Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Hogy a leszereléskor elvették,azt elhiszem,nem vitatkozom vele!Bár nem emlékeztem rá,de itt a kérdés úgy vetődött fel,hogy 90-után bevonták a katonakönyvet és egyáltalán nem volt! Ez volt képtelenség,mert állományba lévő katona egyénileg,kimenőn stb "nem mászkálhatott okmány nélkül"/kivéve alakzatban,szolgálati feladat végrehajtása közben,ahol az egyenruhája igazolja stb,illetve akkor is a pk iil az össze ht viszont köteles volt magánál tartani a szolgálati igazolványát+a sorszámozott szolg.jelvényt viselni!
Majd csak kialakul,mint púpos gyermek a prés alatt,tehát a rendszerváltás után 90-ben a RÉGI
típusú/műbőr vagy textílborítású/régebbi/ háromlapos"KATONAI IGAZOLVÁNY' feliratú okmány került cserére! ,helyette kétlapos katonai igazolvány került kiadásra,műanyag tokban/modernebb,de szerintem igénytelenebb/ No, talán majd csak megoldódik,lényeg az ,hogy okmány nélkül nem mászkált senki!
Hát apám te nem tudom milyen határőr voltál,némileg elbátortalanodtam,hogy nem emlékezem -e rosszul,de utána telefonáltam,a kollegáknak. Az biztos ,hogy nálunk Ferihegyen amíg sorkatona volt /helyesen 1997 májusban vonult az utolsó és 98 tavaszán szerelt le/méghozzá egy ünnepélyes elköszönéssel az Adyligeti alakulótéren/
de hát a századnál én is írtam alá körletelhagyási engedélyt épp eleget tehát egy müanyag tokban volt katonakönyvetek!Okmány nélkül nem mászkált senki ez biztos amíg állományba volt!
Csókai ...... ales aláirásával.Viszont a kollégám Szombathelyen vólt később, akkór már 9 hónap volt a katona idő.Honvédségnél ők semmit nemkaptak még egy cetlit sem.
Elfelejtettem:Amíg sorkatona volt a HŐR nél /1997 május/ addig biztos volt katonakönyv+körletelhagyási engedély.Arról .hogy leszerelés után bevonták volna tőlük nem tudok.
1.Nem tudom nekem megvan a katonai igazolványom nem vonták be/jó az nem 90-es keltezésű/
2.a sorállomány megszüntetésével a tartalékállomány is megszüntetésre került a HM-nél is/örökké bánják is,hogy az adatbázist is kidobták/
illetve csak önkéntes tartalékos állomány maradt meg az a "bizonyos 17-18 fő"Illetve most lehet jelentkezni
önkéntesen valamint bevették a régi ht állományt is aki vállalta,illetve a honvédségi polgári állományból az alkalmasak/pl vagyonőrők jelenleg állítólag 7-8 ezer fő
3.A szolgálati könyveket nem tudom meddig visszamenőleg de megőrizték a Határőrség írattárában
/ a helyieket a kerületeknél,később HŐR igazgatóságoknál/ a 2007-es "integrálódásig" biztos..
4. ha komolyan érdekel mégis küldjél egy emilt,megküldöm a Vargáné Ibolya elérhetőségét
ő volt a fő TÜK-ös a HŐR-nél,és nekem évfolyamtársam volt az RTF-en,de ha nem akarsz levelezni
Jelenleg a NAV-nál a Béndek altábornagy vámpk.segédtisztje alezredes,kérd a titkárságot
Nem inkább Nyikos? zls valamiért rögtön így ugrott be...Baráz szds alapvetően békés ,rendes ember volt.....
Ujonc élményem vele, mikor a nagy halom krumplit pucoltatták velünk,ahogy illik,megállt mellettünk és a trehányul megtisztított burgonyát a kezébe fogva jó féle "palócósan" édes fiam "fáhérre kell tisztítani"!
Az örökzöldet vele kapcsolatban gondolom ismered ? Az elfogott hs-t a FEP-ről a saját Pannónia motorkerékpárjával hozta be azzal a kioktatással "aztán jól kapaszkodjon ám" miközben az oldalán volt a szolgálati PA....a palinak csak ki kellett volna vennie a fegyvertáskából és a homlokához tartva" na erre menjen szakíkám",de nem mertek azok pláne valami beijedt civil, be voltak tojva.....minden esetre mikor meglátták nem dicsérték meg elhiheted...
Istenem ,de régen volt,78-ban hétvégi kimenőn kemény 120 ftért a szállodában lehetett egy szobát kivenni
23 éves akkor még ketten is jártak hozzám felváltva a csajok......Szombaton 13-22 ig közelharc,ahogy kell aztán a kifizetett szobában ott maradt a csaj és vasárnap bejött még látogatni
Sanda gyanúm, hogy ez a felállás akkor lehetett, amikor Baráz szds. megbetegedett s a III. szakasznak lett a pk.-ja Maszlik, akkor még szakaszvezető (aktív párttag, KISZ-tag stb...), volt még egy hasonló aktív politikus alkat a Bartal Jani (Bp), Őt még az MSZMP kongresszuson is ott láttam.
Természetesen a történelmi analógia,életveszély túlzás,de a hangulat ,az állandó intrikák,jól értesültség,vigyázni kinek, mit mondasz, egymás legázolása egy "nagyobb darab kenyérért ,előmenetelért...Divat volt valamelyik tbk " sleppjébe" tartozni,aztán ídöben kellett váltani lovat,ha már eljött az ideje....Részletesen hallottam a főiskolai osztálytársaimtól,akik rendőrtiszti tanfolyamosok/2 éves akadémia/ voltak és már úgy szds+alov beo körül utólag kívánták az RTF főiskolai végzettséget pótolni
Remélem sikerrel jártok! Ha ebből népszavazás lesz,simán átmegy. A nejem is várja már,mint "szűzlány a nászéjszakát",könyvel ,állandó idegeskedéssel,majom ügyfelekkel 2016 októberig kell kibírnia.... Sokadszor kérdem,mi lett ezzel a sráccal Palkovics/?/ szkv kik szd IV szakaszparancsnok volt....
Nekem már nem sok van, úgyhogy kezdem vágni a centit. A NYFI 41 év 16 nap szolgálati viszonyt állapított meg s már csak 3 év 9 hónapom van hátra a kor szerinti nyugdíjhoz, ezért ezerrel gyűjtjük az aláírást a férfiak egyenjogúsításáért.
Nos, akkor ugye ez volt a "csúnyábbik" távozás....azért látatlanba elcserélném a kettőnk nyudíját mert
én még a régi szabályok/utolsó 10 év átlaga/ szerint mentem nyugdíjba és 27 év 8 hónap és 17 év szolgálati idővel kemény 38 ezer ft volt az első nyugdíjam.
Nos a rendőrség /pláne a felső,de már a megyei RFK-ák vezetése is/ belső viszonyai a Borgiák fejedelmi udvarára emlékeztetett mindig,ahol az óvatos udvaronc már reggel ébredés után bevette az ellenmérget,valamint a ruhája alá a láncinget,hogy ne tudják leszúrni a falról lelógó kárpitok mögül.
A határőrségnél a viszonyok azért mások voltak,/legalábbis a végrehajtásban/mert az érdemi munkát az alegységeknél,vagy a határforgalomban senki nem irigyelte és nem akarta "kicsavarni a kezedből"
Ellenben frankó infarktust lehetett kapni,mikor ki-be lépett a Ferihegy II HFK -n egy nyári délelőtt 6000 utas és abból mindig várható volt 30-40 elfogás/és még akkor mi csináltuk még a menekültügyet is/
No tehát nálunk inkább dívott a katonai rend és fegyelem, valamint szerettem az embereimet és ők is engem
de bizony kapucédulával kell távozni. Miután a főkapitány helyettes úr szószerint ezt mondta, mikor kérdeztem az átszervezés után, hogy most mi lesz velem: Bazdmeg elfelejtettük létrehozni az állománytáblába az alosztályodat. Elmehetsz nyugdílyba, vagy kérheted magad alacsonyabb beo.-ba, az illetményed változatlanul hagyása mellett. Kértem, és elhatároztam, hogy ahol ilyet lehet csinalni onnan menni kell. Aztán egy volt fonokom hivott a miniszeriumba. Berendelseel mentem. Akkor a főkaph. ur azt mondta, most akartunk kineveezni osztályvezetonek, erre elmesz? Mentem. Ket honap mulva a BM-ben mekaptam a fejem folé az énekes tábornokot., es ezután két héttel egy állásajánlatot egy multitól. Mentem. A berendelés megszüntetése, vissza a főkapitányságra. Ott: míg meglesz a parancod, a humánon egy feltöltetlen helyre beteszünk. Így van, hogy én a humánról jottem nyugdíjba, ugy, hogy egy masodpercet se voltam ott. Na mikor onnan leszereltem elvettek a rendor igazolvanyom, es kapucedulaval jottem ki, mert a Teve utca kapjaba a nyugd igazolvanyoda Nem mondom meg, hova teheted.
Azota igen, civil vagyok, kádarhuszár járadékos, ha úgy jobban tetszik. azota ket multinál voltam also felsővezető, vagy felső középvezető. mindkettő megszünt, nem rugtak ki, aztán dolgoztam szakertőként egy állami cégnél, de onnan menni kellett a nyugdíjasoknak, most is melózom egy nagy cégnél, és abszolult boldog civil vagyok.
Egy testülettől többféleképpen lehet távozni szépen és csúnyán/vagy mégcsúnyábban....
Nem kell kapucédulával távozni annak,akinek a személyzeti osztályon kitöltötték a nyugdjjas szolgálati igazolványát és átadták a nyugállományba helyezési parancsát tts,nek zls -nek az állományilletékes pk
tisztnek miniszter álltal aláírva,lásd korábban .....
Jó nálunk is volt olyan aki gyorsan eltünt,el sem köszönve senkitől és hangoztatta soha többet még csak a közelébe sem stb/általába ezeknek jó oka is volt pl megbuktak valami nem bizonyítható korrupcíós ,fegyelmi stb ügyekkel és hogy ne rontsa az alakulat fegyelmi statisztikáját/holnap már nem kell bejönnöd "közös megeggyezéssel" elköszöntek,pláne ha a korábbi szolgálati tv alapján már jogosult volt a nyugdíjra.
Aztán valóban vannak aki mindig is ,nem "viselték inkább hordták" a rendfokozatukat,bármeddig jutottak is...
A rendfokozat használata jogszerűen megilleti a nyugállományút ahogy már azt írtam.
Nálunk aktív nyugdíjjas élet van:
Minden évben a jogútod rendőri alakulat/ a munka uaz/ küld egy meghívót részletesen beszámolnak az eltelt időszakról ,eredményekről,gondokról meghallgatják a hozzászólásokat,ötleteket.
Persze délutánba ,estébe nyúló beszélgetés
Van aki persze ide sem jár /régi sérelmek,vagy csak úgy szocíalaizálódott,hogy nem kiváncsi embertársaira..
ehhez persze nem kell hivatásosnak lenni! Van egy mondás:Az európai fehér embert az különbözteti meg másoktól ,hogy ÉRDEK nélkül is számon tartja ismerőseit"
Végül nem vagyunk egyformák,ezzel egyetértek...mindenesetre nekem akkor ér véget,ha lábbal kifelé visznek ki a lakásomból.És még mindig jó szívvel szólítanak meg a bajtársaim,senkítől sem kell lógó farokkal
Igazad van FEKVŐRENDŐR, nekem is van egy hasonló történetem.
Isten nyugosztalja AJ bácsit, aki már évek óta nyugdíjas vámos volt s egy bank biztonsági őre ként a rendfokozatát használta, amikor telefonon keresett s a kollégáim gyanakodva néztek rám, hogy mi van. Az EMBERnek tudomásul kell venni, ha valaminek VÉGE van.
Én is nyugállományú rendőr (egykori sor határőr) vagyok már jó pár éve, és civil.
A jelenjegi munkahelyemen az egyik elődöm így írt alá:
xy biztonsági osztályvezető
ny. r. aezredes
rendőrségi főtanácsos
Már tíz éve nem dolgozik ott, de még mindig harsányan röhögnek a kollégák más szakterületekről mikor valaki ezt felemlegeti.
Ha valaki kikerül a cégtől tudjon civil lenni, mert keserves lesz a tovabbi élete.
Én sose titkoltam a múltamat, de annak vége lett azzal, amikor leadtam a rendőrigazolványomat, és egy kapucédulával kiléptem.
Nem "úri allűrről" van szó hanem ha valaki" érintett", annak evidens/magától értetődő/ a bajtársiasság,korrektség.És egy alapinformácíó nem ismerésére,nem nyilvánosan öntöm nyakon
a gyanútlan tiszttársamat, mint egy veder vízzel.Ha nem ha arra mód van figyelmeztetem,miközben az úri közönség esetleg kuncog .További rongyrágásra nem vagyok vevő.....
Ez mind igaz lehet, civilekre azonban némileg más elvárásom van a Önnel ,vagy más tiszttel szemben ,tehát minden lehetőség adott volt a korrekt viselkedésre, nem tette....