Keresés

Részletes keresés

György barát Creative Commons License 2020.01.30 0 0 9391

Szervusz Uram! Jó napot kívánok! 

 

Ez az első hozzászólásom ennél az asztalnál, de rögtön a közepébe vágok. 

 

A Commodore ötbájtos, lebegőpontosának mellőzése érdekel. Kérlek írj néhány mondatot a "pszeudo-real" aritmetikáról, vagy ajánlj szakirodalmat arról! Magyar vagy német nyelven [angolgyűlölő vagyok.   :-)   ] 

 

Kíváncsi lennék a 121 színre is, de egyelőre nem akarlak túlterhelni. Különben is: még elő kell bányászni a "Négyeskét", amit ebben az évezredben még nem láttam. 

 

Köszönettel üdvözöl: 

György 

 

Előzmény: MMSZoli2 (9332)
siz Creative Commons License 2020.01.17 0 0 9390

én leveleztem is vele. :)

Előzmény: epy116 (9389)
epy116 Creative Commons License 2020.01.17 0 0 9389

siz

 

Most olvastam a Plus/4 World-ön, SID kártya:

'A dobozolás segítéséhez jelenleg annyi a terv, hogy a nyákot mindkét szélén 1.2mm-rel kiszélesítem, ide nem fog semmilyen alkatrész kerülni. így az elkészítendő dobozban ez fel tud feküdni / be tud csúszni egy vájatba. Illetve lesz az élcsatlakozó "alatt" két centivel egy nagyobb lyuk. (Úgy 3mm-es.  ) Ha ide becsúszik egy csap, akkor nem fog tudni ki/be csúszkálni a dobozban. (Illetve ezen keresztül a két dobozfél akár össze is csavarozható, ha úgy jobb.) A jelenlegi állapotról (mármint hogy az élcsatlakozó hogyan csatlakozik) majd csinálok egy fotót, mert az is "tanulságos", hogy jelenleg mennyire passzentos minden.'

 

Király, tök jó hogy meghallgatta kérésünket :-)

Én levélben kértem, nem mertem nyíltan megkérdezni :-)

 

MMSZoli2 Creative Commons License 2020.01.07 0 0 9388

OFF
Elsősorban nem ezért kapnak ezek engedélyt, hanem mert kettős szigeteléssel rendelkeznek, és csak műanyaghoz tudsz hozzáférni, kivéve a törpefeszültséget a csatlakozóban.


De MO-on így működik a rendszer, hacsak nincs kiépítve külön védőföld a házban.
Alapvetően a költségcsökkentés az egész lényege, hogy ne három,hanem kettő vezeték elég legyen egy 230V-os hálózat kiépítéséhez egy házban vagy lakásban
(Nem mernék rá megesküdni, hogy nálunk ki van építve a védőföld).

kisbetu Creative Commons License 2020.01.07 0 0 9387

"valójában így csak nulla-vezetékre van kötve"

Úgy érted, a hálózati nullára?

A magyar konnektorok szimmetrikusak, ha fordítva dugod be, máris a fázisra csatlakoztál.

Még szerencse, hogy a (z engedéllyel, bevizsgálva gyártott) tápok mindig tartalmaznak hálózati leválasztást. Ami leginkább egy trafó. A "nehéz" tápoknál igazi, 230-as trafó, a könnyű, kapcsolóüzemű tápoknál egy jóval magasabb frekin működő, ezért jóval könnyebb trafó. Ezekben egy optocsatoló is van, ami a szekunder körből visszacsatol a primer körbe.

Előzmény: MMSZoli2 (9385)
Törölt nick Creative Commons License 2020.01.07 0 0 9386

Teljesen leválasztott a trafó, "lebeg" az egész törpefeszültségű oldala.

Ahhoz, hogy a nullára (fázisra) átjusson a feszültség, a trafónak is át kellene ütnie, ami a két kamrás tekercselés és brutális szigetelési távoságok (+kiöntés) miatt valószinűtlen.

 

A "bűnös" általában a CRT TV (avagy monitor) ami iszonyú többtiz kv-os fesültséget állít elő, és szintén nem földelt, ettől a kis C= gépek észvesztő potenciálon tudnak lenni a környezethez, fémtárgyakhoz, emberekhez képest.

 

Mindenki ismeri (régebben tapasztalta) amikor serceg a TV miközben simogatjuk a képcsövet, vagy a lakótelepen akkorát csap  a kábeltévé aljzatban a sok tévéből belekerült összes töltés, mint a lórugás.

 

Annakidején a félvezetőgyártás, de a játékszámítógépek egész konstrukciója is arról szólt kb, mint ma egy eldobható pendrive, mp3 lejátszó, olcsó kínai valami.

 

Elsősorban az alacsony gyártási költség, tömegtermelés, és a kor szinvonalán megoldható kívánalmak kielégítése volt az elsődleges.

A mai, néhol sokkal magasabb strandardokkal készülő eszközök (teljesen más problémák miatt) szintén nem nagy számban érnek majd meg ilyen szép kort.

 

A TED már virtuálisan "örökké él", egyrészt az igen jó közelítést nyújtó emulátorok kódjában, másrészt a teljesen nyít forrású logikai leírásában (FPGA-TED).

 

(nem mintha addig, ameddig egyetlen példány is létezik belőle, bármilyen chipet "végleg elveszettnek" kellene tekinteni,..... vannak az interneten oldalak, ahol nagyon drága, egyedi arcade-okba, roppant kis sorozatban gyártott teljesen ismeretlen "kitudja mi belül" chipeket fejtenek vissza és reprodukálnak, váltanak ki akárhogyan...

....ezekhez képest a TED (is), egyrészt egy "kőbalta", másrészt közismertebb mint az anyám tyúkja, harmadrészt több van belőle, minthogy valaha is az utolsó pár -immár elméletben ft milliókat érő- példányt kellene világszerte felkutatni, megvásárolni, kitokozni, lefényképezni, sb)

 

 

Előzmény: MMSZoli2 (9385)
MMSZoli2 Creative Commons License 2020.01.07 0 0 9385

Értem, hogy nem védőföldes a csatlakozó, hanem csak normál 2p EU-plug, de attól még van GND a Plus/4 tápcsatlakozón, és a gépben végig fut egy GND ami ide van kötve.

Ami valójában így csak nulla-vezetékre van kötve, de valahol elvileg a nulla-vezeték nagy trafó oldalon (a szolgáltatónál) kap egy valós földelést.

siz Creative Commons License 2020.01.07 0 0 9384

Onnan indulunk szerintem, hogy a plus/4 táp nem földelt.

Előzmény: MMSZoli2 (9383)
MMSZoli2 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 9383

Egyébként abban is lehet valami, amit Luca írt tavaly, hogy a joystick bedugásakor "szikrák" pattogtak a sötétben.

Ezen egy kicsit gondolkodtam.

Lenti agymenés csak elvi jellegű, nem bontottam ki a gépet, nem mértem ki, csak megnéztem pár képet.

 

A C64 / ATARI joy háza teljes mértékben műanyag, nem érhetsz hozzá semmilyen fém alkatrészhez.

Nem állítom, hogy a C64 "apa" joy csatlakozóinak az érintkezőihez nehéz hozzáférni, de általában nem tapogatja azt. Tehát amit a csatlakozáskor fogunk, amihez hozzáérünk, az egy jól szigetelő tömör műanyag.

Ezzel szemben a C16 joy csatlakozó külső fém házához elég könnyű hozzáérni kézzel a bedugásakor, és tapasztalatból mondom, hogy egy idő után már erőltetni kell (nem olyan robosztus, mint az Atari DB9)


Vagyis ha valaki műszálas ruhában dugdossa a joystick csatit, a rajta összegyűlt 10-20 kV rájuthat a csatlakozó fém házára. 

Igen ám, de Mini din csati külső fém háza egy fémmel érintkezik, de nem ez a 7-es "pin" a föld. 
Ha a külső fémház a földre van kötve a 7-es lábbal együtt, akkor pedig gyorsan "átszalad" a gépen, nem bántva a TED-et és a CPU-t. 

Úgyhogy elképzelhető, hogy ebből semmi nem jut a gépbe, az IC-kre.

 

Tehát Luca elmélete így annyira nem életszerű, csakhogy mégis ott van a rengeteg tönkrement TED

 

Arra gondolok, hogy a csatlakozó belső vezetékei elég közel jönnek ki a csatlakozóból.

A műanyag jól szigetel, a levegő már kevésbé.

A levegő átütési szilárdsága 21kV/cm, a csatlakozókból kilépő vezetékek egymáshoz képest kb 1.5-2mm-re vannak.

 Tehát ha a joystick aljzat külső fémháza nincs direktben rákötve a földre, akkor a suhogós műanyag melegítő által generált 20KV (a levegő átütési szilárdsága miatt) akár át is ugorhat valamelyik adatvezetékre a levegőn keresztül, mert 5KV már megteheti ezen a távolságon.

 Ha rá van kötve a földre, akkor nem látom esélyét. 

 

Mit gondoltok erről?

Lavina of Gotu Creative Commons License 2020.01.06 0 0 9382

Ja emléxem ezt mesélted ÁROK-on tavalyelőtt.

Előzmény: MMSZoli2 (9381)
MMSZoli2 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 9381

(magától elromlás: ezek az "álltukban" meghaló IC-k erősen emlékeztetnek az ESD miatt megdöglött alkatrészekre, amihez (a drákói szigorral bevezetett akciók előtt) volt bőséggel szerencsénk a Philipsnél, ha az adott alkatrész az átlagnál érzékenyebb volt rá. Miután rájöttünk az okokra, egyetlen vezető sem kerülhette el a bedrótozást, ha a sorra akart menni). 

MMSZoli2 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 9380

Igazából a TED-en kívül már minden pótolható. És bár ezek nem olcsó mulatságok, de pár tartalék ROM és PLA nem árthat.
A Jiffys Kernal ROM meg egyrészt pótlás, másrészt erős tuning.... :-)
Ki akarom majd próbálni, hogy a "Gyűrűk Ura" Basic program mennyit gyorsul majd vele :-)

 

siz Creative Commons License 2020.01.05 0 0 9379

Igazából mindkettő döglik álltában is, nem válogatnak. Plusz még PLA és RAM is, de a TED és a CPU a leggyakoribb. De mostanában láttam már hibás KERNAL ROM-ot is.

Előzmény: epy116 (9378)
epy116 Creative Commons License 2020.01.05 0 0 9378

Sajnos a 264-esek képesek maguktól is elromlani, használat nélkül is. A TED vagy a CPU adja meg magát idővel, azt nem tudom hogy melyik, ezt nálam okosabbak meg tudják mondani. De persze ez nem azt jelenti hogy a tiéd biztosan elromlott, csak hogy hajlamosak rá.

Előzmény: Lavina of Gotu (9374)
Lavina of Gotu Creative Commons License 2020.01.04 0 0 9377

:))

 

Régen csináltunk ilyet party-n, úgy írtunk gépi kódú proggit, hogy hi-res bitmap-re pixeleztünk. :D

Előzmény: tanárnéni kedvence (9376)
tanárnéni kedvence Creative Commons License 2020.01.04 0 0 9376

Bővíthetted volna az igazi programozók mondásokat:

az igazi programozók copy con program.exe-t használnak;

az igazi programozók belefütyülik a programot a modembe;

az igazi programozók botkormánnyal viszik be a kódot a magnócsatlakozón. (Summer Events-rajongók előnyben.)

 

(Én még csak sikeres telefonkagyló-csapkodós impulzustárcsázásig jutottam. Bár rongálás kategóriában ATmega-kártyával már tönkretettem pár USB portot.)

Előzmény: Lavina of Gotu (9374)
scarabaeus Creative Commons License 2020.01.04 0 0 9375

Valamikor a tizenéveim első felében építettem egy joystickot a rádióklub VC20-asához. Ergonómiája nem nagyon volt neki, egészen eklektikus dizájn jellemezte, utólag már azon csodálkozom, hogy működött, viszont nem volt csatlakozóm, a vezetékvégeket szépen külön-külön kellett csatlakoztatnom a port tűire (szigetelés azért volt rajta), a séma szerint. Egyszer nem sikerült ezt tökéletesen végigvinni, indult a játék, ment minden, nyomtam egy tüzet, reset. :-) Röhögés a körülöttem ülőktől, amikor kiderült, hogy OK a gép, akkor már én is. :-)

Jellemzően persze a gépidő túlnyomó részét programozással töltöttem, a 3,5 KB miatt a gépikódba már azon a gépen belekóstolva, aztán, ahogy a rádióklub VC20-at 2 éves használat után Plus/4-re váltotta, azon már rendesen.

Előzmény: Lavina of Gotu (9374)
Lavina of Gotu Creative Commons License 2020.01.04 0 0 9374

Amikor legutóbb használtam a plusszim, még működött. Gondolom álltában nem romlik el. Ha belegondolok, hogy anno a fénykor végén már olyanokkal szórakoztam, hogy a joystick csatijának a közepén lévő pöcköt kitörtem, így be lehetett dugni a magnó helyére, és LOAD beírása után megmozdítottam a joy-t... Érdekes képernyőt adott. Szerintem senki nem próbálta ezt rajtam kívül :D  És túlélte!!

Előzmény: epy116 (9373)
epy116 Creative Commons License 2020.01.03 0 0 9373

Köszi :-)

 

Nekem napi használatban vannak a gépek, ez a három konfigom van fixen egy asztalon:

 

A borokhoz nem értek, de elég durva gyűjtemény.

Előzmény: Lavina of Gotu (9370)
Lavina of Gotu Creative Commons License 2020.01.02 0 0 9372

Idestova 20 éve gyűjtök. :) A gyűjteményem kb. annyit ér, mint a kocsim (Lexus RX450h) :)

 

Egy ideje abbahagytam a fényképezést, feltöltést, időhány miatt, de szívesen megmutatom élőben az egészet.

 

Az 1970-es évek aszúi nem sok szőlőt láttak, már amiket itthon meg lehetett venni anno. A minőségi aszúkat a Monimpex kiexportálta az országból, mert kellett pártunknak és kormányunknak a keményvaluta. Ezeket Nyugat-Európából veszegetem vissza, és még most is ihatóak. Az igazi aszút arról lehet felismerni, hogy ha csak nem extrém rosszul tárolták, akkor iható 40 év után is. Szoktunk gyűjtő kollegákkal visszakóstolni közösen palackokat.

 

Az eszencia (nektár) meg eláll 100 évekig gond nélkül. Igazából a fénnyel kell ügyelni, mert az lebontja őket. Szóval egy nem túl nedves pince nem árt, de évtizedekig borhűtőben tartani 500 palack bort :)

Ja, és állítva tárolni, mert belerohad a dugó pár évtized alatt a borba. A belső párolgás a palackban nedvesen tartja a parafa dugó alsó 1/3-át teljesen jól. Ezt néhány ritka átlátszó kapszulás bornál meg is tudom mutatni. 

 

Szívesen tartok egy kóstolót bárkinek, és elmesélem mi a különbség egy Monimpex 1970-es 80-as évekből származó igazi aszú és a most a boltok polcairól megvásárolható “aszú” között... Vagy egy borkombinátos hazai (vagy szovjet) piacra szánt tolcsvai között... Kérdezz meg valakit, aki ott dolgozott, megitták-e anno, amit kotyvasztottak karamellből, meg ki tudja miből és ráírták, hogy aszú. A borászok jó részét ismerem. 1973-ban nem is nagyon volt aszúsodás. Nagyüzemi palackozáshoz tuti nem volt elég aszútermés. Van egy Monimpex palackom és egy Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetesem ebből az évből, ez utóbbi is minőségi, és itthon meg lehetett venni, nem tömegtermelt volt, mint a Borkombinát. Sima fehér címkéjük volt, kézírásos fekete feliratokkal. Jellegzetes. Még most is tiszta a palackokban a bor. Amúgy a kiválás az alján normális jelenség ilyen magas beltartalmú boroknál.

 

Na ennyit a folyékony retróról. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: MMSZoli2 (9371)
MMSZoli2 Creative Commons License 2020.01.02 0 0 9371

Lavina,

 

OFF:

a tokaji aszúkkal kapcsolatban: amikor 1973-ban megszülettem, akkor a szüleim vettek egy üveg 5 puttonyos aszút.
Itt-ott tárolgatták (vitrin, pince, stb) és a terveik szerint haladva 18 éves koromban a ballagásom után fel is bontották.

A borosüveg alján 18 év után valami barna csapadék keletkezett, és teljesen ihatatlan volt a bor.

Nem hülyeség az a borhűtő, tapasztalatból mondom.

Előzmény: Lavina of Gotu (9370)
Lavina of Gotu Creative Commons License 2020.01.02 0 0 9370

vmi atombomba volt... ?

 

Epy nézem az oldalad, tök jó gyűjtemény!!!

 

Nekem csak stock Plus4-em van Ocean drive-al de ezek sem voltak bekapcsolva 15+ éve :(

 

Mindent PC-n csinálok már régóta...

 

Gyűjteményem:  http://tokajiaszu.uw.hu   (off, de ez is retro ;-) ) 

Előzmény: kisbetu (9369)
kisbetu Creative Commons License 2020.01.02 0 0 9369

:(

Lavina of Gotu Creative Commons License 2020.01.02 0 0 9354

"Egyébként én örülök neki, hogy a +4-nek vagy 121 színe, és nem a C64-nek.

Mert azt a gépet annó a szüleim nem tudták volna megvenni (pláne nem egy C64+-ot) és akkor most Spectrumos lennék és azon talán el sem kezdek grafikázni..."

 

És mi is örülünk neki. ;-)

Előzmény: MMSZoli2 (9353)
MMSZoli2 Creative Commons License 2020.01.02 0 0 9353

Pákás (bocs a múltkor elírt név miatt), azt elhiheted, hogy ezekben a zárt csoportokban egyetlen SZÓ sem hangzik el rólad, nemhogy mocskolódások.

Sőt, még a C64 vagy ZX Spectumokat sem szapuljuk.

 

Megosztjuk egymással az új +4(!) játékokat, demókat, barátilag beszélgetünk

Viszont szeretünk megmaradni a témánál. Meg nem szeretünk veszekedni.
Ezért zárt a csoport.

 

Remek dolgok a VIC-II + C128 trükkök, de itt mit kezdjünk vele? Én soha nem tervezem programozni azon a platformon. Amigán pláne.

Eiatt sem tudunk mit kezdeni ezekkel itt.

 

Az Ultimate Map nagyon jó és igen részletes.

Még az is benne van, hogyan viselkednek a TED regiszterek VIC-II-höz képest.

Így semmit nem kell külön megérteni, pontosan ugyanúgy viselkedik a két gép. Ha a VIC-II-t tudod programozni, ezt is tudod programozni. A különbségekre pedig felhívja a figyelmet.

 

A C16 Gépi Kódú Programozás remek könyv, én is abból tanultam meg a raszterprogramozást (mondjuk azóta jól el is felejtettem :-) )

Az, hogy a szabadon áthelyezhető szín, karakter és grafikus memória ne lenne a TED-nek előnye, erősen kétlem.
Enélkül pl. a Metamorphosis és az egyéb fullképernyős videók soha nem készülhettek volna el hiszen kvázi egy kívülről cserélgetett ROM-ot jelenít meg grafikusan.
(pl. a C64-nél az áthelyezhetetlen színmemória erősen korlátozza a lehetőségeket, bár a többit mind tudja a VIC is).

 

A 121 szín nagyon erős feature volt akkoriban.
Bár nem igazán tudták teljesen kihasználni, sőt a grafikus képernyőn a 2 fix szín erősen korlátozta a lehetőségeket.
Kár hogy a DFLI-t ilyen későn fedezték fel, láthattad a képeken, videókon, hogy az állóképeknél az Amigát erősen megközelítő képeket lehet összehozni vele.

 

Az Apple IIGS 1986-ban már beépítve alkalmazta mint feature az FLI-t. Pedig az sem volt erős gép, szándékosan vissza lett gyengítve Steve Jobs által.
(lehet, hogy ennek a módnak a kitalálásához Woz zsenialitása kellett, szerintem a SAM Coupe 1989-ben innen vette a hasonló ötletet, de az ott is elvérzett sebesség miatt)
"16 colors per scanline, palette can be changed on each line. Exceeding 16 palettes per screen drastically limits system resources (e.g. only useful for static images typically)."

Érdemes megnézned ez a Dithering nélküli papagáj képet.

Utána tedd kérlek mellé az időszak ismert gépei milyen papagájt tudtak a palettájukkal összehozni, és meg fogsz lepődni, mennyi gépnél vagy akár konzolnál lehet jobb képet rittyenteni a Plus/4-ből.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_color_palettes

 

Egyébként én örülök neki, hogy a +4-nek vagy 121 színe, és nem a C64-nek.

Mert azt a gépet annó a szüleim nem tudták volna megvenni (pláne nem egy C64+-ot) és akkor most Spectrumos lennék és azon talán el sem kezdek grafikázni...

Törölt nick Creative Commons License 2020.01.01 0 1 9351

Pont ez a legfőbb probléma, megint ferdítessz, megszámolni nem tudom, hány neved volt csak vaterán.

 

Hány esetben őrjöngtél, hány minősíthetetlen stílusú, sőt fenyegető leveledet tette ki az üzletfeled, mielőtt x db minusszal töröltek.

De mivel nem lehet bizonyítani, hogy az mind te voltál, most leírsz ide egy búbánatos madárcsicsergést, és akkor egy állítás, egy tagadás, ennyire jutunk.

 

Innentől minek foglalkozna veled bárki, főleg ebben a topikban, ahol nagyon kevéssé reprezentáltak vagy jelennek meg azok az ősamigások, akik tényleg bosszút fogadtak ellened, vagy akikkel elsőre összebalhéztál a lomjaiddal.

 

De ez nem állt meg ott, amihez közöd volt, legalább 50%ban sántított valami, teljesen radom, ismeretlen, 1-1 piti dolgot eladó vagy vásároló emberek eseteibn is.

 

Épp avval futottál itt ezen a fórumon utojára, tán egy éve, hogy akkor eladod a SuperCPU 128-adat, idehaza, vaterán.

Sok csikicsuki után akkor is ezeket a történeteket, önfényezéseket, hosszú (közismert) litániát kezdted írni, majd lánctölés lett, és eltűntél.

A CPU128 egyébként azóta sem bukkant fel ebay-en sem más populáris piacon.

 

Előzmény: Pákás (9349)
Törölt nick Creative Commons License 2020.01.01 0 2 9350

A legtöbb embernek ez nem elsősorban a pénzről szól. Nyilván egy pontig, ameddig egészséges, mindenki szeret kitünni, aki coder vagy ért a hardwerhez, ott csinál valamit, aki csak gyűjteni tud, abban ügyeskedik.

 

Neked sosem látta senki a cuccaidat, így a szuper gyűjtemény csak írott malaszt, (pedig sokan lettek volna, akik úgymond "elismerik", akárhogy is viselkedsz másokkal).

 

A TC64 egyébként nem nagy szó, ha már modern FPGA emulátor, akkor az Ultimate64 jelenleg a csúcs. (és egyben egy baromi ígéretes dolog a jövő szempontjából)

 

Ezek a pár soros effektek amiket itt mutogatsz, enyhénszólva nem a hasraesős kategória SCPU-val.

 

Oldalak óta mindenki teljesen normálisan beszélget veled, csak te követelőzöl, minősítgetsz és kifogásolsz, ez a valódi életműved, amire mindenki emlékezni fog. Akármikor, akárhol megjelentél, ott provokáció, cirkusz, fenyegetőzés, moderáció, ezek kezdődtek.

 

Sehonnan nem vagy kiközösítve, kitiltva, kiutálva. Most is írhatsz, válaszokat is kapsz,  amik téged természetesen nem elégítenek ki, de mivel kb ötszázadjára játszod végig ugyanezt, eléggé ismert és tudható előre mi történik, roppant fárasztó az egész.

 

Egyébként meg nem is mindent lehet neked elhinni, hosszú sora van a kamuidnak és ferdítéseidnek.

 

Segítséget is kaptál rengeteg helyen és rengetegszer, más kérdés, hogy neked nem elég semmi, holott senkinek nem magyarázta el egyik sztár coder sem, hogy kell keretet lebontani vagy melyik effekt mi, aki tud ilyet, magától jött rá, elolvasta a leírásokat, megértette a működést, a forráskódokat.

 

Írásod központi eleme most is, ki mikor fog "mindent eladni", vagy "a netről eltűnni", elgondolkodtató, neked milyen előnyöd, hátrányod, elégtételed, vagy mi sztármazik abból, hogy valakinek milye van, hova ír, vagy hova nem. Főleg olyan emberek tucatjai, akik soha egy rossz szót nem szóltak hozzád vagy rólad.

 

 

Előzmény: Pákás (9346)
ergoGnomik Creative Commons License 2020.01.01 0 0 9348

csak normális viselkedést vártam el. Mi is. És veled ellentétben mi értjük is, hogy ez mit jelent.

 

Annyira ostoba vagyok... Senki el nem vitatta, hogy csencselésben és kupeckedésben hatékony vagy. Ostoba azért vagy, mert nem érted ez önmagában mennyire nem jelent semmit, és elvárod hogy egyetlen többé-kevésbé pozitív tulajdonságod alapján ítéljünk meg, a többi felett pedig becsukott szemmel át kellene siklanunk.

Előzmény: Pákás (9346)
kisbetu Creative Commons License 2020.01.01 0 0 9347

Bocsáss meg, de ez az évente újra elővett kérkedés nem segít a népszerűséged megszerzésében.

 

Előzmény: Pákás (9346)
ergoGnomik Creative Commons License 2019.12.31 0 0 9345

Miért vagy ilyen gonosz? Nem én vagyok gonosz. Te vagy ostoba.

 

Miért zavar téged, hogy más esetleg segít nekem Mert érdemtelenül cukorkát kapsz a neked járó nádpálca helyett.

 

Nyugodtan töröltetheted ezt is. Csak még jobban megerősíted a személyiségedről fáradságos munkával kialakított képet.

Előzmény: Pákás (9341)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!