Keresés

Részletes keresés

kószák egyike Creative Commons License 2016.04.08 -1 0 116874
kószák egyike Creative Commons License 2016.04.08 -1 1 116873

"Nem pedig hétszámra 150-d magammal egy tornacsarnokban!" 

Vagy excsirke keltetőben 150-d magaddal ahol 4 wc volt 150 emberre és 2 db mosdó csappal...

Előzmény: tuzer (116870)
kószák egyike Creative Commons License 2016.04.08 -1 1 116872

Én megpróbáltam...szerintem nem szégyen az, hogy ha valaki egy vitában elismeri a másik igazát érvek hatására. Nem kell itt egyetérteni, nem is szoktunk mindig. De azért néha-néha előfordul errefelé, hogy vitázik az ember érvvel valaki és elismeri a másik, hogy na jó ebben igazad van, meggyőztél. 

Előzmény: gencsydani (116869)
kószák egyike Creative Commons License 2016.04.08 -1 2 116871

Szerintem nem meglepő azok után milyen nyilatkozat volt. Nézzük. Megjelent a cikk, hogy áznak-fáznak, beázik az esővédő nincs egy sátor csak a maguk szekáblálta förmedvény. Erre nyilatkozott az ORFK, hogy panasz nem érkezett és kapnak enni. Ez olyan mintha megkérdezném a nejem, hogy berakta e a sört a hűtőbe ő meg válaszol, hogy mit képzelek nem égette oda a húst...Na jó ne ma legjobb példa, de a mellé duma az mellé duma. 

És az sem lesz meglepő, hogy kb. 1-2 hónap múlva átadnak 1 db konténert nagy sajtó dobpergés közepette, hogy látják mi gondoskodunk arról aki a hazát szolgálja. Lesz nagy mellveregetés. 

Előzmény: trizs77 (116868)
tuzer Creative Commons License 2016.04.08 0 2 116870

Járőrszolgálatba voltam ,figyeléssel ami meghaladta a 4 órát,qvasi őrség-

nek volt felfogható de járőrfelszerelésben/65 M gyakorló ,mikádó,téli sapka,kesztyű...-10-15 körüli hőmérséklet.Topogtam vártam ,hogy teljen az ídő.,egy kazánlemezből hegesztett őrbódé.minden komfort..Jön egy tehervonat katonákkal páncélosokkal,PSZH-kkal,BTR-ekkel a srácok kiabálnak:

"Mi van komám,belédfagy a sz...r ,nálatok nincs fűtött őrtorony?"Miután nem minősült őrszolgálatnak ezért a téli őrfelszerés őrbunda,botos/nemezcsizma/ sem járt.....

no de szóljon hozzá más is.....

1971 tele, Eger, -18 fok, a két laktanyarész között voltam felállított őr, fakabátban, 1 órás váltás, őrbunda és botos nélkül, mert mindhárom csak -20 foktól járt.

DE UTÁNA A MELEG KÉSZÜLTSÉGBEN 2 ÓRA, ÉS A MELEG PIHENŐBEN 2 ÓRA, 24 ÓRA UTÁN VISSZA A SAJÁT MELEG KÖRLETEMBE! (Ez utóbbi 4 órában annyi forró tea és zsíroskenyér, amennyit akartam.)

Nem pedig hétszámra 150-d magammal egy tornacsarnokban! Nem kellett az állampolgároknak faszbúkos segélyakciókat szerveznie az ellátásért...

Ha nem látod a különbséget, akkor nem is akarod.

Előzmény: Törölt nick (116861)
gencsydani Creative Commons License 2016.04.08 -1 2 116869

Úgyse fog eljutni az agyáig a mondanivalód...ahogy a kollégám mondaná: mintha lóval imádkoznál...

Előzmény: kószák egyike (116865)
trizs77 Creative Commons License 2016.04.08 -1 2 116868

Nem kicsit áll a bál ha igaz amit hallottam. 

Nem a megfelelő körülményeken dolgoznak hanem keresik ki szivárogtatta ki a képeket, keresik ki nézte el hajléktalan kalyiba építést.

Nem azt vizsgálják miért szop az állomány hanem azt, hogy hogyan mertek ilyet építeni.

--------------

Ez a hungarikum, nem a csípős kolbász........................:-(((

Éhesló Creative Commons License 2016.04.08 0 0 116867

Felénk járőrszolgálatban nem szemetet szedtek magukra, maguknak a katonák és a határőrök sem és nem kunyhót építettek.

Makkászkodni sem makkászkodhatott senki engedély nélkül, szolgálatban.

Nem azért, mert nem fáztak, áztak, hanem mert nem ezért küldték őket szolgálatba és a parancsnokaik ezt nem tűrték volna el.

Fegyelem volt és nem kupleráj.

Előzmény: kószák egyike (116865)
Éhesló Creative Commons License 2016.04.08 0 0 116866

Jó olvasni olyanoktól is itt a fórumon, akik még katonák, határőrök voltak, mernek rá emlékezni is és nem szemeteszsákba bújt, hajléktalanbódét fabrikáló hőzöngő katonának látszó valamik, akiknek nem kóser a járőrszolgálat a hazájuk védelmében.

Előzmény: Törölt nick (116861)
kószák egyike Creative Commons License 2016.04.08 -2 2 116865

Ha neked magyarázni kell mit jelent az, hogy 2016 a dátum és nem 1986 és mit akartam ezzel mondani bármit is mondok nem fogod megérteni mert láthatóan a Néphadseregben ragadtál felfogásilag. De azért megpróbálom, ha már ilyen kedves stílusban szóltál hozzám...

"Nem építhet ilyen kártyavárat,házilagos kunyhót senki,sehol a világ egyetlen testületénél sem...

Egyetértek. Szerinted az állomány ezt jókedvéből építette? Vagy azért mert szerepelni akartak a Blikkben? Nem. Kínjukban. Ha lenne normális a kornak, a NATO szintnek megfelelő ruházat, egyéni felszerelés, technika. Ha biztosítva lenne a pihentetés, normális körülmények között eszükbe sem jutott volna. Ez egy segélykiáltás mit kiáltás üvöltés a végrehajtó állomány részéről. Az állomány évek óta üvölt, a lábával szavaz, és basszák meghallani.

Levezettem itt már párszor hozzád hasonló gondolkodású embereknek miért kellene a normális kornak megfelelő egyéni felszerelés. Ha bővebben akarod keresd vissza. Röviden. Folyamatában. Szar felszerelés, szar körülmények-hamarabb lebetegedő katona-eü szabin lévő katona-pótolandó katona. Drága. Olcsóbb nem beázó esővédő és a melegedő konténer és technikai fejlesztés. 

Ha még tényleg magyarázni kell mi a különbség (mi kellene, hogy legyen) 1978 VSZ és 2016 NATO között az régen rossz...A katona már nem soros fogyóeszköz hanem megbecsülendő drágán kiképzett szakember aki sokba kerül ha lebetegszik. 

Válaszolva az első mondatodra a Megsemmisült Magyar Honvédségben ahol rám fagyott az esővédő, be ázott a kincstári bakancsom, saját zsebből vettem a polárt, a használható bakancsot, az Afganisztáni 50 fokban nadrágot mert téli vastagot adtak abból is csak szakadt 2 db-ot...folytassam?  

Előzmény: Törölt nick (116862)
Éhesló Creative Commons License 2016.04.08 0 0 116864

Nem söpört le semmit senki, folytatódik az egyeztetés:

"...Mirkóczki Ádám, a parlament Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos tagja a tárgyalást felemásként jellemezte. Amíg a tábornokok is bent ültek, a tárgyalás formális volt. Amikor a pártok képviselői és Simicskó István miniszter magukra maradtak, konstruktívabb lett a légkör. A Jobbik számára továbbra is vállalhatatlan a kormány javaslata, mert a rádió- és tévéstúdiók megszállása, a költségvetési szigor felrúgása, az internet és a postai szolgáltatások parttalan korlátozása számukra elfogadhatatlan. A hasonló tartalmú korlátozásokat ugyanakkor nem feltétlenül tartják elvetendőnek, ám azokat csak sokkal körülhatároltabb körben és sokkal konkrétabb szabályok alapján tudnák támogatni. A 60-ról 30 napra csökkenő időtartamot huszadrangú kérdésnek nevezte, pártja a tartalmi kérdéseket tartja lényegesnek. ..."

Előzmény: kószák egyike (116856)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.08 -15 2 116863

Mielőtt jön a DE meg a HA tehát nyilván ha szakfeladatba kapja egy felderítő stb....a túlélés,feladatteljesítés érdekében ....

Előzmény: Törölt nick (116862)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.08 -15 3 116862

Ne haragudj te hol voltál katona az üdvhadseregben?Nem építhet ilyen kártyavárat,házilagos kunyhót senki,sehol a világ egyetlen testületénél sem...No jó talán a kenyai fegyveres erőknél még belefér.....

Előzmény: kószák egyike (116858)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.08 -15 3 116861

Nos a szolgálati körülmények akkor is most is ugyanazok,hol hideg van hol qurvára meleg,ha nem akkor az eső esik. A menetvonalon végig kell menni,az elfogottakat be kell kísérni,ja és még jópofát is kell vágni hozzá.Meg hát táposabbak lettek a fiaink is mint mi voltunk.......

1978.Szobi vasúti híd.Járőrszolgálatba voltam ,figyeléssel ami meghaladta a 4 órát,qvasi őrség-

nek volt felfogható de járőrfelszerelésben/65 M gyakorló ,mikádó,téli sapka,kesztyű...-10-15 körüli hőmérséklet.Topogtam vártam ,hogy teljen az ídő.,egy kazánlemezből hegesztett őrbódé.minden komfort..Jön egy tehervonat katonákkal páncélosokkal,PSZH-kkal,BTR-ekkel a srácok kiabálnak:

"Mi van komám,belédfagy a sz...r ,nálatok nincs fűtött őrtorony?"Miután nem minősült őrszolgálatnak ezért a téli őrfelszerés őrbunda,botos/nemezcsizma/ sem járt.....

no de szóljon hozzá más is..... 

Előzmény: kószák egyike (116859)
kószák egyike Creative Commons License 2016.04.08 -1 0 116860

Ja-ja szerintem is fontos a 89392. különleges jogrend bevezetése. Ami a következő: "Vegyetek normális ruhát mert megfagyunk és szarrá ázunk, vazze!" 

Előzmény: kovacsgyula44 (116853)
kószák egyike Creative Commons License 2016.04.08 -1 0 116859

2016 a dátum nem 1986...

Előzmény: Törölt nick (116852)
kószák egyike Creative Commons License 2016.04.08 -1 2 116858

Nem kicsit áll a bál ha igaz amit hallottam. És, kapaszkodj meg, mert meglepetésben lesz részed, a francokat, tudod mi történik? Igen! Kitaláltad! Nem a megfelelő körülményeken dolgoznak hanem keresik ki szivárogtatta ki a képeket, keresik ki nézte el hajléktalan kalyiba építést. Nem azt vizsgálják miért szop az állomány hanem azt, hogy hogyan mertek ilyet építeni. 

"Thank you for your service!"

Előzmény: Hiryu-reload (116843)
kószák egyike Creative Commons License 2016.04.08 -1 1 116857

"Majd megtanuljak, hogy azt alcazni is kell, leginkabb a fotos reporter elol, nehogy megegyszer kinos helyzetbe keruljon a fonok." 

Mellé. Az állomány csinálta a képet és küldték be. Naivan azt hitték, hogy egy demokráciában majd a nyilvánosság ereje segít a helyzetükön. Segített. Egy dekát nem vagyok meglepődve, hogy ez volt reakciója a vezetésnek. Hungaricum ez is. Farkas Roland ugrott be. Nem baj az ilyen húzásokkal lehet növelni a beadott A/4 számot, és külföldön adózó volt egyenruhásokét. 

Előzmény: M.Zoli (116841)
kószák egyike Creative Commons License 2016.04.08 -1 0 116856
Nyugdijjas Trotty Creative Commons License 2016.04.08 -1 0 116855

"kampo"

Előzmény: Törölt nick (116852)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.08 -15 1 116854

Igen az ördög nem alszik.Minden ilyen irányú infót a helyén kell kezelni.Ha szövetséges társszerv

jelzi,megfelelő csatornákon az infó ellenőrzöttségének megfelelően avagy egy újságíró "kész tényként értelmez  egy szitkozódó arab propaganda videót" hogy majd odaverünk nektek "valahol Európában Portugáliában vagy akár Magyarországon", azért ugye van különösebb gyözkődés nélkül is látható a "difi".

üdv

kovacsgyula44 Creative Commons License 2016.04.08 0 0 116853
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.08 -15 2 116852

Ugyan!

A határőr járőrnek mit gondolsz lehetett, akár ilyen házilag tákolt ülőhelye is?Az eligazitáson megkapta a járőr,hogy még nyomot sem hagyhat maga után.Kivéve természetesen a menetvonalon "telepített"

objektumokat..ott meghatározott ídőt tölthetett/figyelés,mafi  

Ha véletlenül van itt aki volt határőr, írja már meg, neki milyen "pulmanozott" körülményei voltak

,hogy korábbra ne/határvadász századok/ de mondjuk az önálló Határőrség idejére gondolva  /1948-2007 közt/ahhoz képest egész pofás,föld alá telepített megfigyelőhelyet mutattak be a napokban.

aztán én sem csípem különösebben B.Gy-t,de a tárgyszerűség megkívánja ,hogy a lengyel hírlapi 

infót nem erősítette meg a CIA,tehát az jóképű hírlapi kacsa a javából,azt tényleg csak az újságból tudhatták meg.

Aztán azzal egyetértek,hogy" sz....rt ér a harag/ha egyáltalan szabad haragudnia hs -re/ hatalom /értsd törvényi lehetőségek/nélkül.

üdv

Előzmény: trizs77 (116820)
piratvitorla Creative Commons License 2016.04.08 0 1 116851

Nem a technikai részletek a legfontosabbak, hanem a védelem jogrendje.

Hiába van 51418654 méter magas kerítésed, ha tétlenül nézed hogy átmásznak rajta...

Előzmény: trizs77 (116846)
FOMA Creative Commons License 2016.04.08 0 0 116850

A helyzet ennél rosszabb. A schengeni pénz egy részét olyan eszközökre használták fel, amelyek nem a határvédelmet szolgálták, hanem általános rendőri és egyéb célokat, így az Európai Bíróság ítélete alapján 3,5 milliárd forint támogatást vissza kellett fizetni.

Előzmény: M.Zoli (116847)
fekvőrendőr Creative Commons License 2016.04.08 0 0 116849
Előzmény: trizs77 (116848)
trizs77 Creative Commons License 2016.04.08 0 0 116848

Az ilyen projektek általában úgy működnek, hogy egy hozzáértő és csapata kiszámolja, hogy :

- kell (mondjuk) 400 eszköz, kb. 4 milliárd forint értékben,

- kell hozzá kb. kb. 4000 ember, évi kb. 12 milliárd forintért,

- kell hozzá mondjuk 4 milliárd forint építő beruházás.

Az annyi mint annyi mint...............

erre a politika válasza :

- Ok az EU-tól lenyúlok erre 4 millió (nem milliárd) eurót, = 1,2 milliárd forintot, ha 95%-os támogatást engedélyez.

- Én mint magyar állam hozzá adom a magam 5% önrészét.

- Amit meg írtál, létszámról, pénzről, építésről, nem érdekel, old meg.

-------------------------------------------

A végrehajtó megkapta a szükséges forrás (kb. 20 milliárd) helyett a kb. 1,1-1,2 milliárdot.

Valamit vesz.

Odacsődíti a sajtót és bemutatja, hogy a nem összkerékhajtású VW Transzpoterre szerelt éjjellátó, éjjel, tényleg látja a csempészt, migráns, stb. a susnyásban.

A TV Híradóban a dolog kap kb. 20, ritkábban 30 másodpercet és a köz + kormányzat hátra dűűűl, megint tettünk valamit.

Az, hogy a másik 370 km-n mi történik a lőtéri kutyát nem érdekli.

Előzmény: M.Zoli (116847)
M.Zoli Creative Commons License 2016.04.08 0 0 116847

Magyaran, amire nem jot penz az EU-tol, az nem is lett meg. Az onresz kisporolasra kerult. 

Előzmény: trizs77 (116846)
trizs77 Creative Commons License 2016.04.08 0 0 116846

Nem.

Kaptunk az EU-tól pénzt megfigyelő eszközök vásárlására, telepítésére.

Annyit nem, hogy elegendő lenne az EU határok mentén egy megfigyelő lánc kiépítésre.

Annyira viszont elég, hogy az erőket+eszközöket csoportosítva kb.  30-40 km hosszan mindent láthatunk.

Éjjel is nappal is.

A gond most ott van, hogy délről nem 40 km szélesen jönnek hanem 174+200 km = 374 km szélesen.

A most ott őrzőknek az a gondjuk, hogy szűkös eszközeiket hogyan osszák el úgy, hogy mindenhol legyen egy kevéske?

Ezért az ilyen eszközök bevetése jól mutat a közvélemény megnyugtatására az esti TV Híradóban be (belügy) miniszteri értekezleten egymást már nem lehet hasba akasztani velük.

----------------------------

Más

Egy hatásos határvédelem - szárazföldi határnál - olyan mint a berlini fal védősávja 198x-ban.

Ez ellen viszont 99%-ban azok tiltakoznak leginkább akiknek ezt telepíteni és ami ennél drágább, működtetni kéne.

1%-ban a jogvédők tiltakoznának ellene.

Előzmény: M.Zoli (116845)
M.Zoli Creative Commons License 2016.04.08 0 0 116845

Es akkor Magyarorszag nem is epitett ki megfigyelolancot?

Előzmény: trizs77 (116842)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!