JEAN MICHEL JARRE is van akkora mester, mint Vangelis. Vangelis előttem "leszerepelt", noha lehet sokszor dallamosabb az ő zenéje, de Jarre sokszor kísérletezőbb! Vangelis csak beül a studióba, zenél; az a legnagyobb "bűne", hogy nem koncertezik! Nem mintha Jarre utóbbi lemezei olyan sikeresek és jók lettek volna, de Vangelis sem tud már túl jó zenét csinálni.
Ha már itt tartunk a Depeche Mode sem....Oldfield sem...ők itt mind nagy öregek, de öregek, ennyi év után a szakmában már nem lehet olyan és annyi maradandót csinálni.
Azért kedveljük, ami JMJ-rá teszi őt. Ami rá jellemző. Néha nehéz lehet megmagyarázni. Ez(eke)t a fajta koncert(ek)et, látványosságot, úgy mindenestől ő (is) találta ki, fejlesztette. Valakit Jarre, valakit, a Kraftwerk, valakit az Enigma, valakit a Groovehouse (:D) érintett meg igazán, értintett meg elsőnek és érinte meg most is. SPeciel én sem igazán kedvelem ezt a megszólítást, NOHA az egyik legnagyobb rajongója vagyok. Bár engem nem igazán zavar ez a megnevezés, én nem használom. Hívhatod te is Edgart mesternek, tőlem...;-)
Sziasztok! Lehet hogy nem leszek népszerü a kérdésemmel...de Miért mesterezitek állandóan TI JMJ-t?? Miértis??Ki ö??És kinek miben a mestere ??? Várom nagy-nagy érdeklödéssel a válaszokat... Üdv Dream ui:kulturált hangnemben ha lehet....hehe
sziasztok! 97-ben en is ott voltam a BS-ben a 6. sor 4. szekben akkor nekem 6.500 ft volt a jegy. megtudom erositteni, hogy amikor jarre megfordut, szettnyilt a kabatja es belelogott a laser harfaba es az megszolalt. nem gongoltam volna, hogy erre rajtam kivul mas is emlekszik 12 ev utann. amugy akkor is eroszakossak voltak a biztonsagiak, a koncert utann paran vartuk ot a kijaratnal. a szekusok elakartak minket kuldeni, hogy mar masik kapun tavozott, aztan meg, hogy ugysem fogunk kapni autogrammot, mejnunk haza, :)) 1 ora varakozas utann megjelent kb 20 testorrel, szinte csak be kellett volna ugornia a jaguarba, de mikor eszrevett minket, intett az oroknek akik sorfalat csinaltak kozottunk es kozotte es a biztonsagiak valla folott sikerult mindenkinek alairast kapnia.
SZia Mindenki ! :) Csatlakozom az előttem szólókhoz akik kint voltak és velünk együtt megélték ismét ezt a csodát amit a mi MESTERÜNK ismét előadott kis csapatával....! Egy szó jut csak eszembe: FANTASZTIKUS volt minden pillanata....!
Igazán már nem is érdekelnek a " hibák " mert talán nem is az volt a lényeg hanem az egész komplett varázs amiben sokunknak részünk volt. Örülök hogy ismét találkozhattam néhány topiktárssal ( FáradtVándor,Robi,Jarrefany,Adeolis,Pepe,LoviGabi ...remélem nem hagytam ki senkit ! :) Ha valaki ezekután nem tudná hogy ki is vagyok akkor annyi segítség hogy a fiam is velem volt akinek ismét egy életre szóló élményben lehetett része a nagy kedvencétől élőben....pedig még csak 11 éves és ez volt a 2.élő koncert amit látott...! :)
Egy szó mint 100,J.M.J MESTER örök hálára köteleztél ismét ......bár a szivem szakad meg azért a 15 perc miatt amivel hamarabb elindultunk haza így lemaradva az autogram vadászat c.interaktív játékról ! :(((((((( A gyereknek nem is merem elárulni hogy miről maradtunk le 15 perc miatt mert nagy valószinüséggel sírás lenne a vége a részéről.....!
Hazaértünk a hosszú "hét elejéről" :), a koncert jó volt,szemben ültünk a feleségemmel úgyhogy felejthetetlen látványban volt részünk. Autogram kettő darab,Rimbert elsőnek a végén,másodiknak a Mestertől a bejáratnál és majdnem még egy a busznál. Plakátot kedden a Hajdúszoboszlói fürdő bejárata melleti Tourinform irodából. Rimbertnek tetszett hogy a 93-as népstadionbeli konci belépőre kértem a dedikálást.
Azt elárulom nektek, hogy a jó hangulatot annak is lehetett köszönni, hogy rengeteg erdélyi volt jelen, többek között én is :) és azt hiszem jobban tudunk bulizni, meg jobban értékeljük a jó és szép dolgokat mint mondjuk a pestiek (tisztelet a kivételnek). Remélem senkit nem bántottam meg, de a tavalyi pesti koncert nezők részéről totál csőd volt.
Fantasztikus volt ez a koncert, minden utólagos fáradtságot megért. Ha a biztonságiak nem fogtak volna vissza még jobb lett volna. Mindenképp életre szóló élmény, remélem még lesz alkalmunk részt venni hasonlókon.
Sokan fotóztak profi gépekkel közvetlenül a szinpad mellől, hol vannak azok a képek. én azért nem igyekeztem a kis gépemmel fotózni mert a tavaly sokan megosztották képeiket. MASTER LACUS te nem töltöd fel valahová a képeidet, hogy mi is jussunk hozzá?
Ha jobban megnézzük, valóban láthatjuk, hogy néhány sor valóban több lézert kaphatott, mert ahogy láthattuk személyesen is, hosszabb-rövidebb ideig egy irányba voltak irányítva...szóval ott 1-2 ember néha gondolta, hogy másfelé is irányíthatnák már...
A továbbiak...?
Nyári szünet, vagy írhatom úgy is, hogy "szünet"...új album előkészülete ugynis tervben van. Európán túlra vinnék a turnét ősszel (USA és Kanada azonban még nincs tervben), de hogy mikor pontosan, még nem tudni. Franciaországban is tervezik a turnét.
Viszont ez csak Európa, s World Tour-ról beszélt, szóval lehet, de korántsem biztos, hogy a környékre visszatér.Amúgy is majd tíz évig nem jön utána meg 2x, az se rossz :)