Keresés

Részletes keresés

zsazska Creative Commons License 2014.02.26 0 0 124624

Detti! Örülök, hogy máris működni látszik a módszer. A pórázzal kapcsolatban pedig annyit, hogy lehet kapni úgynevezett nyomkövető pórázt, ami több, mint 10 méteres, de elég drága, szóval ha nem akarsz ennyit beruházni, akkor egyszerűen köss a kutyára egy hosszú, erős madzagot (redőnycsineg a legjobb), amit egyszerűen le is ejthetsz a földre, és csak arra kell figyelned, hogy a madzag vége a lábad közelében legyen,  hogy szükség esetén egyszerűen ráléphess a végére. Ezzel a módszerrel egyszerre adhatod meg neki a szabadság érzetét, és a nevelést is könnyebbé teszi. 

Sok sikert! 

Előzmény: Detti003 (124622)
zsazska Creative Commons License 2014.02.26 0 0 124623

Szia Panni! 

Úgy látszik, hogy Angie tényleg minden elképzelésen felüli érzékenységgel bír. Lehet, hogy őt minden, a megszokottól eltérő dolog kibillenti, de az is lehet, hogy egyszerűen csak az emésztőrendszere nagyon érzékeny, s nyilván nem képes visszatartani azt, aminek ki kell jönnie. Sajnálom, és remélem, azért egyszer ez is rendeződik majd! 

Ügyesek vagytok, hogy bevittétek a vizslát az illatosra. Az a telep már szerencsére nem az a rossz hírű intézmény, ami régen volt. Van most egy fiatal doki, aki szívügyének tekinti az állatok sorsát... saját kutyáját is a telepről fogadta örökbe. Remélem, hogy megkerül a vizsla gazdája! 

Szép napot! Használjátok ki, mert gyönyörűen ragyog a nap! 

Előzmény: k314panni (124621)
Detti003 Creative Commons License 2014.02.25 0 0 124622

Szia!

Igen, sok jó tanácsot kaptam. Az a póráz szerintem is vacak, ilyen fonott kötél szerű pórazunk van. Ma este már úgy mentünk hosszabb sétára, hogy megrántottam ha húzott, a végén már egész szépen jött, de alig volt ember az utcán, így nem volt annyi minden, ami elerelhetné a figyelmét. Nem merem elengedni a pórázt, mert szerintem hazarohanna egyedül es féltem, nehogy elüssék. Viszont a lépcsőházban levettem róla és ott jött szépen mellettem.

Előzmény: Lizizumi (124620)
k314panni Creative Commons License 2014.02.25 0 0 124621

Sziasztok:-)

Üdv az újaknak:-)

Igen molera Angéla kapott gondolkodási időt:-)

Viszont ismét teljes tanácstalanságban vagyok. Eddig minden jól alakult, úgy vettem észre, hogy Angie megszokta a kutyaszitter Zoét. Már kezdtem megszokni, hogy nincs hazaérkezéskor meglepi. Zoé nagyon aranyos, szereti őket, séta után marad még játszani velük, tegnap az esti sétára is eljött. Aztán ma meg tegnap volt meglepi és erre már nem tudok értelmes magyarázatot.

Roy pedig az ivartalanitás után úgy fest, mint egy túlpörgetett búgócsiga. Az lehet, hogy kikapták a golyszlikat, de hogy duracell elemeket tettek bele az fix:-)

Szombaton tüzijáték volt a környéken, találtunk egy sokkos vizslát, akit kb 3 autó majdnem elcsapott. Sajnos késő este volt nem találtunk neki ideiglenest, így Illatos útra vittük.Nagyon rendesek voltak, megköszönték, hogy nem hagytuk magára és biztonságba helyeztük. Chip az volt benne, persze egy vidéki cimre regisztrálva. Azt valahogy nem feltételezem, hogy 50 km -t tett meg a kutya, mert ahhoz nagyon jó állapotban volt.Remélem megtalálták a gazdiját.

Lizizumi Creative Commons License 2014.02.25 0 0 124620

Szia Detti!

Már elláttak téged sok jó tanáccsal, de én még hozzátennék egy két szót.

A legfontosabb, hogy te mindig nyugodt és határozott legyél, de türelmes, ne húzd folyamatosan a kutyát, ahogy Zsazska leírta, kicsit rántasz rajta amikor előre húz és a cél, hogy minél többször laza legyen a póráz. Amikor meg visszafelé húz én a következőt csináltam, amikor a Cápi pici volt és még félt a város zajától, a sok hirtelen felbukkanó idegen dologtól, vagy csak simán nem volt kedve sétálni. Lazán eldobtam a pórázt, hívtam és mivel nem akart egyedül maradni, hát jött utánam. pár lépésnyi futás is ösztökéli, hogy ne maradjon egyhelyben. Mivel nektek valószínűleg komolyabb a problémátok, már az ajtó előtt elkezdeném, hogy véletlenül se rohanjon haza mindenen keresztül. Sokszor a póráz többet árt, mint használ, remélem nem az a futkározós pórázatok van, mert az sokmindenre jó, de a kutyát tanítani nem nagyon lehet vele.

Detti003 Creative Commons License 2014.02.25 0 0 124619

Ő a félős Dáma :)

Detti003 Creative Commons License 2014.02.25 0 0 124618

Sziasztok! Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm a sok jó tanácsot, igyekezni fogunk :) majd írok helyzetjelentést néha, hogy változik-e a helyzet :) Mutatok is képet róla :)

molera Creative Commons License 2014.02.25 0 0 124617

Állatokból nem volt hiány a lakóhelyén, de azért a város az más. Arról van infó, hogy ebben az otthoni környezetben hogy viselkedett? Bár nem biztos, hogy mérvadó, mivel ti is azt tapasztaljátok, hogy csak kint, séták alatt fél. Zsazska sok hasznos dolgot leírt, ha tudjátok, próbáljátok ki ezeket is, mert az enyémeket már kipipáltátok:-)

Remélem sikerül átlendülni ezen a problémán, várjuk a fejleményeket és a képeket is róla:-)

Előzmény: Detti003 (124615)
zsazska Creative Commons License 2014.02.25 0 0 124616

Szia Detti! 

Véleményem szerint ez egyedi eset, és nem fajtafüggő. Bár a Shar-pei idegenekkel szemben tartózkodó, de ez a tulajdonsága kimerül abban, hogy nem kedvelik, ha idegenek túl közel mennek, vagy netán simogatni akarják. Azonban a séták során az általad leírtak nem tartoznak a fajtára jellemző viselkedési formákhoz. Sikerült kifognod egy gyengébb idegrendszerű kutyust, de nem lehetetlen a helyzet. Molera már leírta, mit, és hogyan csinálj. Fogadd meg a tanácsait. Ha nincs autótok, akkor különösen fontos lenne, ha sikerülne a kutyust a tömegközlekedéshez hozzászoktatni, mert sosem lehet tudni, mikor lesz rá szükség mondjuk egy állatorvosi vizit kapcsán. A járművekhez való szoktatást nagyon fokozatosan szabad elkezdeni. Válasszatok egy olyan időpontot, és egy olyan járatot, hogy lehetőleg kevés utas legyen jelen, és szálljatok fel, majd egy megálló után szálljatok le. Ne felejtsd, ha a kutyát szavakkal, simogatással próbálod nyugtatgatni akkor, amikor ő pánikol, azzal csak tovább rontasz a helyzeten, mert ő a nyugtatgatás által megkapja azt, amire vágyik, vagyis a figyelmedet, s ezért még gyakrabban produkál majd hasonlókat. Jó lenne, ha mondjuk egy busz végállomásán próbálkoznátok, hogy felszálltok egy buszra, amikor az csak várakozik, és addig maradtok fenn, amíg a sofőr be nem indítja a motort. Akkor leszállhattok, és néhány ilyen alkalom után megtehettek egy megállót. Ezek nagyon fontos dolgok egy városi kutya életében, mert mint mondtam, sosem lehet tudni, mikor lehet rá szükség. Dícsérni a kutyát csak akkor szabad, amikor nyugodtan viselkedik. Ha nyüszít, húz, és pánikol, semmiképp ne simogasd, inkább egy hirtelen pórázrántással add tudtára, hogy ez nem helyes. Ugyan ez vonatkozik a sétákra is. Ha útközben cirkuszol, egy rövidke rántással zökkentsd ki belőle. Sose engedd, hogy húzza a pórázt. Normál esetben a póráznak mindig lazán kell lógnia. Ha megfeszül, akkor rántsd vissza. Így hamar megtanulja, hogy nem ő diktálja a tempót, hanem te. Sajnálom, hogy nincs a közeletekben kutyasuli, de ha sikerülne a közlekedéshez hozzászoktatnod, akkor oda is eljuthatnátok könnyedén. Sok szerencsét!

Előzmény: Detti003 (124615)
Detti003 Creative Commons License 2014.02.25 0 0 124615

Köszönöm a gyors választ :) egy elég kicsi faluból hoztuk el, kertes házban volt, sokféle állattal. Malac, tyúkok, hörcsög, papagáj, a szülei és 2 másik fajta kutyus is volt és sok gyerek. Próbáltuk lent is tanítani, vittük a kedvenc játékát is, de még a finom falatok sem érdeklik lent. Behúzza a farkát és reszket. Az a baj a kutyaiskolákkal, (már kerestünk) hogy nagyon messze vannak és nincs autónk. Mivel még a szimpla sétálás is nehéz, a busszal szállítás szinte lehetetlennek tűnik. Van egy másik kutyus, amelyik szintén kölyök és nagyon játékos, vele néha összefutunk, de előle is menekül. Csak abban reménykedünk, hogy nemsoká feladja vagy megunja ezt a viselkedést, mert nekem pl már fáj a vállam :D Nem tudom, hogy ez mennyire jellemző a fajtájára, vagy ez inkább személyiség probléma.

Előzmény: molera (124614)
molera Creative Commons License 2014.02.25 0 0 124614

Üdv itt Detti!:-)

Valószínű kifogtatok egy kicsit bátortalanabb kiskutyát:-) Nem tudom, hogy mielőtt hozzátok került milyen körülmények között cseperedett, de ha nem volt túl ingergazdag, akkor ő még megijedhet ezektől a külső ingerektől. Próbáljátok pozitív élményekkel gazdagítani a sétát, ne csak a lakásban, hanem lent is tanulgassatok, játszatok vele, jutalmazzátok és a legjobb, ha megbízható játékos kutyatársaságot is tudtok neki biztosítani. lehet a felsoroltakat már csináljátok, akkor bocsi, de a hsz-ből nem derül ki.

Esetleg keressetek fel egy kutyaiskolát, ahol az ovis foglalkozás kitünő program erre a célra :-) Csak türelem és kitartás!

Előzmény: Detti003 (124613)
Detti003 Creative Commons License 2014.02.25 0 0 124613

Sziasztok!

Majdnem 2 hónapja van egy shar pei kiskutyánk (Dáma) egy hét múlva lesz 5 hónapos. Nem tudom mikor szokja már meg a sétálást. Naponta 4x-5x visszük le és úgy viselkedik az utcán, mintha vernénk... mindentől retteg, néha úgy kell végigvonszolni. A pisilit és kakit is hipergyorsan végzi, hogy menjünk már haza. Mit csináljunk vele, hogy ne legyen ennyire félős? Sosem bántották és mi sem, nem értjük mikor szokja már meg, hogy nincs mitől félnie. Itthon teljesen máshogy viselkedik, nagyon aktív és okos is. Gyorsan tanul és szereti is mikor tanítjuk, de nagyon kimerítő, hogy minden egyes nap lefelé húzni kell, visszafelé meg ő húz. :/

zsazska Creative Commons License 2014.02.25 0 0 124612

Mi is élvezzük a tavaszt :) Reggelente hatalmas sétákat teszünk a réten, amit nagyon élvezzünk. Napról napra ébred a természet körülöttünk. Egyre többféle madár hangját halljuk a sétáink során, és ez nagyon jó. Egyetlen hátulütője a hatalmas sár, de gumicsizmában elviselhető. 

Előzmény: molera (124611)
molera Creative Commons License 2014.02.25 0 0 124611

Hát ja:-) Ha Dalma éppenhogy fityegő bőrkéjét a lábán sokallta és belém akarta dumálni a shar-pei lázt, akkor Kekszivel mit csinálna? Egyből keresné a pulzusát, hogy él-e még egyáltalán?!:-)

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem esik nagyon jól ez az enyhe idő :-) Egyedül Kekszi miatt "sajnálom", igazán rövid és lightos volt az általa preferált hideg idő.

Előzmény: zsazska (124610)
zsazska Creative Commons License 2014.02.24 0 0 124610

Talán tényleg jobb, ha az a doktornő nem találkozik Kekszivel :) 

Előzmény: molera (124607)
molera Creative Commons License 2014.02.24 0 0 124609

Jobbulást! Angéla meg gondolom megkapta a gondolkodnivalót :D

Előzmény: k314panni (124596)
molera Creative Commons License 2014.02.24 0 0 124608

szerintem ez nem bolha cucc, bár nem is találkoztam még ilyennel, szóval csak megérzés:-) mondjuk én is tuti viszketni kezdenék, ha ilyennel taliznék, meg tudom érteni :-)

Előzmény: Lizizumi (124598)
molera Creative Commons License 2014.02.24 0 0 124607

örülök, hogy Bombi teljesen jól van már :-) Vedlést ne is mond, egyfolytában adják át a stafétát a lányok egymásnak :-)

Hát valóban nem mondanám,hogy a puli diétája olyan vállalhatatlan lenne, de hát ha neki nem jött be, akkor nem jött be :-)

Bombinál javaslom én is a kevergetést most, aztán szépen vissza lehet venni egészen addig, amíg csak táp lesz.

shar-pei láz reméljük nem jön ki újra nála, bár én soha nem vagyok benne biztos,hogy valóban az e baj egy alkalom után, úgy gondolom, hogy hajlamosak a dokik rámondani ezt a dolgot.

amikor Dalma mancsát is bekötözték akkor is hiába mondtam, hogy a melső lábával van agond, a dokinéni egyfolytában azzal foglalkozott,hogy a hátsó lábain a ráncok milyenek és hogy shar-pei lázas a kutyám. hát gondolhatják, hogy mit mondtam :-) majd közöltem, hogy ha ennyi ránc frusztrálja a kutya lábán, akkor Kekszit emg se nézze inkább:D

Előzmény: Tünde_26 (124594)
Lizizumi Creative Commons License 2014.02.23 0 0 124606

Hú, tök jók. Bár amelyik kellene nekem, az pont olyan komolytalan babaképű. Kicsit zavaró, hogy mosolyognak a kutyák. De van amelyik tök jó.

Előzmény: k314panni (124605)
k314panni Creative Commons License 2014.02.23 0 0 124605

Sziasztok:-)

Ha valakinek esetleg rajzolni lenne kedve:-)

http://www.cartoonizemypet.com/builder/?view=pet&animal=dogs

zsazska Creative Commons License 2014.02.23 0 0 124604

Szerintem teljesen normális :) A legtöbb kutya előnyben részesíteni a főtt kaját, mint a tápot, az viszont már más tészta, hogy jó-e, ha tartósan csak azt kapná. Én megpróbálnám a helyedben egy darabig keverve adni, és egyre csökkenteni a rizses cucc mennyiségét, mígnem maradhat csak a táp. Vagy ha már teljesen jól van, és nem látszik, hogy le lenne soványodva, akkor megpróbálkozhatsz a tiszta táppal, és vedd el előle a tálat, ha nem nyúl hozzá. Egy-két napon belül biztosan megenné. 

Előzmény: Tünde_26 (124602)
zsazska Creative Commons License 2014.02.23 0 0 124603

Az advatix-szal való cseppentéstől számítottan 2 hétig nem ajánlatos samponnal fürdetni, azonban a bolhák és kullancsok a cseppentéstől számított 2-3 napon belül elpusztulnak, így a további hatás már csak az újrafertőződés ellen kell. 

Előzmény: Lizizumi (124601)
Tünde_26 Creative Commons License 2014.02.23 0 0 124602

Sziasztok!

Remélem jól telt mindenkinek a hétvége! Szőr hullással, vedléssel mi is küzdünk, elképesztő mennyi szőrt kefélek ki ebből a kicsi kutyából :)

Bombi úgy néz ki teljesen jól van, elevenebb mint valaha. A láz is eltűnt végre. Viszont nem hajlandó megenni a száraztápot. Nem tudom mi lehet az oka, eddig falta. Bár a héten mivel lábra sem tudott állni és enni is alig, rizst kapott répával. Természetesen azt falja, szerintem nincs az a mennyiség amit nem enne meg. A táphoz viszont hozzá se szagol... Már nem tudok mit kitalálni. Reggel leteszem elé, megszagolja és annyi. Elveszem tőle, ebédre megint oda adom, talán beletúr egy kicsit, ismét elveszem majd este eszik belőle egy kicsit... Persze a rizs répával bármikor jöhet. Normális ez? Nem tudom mit csináljak vele, hagyjam aztán ha éhes lesz megeszi? Vagy adjak neki főtt ételt?

Lizizumi Creative Commons License 2014.02.22 0 0 124601

De ha becseppentettem, akkor nem szabad samponnal fürdetni nem? A fertőtlenítést mindenképpen meg fogom ejteni, köszönöm a tanácsot.

Előzmény: zsazska (124600)
zsazska Creative Commons License 2014.02.22 0 0 124600

Lizizümi! 

Valóban a bolhakaka apró, barnás-fekete göbökből áll, de én a fotón inkább elhalt hámszövetnek nézem. 

Amit mindenképp javasolnék neked, hogy vegyél Clorexiderm sampont, és azzal fürdesd meg Cápit! Az ártani nem fog, viszont a bolha miatti vakarózás is okozhat bakteriális fertőzést, és akkor potyognak ilyen pörkös bőrszövetek, és arra ez a sampon tökéletes. 

Én Gizmó kutyámnál csakis ezt használom, mert neki korábban volt egy egyetlen orvos által sem felismert elváltozás a bőrén, ami azóta szűnt meg, hogy ezt a sampont megtaláltam. Ha a továbbiakban is attól félsz, hogy maradt még benne bolha, akkor javaslom, hogy a farok feletti résznél húzd szét a szőrét, és nézegesd, mert a bolhák leggyakrabban ott élnek, és a testen átmászva, a kutya szemébe járnak inni, tehát a két terület közötti részen vonulnak. Elég jól láthatóak, szóval biztosan észreveszed, ha van még benne élő példány. Ajánlott ilyen esetben a kutya környezetét is fertőtleníteni. Kaphatóak erre sprayk, amikkel kiírthatod őket. S mivel a bolha petéket rak a környezetébe, így ajánlott a kezelést megismételni, hogy az időközben kikelt lárvákat is el tudd pusztítani. 

Olvasd el ezt! http://www.ebmester.hu/nuke/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=19

Lizizumi Creative Commons License 2014.02.21 0 0 124599

Kicsit böngésztem, odáig jutottam, hogy ami kis fekete darabkák a szőrében vannak, azok a bolha ürüléke és még tovább kefélgettem a Cápi szőrét, már nem hullik annyira és nem potyog több bolhakaka és átbogarásztam a szőrét, de nem találok semmi különöset, a bőrének a felülete szép és megyek hajat mosni. :D

Lizizumi Creative Commons License 2014.02.21 0 0 124598

Valami megtelepedett a Cápi szőrében. Két napja raktam rá, advantixet, most így néz ki a kikefélt szőre. :( Ugye ezek a valamik már nem élnek? Jaj, most a gondolattól is viszketni kezdtem. Most figyelem, hogy mozognak-e.

zsazska Creative Commons License 2014.02.21 0 0 124597

Jobbulást Panni! 

Angéla biztosan megérezte, hogy nem vagy a topon, és átvette az irányítást :) 

Kis ravasz. 

Előzmény: k314panni (124596)
k314panni Creative Commons License 2014.02.21 0 0 124596

Sziasztok,

Jobbulást a beteg kuttyoknak.

Küzdök az influenzával:-(

Ma összevesztem Angélával ( ha büntiben van Angéla a neve)

Nekiment Roynak, ez pedig nem elfogadható viselkedés.

Elaludtam a kanapén Angéla örzővédőbe dobta magát lefeküdt a kanapé elé, Roy meg jött volna megnézni. Angie meg nekiment.

zsazska Creative Commons License 2014.02.21 0 0 124595

Jó hír, hogy már jobban van. Remélem, hamarosan az étvágya is visszatér, és nem lesz vele gond! 

Az is remek hír, hogy a diéta hatására megszűntek a kis puli rohamai. Viszont az érdekes, hogy ezeket nem kajálta szívesen. A legtöbb kutya bármikor cserélne vele. 

Előzmény: Tünde_26 (124594)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!