azért az OT-ben is felrobbantottak egy bolygót, több millió gyerekkel együtt, gondolom a Halálcsillagon sem csak felnőttek voltak, szóval nekem ez így picit sántít
Ez igaz, de egészen más ezt utólag elképzelni magadban, mint élesben és drámaian bemutatva látni. Aki élesben mutogat gyerekmészárlást egy olyan filmben, ahol az nem lenne okvetlen szükségszerű, az számomra egyszerűen gyenge rendező. Ez a véleményem.
Basszus, ilyen gyorsan elhagyott volna az erőm? :( Az a nyavajás link megint nem került bele a hozzászólásba! Asszem száműzetésbe vonulok, "failed, I have" ;)
azért az OT-ben is felrobbantottak egy bolygót, több millió gyerekkel együtt, gondolom a Halálcsillagon sem csak felnőttek voltak, szóval nekem ez így picit sántít
szerintem pont rendben volt így az a rész, ha premierben mutatják, hogy legyilkolja őket, akkor az nekem is sokk lett volna, de így belefért...
mivel az összes Jedit ki kellett irtani, ezért nem maradhattak ki sajnos a younglingek sem
sokat agyaltam már azon: milyen egyensúlyt hozott az erőbe Anakin? Sitheket kiölte, maradtak az Erő jó oldalát használók, rossz oldalon meg senki. Ez egyensúly?
A gyerekgyilkosságos rész miatt most másodszor omlott össze bennem egy világ a Star Wars filmekkel kapcsolatban. Az első az EP I. megtekintése után történt.
Úgy látom, Lucas-t is utólérte a sikeremberek átka. Már nem tud megbírkózni a feladattal. Az EP I. maga a kabaré, köze nincs a Star Wars-hoz.
Az pedig, hogy egy dramatikus szituáció ábrázolásához gyerekgyilkossághoz kell nyúlnia, mindenen túl tesz. Gyerekek mészárlását azok a rendezők veszik elő, akik már képtelenek másként drámai érzéseket kiváltani a nézőből, de azt még tudják, hogy egy ártatlan gyeremek legyilkolása láttán az emberek 95%-ka ki fog borulni. Csak sajnos ez így rettentő kevés, ez a huszadrendű rendezők eszköze szokott lenni.
Kedves G. Lucas.
Az prequel epizódokkal sikerült totálisan szétverni a az egykoron csodás filmeket, melyek klasszikus darabjai még gyerekgyilkolászás nélkül is képesek voltak a történethez éppen szükséges érzelmek kiváltására.
Csalódtam mindhárom új részben. Úgy rossz az egész ahogy van.
a bemutatót és a feliratos verziót is a 10-es teremben láttam én is, sajnos a hangról sok jót én sem tudok mondani, bár másodszorra sokkal jobban szólt, mint a szinkronos, de azért mégsem volt az igazi, nem akart kiesni a tüdőm a helyéről...
van egy mozigépész haverom, ő mondta, hogy egyszerűen nem engedik nekik hangosan nyomatni a filmeket, bár most inkább az volt az érzésem, hogy "nem szólt" minden hangfal, volt mellettem egy, ami az egész film alatt néma volt
szóval én is max 6-os adnék rá, a szinkronos még annyit sem ért, legyen 5
"Emlékszem anno ezen a mondaton sokat filózott mindenki, a rajongók nagyrésze már akkor sejtette" - ezt csak viccnek szántad gondolom, hogy filózni kellett ezen bárkinek is?!
Bocs a bénázásért, de sajnos nincs lehetőség se törölni se módosítani a már elküldött hozzászólást, ami azért elég gáz egy index szintű helyen. Szóval eredetileg így szerettem volna:
Srácok, (rajtam kívűl) nem érdekel senki mást a hang vagy csak nem olvassátok amit írok? (éjféltől hajnali 4-ig írtam, cs***meg! :), najó közben befigyelt egy kis Ep4 nézegetés is ;) Tényleg kíváncsi lennék mások véleményére, úgyhogy pls. aki már látta reagáljon erre.
Srácok, (rajtam kívűl) nem érdekel senki mást a hang vagy csak nem olvassátok amit írok? (éjféltől hajnali 4-ig írtam, cs***meg! :), najó közben befigyelt egy kis Ep4 nézegetés is ;) Tényleg kíváncsi lennék mások véleményére, úgyhogy pls. aki már látta reagáljon erre. <a href="http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=44389527&t=9021814" target="_blank">Útmutató</a>
Volt orvosuk. De igazán a hangulat csak a könyvvel jön át.
Másrészt amin elgondolkoztató, hogy ebben a formában a jedi rend sajnos megérett a bukásra. Vö a II. könyvtárosával.
Nekem az új sorozatból igazából Palpatine és a klónok tetszenek nagyon. Főleg ez utóbbiak azok, akikben van valami mélység. Több ezer kívül-belül egyforma katona. Milyen érzés lehet úgy állni a sorban, hogy körülöttem is én magam állok?.....
Egyébként miért nem OK, hogy a klónoknak legyen orvosi hajójuk? Van egyáltalán nevük, vagy csak a tiszteknek?
Az EP2-ben az nem tetszett (illetve az volt nagyon durva), ahogy a klónok hullottak. Egyszerűen fogyóeszköznek tekintették őket, senkit nem érdekelt, élnek-e vagy halnak. Morálisan talán ez volt a legdurvább az új sorozatban, mert a jediket persze mindenki sajnálta és még a robotok is 'személyesebbek' voltak azzal a nagyon gáz (és tök felesleges) 'humorukkal', mint a klónok.
Megvolt.... Tetszett. Amikor az elején a két jedi vadészgép ledugóhúzott a csatahajók között a gyomrom is fordult....:-)
95%-ban bejött, ami nem
- néhány infantilisan romantikus jelenet
- Padme mikiegér frizurája
- "Ani drágám.."
- Vader magyar hangja
- Csubi beleszuszakolása a filmbe
De a Sar Wars világának hangulatát végre újra megkaptam.
Ami nagggyon tetszett a klónkatonák emberi vonásai, pár snitten, ahogy a háttérben a hangárban a gépen lógatja a lábát, a csatajelenetben ahogy orvosért kiált, a csatadroid ráugrásos szétlövése pedig egy jedinek is becsületére válna..:-O
Ó, csak az első másfél rész ne lenne!!!
Ja amin gondolkoztam: lehte-e hogy Vader tudott a fiáról, mert a Sith jelleme nagyon belefér, hogy már ekkor mestere elárulására készül....
persze csak feliratosan és digitálisan kell megnézni.
a történet egyszerű, 2 oldal szövegkönyv + sok programozás. értelmetlen volt ennyi új űrhajót, gépet és szörnyet tervezni, ettől nem lett jobb a film...és így kevésbé sikerült a IV. részhez kapcsolni. :--( az alaphangulatom sem volt jó, de nem dobott fel a film. nagy, monumentális, de nem az igazi (vagy többször kell megnézni?).
egyébként megfigyeltétek, hogy Anakin mindig sötét ruhában volt, még az elején is (na jó kisfiúként nem), míg a többiek mindig világosban??? azért ez is jelenthetett valamit nem?
valami mocsok félét, már én sem emlékszem rá teljesen... :D
egyébként a magyar szinkronnal először az "i've a bad feeling about this" szlogen sem ütött, csak sejtettem, hogy mikor mondta Obi-Wan, pedig minden filmnek ez az egyik kulcsdumája... :D
Na mostmár legalább én is értem a civilized - uncivilized dolgot, viszont mit basztak el a feliratban? Mert angolul igy minden rendben, hol van a rontás, csak feliratban, vagy csak szinkronban? Nem emlékszem már hogy mit mondott Obi a pisztoly elhajítása után.
Erről már volt itt szó korábban, és arra jutottunk, hogy Anakin azért a Kiválasztott, mert végülis az EP6-ban ő öli meg Palpatine-t, és ezzel hoz egyensúlyt az erőbe. Hogy ebbe az egyensúlyba mennyire fér bele az, hogy eltakarítja az útból az arrogánssá, gyengébbé és félig-meddig vakokká vált jediket, az egy érdekes kérdés. Ez felfogható egy kissé agresszív és brutális refomnak is:)
most már azt is tudjuk, hogy tényleg Anakin volt a kiválasztott, csak épp a sötét oldal számára...
amikor Palpi mondta, hogy a mestere életet tudott teremteni a midikloriánokból, egyből arra gondoltam, hogy ők teremtették Anakint is... legalábbis ez egy logikus magyarázat lenne a "nem tudom hogy történt" féle Shmi-s magyarázat helyett... :D
állítólag tervbe volt, hogy Dooku halála előtt elmondja, hogy ő bérelte fel a buckalakókat hogy rabolják és öljék meg Anakin anyját, és Anakin ennek hatására ölte volna meg Dookut, nem csak úgy egyik pillanatról a másikra...