Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

neon light Creative Commons License 2001.12.22 0 0 422
Sziasztok
Újabb Thalia tulajt köszönhettek a topicban :)
nyár közepén lett rendelve a kocsi a baumgartnernél és mire visszajöttünk a nyaralásból kb már mehettünk is érte. Augusztus óra nyúzza a család és egyelőre megelégedéssel!
Amit említettek páran, hogy a csomagtarto beakad, itt még nem jött elő. Ez egy 75LE-s RT, és sarki fény. A megmunkálás lehetne jobb az utastérben, a müanyag tényleg fehér alatta, ha elkezd kopni... de összeségében megfelel az elvárásaimnak. A fordulatszámmérő sem ad fura hangokat és én még a csobogást se vettem észre, igaz célirányosan még nem figyeltem. Lassan eljön az elsö szerviz ideje, ami épp jokor jön, mer egy dolog rettentöen zavar. A sebváltónál a műbőr bevonat túl rövidre van méretezve és ha erősebben mozdítom 4esbe a váltót, bizony felpattintja a műanyag tartót és kilátszik az alatta lévő fém. Szerintem igencsak spóroltak az anyaggal, legalábbis nálam. Próbáltam bekukkantani más Thaliákba a parkolóban, de úgy tünt mindenhol van elég anyag a sebváltonál hogy ne pattanjon fel a müanyag keret. Másvalaki tapasztalt ilyesmit?
Egyébként minden másban meg vagyok elégedve az autoval, a fogyasztás sem vészes, városban 8liter fölé nem nagyon megy.
oregmedve Creative Commons License 2001.12.20 0 0 421
:)
"kontaktlencse folyadekon NE!"

En tenyleg nem sporolni akartam (meg dragabb is volt, mint a szokasos), csak az az egy fajta volt az ugyeletes patikaban szombat este. Reggel bele a lencsebe egy-ket cseppet, lencse be, a szemem akkorat nyilallt, hogy elestem... azt hittem megvakulok... valami hidrogenperoxidos szar volt, a tajekoztato szerint "szembe nem kerulhet", ki a fene nezte meg, eddig akarhany fajtat hasznaltam ,mind jo volt. Napokig fajt a szemem.

Előzmény: Pöppec_kvar (418)
Pöppec_kvar Creative Commons License 2001.12.18 0 0 420
Kosz csiribingyó!
Sajnos nem tudtam megnezni, le van az oldal tiltva a tusfalon... :(
Kulon gratula a teligumikhoz!!!! :))))

Ez a folia dolog nem hanzik rosszul, bar igyekszem nyugtatni magam: jo kornyek ez, nincs ra szukseg...
Pedig valahol olyan dolog ez is, mint a teli gumi. Lehet, hogy csak egyszer fog igazan "dolgozni", de akkor boven behozza az arat.

Előzmény: Törölt nick (419)
Pöppec_kvar Creative Commons License 2001.12.18 0 0 418
Szia Topo!
Legy udvozolve ujra a topicon!!! :)))
Eljenek a megkerulheto tuzfalak!!!!!!!!!

oregmedve:
Szivembol szoltal!
Vereim, ne a gumin sporoljunk! (tudjatok: gumin, motorolajon es kontaktlencse folyadekon NE! :)) )De komolyan! Csak egyszer alljon meg a kocsi 50cm-el korabban, mint a nyarival es mar behozta az arat! Penzt meg nem ker ha mar egyszer megvan es addig sem a nyari kopik. Akkor hol a plusz kiadas? Hidegben, hoban pedig még a hasznalt olcso teli gumi is nagysagrendekkel biztonsagosabb, mint az uj nyari.
Mult csutortokon, mikor mar tok szarok voltak errefele is az utak, megkellett jarni egy Kaposvar-Bp, Ferihegy oda-vissza turat. A 4 teli Firestone + ABS-el siman ment, igaz nem is siettunk. Nyariakkal kizart dolog, hogy olyan hoeseben elindultam volna.

csiribingyo:
Nem tudod veletlen, mi a cime annak a rendszamos oldalnak?

Magicomix:
Nem probaltam meg felragasztani a kistukrot, de igy latatlanban a kulso oldal tunik esszerubbnek. A bal tukron is a kulso oldal az ivesebb.

Előzmény: topo (416)
topo Creative Commons License 2001.12.18 0 0 417

Ja, Gratulálok az új Thalia tulajoknak.:))

topo Creative Commons License 2001.12.18 0 0 416

Újra itt,vagyok.Sikerült megkerülni a tűzfalat, így már hozzá tudok szólni a fórumhoz ismét,mint látjátok.:)
Pöppec barátom engem hozott fel példaként a gumicsík hiányával kapcsolatban.Szóval sikerült a garázsba való beálláskor a lökhárító jobb első-oldalsó részét meghúzni.Este volt,fáradt voltam így sikerült.A lökhárítón kb:tenyérnyi részen lejött a fényezés,a jobb első sárvédőn kb:2 ujjnyi karc.Nem javítottam ki,mert műanyag elemek így nem érinti a 12 év rozsdagarit. DE ha felrakom a gumicsíkot a lökhárítóra,akkor az pont megvédte volna.SzVSz használjatok gumit.;)

csiribingyó:

Mivel Európában Clio Symbol néven forgalmazzák,szerintem keress rá, biztos találsz infót.

oregmedve Creative Commons License 2001.12.18 0 0 415
En azert ajanlanam a teli gumit, en vettem ra egy garnitura Michelint, nem kunnyu megcsusztatni. Ez + ABS es tenyleg nem ertem, mint molyol a tobbi autos...
En nem vezetek gyorsan, elozgetni sem szoktam, de valamelyik nap utolertem egy Megane-ocskat, aki, mikor kitettem az indexet, visszadobta egy-ket sebesseggel (fustfelho a kipufogobol), es ami belefer, nehogy mar megelozzem... szegeny, par pillanat mulva mar a tukorben sem latszott...

Előzmény: Törölt nick (414)
Magicomix Creative Commons License 2001.12.17 0 0 413
Köszi a gratulációkat. Nagyon óvatosan vezetek :) Egyébként vasárnap kimentem egy jeges tanpályára. Egy ismerősöm aki naponta általában több 100 km-t is autózik most éppen egy VW Polo-val, szóval elég profi sofőr, csúszkáltatta a kocsit a jégen: gáz, kézifék be, autó függőleges tengelye körül 360 fokban megfordul; aztán gáz, padlófék, kocsi 90 fokban elfordul etc. A végére egész kis nézőközönségünk gyűlt össze :) Na szóval a srác azt mondta, hogy elég nehéz volt megcsúsztatni a kocsit, még szándékosan is. A gyári gumik vannak rajta.

Azt a tükröt a visszapillantó belső vagy külső részére érdemes rakni?

Keselyű Creative Commons License 2001.12.15 0 0 412
csiribingyó, te csítelsz???
:)))

Téligumi nélkül is nagyon jól viselkedik az autó. Bár lehet, hogy csak az új gumik miatt. Az utcánkból egy megtermett dombon át lehet csak kijutni, és eddíg gond nélkül felment. Nem úgy mint a szomszédaim többsége.

Üdv, Keselyű.

Előzmény: Törölt nick (411)
Keselyű Creative Commons License 2001.12.15 0 0 410
Magicomix, gratulálok az új autódhoz! Sok örömödet fogod lelni benne. A fék miatt tényleg vigyázz ezeken a csúszós utakon.

Üdv, Keselyű

Előzmény: Magicomix (408)
Pöppec_kvar Creative Commons License 2001.12.15 0 0 409
Gratula Magicomix!!! Vigyazz ra ezeken a havas-csuszos utakon!

Tegnap lattam egy autosboltban olyan tukrot, amirol beszeltem, 280 Ft-ert. Asszem beruhazok egy ilyenre en is.
Eszrevettem, hogy amikor telikabatban vezetek (rühellem nagyon, de hat ido kell a meleghez), egyszeruen nem fordulok hatra korulnezni, csak arra hagyatkozom, amit a tukorben latok. Nem tul egeszseges hosszu tavon....

Kozben kigondoltam egy ertelmesebb leirasat ennek a tukornek. Tehat egy pici teglatest alaku targyat kepzeljunk el, amit a nagyobbik oldalaval es fektetve felragasztunk a tukorre. A szabadon maradt nagy, foncsorozott oldal pedig asszimetrikus (kifele vekonyodik) es ivelt is egy kicsit.
Huu... Ebbol kene doktoralnom... :)

Magicomix Creative Commons License 2001.12.15 0 0 408
Tegnap átvettem a Thaliamat! A Ladával nem is lehet egy napon említeni. Kicsit szokatlan még hogy a fék ilyen hirtelen fog, és hogy eggyel több tükröt kell néznem :) Már alig várom hogy megint beleülhessek.
Keselyű Creative Commons License 2001.12.14 0 0 407
csiribingyó, hátborzongató történet. Jó lenne tudni, milyen márka volt. Ja, én egyébként megkérdeztem a srácot átadáskor, hogy mennyi kulcs van. Ő azt mondta, hogy csak az a kettő, amelyiket nekem átadott. Szervízkulcs nincs. Esetleg hallottatok valami más infót?

Nekem is van egy kellemetlen sztorim, szintén új autó vásárlással kapcsolatos. KB 2 éve, megyeszékhelyünkön vett egy házaspár egy V* Go**ot, cirka 3,5 milláért (kp). Az átadáskor kaptak is mellé 2 kulcsot, és annak rendje és módja szerint haza is hajtottak a kocsival. 1-2 nap múlva, reggel hűlt helye volt csak meg az autónak, szőrén-szálán eltűnt. Rendőrség, biztosító, stb. Keresik a 3. szervízkulcsot a márkakereskedőnél, de nem találják. A tulaj pedig csak kettőt kapott, s ezt tanúkkal is bizonyítja. A kereskedő meg tagadja, hogy tőle került ki a kulcs. Már csak a presztízs veszteség miatt is.
És most jön a cumi, mert a biztosító visszamondta a CASCO-t, mert a szerződés megkötése után (ha jól emlékszem) 2 héten belül elállhat a biztosító a már aláírt és megkötött biztosítástól!!! Arra hivatkozva, hogy időközben olyan körülmény merül fel, mely a biztosítónak indokolatlanul nagy kockázatot jelent. És az autó ellopása ilyen körülmény. Tulaj hoppon, se pénz se autó. Természetesen perre mentek, de sajna nem tudom mi lett a végkifejlete az ügynek (de a per sokáig húzódott, vagy még most is tart...).

Ami a gumicsíkot illeti, nekünk is van. Még jó szolgálatot tehet :) A tükörrel semmi bajom (vezettetek ti régi dobozos IZS-t?), a holttér sem zavaró. Tényleg csak megszokás kérdése.

Na, jók legyetek.
Üdv, Keselyű.

Pöppec_kvar Creative Commons License 2001.12.13 0 0 406
Én megis azt mondom, hogy rakd fel! Sáv valtasnal(jobbra) jol johet. Abban lehet vmi, hogy a felgomb alaku tukor kepe nem sokat er, de lehet kapni olyat is, ami egy gomcikk szelet(?) formalyu. Nem tudom ertelmese-e ez igy leirva... :) Az csak vizszintesen ad extra latoteret, lefelé-felfelé nem. Szerintem barmilyen supermarketben kapsz ilyet!
A garazs ajtokra fel lehet(ne?) rakni alulra gumilapot (v. szetvagott kiforditott gumibelsot); a tetejere pedig polifoam lapot. Azt meterben aruljak minden barkacs aruhazban.
Előzmény: atompyka (405)
atompyka Creative Commons License 2001.12.12 0 0 405
Hi!

Szerintem ne rakd fel! A jobb tükör túl messze van, hogysem olyan pici tükörben - ami domborúsága miatt amúgy is kicsinyít - értelmes képet láss. Csak megzavar, hogy egy tükörben két képet látsz. Én felraktam a jobb napellenző belsejének bal szélére. Tökéletesen látni (lehajtva az ellenzőt) a hátsó ülésen a kölköket.

Üdv!
Tom

Előzmény: Magicomix (401)
Puhos Creative Commons License 2001.12.12 0 0 404
Bocs. A tükörnek holttere van.
Erről jut eszembe. A tükörház aljában megáll a víz.Ha megfagy,nem biztos, hogy kibír egy beállítást.
Előzmény: Puhos (403)
Puhos Creative Commons License 2001.12.12 0 0 403
Valószínűleg gumicsíkot én is veszek.Jó ha van.

A 2m valóban nagyon keskeny,főleg ha fordulással lehet megközelíteni.100x sikerül,majd amikor azt hiszed nagyon megy a beállás,valahol megakad.

A tükörnek tényleg van holtjátéka, de szerintem meg lehet szokni.A békaoptikát nem ismerem.
Szóval holnap megérzed az új autó illatát.Utánozhatatlan.

Előzmény: Magicomix (401)
Magicomix Creative Commons License 2001.12.12 0 0 401
A gumicsíkot még nem láttam, elvileg holnap délután vehetem át a kocsit, bár ma lefagyott a BM rendszere és 2-kor még nem volt rendszám. A csíkok 8.000 Ft-ba kerültek, felszereléssel együtt. Emlékeim szerint nem a lökhárító teljes hosszában húzódik, hanem inkább csak a sarkokat védi.

A garázsomba csaknem 180 fokos szűk fordulóval kell beállni, bal oldalról villanyoszlop beton talapzata, jobbról szintén beton talapzatú acélkerítésre futtatott tüskés rózsabokor van, 2 m hosszan. A garázsajtó meg szerintem szűkebb mint szokott lenni, vagy csak úgy tűnik? Pont 2 méteres. :( Ezért kellenek a gumicsíkok. Tolatóradaron is gondolkodok, bár az ezen nem sokat segítene, inkább csak azért gondoltam mert mintha kevésbé látnám a hátuljának a végét mint a Ladáét, de majd meglátjuk.

Apósomtól kaptam egy kis békaszem-optikás tükröt, szerintetek felragasszam a jobb oldali tükörre? Valaki azt írta hogy ott jelentős holttér van.

Előzmény: Puhos (395)
Puhos Creative Commons License 2001.12.12 0 0 400
Nekem például jól működik a csomagtartófedél.Talán meg kellene nézni, van-e lehetőség a rugó feszítésére.

Mindenesetre lemondtam arról, hogy bármit is felszereljek a csomagtarófedélre.Korábban a tűzoltókészüléket akartam felszerelni.

Előzmény: Pöppec_kvar (398)
Pöppec_kvar Creative Commons License 2001.12.12 0 0 399
syntax error:
bocs, szoval: minel hidegebb van, annal kevesbe.....
Előzmény: Pöppec_kvar (398)
Pöppec_kvar Creative Commons License 2001.12.12 0 0 398
Nektek jol muxik a csomagtarto fedelet tarto rugos mechanika, ebben a nagy hidegben?
Nalam a hiddegebb van, annal kevesbe tartja mega cs.tarto tetotejet a rugo. Ez eleg kellemetlen, ha be kell hajolni vmiert es koszos az auto. Marpeig ilyenkor mindig koszos....
oregmedve Creative Commons License 2001.12.12 0 0 397
10 hetet, akkor fenyegetozni kezdtunk, ekkor hipp-hopp 2 nap mulva megvolt az auto. Videki (jaszberenyi) kereskedo.
Engem erdekelne az a cikk, amirol emlitest tettel, koszi.
Előzmény: Törölt nick (394)
Pöppec_kvar Creative Commons License 2001.12.12 0 0 396
Gumicsik felszerelhetosege?
A lokhariton (elol es hatul is) van nehany vizszintes bemelyedes. Van ketto, ami koze pont normalisan befer a koccanasvedo csik. Azt meg csak ragasztani kell, nem nagy ugy.
Az ara? Nem tudom, en gratisz kaptam. De sokat meger!
Errol Topo kollega tudna meselni.... (ha meg lenne net elerese), szoval ot megovta volna a garazs ajto aljassagatol... Asszem nem festette at a lokharitot, de gyanitom a gumicsik olcsobb lett volna.
Előzmény: Puhos (395)
Puhos Creative Commons License 2001.12.11 0 0 395
Működik a menet közbeni ajtózárás.A manuális kapcsoló záró oldalát addig kell nyomni amíg kikapcsol, majd ismét bekapcsol.
A kikapcsolás ennek fordítottja.

Magicomix: A Ladát könnyű lesz elfeledni.Én már csak tudom.:)) Majd érdekelne a gumicsík felszerelhetősége és ára.

Pöppec_kvar Creative Commons License 2001.12.11 0 0 393
Udv mindenkinek!
Kivaltkepp az uj Tagoknak! :)
Magicomix, az a Hungarias CASCO-t en meggondolnam azert... Nalam magasan a legdragabbnak jott ki. Egy a temaban jartas -fuggetlen- ismerosom szerint raadasul nem is nagyon szeretnek fizetni! En az Europanak tejelek jovore... Buuuu! :)
Ma leesett itt is az elso ho, amin lehetett mar kicsit csuszkalni. Mit ne mondjak, eleg nehezen ment (ABS, 4 teli guma). Ha nem segitettem ra kezifekkel, gyakorlatilag nem tudtam ravenni, hogy kidobja a hatuljat.
A fekezes + kanyarodast "tesztet" megcsinaltam kiiktatott ABS-el is. Erezhetoen rosszabb volt nelkule. Jo erzes, hogy vigyaz ram... :)
oregmedve Creative Commons License 2001.12.11 0 0 392
Sziasztok,
kosz a segitseget, innen van az otlet, hogy milyen kocsit vegyek, igy lett Thaliam, 9 napja immar.
Hat egyliteres Suzukibol jottem, ez egy masik kategoria! Nem csuszkal (teli gumi, ABS rulez!), a fek fekez, mint annak rendje, a gyorsulasa meg (16 szelepes, 98 LE) nem semmi.
A csomagtartoba befer a tronorokos babakocsija meg a malhak, nem kell semmit az utasterbe tenni. Egy kicsit alacsony a hatso ajto (a gyerek bekotesekor erzem), viszont sokkal jobban kinyilik, mint a Suzunal.
Szoval koszonet es minden jot minden Thaliasnak (es nem Thaliasnak is)!

UI: egy ismerosom 2 honapos Thaliaja most ment szervizbe: az akku lemerul, hiaba tolti... Viszont az Assistance azonnal kijott...

Keselyű Creative Commons License 2001.12.10 0 0 390
Sziasztok, milen aktív ez a topik :)

Magicomix: gratula, majd szorítunk. Örülök, hogy sikerült megfertőzni Téged is (annak idején én is innen tudtam meg egy csomó mindent a kocsiról). Majd töröm a fejem, hogy a Renault Hungária mivel tudná meghálálni a mi kis PR munkánkat :)))
Nem fogod megbánni. Nekünk is ez az első saját, és ráadásul új autónk (a Passatot (21 éves)úgy örököltem meg).

Pöppec_kvar: Nem, a miénk sima 8 szelepes. Csak a mutató mozgási sebessége volt a támpontom. Ahogy saccolom, nem lesz rossz a fogyasztása :) A Passatom csak akkor evett 8 alatt, ha csak autópályán mentem (meg jó napja volt). Azért a Thalia kicsit más :)
Riasztóról még nem döntöttem. We will see.

atompyka:
"...csak meg ne karcold!..." eleinte a feleségem is parázott, de hamar túljutott rajta.
"Csönd van, béke, nyugalom. Nem zörög, megy, kényelmes..." egyetértek. Ma, amikor a nejem hazajött a kocsival, csak a grázsajtó nyitását hallottam meg. A Passatot már az utca elején hallani lehetett. Azt hiszem, jó lesz vigyázni...

atompyka Creative Commons License 2001.12.10 0 0 389
Isteni lesz!
Csönd van, béke, nyugalom. Nem zörög, megy, kényelmes. Viszont könnyen lemondasz az igazadról, csak meg ne karcold! Én emiatt - és csak emiatt - néha visszasírom a Zsigulit.

Jó szórakozást és balesetmentes közlekedést hozzá!

Tom

Előzmény: Magicomix (388)
Magicomix Creative Commons License 2001.12.10 0 0 388
Sziasztok!

Okt. 26-án rendeltem meg a Thaliamat (RT, sarki fény), dec.6-án érkezett meg a szalonba. Remélhetőleg még ezen a héten át tudom venni.

A Thalia kiválasztásában egyébként igen jelentős szerepet játszott ez a topic.

Az apámtól örökölt, szétesőfélben levő, rosszindulatú (kereszteződésben leáll, bal index a legrosszabkor hagy ki etc.) 23 éves Lada után az első autóm lesz. Már nagyon várom.

Alkudni nem próbáltunk, úgy tűnt hogy nem igazán lehet. Ismerősön keresztül, 200 km-re lévő autószalontól megkérdeztük mi olyat tud ajánlani ami miatt náluk vesszük meg az autót és nem helyben, de nem tudott semmi érdemlegeset mondani. Úgyhogy helyben vettük, szőnyeget kapunk ingyér, elakadásjelzőt, lámpakészletet "mindent amit a rendőr kér". A gumicsíkot mi fizetjük.

A biztosítás nekem Európánál a legolcsóbb, a CASCO valószínűleg Hungária lesz, a szalonban őket ajánlották, állítólag inkább fizetnek mint a többi.

Kicsit aggódom, hogy milyen lesz az áttérés vezetésileg a Ladáról a Thaliára. Bár még régebben vezettem Astrát párszor.

atompyka Creative Commons License 2001.12.10 0 0 387
'Stét!

A pénteken átvett Thalia gazdája ma busszal volt kénytelen munkába menni, az autó maradt a parkolóban...

Üdv!
Tom

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!