Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 169

Kidobni azért nem, elfér, nagy a lakás, s ez meg nem foglal kis helyet, főleg, hogy stabilan működik, tehát bármikor be állíthatom a másik lakásban felvételre, mert ott van olyan tv adó amit itt nálunk nincs és elő szokott fordulni, hogy azon az adón adnak olyan sorit ami érdekel minket, csak most per pillanat nincs olyan műsor amiért el kellene a másik lakásba vinni és ott beállítani olyan adóra ami nálunk csak a legmagasabb csomaggal jönne..  Persze ott digi van, nálunk meg t-home. Ez drágább..

 

Arra még emlékszik, hogy mennyiért vette anno ujjonan őket és a VT-530-ast? És arra, hogy kinél volt szervizelve, áthangolva annak idején?

Előzmény: Törölt nick (167)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 168

Az 530-as nagyon drága volt,7000 schilling fölött volt az ára.Aki meg javitotta,az már lehúzta a rolót.Én fáztam rá a lagjobban,mert csak álltak és tönkrementek.Viszont a mechanika az tökéletes maradt!  :))) Sajnos ezt a veszteséget le kell nyelnem!

Előzmény: Törölt nick (164)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 167

Amig nálam voltak-kb. 10 évig-ez a 2 gép nem volt szervizben.Előtte lehet,hogy hetente,de nálam nem.Úgyhogy erről nem tudok semmit.De ha nem jók,dobja ki,nem veszit vele semmit,legfeljebb az az út a veszteség,amig elvitte.

Előzmény: Törölt nick (165)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 166

Az Öntől kapott VT-110-est tuti, hogy elsőre nem tudták áthangolni (benne van a kis áthangoló panel, külön elbújtatva benne), mert ahogy mondtam annak részlegesen elment az egyik IC-je, ami a kép eredeti minőségét szavatolja. Azt egy kis helyettesítő áramkörrel és ezáltal kondenzátorokkal oldották meg és átforrasztással. Ahogy Ön mondta, hogy várjunk vele, járassuk, hogy be melegedjenek a kondenzátorai, azok melegszenek be később, azért vacakabb a kép, főleg indításkor. Mert az IC-nek nem kell 'be melegedni', csakhogy az részlegesen halott és a rajta lévő helyettesítő áramkörnek és kondenzátoroknak már igen. Nem baj ha névre nem emlékszik, hogy ki javította, de arra igen, hogy hová vitte, melyik kerületben szervizelték, végezték anno az áthangolást?

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 165

Tehát, hogy ki helyezte be anno a kis áthangoló panelt, a bemeneti hang is fel van erősítve mindkettőn. Még az 1995-ös videók Sharp, AIWA, Sanyo Tunerje is halkabb volt mint ennek a kettőnek amiket Öntől kaptam. A HI-FI panasonicomnak ilyen erős a hangja (még az 1999.-ben vásárolt NV-SD435-nek sem volt ennyire felerősítve). A másik VT-110-esem ami van és ami nekünk korábban, gyermekkoromban volt (Vt-110-es), annak nem ilyen hangos, illetve nem volt ilyen hangos a tunerje mint ennek az Öntől kapott kettőnek. Emlékszik még, hogy ki szervizelte annak idején, ki végezte az áthangolást?

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.22 0 0 164

Elárulná ha nem vagyok indiszkrét, hogy egy VT-530-as mennyibe került újonnan?

 

Arra emlékszik, hogy melyik szervizesnél járt az a 2 db amelyiket elhoztam Öntől?

Előzmény: Törölt nick (162)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.22 0 0 163

Tudom, azért írtam, a VT-4X-el keződőkben már benne volt a Hyper sáv.

 

A VT-530-as érdekelne, a másikat nem szeretném. Nem vásároltam drágán, főleg, hogy végül is kölcsönösen állapodtunk meg ebben az összegben, nem is erről van szó. Végül is Önnek köszönhetem, hogy jó lett a másik VT-110-esem, mert amikor elmentünk Önhöz az még csak funkcionálisan működött, a lejátszása, a felvétele nagyon tré volt, hullámzott, zavarok voltak benne és nagyon zsongott. Aztán amikor megkaptam az Önét, lett egy másik VT-110-esem, meg tudtam javítani a mechanikáját, láttam, hogy jó, aznap este belementem jobban az enyémbe, mert már bele mertem, hogy lett másik. És meg is találtam egyből, amire tippeltem, mint hibát, csak így bátrabban mertem, hogy lett Öntől egy másik. Így megoldottam és aznap este már az is jó lett, a felvétele is. Azóta azt használom, annak szebb a képe, az sajnos amit Öntől kaptam, annak a képért felelős egyik IC-jét egy kis áramkörrel forrasztották át, mert funkcionálisan meghibásodhatott és látszik, hogy nem olyan a képe, mint amilyennek lenni kéne, mint az én másik VT-110-esem, vagy a VT-145-ös, melynek tökéletes a képe.

 

Úgy hoznám el ha eladná a VT-530-ast ha működne az áramköre rendesen, úgy eladná majd és ha igen mennyiért? (Vaterán sok a lomis, kiszuperált vacak, ráadásul vidéken van, személyesen át sem tudom venni, nem kell a posta). Az meg amit belinkeltem VT-D660, mint a másik Ön gépe. Engem inkább a  VT-530E érdekelne (Más stílus, más hang, más mechanika, más áramkör mint a VT-110E és a VT-145, ezért.

Előzmény: Törölt nick (161)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.22 0 0 162

Amikor az 530-ast vettem,toronymagasan ez volt a legszebb és legdrágább készülék.A távkapcsolója LCD kijelzős,gyönyörű darab!

Előzmény: Törölt nick (157)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.22 0 0 161

Benne van mindkettőben az U 41-46 hypersáv. Mivel mindkét video mechanikusan kifogástalan,a color killer ic-je meg szar,ezért nem ér semmit egyik video sem. De van egy ismerősöm,akit keresek,egyelőre nem találom,kéne vele beszélnem.Elektronikában verhetetlen.Kis türelmet kérek,a videók a szekrényben    vannak.  De azt is irtam,ingyen nem.Elvi okokból.Enni nem kérnek,rögziteni tudok velük-mondjuk fekete-fehérben.Ha úgy sincs mit felvenni tv-ről,ez igazán méltányos.Ha a vaterán van ilyen gép,miért nem nézi meg? Várjon egy kicsit,mig kialakul a dolog.Aztán vagy megegyezünk,vagy nem.Vegye úgy,hogy 2500-ért kapott 25 kazettát és ajándékb 2 videót.Eddig igazán pozitiv a szaldó,nem lehet panasz rá.  Megmondom mi van.Amikor felújittattam a videókat,elég sokat költöttem rá.Működtek is kifogástalanul,a tanulság az,hogy ezeket nem szabad áram nélkül tárolni-ezt sajnos nem tudtam.Üdv.

Előzmény: Törölt nick (157)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.22 0 0 160

Említette, hogy "ingyen nem adná" - mennyit kérne egyikért vagy másikért, az 530-asért és a 660-ért?

 

 

Előzmény: Törölt nick (151)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.21 0 0 159

-  AIWA: Rondák, feketék, aránytalanul össze vissza elhelyezett gomb soraival és méreteivel..  Hyper sáv még ezekben sem volt, a 8 évvel később gyártottakban sem.. -

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.21 0 0 158

- Böszmébbek és sz@rabbak: Például az AIWA. -

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.21 0 0 157

Azokra a hitachi-kra visszatérve, amit kaptam (1986): Ezekben  még sok más hasonszőrű márkával együtt nem volt benne az úgynevezett Hyper Sáv, azaz a kábeles analógnak nevezett tv programok közül 5-6-ot nem tud be hangolni, mivel azokat erre a sávra helyezték. Azokat Scarttal lehet beküldeni mondjuk a DVD felvevő tuner egységén keresztül.

 

Azok amelyek Önnél vannak, 530-as és 660-as, azokban már benne volt ez a sáv. Lehetséges, hogy be lehetne építeni ezekbe is, hozzá értő szervizes sokmindent meg tud oldani, ha akar..

 

Érdekes, hogy az 530-as 1988-as évjáratú (mert pár éve letöltöttem a dokumentációját és kézi könyvét és benne volt az évszám) és ebben már benne volt ez a Hyper sáv. Miközben az én 1995.-ben vásárolt SHARP VC-MA40B típusú videómagnómban még mindig nem, pedig nem egy huszadrangú készülék volt, kis egyszerű, de nagyszerű, ez mégsem volt sajnos benne. 1992-es SANYO VHR-5100 EEE -ben sem volt benne. Tényleg a Hitachi megelőzte a korát.. Kinézetben is, későbbi 10 évvel később gyártott videók böszmébbek és rondábbak és sz@rabbak voltak, mint például ez a kis Hitachi VT-110E-es..

 

 

Előzmény: Törölt nick (152)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.21 0 0 156

Holdra, Űrbe fel tudnak menni, Full HD-s 3D-s tv-t és "csoda okos" telefonokat tudnak kitalálni és gyártani. "Rák"-ot nem tudnak gyógyítani.  Persze lehet, hogy nem lenne érdekük. Vagy tudják már, csak titkos, biozonyos köröknek hozzá férhető, a többi meg higyje azt, hogy nem, vagy tényleg megállt és ugyanott tart a  tudomány, mintha 1990-et írnánk. Csak azóta Full HD-s lett a tv adás és 3D-s a karácsonyi égő sor és turista utak az Űrbe és 'csoda tv műsorok és jó életszínvonal és kifinomult kultúra..

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.21 0 0 155

Holdra, Űrbe fel tudnak menni, Full HD-s 3D-s tv-t és "csoda okos" telefonokat tudnak kitalálni és gyártani. "Rák"-ot nem tudnak gyógyítani.  Persze lehet, hogy nem lenne érdekük. Vagy tudják már, csak titkos, biozonyos köröknek hozzá férhető, a többi meg higyje azt, hogy nem, vagy tényleg megállt és ugyanott tart a  tudomány, mintha 1990-et írnánk. Csak azóta Full HD-s lett a tv adás és 3D-s a karácsonyi égő sor és túrista utak az Űrbe..

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.21 0 0 154

Igen, van még olyan vállalkozás amelyik németből hozza az anyagot és még megmaradtak amit korábban legyártottak ezekhez a készülékekhez. Szakik feláron kapnak alkatrészt. Sőt, ha bontásból,  akkor még olcsóban, viszont a javítási díj, keresgélés, stb. azért nem biztos, hogy olyan 'bohóc' ár lenne a vége. Irreálisan magasat viszont nem kérhetnek elvileg, mert nagyon kilógna a lóláb, főleg ha tök sz@rul csinálják meg és vacak marad a készülék, bár egy banánköztársaságban már ez sem fog számítani.

Előzmény: Törölt nick (151)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.21 0 0 153

Az a helyzet, hogy így IC (javítás), meg beszélgetés témában, hogy a videókról beszélgetünk érdekesebb mint a funkció amit ellát, ugyanis a tv műsorok olyan sz@rok, hogy nincs mit nézni, nemhogy kétszer, még egszer sem. 1 kezemen meg tudom számolni a felvételeim számát, manapság,  hétről hétre, igaz, hogy amit felveszek az jó és közben is megy a videó, mondjuk egy Lajcsi produkciójában lévő jó számot, vagy a Heti hetest, hogy azon tudjak elaludni, a legjobb altató, monoton hang színével. Ugye a politika van látástól vakulásig,  az még megnézés szinten sem nagyon köt le, nemhogy felvenni, hogy le ne maradjak róla. Bár aki lemarad, kimarad, szokták mondani. heti hetest is volt, hogy 2 hete fevettem, aztán sose került megnézésre, majd 1 hét múlva töröltem. Aztán a következő már igen, szóval mikor, hogy esik. Ezek a köz, országos adók. Akit érdekelnek sportok, természetfimek, úti film csatornák az sok érdekest is talál, bár azokon is rengeteg az ismételgetés, újat szinte ki mazsolázva lehet csak találni.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.21 0 0 152

Ezek azok,csak nem tudni,melyiknek mi a baja.

Előzmény: Törölt nick (148)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.21 0 0 151

Persze!Mind a 2 jó volt és mind a kettőnek ugyanaz a jelenség.Csak a 660 nem is villog.Mindkettő emlék-ha a másik kettőt ingyen adtam,ezek annyit sem érnek.Mechanikusan tökéletes állapotban vannak,a távkapcsolójuk iparművészeti remekmű.Bármilyen furcsa,ha megválnék tőle,ingyen nem adnám.Viszont az is igaz,hogy egy ic cserével lehet,hogy bohóc áron javitható.Az 530-at még Bécsből hoztam,persze már fel kellett újitani mechanikusan,de az kiválóan működik.Szóval,most elvan a szekrényben.  :)

Előzmény: Törölt nick (150)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.21 0 0 150

Mind a kettő készüléknél (különböző szériák) ezt gondolja a hiba fő forrásának?

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.21 0 0 149

Miből gondolja, hogy 'color-killer' áramköre hibásodhatott meg, az miatt csinálja, amit csinál?

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 148

Mert itt kapható az a típus, amit említett. Hogy milyen lehet, azt nem tudom, nem érdekli?:

 

http://elektronika.vatera.hu/dvd_blu_ray_lejatszo_hazimozi_rendszer/videomagno/hitachi_videomagno_1829224673.html

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 147

Vagy tud még belőlük kihozni valamit? Mire gondolt a 2 készülékkel kapcsolatban, hogyan tervezi?

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 146

A Hitachi VT-530-tól nem tervezi, hogy majd megválna a jövőben?

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 145

Az meg, hogy ki mit tart nagy dolognak, ez korszaktól embertől függően váltakozik. Például annak idején még amikor nem sok embernek volt videója a kilencvenes évek elején, már akkor is volt olyan aki azt mondta, hogy ingyen nem kellene neki és egy baromságnak tartotta. Aztán megjelent nálunk is, lejebb mentek az árak, közép kategóriáshoz már bárki hozzá férhetett, még nem is kellett rá évekig gyűjtögetni.

 

Ma ha egy lapos tévét hoznak ki a media marktból, vagy vesznek egy blu-ray felvevőt nem vágódok hanyatt, mert semmi rendkívüli nincs benne, bárki számára hozzáférhető ha meg tudja fizetni, ezt szeretné és rászánja a kért összeget. Ezeket az Hitachikat amit Öntől kaptam azért is volt különleges, mert ezek itt nálunk sosem voltak forgalomban és ez már így is marad, maximum a használt kereskedelemben, de mivel évekig néztem és nem láttam, hogy tennének fel, így még ott se nagyon. Külföldön, német ebayen, meg amikor feltettek néha napján egy VT-110-est el is vitték, ide Magyarországra el sem küldték volna. Jót kapni meg, van kettőm és mindkettő stabilan működik, mégis mind a kettőnek van difije, ahogy írtam. Tehát 5 év alatt nem kaptam, aztán sikerült szert tennem és így jártam, szervizesek élből el utasítottak, vagy csak ültek rajta. Egyáltalán nem viselkedtek átlagosan, noha ugyanúgy javítottak régebbi vhs-eket mert még láttam is náluk, meg más készüléket nekem is akartak javítani, hitachi-t nem.

 

Egy lapos tv, vagy dvd felvevő, vagy blu-ray, semmi különös, mert bárki számára elérhető aki megfizeti. Nem kell különösebben keresni, meg szervizesekkel hadakozni. Annyi van belőlük, hogy lakásokat építhetnének belőle a hajléktalanoknak.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 144

Úgy gondolom, hogy elvitte anno a kettőt áthangoltatni, a nyugatiról a keleti normára, a 110-essel kezdhették és el is b@szták, azért van a segéd kis áramkör az IC-n, ami a képért felel, azért gyengébb a kép minősége. Aztán, mivel a 2 áramkör nagyon hasonló, a másikat VT-145, már nem sz@rták el, mert addigra meglett a 110-es áthangolása (egy kis malővert követően) és a 145-öst már így könnyű volt áthangolni, a 110-es mintájára. Ha a 145-össel kezdték volna, akkor azt lövik el és a 110-es megmaradt volna eredeti állapotában. Amit láttam benne én így képzelem, hogy így történhetett.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 143

Úgy gondolom, hogy elvitte anno a kettőt áthangoltatni, a nyugatiról a keleti normára, a 110-essel kezdhették és el is b@szták, azért van a segéd kis áramkör az IC-n, ami a képért felel, azért gyengébb a kép minősége. Aztán, mivel a 2 áramkör nagyon hasonló, a másikat VT-145, már nem sz@rták el, mert addigra meglett a 110-es áthangolása (egy kis malóvert követően) és a 145-öst már így könnyű volt áthangolni, a 110-es mintájára. Ha a 145-össel kezdték volna, akkor azt lövik el és a 110-es megmaradt volna eredeti állapotába. Amit láttam benne én így képzelem, hogy így történhetett.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 142

Hitachik-kal is jól ki vagyok: Volt/van egy VT-110-esem amin szép csillogó lenne a szín és lénk a kép, ám a tuner hangja valamiért halkabb mint kellene, bekapcsolás után erősödik fel, van amelyik tv adón egész jó, de átlagban halkabb mint kellene, ezért van olyan tv adó amin halk. Scarttal bekötve a DVD tunerjét használva jó mindegyik adónak a hangja (felvétel). A kép jó lenne, de ez a véletlenszerűen bevillanó fekete csíkok a képernyőn hol itt hol ott nem jók, csak a vékonyabb és kiseb fekete csíkok teszik "bárány felhősebbé" azaz retrósabbá, hangulatosabbá, de nem szarabbá. Csakhogy be bevillannak vastagabb csíkok is és az már nem jó.

 

Amit brave heliostól kaptam VT-110-est: jó erős a tunerjának a hangereje, viszont a kép minősge alacsonyabb. Nem olyan élénk, csillogó a szín és homályosabb a kép, igaz 5-10 perc járatás után kiélesedik, de a másik 110-esemét soha sem éri el, alatta marad, fekete véletlenszerű csík bevillanás nem jellemző, bár néha láttam egyet egyet rajta.

 

A másik gép amit kaptam brave heliostól: VT-145: Az tökéletes. Csillogó színek, élénk kép, erős hang a tunernél, fekete véletlenszerű csíkozás egyáltalán nincsen. Csakhát az ugrasztott "pofájú". Nem olyan kedvenc, nem tetszik -e miatt annyira, sajnos az nem 110-es.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 141

Olyan ez a 3d-s dolog, amiben amúgy nagy pénzek vannak és nekik megéri, hogy 3d-s gyártás egy vagyon, de olyan ez mint a delírium. A piás azt képzeli, hogy patkányok, meg madarak repkednek körülötte és kapkodja, capkodja, mert delíriumban van, nincs körülötte amúgy semmi sem. Nos, ilyennek képzelem a 3d-s tv-t és amikor felvettem a szemüveget. Hülyegyereket csinálnak az emberből.

 

Amiből meg sok van, nekem csökken az eszmei értéke. Hitachikból sem jó sokáig sokat betározni, mert ha valamiből van vagy 5, egyrészt nincs kihasználva, csak rakosgatva maximum, másrészt, az 1 db, vagy 2-nek van igazán, mint fő vonalas gép, ha már sok van belőle, (nekem), akkor azt már nem nagyon szeretem. Szerelésileg jó megvásárolni egyelőre, csak aztán ami nem kell jobb túl adni rajta. Csak mostanában nem veszik, pár éve még nagyon, mostanában már nem, rajtam marad, vagy 1 Ft-ért elviszik, de már még az se lesz biztos.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 140

Eyszerűen van akinek legalábbis nekem nem tetszenek az ügyfélszolgálaton kiállított lapos tévék, még a 3d sem, nem adnék érte annyit amennyit kérnek, sőt hamarabb leszoktatna a tévézésről, mert 5 perc sem telt el és éreztem, hogy fárasztja a szememet és a fejemet. A "hagyományos" tévénél órák után sem érzem ezt, nem fárasztja egyáltalán. Nem vágódok el a tűéles hatástól sem, mert az mitől valósághű? Ha körbenézek a lakásban, vagy kint a természetben én nem olyan élest látok, pedig nem látok homályosan, az már túl éles, ha meg leveszem a kontrasztot akkor milyen?, Az összeset amit kiállítottak élesnek láttam, viszont nem olyanak ami úgy kölönösebben megfogott volna és ha nem lennék a "vhs és crt tv megszállottja" akkor sem tetszene, mert egyszerűen akkor meg nem érdekelne. A 3d leginkább gondolom a meccs rajongóknak jelent élményt. Érdekes, de nem ájultam el, hogy a szemüvegben nézve kiléptek a figurák a tévéből, főleg ha ilyen filmet kellene néznem benne mint az Avatar, ahol dinoszauruszok meg ős lények őrjöngése maga a film. Vagy ez a tv attól lesz érdekes, hogy egy filmben pl a dallas, na nem az új dallas, mert az egy trágya volt, úgy lesznek a jelenetek, hogy a Jockey odalép az ágyamhoz és elveszi a távirányítót, vagy az az érdekessége, hogy a szemüvegben "tükrözéses" elven a képernyővel együtt kilépnek a figurák a képernyőről és a "szoba szőnyegén" zajlanak a dolgok? Nem kényelmetlen így másfél órán át nézni a műsort, csak ezért?? Az áráról meg ne is beszéljünk..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!