én már abban sem lennék biztos, hogy tényleg közel került-e ehhez. miért? palpatine amúgy is úgy hazudott ahogy az érdekei kívánták. tudta, hogy anakint ezzel "foghatja meg"... ráadásul mikor anakin "átáll", már azt mondja neki, ő nincs birtokában ennek a tudásnak, de majd ketten rájönnek. khm... kérdem én: ki az a barom, aki egy ilyen technikát birtokló embert azelőtt kinyír mielőtt elsajátítaná tőle?
Én holnap harmadszor majd vasárnap negyedszer. Végig Mompark.
(A Mompark hangja: nekem nem tünt fel, hogy rossz lenne, igaz én moziban leginkább csak a Puskinba, Urániába, vagy a Müvészbe járok. De nem volt számomra erőteljes a surround - de mondom, én ritkán járok multiplexekbe, nincs igazán összehasonlítási alapom)
akkor nem csalt a szemem... és így továbbra is helytálló az elméletem, mely szerint még a sötét oldalon is maradt benne jó, annak ellenére, hogy mindenki arról beszélt, teljesen átállt. szomorú történet, véletlenek balszerencsés sorozata :(
én majd holnap nézem másodjára. szombaton harmadjára. vasárnap negyedszerre :)
Ha a sith oldal családfáját próbálom rekonstruálni, akkor ugye van ez a Lord PL...(?), utána Sidious, akinek az első tanítványa Maul, a második Tyranus (mert a sith-ekmindig csak ketten vannak, asszem ezt az első részben mondják a jedi-tanácsban), aztán meg jön Vader.
sziasztok! szerintem nagyon rendben van a film, bár utólag belegondolva lehet mondani, lötyög egy -két helyen.
Hanem: valamelyik képregényben stb van valami erről a lord plageois(??)-ről. aki, ha jól értettem, darth sidious mestere volt, és akit a tanítvány öl meg.
Szerintem szerették őt a nevelőszülei. Csak nem akarták elengedni az Akadémiára Luke-ot - úgy gondolhatták, hogy eleve veszélyes a dolog, hátha még az is kibukik, hogy egy Jedi gyereke...
Felháborító, én csak holnap este megyek nézni. Ez nem jó így.
De addig olvasgatok, nehogy egy fél spoilermorzsát kihagyjak mozinézés előtt. Ez nem jó így.
De legalább írogatok is, hogy teljen az idő. Ez jó így.
Nevek:
Hát, tényleg fura Skywalker név alatt bujtatni a srácot. Mondjuk, biztos igazatok van, hogy senki nem keresi a kis Lukeot, hát miért titkoljuk a nevet? Az Obi-wan név már veszélyesebb, hiszen feltehető, a Császár és Vader nem bízzák a véletlenre, tényleg kihaltak-e a Jedik. Pláne, hogy gondolom a Vader-Obi párbaj után Kenobit keresni is fogják, hiszen ő nyilvánvalóan túlélt. Ezért neki fel kellett vennie a "Ben" nevet, hátha "WANTED" poszterekkel terítik be még az ő galaxis peremi porfészkét is.
Az igaz lehet, hogy önmagában a Skywalker név nem feltűnő a galaxisban. A könyv szerint ugyan... (hülye, miért olvastad el a film előtt? Ez nem jó így.) ...ugyan a Skywalker név galaxisszerte ismert, mint a háború hőse. De azt aligha tudja bárki, hogy Mr. Vader ő lenne. Nyilván mindneki úgy gondolta, a többi áruló jedivel együtt kivégezték Skywalkert is. Végülis tényleg senki nem maradt forgalomban, aki tudná, ki van a maszk mögött... talán csak az orvos droidok, ugye.
Owen és Ben
Tényleg, miért nem szeretik egymást. Hát, szerintem ez viszonylag frissebb keletű lehet. Ahogy a kis Lukeocska kezd önálló gondolkodó lény lenni, Owen egyre jobban aggódik. Tudja, a fiú apja is milyen tragikus módon távozott, és félti a fiút. Óvja a széltől is, illetve főleg a kalandoktól. Erre itt van ez a néhai jedi, aki nyilván a tervek szerint szeretné Anakin fiából kinevelni az új Jedi nemzedéket, a birodalom elleni csodafegyvert. Ismerve a Jedi oktatási módszereket, nyilván már a totyogó, beszélni megtanuló páréves kis Lukeot is elkezdte környékezni, oktatgatni, nevelgetni. Mint a younglingokat szokták volt, amíg voltak. Hiszen csak ezt a jedi nevelési módszert ismeri. Illetve, Kenobi látta egyszer, mi lesz, ha az oktatást félig felnőtt egyeden kezdik el: Anakin példáját. Látta, hogy a már kialakulóban lévő személyiségben, akinek családi kapcsolatai vannak, benne marad a féltés, a szeretet, a kötődés. Amiket Yoda is látott az Episode I vége felé. És ebből szépen kicsirázik a félelem, az agresszió, a düh.
Na, szóval a pár éves Lukeacseket Ben elkezdi nevelgetni. És van egy nevelőapánk, Owen, aki szeretné, ha a fiúnak nyugodt, tragédiáktól mentes élete lenne. Paraszti. Nyilván figyelmeztetgei a remetét, ne tömje hülyeségekkel a fiú fejét. Aztán egyszer összeszólalkoznak, hogy ki tehet miről, és mi lenne a helyes. Azóta nem is beszélnek egymással. Valószínáleg még az öreg Ben is megszeppenhetett, hogy talán Owennek van igaza, és kellene békés életet hagyni Luke fiúnak: hiszen ha komolyan okítani akarná, akkor könnyedén elrabolhatná Owentől, és nevelhetné maga. De nem teszi, mert ő is tépelődik: jó lenne ez? Nem jobb Lukenak a harmatfarmer élete? Vajon mi lehet az Erő akarata?
Aztán egy nap maga a fiú kerül az öreg remete látókörébe, és saját hugától hoz egy kétségbeesett üzenetet. Ez jel lenne? Igen, ez nem lehet véletlen. Ez csakis az erő akarata lehet.
(Emlékeztek, milyen töprengő, tépelődő arcot vág az öreg Ben az Episode IV-ben, mikor Leia üzenete után mesélni kezd Lukenak a múltról? Persze, azon tépelődik, mennyit mondhat el neki az apjáról, de talán azon is: ideje már elkezdeni? Vagy várjunk?)
Lehet a sorozatban Jedi - a filmek számára összes fontos(-2, ugye) Jedi meghalt ugyan és a legtöbb is velük, de lehet, hogy nem hiába állították át a kódolt üzenetet a srácok.
Persze ha jut Jedi a sorozatra, akkor annak végére meg kell halnia:)
Az eltünést (pontosabban úgy eggyé válni az erővel, hogy megörizze a személyiségét-lelkét) Qui-Gont tanítja meg Yodának, és Obi-Wannak. Ezt magyarázza Yoda Obi-Wannak a film végén.(és a kimaradt jelenetben) Qui-Gon volt az első Jedi, akinek ez sikerült és ezt adta tovább. Anakin pedig valószinűleg úgy kerülhetett oda, hogy ő volt a kiválasztott.
Az biztos, hogy anno a mozis szinkronjában, a 80-as évek legelején nem női hangja volt, azóta nem láttam szinkronizálva, ugyhogy nem tudom. Eredeti hanggal tessék nézni:)
2. Nem megy a galaxis átalakítása olyan gyorsan. És az sem biztos, hogy nem marad Jedi - nem véletlenül állítják át a köüdolt üzenetet Obi-Wanék.
3. Szerintem alaposan lefogy és meg is görnyed. Amúgy császár korát nem lehet tudni. Lehet 80, de 280 éves is. A Palpatine, a politikus arc, csak egy maszk volt.
4. Anakin 10 az első részben, 14 Padme, a harmadikban 27 Padme és 24 Anakin.
Fogadni mernék veled. Ha lesz, vagy csak bejelentik, hogy lesz új rész, kapsz egy rekeszt a kedvenc italodból. Márha akkor még lesz index és mi is ittleszünk.
Szia, kérlek mondd el, mi a hivatalos verzió az eltűnésre? És mi lesz a Sith lovagokkal? A VI. rész végén kicsit fura volt együtt látni Obivant, Yodát meg Anakint.
nos, a film es a konyv ismereteben, ugye kiderul, h nemely jedi miert, nemely pedig miert nem tunik el. a korabbi, skywalkeres agyrem teoriat kukazhatjuk, ha valodi lucas magyarazat hiperjo lett!!!! most jottem ra pl,h az ep4ben, darthvader KERESI ob1 hullajat!! en eddig azt hittem, azert tapossa a rongyokat, h ezzel is gyalazza a legyozott ellenseget. ma utanaolvastam, ez a konyvben is igy va, hianyolja ob1 holttestet a csata vegen. viszont egy kerdes. az EP6 vegen mit keres anakin, yoda es ob1 mellett? ezt eddig ertettem, tegnap ota viszont mar nem. :) shu mai?
1. Yoda-nak milyen szerepe volt a Jedi tanácsban? Valami elnökféle volt ott?
Ki ez Yoda, úgy értem, honnan jött és hogyhogy benne ennyire sok az Erő? Miért nem látni a 6 rész alatt több fajtársát? Ők kik és honnan vannak?
2. Mivel Vader segítségével gyakorlatilag minden Jedit (néhány kivétellel) likvidálnak, és a Császár korlátlan úr lesz a szemétdombon mi a csuda történik az alatt közel 20 év alatt a III és a IV között? Mert az oké, hogy Lázadók lesznek, akik szövetkeznek, de az majd csak a IV-ben lesz, addig mit csinál minden nap a Császár?
Kiket öldösnek meg?
Nem uncsi az élet? Kiirtottak minden ellenséget, mostmár nincs kit üldözni, halál uncsi lehet az élet...
(Gondolom a Császár a megemelt adókat nem csinibabákra szórja el...)
3. Az I. a II. és a III. rész hát úgy nagyjából 15-20 évet ölel fel, de Palpatine PONTOSAN ugyanúgy néz ki minden pillanatban... Nekem is jól jönne öreg koromra majd egy ilyen regeneráló arcpakoló kenőcs...
4. Padmé az I. részben kb. 14 éves lehet. Anakin 8 vagy mennyi. Ez hat év a nő javára.
Mivel 15-20 évet ölel fel, Padmé min. 29 éves, Anakin akkor 21 kell, hogy legyen.
A kedvesem azt mondta, hogyha ő 29 lesz, szeretne olyan fiatalító kúrát, amivel valószínű Padmét is kezelték, mert a III. részben NEM látszik 30 körülinek... Sőt, csupán pár évvel tűnik idősebbnek, nem 15-20-szal.
Ugyamma ne szepitsuk.Obi-Van ezt elszurta.Meg a sajat nevet is reszben megvaltoztatta,pedig o raadasul remeteeletet elt,egyaltalan nem erintkezett a tarsadalommal.Nagy mak volt,hogy nem derult ki korabban Luke.
Ó, ez már régen volt... Most épp kapkodok, mert mozi előtt még bekapunk valamit, és kis késésben vagyok. Egyébként ilyenkor a legpraktikusabb meghívni a haverokat vacsira, mert összeszűkült gyomorral jóval kevesebbet fogyasztanak ;)