Keresés

Részletes keresés

Marianna23 Creative Commons License 2008.03.22 0 0 118
Szia!
Köszönöm a tanácsot, mindenképpen átgondolom. A fogszabályozás nekem is egyet jelentett eddig a vasakkal. Még nem szántam rá magam hogy megkérdezzek egy orvost, mert azért bennem van a para.
De az én esetemben még ha meg is próbálják helyre húzni a ferdémet, még mindíg marad egy üres hely a tejfog helyén amit úgy is pótolni kell.
Minden esetre mégegyszer köszönöm. Szia
Előzmény: Gingili (117)
Gingili Creative Commons License 2008.03.09 0 0 117

Szia Marianna23!

 

Egészséges fog húzásától nagyon óckodnak a fogorvosok. Persze, esztétikai fogászaton van, aki megcsinálja, de nem szívesen. 2 pótlást szerintem nem tart meg 1 fog. Teljesen megértem a problémádat különben, nekem is " kócosak " a szemfogaim. De holnap lesz pont egy hete, hogy fogszabályozót hordok. Én is azon gondolkodtam előtte, hogy koronát csináltatok és nem szenvedek, de végül találtam egy nagyon rendes fogszabályozó szakorvost, aki rendbe teszi a fogsoromat. A technika teljesen láthatatlan, nem olcsó, de nem kell megszabadulnom egyetlen fogamtól sem. Szerintem rágd még át ezt a témát, aludjál rá párat.

Én 32 éves vagyok.... és ha előbb tudom, hogy ilyen fogszabályozás is van, akkor boldogan megcsináltattam volna már sok sok évvel ezelőtt és nem takargattam volna a mosolyomat az elmúlt évtizedben. Csak nekem a fogszabályozás akkor egyet jelentett egy vasakkal teli szájjal, amit nem vállaltam be.

Előzmény: Marianna23 (116)
Marianna23 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 116
Sziasztok!
Az én problémám már nem ma kezdődött, a fogaim egy kicsit kuszán nőttek elöl. A szemfogam, akár milyen hihetetlen még tejfog. Évek óta vigyázok rá, nehogy kiessen, és fogatlan legyek. Volt röntgenezve és nem fog nőni helyette maradandó. Ami mellette van az is ferde. Fogszabályzót semmiképp se szeretnék. Gondoltam hogy kihúzatnám a tejfogat meg a mellette lévő ferdét (tényleg nagyon ferde, hátra is meg oldalra is) és koronát rakatnék. Nem tudom hogy egy fogorvos kíhúz e egy egyébként egészséges fogat ha én úgy szeretném. Illetve hogy egy fog megtart e két pótlást. Nem merek mosolyogni, nincs önbizalmam, és ez így nagyon nem jó.
Kyrandia Creative Commons License 2008.02.11 0 0 115
Sziasztok! 3 hete ki lett húzva a fogam, többszöri gyökérkezeléssel sem lehetett megmenteni. A seb teljesen begyógyult, de az ínyem külső felén kemény, hegyes kitüremkedés lett. Nem fáj, - persze amióta észrevettem, mindíg ˝ellenőrzöm˝ - nem érzékeny. Mi a bánat lehet ez? A dokimat nem szeretném felhívni, ebben a hónapban nincs ˝kedvem˝ a pótlást megcsináltatni... Köszi!
bakajsik Creative Commons License 2008.01.21 0 0 114
Feltehetően gyökérkezelni kell a fogadat. Egy röntgenfelvétel segít eldönteni, hogy mekkora a baj. Mindenképpen fordulj fogorvoshoz, akkor is ha a fájdalom elmúlik.
cleopatra-nyusz Creative Commons License 2008.01.20 0 0 113
szeretném ha segítene nekem valaki tanácsra lenne szükségem.
fél éve betömték a fogamat.1 hete elkezdett az álkapcsom egy kis ponton fájni,nyomásra érzékeny. aztán az a kis pont egyre nagyobb lett azt jobban fáj,húzodik a fogam fele.először nem gondoltam hogy a fogam miatt fáj.bedagadt az arcom is. nagyon fáj és nem bírok aludni éjjel.nem használ a gyogyszer se.ha elmegyek az orvoshozmit csinál velem? én mit tehetek?remélem meguszom jól.


cleopatra nyusz
Kata. m Creative Commons License 2008.01.20 0 0 112
Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy: a SOTE fogorvosok mennyire megbízhatóak? volt -e már valki, és ha volt kinél? milyen volt ? az a gondom hogy nem fáj a fogam, de fekete a teteje ezt szeretném rendbe hozatni, csak mivel nem fáj nem tudom ellenörizni, max évek mulva mikor fájni fog (merthogy a tömés alatt szuvasodni fog), le lehet ezt valahogy ellenörizni?
Köszönöm szépen:Kata
bakajsik Creative Commons License 2008.01.14 0 0 111
Kell tisztítani a tejfogakat is, naponta kétszer. Sok helyen lehet kisgyerekeknek való fogkefét vásárolni, ami tulajdonképpen egy rágcsálható műanyag rúd, kevés, rövid sörtével. Ez ugyan nem pótolja a szülő általi gondosabb fogmosást (egy szintén gyerekeknek való, hagyományos alakú fogkefével), de rászoktatja a gyerekeket a fogkefehasználatra.

A túlzott fluoridbevitel, a később előtörő maradófogakon krétafehér elszíneződéseket okoz, ez nem károsítja a fogat, de esztétikailag nagyon hátrányos. Egy komolyabb fluoridmérgezés már roncsolja a fogállományt és egyéb szervi tüneteket is okoz. Ez ijesztően hangozhat, ezért szeretném leszögezni, hogy a fluorid jó a fogaknak, használata forradalmasította a preventív (megelőző) fogászatot, drasztikusan csökkentve a szuvas fogak számát. Nem véletlen, hogy Hollandiában már 1953-ban bevezették a fluordúsított csapvizet. Magyarországon sajnos azóta sem. Összefoglalva a fluor jó, de nem szabad túlzásba vinni.

A fogkrémek közül pedig a gyerekeknek valót ajánlom, mert azt nem baj ha lenyeli.

asali Creative Commons License 2008.01.14 0 0 110

Sziasztok!

 

Tanácsot szeretnék kérni!

10 hónapos kisfiamnak "már" 5 fogacskája van. Ebben a korban levő ápolásra nem kapok egyértelmű választ. Van aki azt mondja nem kell vele semmit csinálni. Egy másik szakember szerint egy textil pelussal naponta letörölgetni, van aki fogkrémes fogmosást ajánlott-ezen belül is az elmex fogkrémet és van aki pedig a fluorid pótlását tabletta formájában. Na most akkor melyik a helyes. Tudom csinálhatnám mindet. Nekem a legszimpibb a fogmosás és/vagy a fluorid pótlása. Kérdésem: ha mind a kettőt alkalmazom nem alakulhat ki fluorid túladagolás?

 

Előre is kösöznöm a segítséget!

T3N4GLIA Creative Commons License 2008.01.03 0 0 109
"A legrosszabb eset, ha a megmaradt gyökér törött el, de ez fájna, annak ellenére, hogy nincs benne ideg."

Ha raharapok, csak akkor akkor faj.
Sajnos most dolgoznom kell a heten, de jovoheten felkeresem a fogorvost.
Koszonom a jotanacsot.



Előzmény: bakajsik (108)
bakajsik Creative Commons License 2008.01.02 0 0 108

Ha jól értem 18 éves korodban nem húzták ki a fogadatt csak gyökérkezelték a megmaradt gyökeret. Ha túl sok törött le a fogból, akkor talán egy csappal is kiegészítették, hogy koronát lehessen tenni rá. Ezeket csak azért írom le , mert bármelyik sérülhetett. A legrosszabb eset, ha a  megmaradt gyökér törött el, de ez fájna, annak ellenére, hogy nincs benne ideg. Ha a csap vagy a korona sérült, az valóban nem fáj, esetleg érezheted, hogy mozog.

Persze az is lehet, hogy a Tescoban vetted a virslit akciósan és volt benne valami nem odavaló, amire ráharaptál (bocsánat nem akarom elviccelni a problémádat, csak szilveszter elött ezzel volt tele a magyar média).

Azt javaslom keresd fel a fogorvosodat, egy rtg. tisztázza a helyzetet.

Előzmény: T3N4GLIA (106)
főzőkanál Creative Commons License 2007.12.31 0 0 107

Sziasztok!

 

Én egy rémtörténettel jövök.

Kihúzták az egyik hátsó felső őrlő fogamat, de beletört. Oda volt csontosodva az állkapocshoz, és fogorvos olyan erővel húzta meg, hogy egyem a szivét, hogy az állkapcsom is eltört, és a szájpadlásom is beszakadt, valamint az arcüregem is megnyílt. Na már most. Első lépésben kiműtöttték az állkapcsomból a fogat, már ami maradt belőle, elhihetitek, nem volt egy orgazmus élmény. Összefércelték, bevérzett, újravarrták 3 napig döglöttem a kórházban. Hazajöttem újrabevérzett, szétszakadt az összevarrt arcüreg, majd a szajsebész mondta, hogy mivel a mellékelt ábra szerint az első műtét sikertelennek találtatott, ezért újra kell az arcüregemet varrni vagy valahogy összevakarászni, úgyhogy 6 hét múlva újraműtenek. Kérdésem volt-e már valakinek ilyen műtétje és mik a tapasztalataitok ezen a téren?

 

Üdv. és BUÉK! (jelenleg én szétszabdalt pofával szilveszterezek itthon)

Kanál

T3N4GLIA Creative Commons License 2007.12.31 0 0 106
30 eves vagyok.
Az lenne a kerdesem hogy a mu" metszogam (18evesen jegkorongoztam es kitort, kihuztak az idegeket es kaptam egy uj metszofogat) ma reggeliztem virslit, raharaptam es bent valami megroppant, fajdalmat nem erzek mivel mu.
mi tort el?
ki fog esni a fogam?
siman kiveszik es raknak ra ragasztot es vissza?
kintrol nezve elvaltozas nincs!
laikus vagyok, itt elek az USA-ban es szeretnem tudni mire szamitsak.

Valaszukat elore is koszonom
billboy Creative Commons License 2007.12.31 0 0 105
én pl egyszer szedtem egy szorongásgátló gyógyszert és fogorvosi kezelésen lidicain injekciót kapta. Fél napig szájzáram volt, mert összeugrott a két gyógyszer:-)
Előzmény: Bridget1978 (104)
Bridget1978 Creative Commons License 2007.12.27 0 0 104

Kedves "Fogasok"!

 

 

Pénteken  kiszedték a bölcsességfogamat... Nagyon szépen gyógyul, minden rendben (ezt lekopogtam!!).

 

Azt szeretném megtudni, hogy a lidocain az igazából mi? Milyen allergiás tünetek lehetnek, ha vki allergiás vmely összetevőjére? Milyen az, ha vki lidocain érzékeny?

 

 

Nagyon köszönöm,  Bridget1978

sznszsz Creative Commons License 2007.12.17 0 0 103
sziasztok!

20 éves vagyok, és május környékén észrevettem 3 púpot a számban, ebből kettő a felső fogaim mögött az íny alatt található, egy pedig a nyelvem alatti bal gödörben. kemény valamik, mintha egy új csont nőtt volna oda az íny alá. nem törődtem velük, pedig azóta is nagyon idegesít. aztán úgy 2 héttel ezelőtt a nyelvem alján észrevettem apró kiütéseket, ezek inkább aftaszerűek voltak (lehet hogy nincs összefüggés), és kicsit zavartak. azóta azok gyógyultak, most már nyelvvel ki sem tudom őket tapogatni, csak még látom a helyüket tükörből. ma amikor felkeltem a nyelvem jobb oldalán hátul mintha seb lett volna. fogmosás közben vettem észre, hogy olyan rézés, mintha marná a fogkrém. ez estére sem múlt el, tükörben megnéztem, most oda nőttek ilyen afta szerű kiütések, és ha ujjal megnyomkodom, akkor ott meg van "keményedve" a hús.

mi lehet ez? valami szájfertőzés? kihez forduljak? egy "sima" fogorvoshoz? vagy egy szájsebészet?
köszönöm szépen: sznszzs
(aki kicsit hipohonder és rettenetesen fél például a szájráktól)
szaguldo kacaj Creative Commons License 2007.12.07 0 0 101

Nálunk ez úgy működik, hogy a gyerekek elmennek az osztállyal a szűrésre, de a szükséges kezelések elvégzése már azon múlik, hogy visszajárnak-e nem iskolafogászati időben(!), illetve, hogy a szülők veszik-e a fáradtságot, hogy elvigyék őket. Régebben úgy volt, hogy írt a szülő egy papírt, amin nem engedte, hogy az orvos a gyerek fogához érjen, vagyis csak a kezeléseket tilthatta meg. Végülis abból nincs semmi, ha az iskolafogorvos felveszi a gyerek státuszát. Gondolom, a szűrés ugyanúgy kötelező, mint az évenkénti súlymérés, vérnyomásmérés, stb.

Azt sajnos nem tudom, hogy pontosan hogy is megy ez, milyen jogszabály vonatkozik az iskolafogászati ellátásra. De az biztos, hogy a doki viselkedése hagy kívánnivalót maga után.

 

Az én időmben még nem volt ilyen. Mentünk, mint a kisangyal, ha mondták. És nem kellett szülői beleegyezés, nem is tudtak róla, ha nem mondtuk el otthon. Szépen betömögették a fogainkat, fel se merült bennünk semmiféle ellenkezés.

Előzmény: dodytronic (100)
dodytronic Creative Commons License 2007.12.04 0 0 100

Üdvözletem!

 

Kérdésem a következő.

Egy jogszabályról.

Fiam 17 éves.

Saját fogorvosunk van.

Az iskolában "kötelező" szűrés volt.

Írásban kértem az ofőt, hogy ne foglalkozzanak a kölyökkel, mert saját fogorvosunk van és fél évente jár szűrésre.

Ennek ellenére a fogorvosnő megfenyegette, a gyereket, hogy nem igazolja a napját, ha nem ül be a székbe. A srác elmondása szerint nem használt kesztyűt és

eléggé elítélhető hangon beszélt a kölykökkel.

Tudom , hogy nem nagy probléma ez, de vannak az embernek személyiségi jogai is.

Tudtommal már elmúlt 1989.

Tehát, megteheti e ezt a fogorvos.

 

Engem igazából az érdekel, hogy erre nézve milyen jogszabály létezik.

 

Köszönettel.

 

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.19 0 0 99
Sziasztok! Kb. 40 évvel ezelőtt lehetett kapni az OMKER-nél fogíny sorvadásra/gyulladásra műanyag szájzuhanyt. Olyan, mint egy felső fogsor, csak fogak nélkül, középen egy kis benyilással és apró lyukakkal. Csaptelepre lehetett csatlakoztatni. Akinek van információja, h. hol lehet ezt ma beszerezni, kérem jelezze. Köszönöm!!
ptca Creative Commons License 2007.10.15 0 0 98

ja, miután kinött az amputált lába a fog már csak ráadás volt.

 

(Egyébként lehet hogy majd néhány évtized múlva....őssejt+génmanipuláció...oszt kitudja)

 

 

Előzmény: csíkos_elefánt (95)
sallustius Creative Commons License 2007.09.23 0 0 97
Sziasztok, az eset elsősorban a dokinak szól, de ha más is találkozott ilyennel, akkor szívesen várom a választ rá.

4 napja kikapták a jobb alsó 7-est. Előtörténete: gyökérkezelt fog volt, akire az én hibámból nem került korona, így elszuvasodott, de begyulladva nem volt, fájni nem fájt, ugyanakkor nem megmenthetőnek lett ítélve, így a húzás mellett döntöttünk. Eléggé zűrös körülmények között jött csak ki, majdnem 30 perc feszegetés, majd gyökérmenti szétvágást követően sem akarta az igazságot, ezért fel kellett vágni az ínyemet, és úgy sikerült csak kb. 3-4 darabban kiszedni szegénykét. Az ínyemet 4 öltéssel kellett összevarrni. A beavatkozás közben is eléggé fájt a 2 Supercain injekció ellenére. Mivel begyulladva nem volt, antibiotikumot a dokival való megbeszélést követően nem szedtem, nem szedek rá. Abban maradtunk, hogy napi 2x1 Apranax + 2x Curasept 212 öblögetéssel kezeljük. A fájdalom az első 2 napban szinte elhanyagolható volt, reggelente fájt mindig, de ahogy felkeltem és felültem, ez elmúlt. Pénteken délután viszont nagyon befájdult, majd ezt követően a fájdalom minden extra beavatkozás nélkül magától elmúlt. Szombat reggel ugyanez. Tegnap délután is előadta ugyanezt a foghely, igaz sokkal light-osabban, mint tegnapelőtt. Aztán ma hajnalban, 5-kor felébredtem arra, hogy nagyon fáj a hely. Érdekes mód megint elmúlt a fájdalom azt követően, hogy felültem. Viszont visszafkevéskor megint elkezdett fájni, sehogyan sem volt jó. Ezt követően benyomtam egy Apranaxot, ekkor már fekvés közben sem fájt a foghely, végül gond nélkül aludtam, most éppen megint nem fáj.

Normális az, hogy 4 nap után is képes ilyen fájdalmat produkálni a foghely? Mitől van, hogy legjobban akkor fáj, amikor fekszem, és mit lehet tenni azért, hogy normálisan tudjak aludni? Van valami normális magyarázat arra, hogy délután befájdul, majd magától elmúlik a fájdalom? És ami a legfontosabb: meddig fog még így fájni?
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.21 0 0 96
Szasztok! Kerdes dokikhoz:
Par napja kiszedtek egy bolcsessegfogamat. Csontfuro, tobb darabban, gyokerenkent (kicsit szejjel volt pusztulva). A dokesz ova intett attol, hogy a huzas utan a lukba barmi etelmaradek jusson, es apokaliptikus vizokat vazolt fel elem igen elenk szinekkel arra az esetre, ha ez megis megtortenne. 1-2 nap utan massziv idegentest-erzesem kezdett lenni a lukban. Belenezegettem tukorrel, de nem lattam semmit. Csak nem mult. Egyszer aztan szivtam rajta egy nagyobbat, es foljott egy csontszeru szilank. Pontosabban egeszen ugy nezett ki, mint azok a darabkak, amik anno a szetpusztult fogam koronajanak maradekabol rendszeresen le-letoredeztek volt. (Ugye ez igen valoszinutlen, hogy bejuthatott volna oda egy ilyen, az idoparadoxon miatt.) Esetleg a szetdult allkapocscsont valamyely szilankja jott fol?? Kell ezzel foglalkozni? Azota a zavaro erzes megszunt.
Koszi elore is.
csíkos_elefánt Creative Commons License 2007.08.19 0 0 95
Az urban legend,hogy egyeseknek kinőtt az elvesztett maradandó foga?
dialektika Creative Commons License 2007.07.02 0 0 94
Hogyan érvényesíthetők a betegek jogai?

Az egészségügyi szolgáltató, illetve fenntartó
Az 1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről alapján az egészségügyi szolgáltató köteles a beteget–egészségügyi állapotától függően a felvételkor, illetőleg az ellátás előtt tájékoztatni a betegjogokról, azok érvényesítésének lehetőségeiről.

A beteg jogosult az egészségügyi ellátással kapcsolatban az egészségügyi szolgáltatónál, illetve fenntartójánál panaszt tenni. (1997. évi CLIV. tv. 29.§ (1))

Betegjogi képviselő
Az egészségügyi törvény értelmében (30.§ - 34.§), a beteg vagy hozzátartozója panaszával problémáival fordulhat annak a kórháznak a betegjogi képviselőjéhez, amelyben a gyógykezelése történt.

Közigazgatási kérelem
A Panaszos Közigazgatási kérelemmel fordulhat az intézmény felügyeleti szervéhez, illetőleg az Egészségügyi Minisztériumhoz, amely a kártérítés jogalapjától függetlenül megvizsgálhatja az érintett betegségével összefüggő gyógykezelést.

Magyar Orvosi Kamara

Etikai, fegyelmi ügyekben lehetőség van a Magyar Orvosi Kamarához fordulni. A Magyar Orvosi Kamara etikai vétség gyanúja esetén etikai eljárást folytat le.(1994. évi XXVIII. tv. a Magyar Orvosi Kamaráról, Magyar Orvosi Kamara Etikai Kódexe, 1998.)

Polgári Per
A betegnek joga van polgári pert indítani a gyógykezelést végző intézmény ellen. Az eljárásra a Polgári Peres Eljárás, valamint a Polgári Törvénykönyv szabályai vonatkoznak. (1952. évi III. tv. , 1959. évi IV. tv.)

Büntető Per
Amennyiben gyógykezelésében résztvevő orvos illetőleg egészségügyi dolgozó súlyosabb kötelezettségszegésének alapos gyanúja merül fel, lehetőség van büntető feljelentést tenni. (Az eljárásra 1973. évi I.törvény A büntetőeljárásról szabályai vonatkoznak.)

Állampolgári jogok országgyűlési biztosa
Az országgyűlési biztoshoz bárki fordulhat, ha megítélése szerint valamely hatóság illetve közszolgáltatást végző szerv eljárása, ennek során hozott határozata (intézkedése), illetőleg a hatóság intézkedésének elmulasztása következtében alkotmányos jogaival összefüggésben sérelem érte vagy ennek közvetlen veszélye áll fenn, feltéve, hogy a rendelkezésre álló közigazgatási jogorvoslati lehetőségeket már kimerítette, illetve jogorvoslati lehetőség nincs számára biztosítva.(1993. évi LIX. törvény az állampolgári jogok országgyűlési biztosáról)

Civil Szervezetek

Tanácsért, tájékoztatásért lehet fordulni a betegek érdekvédelmi szervezeteihez, melyekről bővebb felvilágosítást lehet kérni a Lánc Szövetségnél ( 1132 Váci út 14.IV. em. II. Tel/Fax: 1 3492716) vagy a Szószóló Alapítvány Betegjogi Konzultációs Központjában.
herkulesdef3 Creative Commons License 2007.04.10 0 0 92
énnekem letört egy darab belőle csesztem rá,aztán begyuladt a gyökerénél, probálta az orvos megmenteni de aztán ki kellett huzni.
a gyulladt fogat hiába érzéstelenítik agyon veszettül fáj huzásnál!!
Előzmény: csiki7 (64)
cincogi Creative Commons License 2007.04.02 0 0 91
szia, tényleg csak ennyi - nekem most egyelőre ideiglenes koronám van, és hozzá egy pót korona, meg ragasztó, teljesen önellátó vagyok egy korábbi kínos korona elvesztés miatt (beesett a lefolyóba :) és nem találtam meg, pedig már szétbontottam az egész vízvezetéket) .. mivel mostanában elég sokat utazgattam, nem akartam még egy ilyet.. használati utasításnak csak annyit kaptam, hogy a koronánál ugyanúgy mossak fogat, főleg az ínynél, és ha leesne, minél előbb ragasszam vissza, egy kis nyál nem probléma, azt a kis bacit meg a ragasztó is elintézi. remélem, megnyugtató a válasz. Azért ha tudsz, menj el a fogorvosodhoz, aki a koronát tette fel, mert a koronának elvileg nem szabad leesnie: vagy nem illik a fogadra teljesen, vagy a ragasztó volt "híg"- ha begyulladna, az ínyeden látnád
üdv
Előzmény: MiKL (89)
htlecso Creative Commons License 2007.02.27 0 0 90
Azért írok, mert hátha segítek azoknak, akik hozzám hasonlóan nagyon félnek a fogorvostól. Volt 2 teljesen letörött fogam. Sokáig nem mertem velük fogorvoshoz menni,mert az ember annyi minden hall/olvas össze a kalapálás / vésés borzalmairól, hogy az őrület. Aztán összeszedtem minden bátorságom, és elmentem egy győri magánklinikára. Mondanom sem kell hogy féltem, felváltva villantak fel bennem a gyökérfogó és a véső képei meg a borzalmak amiket lehet olvasni az interneten a fórumokba.

Székbe beültem. Doki injekció elő, s mindkét hátsó felsőbe kaptam egy injekciót. Egyáltalán nem fájt. Utána mondta a doki ,hogy kapok egy harmadikat is a szájpadlásomba, s mondta, hogy ez jobban fog fájni. Hát az sem fájt, inkább kellemetlen volt. Utána 10 percig zsibbadtam, s közbe kérdeztem a dokit hogy mi lesz, hogy szedi ki, rákérdeztem hogy vésni fog e. Furcsán nézett rám, azt mondta, hogy nekik nincs is vésőjük, ők ilyen módszereket nem alkalmaznak. Kicsit megnyugodtam. Jött egy gyökérfogóval, s nagyjából 5 perc alatt kivakarta mind a három gyökérmaradványt. A legkisebb fájdalom nélkül. Kellemtelen érzés persze hogy a szádban turkálnak, de tényleg nem fájt, pedig gyulladt volt a fogam és féltem hogy igy nem hat majd az érzéstelenítő. A másik fogammal kicsit több volt a macera, de különösebb fájdalom nélkül kiszedte azt is. Pár öltéssel összevarta a fogínyt. Mosolyogva mentem ki a rendelőből. Nem hittem volna, hogy ennyire simán ki lehet szedni ínyig letörött fogat. Ne féljetek elmenni, és ne tarttsanak vissza senkit a rémtörténetek, emberi humánus módon ki lehet szedni a maradványt fájdalom nélkül! AKit érdekel, hol voltam, keressen meg bátran imélbe.
MiKL Creative Commons License 2007.02.20 0 0 89
Hello,

Abba a szerencsébe részesültem, hogy a korona amit kb. 2 hónapja tettek föl a fogamra hosszabb-rövidebb külföldi tartózkodásom folyamán esett le. Elmentem egy fogorvoshoz, aki azt mondta, hogy itt (Anglia) egy kicsit másképp csinálják a koránakat, szóval nem tudja, hogy most mi van, de hogy visszaragasztja nekem szívesen. Mivel jobb ötletem nem volt mondta tegye azt. Erre öntött egy kis ragasztót a koronába aztán felrakta és ennyi. Mivel nem esett még le koronám kissé tapasztalatlan vagyok a témát illetően, de nem tűnt meggyőzőnek az egész. Nem kéne ilyenkor a ragasztót lekapargatni a fogról meg a koránról, meg fertőtleni meg ilyesmi? Valaki akinek csináltak már ilyet fel tudna világosítani? Ez tényleg csak ennyi lenne?
rugo- Creative Commons License 2007.02.17 0 0 88

ha a doki fer és tényleg az implant lenne szakmailag a jó megoldás akkor bizony javasolnia kellene hogy "hát én ilyet nem csinálok de ajánlom figyelmébe x,y dokit..."

 

Ha amúgy is kell az a két korona akkor természetesen az azokra épített híd a megoldás!

 

"...Te egy hős vagy! ..."  A francokat. Szerintem naponta nagyon sokan végigcsinálnak hasonló tortúrákat, csak kevesen mesélik el. Én úgy gondolom hogy azoknak akik hasonló akció alött állnak hasznos lehet egy-egy ilyen beszámoló.

 

(Nekem is mondta a doki még az akció elött: "....a műtét nem lesz fájdalmas csak kicsit kellemetlen..."  Ja - gondoltam magamban, mert nem a te berendezésedet fúrják faragják...)

 

rugo

 

Előzmény: lotty(TDK) (87)
lotty(TDK) Creative Commons License 2007.02.17 0 0 87

Szerintem se csinál ilyet a dokim. Mondjuk ilyen esetben nem tudom mennyire várható el, hogy jót akarva a betegének, más kollégáját javasolja...

Magam úgy gondolom, és ebben itt is megerősítettetek, hogy két amúgy is koronát igénylő fog közé talán a híd is jó lesz.

Te egy hős vagy! Olvastam miken mész keresztül, szurkolok neked, hogy minden jól menjen.

 

Előzmény: rugo- (86)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!