Sokan kritizálják az átállás gyorsaságát, előkészítetlenségét, nekem nem volt gondom vele. Akinek nem tetszik, az még nem érezte ezt a fajta igazán féltő szerelmet (ami inkább persze egoizmus). Ilyenkor az ember gyakran dönt gyorsan, rosszul és vissza nem fordítható módon. Amikor még vissza lehetett volna fordulnia, vagy feladni magát, akkor meg már a félelem továbblökte. Nekem tetszett, nem baj, hogy nem volt ez az átállás túlbonyolítva és elhúzva, az életben is ilyen hirtelen és gyakran megmagyarázhatatlanul történnek ilyen változások.
Van valami abban amit mondasz. Már manapság is mennyi őssejtes gyógyító eljárás van, ilyen módszereket talán ismertek abban a nagyon távoli galaxisban is :o)
De biztos szimbolikus is a dolog. Gondolom, azt hogy egyelőre Anakint "alkapta" az Erősötét oldala.
Azon gondolkoztam,hogy ha lehetett egesz klonhadsereget tenyeszteni,akkor Anakin testet,miert nem valamilyen sejttenyesztos eljarassal restauraltak?Ez a vaskiegeszitos eljaras olyannak tunik nekem mint a porcelan es egyeb csodafogtomesek koraban az amalgam.
"Csak azt mondom, hogy Palpatine már jó ideje puhítja a srácot, nyilván már egészen kiskorában kinézte magának, hogy őt majd manipulálni fogja, és a saját oldalára állíthatja."
Igen. A Baljós Árnyak végén Palpatine valami ilyesmit szól oda a még fiatal Anakinnak: "követjük a pályafutásodat".
Persze, az egyértelmű, hogy a jedik keze akaratlanul is benne van a dologban. Csak azt mondom, hogy Palpatine már jó ideje puhítja a srácot, nyilván már egészen kiskorában kinézte magának, hogy őt majd manipulálni fogja, és a saját oldalára állíthatja.
félig saját hibájának (padmé megölése), félig luke-nak köszönheti... na? :)
más: ha az egyik oldalon dícsérnek, a másik oldalon pedig visszafognak, türelemre intenek, azt mondják még nem állsz készen... szóval a kettő együtt nagyon gyors hatást érhet el. ergo szvsz részben a jedik is felelősek az események ilyetén alakulásáért
De végül mégiscsak Luke adja meg neki a lökést, hogy újra régi önmaga lehessen. Mintha évtizedekig csak várna a gyűlölet ködében, hogy jöjjön valaki, aki nem retteg tőle, nem csak a gonoszt érzi benne, aki talán majd képes lesz visszarántani őt a helyes útra. Aztán jön a fia, aki meglátja benne a jót, így Vader számára adott lehet a felismerés, hogy még nincs minden veszve számára. Tulajdonképpen Luke-nak köszönheti a dolgot.
Más: többen kifogásolták, hogy Anakinból túl gyorsan lesz Vader. Namost én még nem láttam a III. részt, de az nyilvánvaló, hogy ez egy hosszú folyamat, Palpatine már a Klónok támadásában elkezdi megdolgozni, ez csak egy futó jelenetben derül ki. Obi Wan, Yoda és Windu arról beszélnek, hogy a Anakint képességei túl arrogánssá teszik. De Palpatine az, aki az említett jelentben afféle mondatokkal traktálja őt, hogy "hatalmasabbá vált, mint bármelyik jedi, hatalmasabbá még Yodánál is", és hasonlók: tehát ő az, aki okozója volt Anakin arroganciájának, hisz ha az embert folyton dícsérik, gyorsan hajlandó elhinni, hogy egyáltalán nem ok nélkül teszik.
egyébként a filmre visszatérve... nem értek egyet azzal a szemlélettel, mely szerint anakinből véglegesen vader lesz, és teljesen átáll a sötét oldalra. nem luke menti meg, nem ő állítja vissza. azzal, hogy ő öli meg padmét, és ezt palpatine elárulja neki, felébred benne az önvád és a bűntudat, a végtelen keserűség mellett. éveken át ezzel kell élnie, és közben nincs más számára csak a hatalom és a gyűlölet. de a bűntudata által sosem szűnik meg benne a jó, a szeretet utáni vágy, bármennyire is helytelen amiket tesz.
más
én láttam rosszul, vagy anakin tényleg sírt, miközben lekaszabolta az utolsó szakadár vezetőt? nekem nagyon úgy tűnt... és teljesen érthető lenne számomra
És bár nekem tetszett Zahn trilógiája, nem hiszem hogy értelmesen le lehetne forgatni az EP7-9-eket, a Jediben elég szabályosan elvarrtak minden szálat. Bármilyen folytatás-sztori elég erőltetettnek tűnne.
Szerintem sem lenne egy nagy ötlet. Jedik nélkül nincs Star Wars. És tényleg milyen jó lenne egy régmúltban játszódó film (sorozat), abból az időből, amikor egy rakás sith élt az univerzumban... Akár egy egészen új SW saga is lehetne belőle, aminek a vége talán a sithek (majdnem) kiírtása volna.
az elkövetkező 10 évben lesz újabb 3 rész ide a bökőt. túl nagy zsé van benne. ha Lucas nem is vállalkozna már rá, ott lesz Rick, aki meggyőzi adja ki a franchise-t a kezéből, ő pedig vétójogot fog kapni a filmek felett. aztán kedvenc rendező bácsid ott fog pöfékelve ülni, tolószékében, bottal hadonászva és óbégatva, hogy "Keviiiiin, több cgi-t bele, ez így nem lesssz jó!":)))
annak csak 1 baja lesz... elvileg nincsenek jedik :-/
pont ezért jött be nagyon a KOTOR2 pölö. ahhoz képest hogy játék, és nem skywalker story, teljesen korrektül kidolgozott és változatos. ez a korszak sztem jobb lenne sorozatnak...
Mostani helyzet szerint lesz egy 3Ds animációs Clone Wars(aminek előképe volt a cartoon networkos rajzfilm) és egy, ami az EpIII és IV közt játszodik, de semmilyen fontosabb karakter nem szerepel majd benne - azaz nem lesz kapcsolodása a Skywalker történethez.
vazeg, christensenhez képest sehol sincs. fantasztikusan átjött a vívódás, a harag, a félelem és minden érzelem... ehhez képest mikor luke nekiront vadernek, mikor az megemlíti leiát... háttttőőőő, enyhén szólva sehol sincs
a tv sorozat is több mint a semmi, de mégsem mozifilm. meg különben is, pont egy olyan időszakról szól ha jól tudom, ami nem túl érdekes. inkább érdekelne palpatine utáni korszak (thrawn - mara jade vonal), vagy az ősidők (knights of the old republic játékok korszaka)
Arra irták, ha jól emlékszem, amikor Vader megteszi az első lépéseit, jön az erő-vihar és felkiállt, hogy Nooooo! Miszerint komikusan Frankensteines. Én imádtam.
Tv-sorozatban még megkaphatjuk:) Azt mondta, hogy "the saga is over, but star wars isnt over yet". Ami számomra azt jelenti, hogy lesznek sorozatok, elöször ugye kettő, aztán ha azok sikeresek, akkor jöhet több. Szó volt pl. egy idős Luke-os sorozatről, Mark Hamillel, amit Kevin Smith készítene. De film nem lesz, az tuti.
én is úgy tudtam, hogy nincs, hiszen az egész SW tulképp anakin története, de ettől függetlenül nem akarom elfogadni az igazságot :) és sztem ezzel nem vagyok egyedül... rajongók milliói fogják követelni. és aki képes volt egy világot teremteni, annak kutya kötelessége eleget tennie a köz akaratának, nemdebár? :-D