Szilit minden probléma nélkül tudnának tartósan is adni, az 1esre is csak azért forgatják be IC zni őket hogy menjenek valamit... Bár sztem most azért visszajon majd sok tehervonat is (elmúlt evben megcsappant eléggé)
Gondolom, még alapból is munkaterületnek számít, nincs visszaadva a MÁV-nak (Start-nak, pályavasútnak, mit tudom én kinek) használatra, addig meg akár a noszis Leó is lepróbázhatja, ha megrendelik... :D
Tegnap felmerült bennem hogy ennyire nincs szabad Szilije a Mávnak hogy a Gysevtöl kell kölcsönkérni a próbaútra, vagy esetleg Gyseves gépek lesznek a 29-es vonalon? Szerintem nem lenne rossz, elég megbízhatóan üzemelnek illetve szerintem van szabad kapacitás is amit bérbe tudnának adni!
Minden le tud, a flirt is. Akármennyire is azt gondolják néhányan hogy az aztán nem. Gondolom majd a leharcolt és szakadt pirosak fognak katicába forogni főleg, azoktól meg a desirok is szebben néznek ki...
A 10-es vonal villamositása már úgymond "évtizedes"probléma, talán legnagyobb realitása a Gyurcsány kormány idején volt, a 17-es vonalon talán lesz valami a az elkövetkező években, de szerintem első lépésként át kell vennie a Gysevnek teljes egészében!
Egyetértek, naponta tízezrek szívnak a 142-esen, és évtizedek óta le vannak szarva. (Sőt, annyira le vannak, hogy még az ócskák közt is legócskább pusztametrót megkapták, az oldalanként 2-2 ajtóval...)
Az oszlopokat meg én sem tudom megbocsátani, ma nézegettem pont, hogy ugyanezek a rácsos szerkezetű acél oszlopok zöldben mennyire kevésbé penetránsak.
Meg a sok apróság... ha bármire is figyeltek volna, ha bármennyire is terveztek volna előre.
De nem.
Az a baj, hogy a politika már megint felcserélte a célt és az eszközt.
"Kiadtuk a jelszót, hogy legyen magyar narancs, és lett magyar narancs". Pont úgy működnek a dolgok, mint akkortájt.
Kiadtuk a jelszót, hogy legyen drót, és lett drót.
Pelikán és Virág et.-nak plecsni van a mellén, a dolgozó nép meg örül.
Szívesen egyetértenék veled, ha nem tudnám azt, hogy egy nagyobb forgalmú és valódi elővárosi dízeles vonalnak talán nagyobb szükség lett efféle megújulásra: https://youtu.be/-XxBy3aWjuw
A másik meg az oszlopok kinézete; a déli part nyíltvonali pergetett betonoszlopai valahogy jobban a tájba simulnak, mint ezek a horganyzott rettenetek...
Szerintem béküljön ki mindenki mindenkivel, egy új korszak hajnalán vagyunk, minden előnyével és hátrányával. Fura lesz, de megszokjuk, és most már racionálisan annak kell drukkolni, hogy legyen végig drót, és legyen néha pár nosztalgia menet, mert ez a félmegoldás nem maradhat sokáig. Bármilyen szomorú, de néha tényleg kínlódás volt ez a dieselezés, és biztos le fog majd a Szili is dögleni, meg lesz szakadás, de csak ez a jövő. És hátha majd egyszer hozzányúlnak a pályához is.
És ha tavaly tényleg kihozták 29-én a nyári menetrendet, hátha holnap is kihozzák.
A pályának eddig is kelletrt bírnia a 20t tengelyterhelést (Szergej), csak ezután az áramvisszavezetést is biztosítania kell, hegesztewtt hosszúsín esetén ezen sem kell változtani (a fűtési áram eddig is a sínen keresztül ment).
Ezért szerintem ez csak szépséghiba, nem érdemes kritizálni.