A Kék Hulla (IC) ugye alig áll meg a drótos szakaszon, tehát nem nagyon kell gyorsítgatnia, mindegy mi húzza 80-nal.
A Katica Flirt lesz (gondolom), az meg jól gyorsul.
A kérdés a Fecske néven tervezett valaminél lesz releváns, ami a parti szakaszon áll meg mindenhol, azaz 10 helyen (Füredet is belevéve). Viszont a vonatsűrűség miatt vélhetően elég is lesz rá 5 kocsi...
Még emellé: nem tudom, hogy a nyári menetrendben hogyan mennek a 60-as vonalról felszabadult Ce-i M41-esek a balatoni fordulókra, ha most is úgy állunk, hogy napi szinten több M41-es jár a 60-as vonalon, mint a felszabadításuk előtt. És ez nem vicc...
Igen, a legutóbbi IR-es váltásnál is mondtad, hogy ugyanannyi kell, mások meg mondták, hogy nem lesz elég. És most napi szinten van 3...4 hiány általánosságban. Igaz, hogy ez - az utasokon kívül - a lőtéri kutyát ugyanúgy nem érdekli, mint a csodaforda megálmodóit.
Ez itt féloff, de a 30-ason addig jó a Szili, amíg 5 kocsi alatt van a szerelvény, és egy laza utasforgalmú, kevésbé forgalmas napról van szó, amikor túltarkózkodások sincsenek.
Ne hasonlítsd össze az 1-es vonallal, itt sokkal sűrűbb a vonat megállási rendje. A Szili gyorsulása 5 kocsinál hosszabb vonattal 50-60 km/h fölött érezhetően és mérhetően rosszabb, mint a Traxx-é, és itt bizony a menetrend tartásához fel kell gyorsulni pl. Lelle és Boglár között 100-ra.
Menetidőmérésekkel alá van támasztva, hogy a Traxx 2-3 percet simán hoz a part menti szakaszon egy Szilihez képest. És a Dél-Balatonon a nyári időszakban nagyon fontos az, hogy a vonatok ne csak koppra tartsák a menetrendjüket, hanem hozzanak is rajta, ehhez kell a Szili.
Az előszezoni még jó is lehet, de ahogy nézem a fő és utószezoniban a fehérvári gépcsere majd biztos áttevődik Füredre,így az a menetrendi mező változik.
Egyébként minimum Setra S-417 Gt-Hd buszokkal kellene vonatpótlózni, az említett vállalkozó ilyennel is vonatpótlózik! Mondjuk én mondtam neki nem sajnálod ezt "full hd" kocsit!