehetett volna. Még ha csak V43-sok fognak közlekedni arra, szerintem már az is előny, mert nem lesz olyan hangterhelés.
A füredieknek az is jó, hogy nincs fehérvári 10-15 perc állás. A több vonat is jó, ahogy írod. Számos állomás megszépült, megújult, ez is jó. Megoldódott a füredi csonkavágány kérdése is, így a mozdonycsere is korrekt lesz, nincs hosszú sorompózár. Az oszloperdő valóban hátrány, de hát a gyönyörű svájci tájakat is "elrondítják".
Lévén a kínálat jelentősen bővül, biztosan tetszeni fog. A flirt majd én olyan mint a desiro, a vonatot meg húzza valami, őket ez a része hidegen hagyja.
A több vonat lesz a siker, nem az ocsmány oszloperdő a parton.
Jó, tudod, hogy értettem. Láttam már Csörgővel áthúzott déli-parti vonatot én is áthúzni Balatonfüreden. Terelés alkalmával volt már itt Szili, hidegen.
Rendben. Meglátjuk az utasoknak hogy tetszik az új dolog. Elvégre ők a fizetővendégek. Én örülök, mindenki másképp làtja, értékeli ezt a fejlesztést. Az biztos, hogy fejlesztés és nem hátralèpés.
Köszi az infót, én úgy gondoltam hogy a Szegedi-Békéscsabai-Miskolci gépeket költöztetik fel!
Jobban belegondolok valóban már nincs olyan hogy mondjuk Miskolci gép, mert bármelyik gép bárhol megjelenhet az országban, mondjuk ez jó pár éve nem fordulhatott volna elő!