Kis olivaolajon vékony karikákra vágott póréhagymát megpirítasz, rá a curry-t én egy kis fehérborsot is szoktam rárakni, csirkehusit vagy pulykahusit rá, icipici vizet alá, majd beleraksz egy darabolt konzerv ananászt. Levéből csak ízlés szerint kis adagokban, én néha belerakom az összes levet.
Ha nincs tejszínem egy doboz tejfölt öntök rá, az is jó. Lisztet, keményítőt soha nem rakok bele. Rizsikével tálalom.
Ha nem raksz bele tejfölt-tejszínt, akkor eheted úgy is, hogy egy kis vegyes salátára (fejes, uborka, paprika, paradicsom) rakod rá és rokfortos (márványsajtos) kefírrel öntöd le, pirítóssal tálalod :-)
Ez az én receptem :-) Sajtszószt csak annyit keverj be, amennyi elfogy, mert másnapra már megerjed :-)
OFF: mi a bánat van már megint a zinternettel, folyton timeout van, meg egy csomó oldalt nem látok?? ON
Thor, a rukola Neked egyszerűen muszáj, hogy tetsszen, mer az ízlésed szerinti. De biztos vannak benne fokozatok, hogy zsenge vagy sem, és lehet, hogy a sem már nem egy jó kategória - osztrák szállide vagy oda.
Gyömbért pedig igenis lehet piacon is kapni, puccos pestin mindenképp, rendes vidéki vásárformájún nem valószínű. :)
Fizikából én nem vagyok ugyan jó, de ha benézek a sütőmbe, azt látom, hogy a légkeverős ventillátor az ajtóval szemben van, és onnan fújja a levegőt, valamint a nagytepsi nem tölti ki teljesen a teret, tehát szerintem azt is körbe tudja szaladni a levegő, csak rosszabb hatásfokkal. Én szoktam úgy sütni, hogy egy rács tepsivel + nagy tepsi másik szinten, azt tapasztaltam, hogy kicsit tovább tart, és a két szint között kell sok helyet hagyni. ribizli
sziasztok, épp böjtölök, és már annyira elszoktam az evéstől, hogy recepteket olvasok, azzal is elvagyok :-)))
a citromfűre visszatérve: a mi citromfüvünk egész más, mint amit pl. a thai kajákban használnak. az effektíve hosszú fű alakú, nem olyan kis cakkos, kereklevelű, mint a mienk. és észbontó íze van, imádom! talán ázsia boltban kapható (?) azzal főznek, de nem tea-alapanyag, a mienk igen, de altat.
na szóval hogy van 2 muffinsütőm, de csak egy rács volt a tűzhelyhez. namost ha egyszerre akarok sütni 2 adag muffint, akkor az egyik sütő a rácson, a másik a nagy lapos tepsin van, ami ugye pont akkora mint a sütő. így a légkeverés nem tud megfelelően érvényesülni. minden tepsinek egy-egy külön rácson kellene lennie.
No hát a Corában vannak variációk newlra: gerinc, comb, máj, ilyesmik, de én is elég meredeknek érzem ezt a húsvéti nyúlevés-horrort. Viszont még régebben mondták nekem a húspultnál, hogy bárányt-birkaneműt csütörtökönként szoktak kapni, lehet, hogy ha ragaszkodsz hozzá a menüben, akkor érdemes lenne hétközben felhívogatni őket, hogy mivanmá. A www.cora.hu -n válogathatsz a telefonszámok között, hogy melyik áruházukat kívánod nyüstölni.
Nincs! Nyúl van. Egész nyúl tálcán 1300 Ft. Ki eszik nyulat húsvétkor? Micsoda barbarizmus, amikor hetek óta festeget, meg rohangászik akkor még le is vadásznák éhes emberek!
Thor, a süti jó lett :) majd beszerzek gyömbért, a tegnapi piacos hirtelen megoldás lett volna, én viszont ugye nem járok hiperbe szinte sosem. egyszer már vettem egyébként minőségi gyömbértet a piacon ugyanott, csak akkor még nem jöttem rá, hogy fagyasztható, és kiszáradt szegénykém.
Még nem voltam otthon, de találtam nektek a prószáról valamit.
http://www.konyhamester.hu/a_r_t/recept/271.htm
Na most hogy ez ugyanaz-e, mint amit mi szoktunk, azt még nem tudom... :)
Asztat nem piharcon kell keresni, hanem hipermarkecban. Hűtőben is hetekig eláll, én fagyasztóban tartom, ott meg akármeddig, és roppant jól reszelhető fagyottan.
Szintén ruccola imádó, a legjobban pizzához szeretem, a 4 sajtos az eszméletlen jó vele.
Pizzatészta: (dupla adag) fél kiló langyos liszt, 3 deci langyos víz, deci olivaolaj, zacskó élesztő, kávéskanál cukor, evőkanál só, friss bors. Összegyúr. Pizzaszósz: (ez külön a 4 sajtoshoz spec.) 1 aranyfácán paradicsompüré kanál fokhagymásolajon átforrósít (víz nélkül!!!), majd fél doboz hámozott paradicsomkonzervet hozzáönt, friss borsot, oregánot hozzáad, összefőz 5 perc alatt, só nem kell bele! Sajtok: Összesen 30-40 dkg sajt kell, szerintem. Ennek fele legyen mozarella, negyede kéksajt-márvány-ilyesmi, nyolcada sárga-sajt gouda, hasonló, nyolcada parmezán.
hólyagosra gyúrt, de nem kelesztett tészta kinyújt, paradicsomszósszal megken és a felaprított-reszelt sajttal ergyenletesen megszór. Nagyon forró (alaposan előmelegített, stb) sütőbe betol, 8-10 perc alatt készre süt, majd tálalás elött ruccolával bőven megszór. Esetleg negyedelt kontélparadicsom, frissen rádarált bors, de ez már piperkőcség :)
Viszont az, hyog ne hulladéksajtot rakjunk rá az fontos, nagyon fontos szerinten, a jó ízű sajtok adják ennek a pizzának a lényegét. (nem olcsó kaja, tudom)
"Vettem egy doboz rucolát, tudnátok írni kipróbált receptet rá? "
Imádom!
Szerintem az egyik legzamatosabb saláta - önmagában is van egy kis finom 'diós' íze.
Ajánlom hozzá a már korábban is megemlített salátámat, épp a minap is csináltam, nagyon jó vacsora volt:
- doboz ruccola megmos, félretesz,
- egy jó marék nagyszemű szőlőt kettévágok és kimagozok,
- egy puha körtét és egy almát meghámozok és kockára vágok,
- egy pár deka juhsajtot vagy camember sajtot felkockázok,
- kevés sovány bacont picire kockázok, majd megpirítom, kiveszem és félre teszem,
- a keletkezett kis zsiradékon megpirítok egy marék tört dióbelet, és egy marék saláta magkeveréket (szotyi, tökmag, fenyőmag, stb. külön is jó)
- a salátát összekeverem a gyümölcs- és sajtkockákkal, a pirított dióval/magokkal, ( nagyon finom hozzá egy marék friss összevágott lestyán vagy koriánder is) és a bacon darabkákkal,
- citromlevet nyomok rá, kevés szezámolajat és balzsamecetet, kapjon csipet cukrot és ízlés szerint sót,
- amíg a fentiek összepihennek, fejenként egy kiflit karikára vágok, és kevés vajon megpirítom. egy gyors összeforgatás a salátával, és melegen azonnal tálalom.
Gyömbért a mélyhűtőben lehet prímán tárolni, főzésnél a szükséges mennyiséget lereszel, többi vissza fagyoskodni. Így meg nem akkor vesz a zember friss gyömbért, mikor hirtelen süthetnékje támad, hanem mikor olyan helyen vásárol (meg persze nem felejti el), aztán mindjárt mehet is a fagyasztóba. Én nem szoktam vacakolni a hámozással, mert lusta vagyok, de az a tapasztalatom, hogy fagyottan könnyebben lejön a héja is.
Zománcos cuccokat - szűrő, merőkanál, stb. - láttam tegnap Bp-en a Szent István körúton lévő Vasedényben (Vígszinháznál). Mosogatótálat (pardon, hivatalos nevén medencét) nem, de nem is vizsgáltam végig mindent. És van 24-es muffinsütő is, meg Oetker-féle papír is. ribizli
E-mailben írtam nekik, és 1-2 órán belül válaszoltak (szárítógéppel kapcs. kérdésem volt). Sajnos olyan speciálisat :-) kérdeztem, hogy továbbítaniuk kellett a levelemet az Indesitnek, akik azóta ....tek válaszolni. :-( De könnyen lehet, hogy alkatrész utánpótlásban tudnak Neked segíteni.