Mostanában nem olvasom a topikot a spoilerek miatt (én csak 24-én nézem majd a digitálist), viszont a Blikkben (nem én olvasom, a kolleganők :-) ) találtam egy SW-mellékletet, azt átlapoztam. Töménytelen sok marhaságot írnak, de szórakoztató. Különösen ez a kép, amit ott találtam:
A bekarikázott érdekes képződmény vajon a filmben is így volt (mintha már láttam volna ezt a jelenetet kikockázva és nem emlékszem ilyesmire) vagy egy blikkes grafikus humorérzékének gyümölcse? :-)
Ha kétségeid vannak, nézd meg a díszdobozos bonus lemezet. Az elegge hiteles forras es nagyon-nagyon sok erdekes info van benne a kezdetek kezdetetol. :)
Jesszus! Ilyet csinált az a csaj, aki a Lolitát azért nem vállalta el, mert perverznek tartotta, és még egy csomó más szerepet is a meztelen jelenetek miatt dobott vissza??? Vagy photo shop?
Lenne egy hülye kérdésem: aki megvette az SW 4-5-6-ot DVDn, az lenne a kérdés, hogy ugye nem díszeleg a filmen a 12-es korhatáros karika, mert anno mintha valami ilyesmit olvastam volna.
Hoppá! Azt hiszem ez kicsit befogja azoknak a száját, akik szeirnt Lucas egyáltalán nem gondolta át az SW univerzumot és most sebtében talál ki hozzá új elemeket.
Egyébként ma megnéztem a Jedi visszatért, és azon gondolkoztam, hogy Anakin sokkal jobb karakter, mint Luke, viszont, Leia jobb, mint Padme. És a szerelmi szál sem üt annyira Anakinnal, mert tuti (és Padme meg is említi), hogy Jedi erőt használ a csábításhoz, amivel Han Solo ugye nem rendelkezik...
"1. Most tényleg a klónokból lesznek a rohamosztagosok? Ez kicsit furcsa, mert az Episode IV-ben Leia valami olyasmit mond Luke-nak, hogy nem tudta, hogy ilyen alacsony embereket is felvesznek rohamosztagosnak."
Hát ez az! Leia pontosan azt kérdezi, hogy nem túl alacsony maga rohamosztagosnak ("Arent you too short for a storm-trooper?")? Hiszen tudja jól, hogy a klónok egyformák, csak a magyar szöveg írója 1977-ben nem tudta, hogy ezzel a félrefordítással mekkora bakit követ el.
Egyébként itt az eredeti Lucasfilm újság ide vonatkozó oldala bescannelve (1978 a dátum):
Pontosan ugyan azt írják le, amit az ep2-ben a Kamino-n láthattunk.
(aztán az Expanded Universe regényekben jól összekavarták az eredeti elképzelést, lévén azokban már sorozzák a rohamosztagosokat - na, a filmekben viszont nem)