Keresés

Részletes keresés

rockeeet007 Creative Commons License 2010.08.05 0 0 1344

Sziasztok, szia Peci!

Bocsi mindenkitől, eltűntem egy időre, ma néztem csak rá a fórumra.

Nálam minden okés, a püffedés elmúlt, szerintem csak ráparáztam a dologra.

Ez a laparoszkópos technika nagyon bejött, ezt ajánlom én is!

Nagyon gyorsan felépültem, szerdán műtöttek, szombaton már átsétáltam egy haveromhoz, egy hét múlva meg már hegyet másztam!

A hegek is nagyon kicsik, és nagyon szépen gyógyulnak. Így két hét után már csak alig érzem, hogy megműtöttek. Elméletileg jövő héttől már squasholhatok is, pedig az elég megterhelő sport, és úszhatok végre a Balatonban! :)

Profinak tűnt az orvosom, bár nem volt egy szószátyár típus.

A Buadörsi Kórházban voltam nála, de végül a Kútvölgyiben műtöttek meg, ott volt időben időpont. Ez tök jó, mert nagyon közel van hozzám, a Moszkva térnél lakok.

Az ápolók is normálisak voltak, egy napot kellett bent feküdnöm. Bár több infóm nincs a Kútvölgyiről, én jó tapasztalatokkal távoztam. Nekem fontos volt, hogy mielőbb megműtsenek, és itt asszem sikerült már kb. 3 héttel a sérv kialakulása után.

Egy dolgot felejtettem el megkérdezni, hogy mikortól és mennyit lehet emelni laparoszkópos műtét után. Tudja esetleg valaki?

Előzmény: Peci (1315)
tristen Creative Commons License 2010.08.05 0 0 1343
Sziasztok!

Egyelőre nem tudok érdemben nyilatkozni, de folyamatban van az ügy! Később mindent megírok!

Addig is kitartás!

hali :)
Daytona Creative Commons License 2010.08.03 0 0 1342
Én is beszállok az elkeserítők táborába: szerintem én kb. két héttel a hálós műtét után már nagyjából gond nélkül csináltam ilyesmit... talán első alkalommal volt még kicsit fura, ahogy ugye összerándultak a dolgok ott bent, de hat héttel később már semmiképpen.
Előzmény: tristen (1340)
Peci Creative Commons License 2010.08.02 0 0 1341

Na, mi a helyzet?

Előzmény: tristen (1340)
tristen Creative Commons License 2010.08.01 0 0 1340
Sziasztok!

Köszi szépen az infókat!

Akkor rá fogok kérdezni mielőbb erre a dokitól!

Köszi mégegyszer!

hali
landsmann Creative Commons License 2010.08.01 0 0 1339

Én sem tapasztaltam ilyet. De talán lehet összefüggésben azzal, hogy a szövetek kezdik benőni a hálót és iylen fizikai megterhelés hatására a megtapadt szövetek húzóerőnek vannak kitéve a hálón. Magyarul, mintha onnan le akarnánk tépni. Nekem nagyon sokáig (talán 2 évig is) volt olyan, hogy nagyobb fizikai erőkifejtés hatására akkor nem éreztem hogy húzódna, de utána pár órával már éreztem némi húzó érzést. Nem fájdalmat írok, mert az rossz kifejezés, inkább kellemetlen érzés, ami olyan 2 hétig eltartott az esetek után, persze csökkenő húzó érzéssel. Ez az érzés mindig egyenes arányban állt a fizikai megterhelés nagyságával. Sőt, még olyan négy és fél évvel a műtét után is tapasztaltam ilyet, igaz akkor minden addiginál nagyobb erőkifejtés volt. (tele kukoricás zsákokat pakoltam, egyenként olyan 50-60 kg súlyúakat) Na, az nem is múlt el utána 2 hét alatt. Annak kellett másfél, két hónap.

De azért szerintem is kérdezz rá a dokitól biztos ami biztos alapon.

Előzmény: tristen (1336)
Peci Creative Commons License 2010.08.01 0 0 1338

Szia,

Anno nekem nem volt ilyen panaszom. Akkor a doki 2 hét tilosat rendelt ezügyben. Utána már mehetett minden, de az óvatosságra nem kellett figyelnem, mert meglehetősen érzékeny maradt a terület jó ideig.

Szerintem kérdezz rá Nála, menj vissza kontrollra hozzá. Én ezt tenném, talán még emlékszik, mit és hogyan hagyott belül. Illetve tényező lehet még - de ne legyen - a hálóelmozdulás, vagy esetleg már elkezdted saját szövettel beszőni a hálót és emiatt lehetnak új összeköttetések odabent. Laikusként ezeket tudom elképzelni, de biztosat csak a doki tud (talán) mondani.

Előzmény: tristen (1336)
Peci Creative Commons License 2010.08.01 0 0 1337

Hali!

A várakozási idő idő, námi utánajárás után, már nem az elsődleges kérdés. Amellett nagyon jó lenne hamarabb... Kaptam 2 hetes időpontot, illetve októberit is.

A 2 hetest elvetettem, mert az egyéb dolgaimmal ütközött, illetve hagyományos technikábal akartak műteni. Kivéve ha fizetek 300 000 Ft-ot.
Az októbert pedig helyből töröltem, mert a doki azt mondta, hogy "Háááát én már műtöttem ám ilyet. Megműtöm én a ... kórházban csak jöjjön" - kb. szó szerint...
Hát. Nem volt meggyőző, nem csak emberileg, hanem szakmailag sem. Ez azt jelenti, hogy töredékét nem tudta a laparoszkópos dolognak hozzám mérve.  Ráadásul az ő vizsgálata még utólag is fájt... (Másé egyáltalán nem.)

Saját tapasztalataimra alapozva, óva intenék bárkit is az első adódó lehetőség választásától. Szerintem mindeképpen érdemes körültekintősen választani, dönteni!

Ami nekem még nagyon szimpatikus, az a volt Tétényi, ma Szent Imre kórház. Lehet, hogy az összel megyek ezzel még egy kört.

A januári időpont fix már a BIK-ban. Ott csinálták az elsőt is, és szerintem nem rosszul. Ez már amolyan ismerős terep, egyfajta biztos pont. Nem ütközik egyéb elfoglaltságokkal sem. (Pl. Házasságkötés.) :-)

Aztán persze majd meglátjuk.

Előzmény: afintha (1334)
tristen Creative Commons License 2010.08.01 0 0 1336
Sziasztok!

Egy elég intim kérdést szeretnék feltenni, de mivel régóta "ismerjük" egymást, így megpróbálom.

Nos, ugyebár 6 hete műtöttek, és a szex alkalmával amikor éppen (na, hogy is írjam) tehát amikor éppen elmegyek, eléggé fáj még a műtött rész, meg néha úgy érdekes módon összehúzódik... úgy a háló alatt, gondolom ott megy az ondóvezeték...) Ez normális?

Amennyiben igen, fog ez múlni, vagy most már mindig így fogok elélvezni? Bocs, az intim kérdésért, és a hölgyektől elnézést kérek.

hali
Bombyna Creative Commons License 2010.08.01 0 0 1335
Nekem a János kórházban pár hetet mondtak,de oda nem megyek.Tud valaki ajánlani jó helyet?Honvéd kórházt mondták még hogy jó lehet,de nemtudom hogy lehet bekerülni.Valaki tud erről valamit?
afintha Creative Commons License 2010.08.01 0 0 1334
Más kórházban mennyi a várakozási idő? Kizártnak tartom, hogy ne kaphatnál korábbi időpontot másutt, OEP finanszirozva.
Előzmény: Peci (1328)
tristen Creative Commons License 2010.07.31 0 0 1333
Sziasztok!

Ne legyetek ennyire negatívak! Szegény megijed!

Mindenkinek óriási kitartást kívánok! Hogy mihez? Ahhoz, hogy elviselhető legyen az állapotunk, ... :)) Ki így, ki úgy! Bárhogyan is, csak egyre jobban és jobban!!!!!!!!!

hali :-)
landsmann Creative Commons License 2010.07.31 0 0 1332
És az a legnagyobb szopás, ha a fél évet kivárt idő után műtét előtt pár nappal derül ki, hogy nem lehet műteni, mert letaknyosodott, vagy valami halaszthatatlan közbejött, akkor megint spuri a sor végére.
Előzmény: Daytona (1331)
Daytona Creative Commons License 2010.07.31 0 0 1331
De hogy a csudába adhatnak januárra időpontot? Jó, alapvetően nem egy halálos betegség, de akár az is lehet, ha kizáródik... nagyon durva, hogy fél éves várakozás van!
tristen Creative Commons License 2010.07.31 0 0 1330
Szia!

Az még egy kicsit odébb van, de ami késik, nem múlik!

Kitartás! :-)
landsmann Creative Commons License 2010.07.31 0 0 1329
Mint a kisdiák, aki várja a szünidőt. :))
Peci Creative Commons License 2010.07.30 0 0 1328
Én január 21-én leszek megreparálva. (Amúgy várom. Jó lenne mielőbb.)
Előzmény: tristen (1320)
Peci Creative Commons License 2010.07.30 0 0 1327
Nagyon szívesen!
Előzmény: tristen (1319)
tristen Creative Commons License 2010.07.30 0 0 1326
Sziasztok!

Sajnos ez már még élünk meg fog érződni, mármint, hogy megműtöttek bennünket.

Kinek így, kinek úgy! Ez van!

A továbbra is kitartást kívánok mindannyiunknak!

hali :-)
Daytona Creative Commons License 2010.07.30 0 0 1325
Hát cipekedés után bizony én is szoktam érezni még hat év után is...
Előzmény: landsmann (1324)
landsmann Creative Commons License 2010.07.30 0 0 1324
Aha. Még így 5 évvel a műtét után is elég húzós a csavarokat meghúzni. Szóval csak óvatosan.
Előzmény: Bombyna (1323)
Bombyna Creative Commons License 2010.07.30 0 0 1323
Próbáltad?
Előzmény: landsmann (1322)
landsmann Creative Commons License 2010.07.30 0 0 1322
Az autón való kerékcsere sem éppen a lágyéksérvnek kedvez. Elég jól megdolgozza azt a részt, főleg a kerékcsavarok meghúzásakor.
Előzmény: Bombyna (1321)
Bombyna Creative Commons License 2010.07.29 0 0 1321
Hát én még mindig nemtudom hol műttessem meg de meg kéne mert megint fájt ma a hegymászás után.:(
tristen Creative Commons License 2010.07.29 0 0 1320
Sziasztok!

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy leállt a fórum! Sehol egy frissen műtött?

Kitartás! :)
tristen Creative Commons License 2010.07.28 0 0 1319
Szia!

Köszi az értékes információt!

hali :)
Előzmény: Peci (1318)
Peci Creative Commons License 2010.07.28 0 0 1318
Sziasztok!

A tudástár gyűjteményünk bővült egy újabb elemmel. Szinén pirossal jelzett No 2. cikk.
Ez a blog alapvetően egy epeműtétről szól, de ennyi linket információt, képeket és videót még nem találtam a laparoszkópról. Emiatt tettem ki és osztottam meg Veletek.
Aki nem bírja az efféle vizuális és tudásbeli élményeket az ezeket lépje át, és csak a gyógyulás menetét olvasgassa.

A Szent Imre kórházról nincs senkinek élménye sérvműtét felől közelítve? :-(

Üdv!
Peci Creative Commons License 2010.07.26 0 0 1316
Na, és akkor már csak egy kérdés.
Említettem, hogy van időpontom már, igaz csak januárra. Viszont más okból jártam a Szent Imre kórházban, (kedvesem és mandulaműtét) és bizony nagyon emberi helynek tűnik.
Műtöttek valakit esetleg ott? Pláne laparoszkóppal?

Üdv, és köszi!
Peci Creative Commons License 2010.07.26 0 0 1315
Helló rockeeet007!

Mi a helyzet? Hogy vagy? Mik a tapasztalatok? Sajnálom, hogy csak most olvastam a fórumot.
Nekem is azt mondták, hogy a kiújult sérvet laparoszkóppal műtenek.

Előzmény: rockeeet007 (1281)
Peci Creative Commons License 2010.07.26 0 0 1314
Ja és: Nekem anno nem varrták, hanem kapcsozták. Mielőtt hazaengedtek kiszedték, ami jól esett. A legalsó kapocs elég pikáns volt. :-) Összesen öt, vagy hét darab volt. Pontosan már nem emlékszem.
Előzmény: Peci (1313)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!