Keresés

Részletes keresés

halaloszto Creative Commons License 2008.01.28 0 0 30879
O is azt irta:
"Szükségem lenne valakire aki meg tudja mondani a probléma okát és esetleg megoldást is tudna ajánlani."

Szoval kellene ajanlani egy tapasztalt statikust.

vajk
Előzmény: kémember (30878)
kémember Creative Commons License 2008.01.28 0 0 30878
Ugye, nem gondoltat komolyan, hogy innen, a drót másik végéről megmondja valaki neked, hogy mi a baja a házadnak, és hogy mivel gyógyítsd. Keress inkább egy jó statikust!
Előzmény: SuetiMueti (30877)
SuetiMueti Creative Commons License 2008.01.28 0 0 30877

Sziasztok!

Tanácsra van szükségem. Megrepedt a házban eléggé sok fal. Persze mikor megvettük még semmi baja nem volt és hát naivan abban hittem hogy egy 10 éves ház már csak nem mozog annyira.... de tévedtem. A talaj amire épült agyagos, így valószínűleg kiszáradhatott  a nyáron a melegben, vagyis igazából csak tippelek. a szomszédom ugyanúgy megsüllyedt, sőt az utcában van ahol alá is kellett dúcolni...

Szükségem lenne valakire aki meg tudja mondani a probléma okát és esetleg megoldást is tudna ajánlani.

Tud valaki segíteni?

előre is köszönöm

Előzmény: radixa (30876)
radixa Creative Commons License 2008.01.28 0 0 30876

Sziasztok!

Bp-i családi ház felújításához gépészeti kivitelezésben kérném a segítségeteket!

(Tulképp a szaktopik felhasználóit is kérdezném itt)

Víz- gáz- kp fűtés szereléshez keresnék olyan szakit, akit jó szívvel ajánlotok.

Fűtésterv van. A meglévő kombikazán felhasználásával lenne a fűtés 8 radiátor+22nm padló ill. egy-egy mosdó, wc, mosogató, mosógép kiállás a víz része.

Plusz a gázbekötés kb 20 méteren a kazánhoz és a főzőlaphoz.

A ház kb. 95 nm.

Erre adott egy "cimborám" majd' 2 millkós anyag+munkadíj ajánlatot a szaniterek, csapok nélkül, de ezt elég irreálisnak tartom. (mondhatnám s.ggre ültem tőle)

Tudom, ott vannak a hirdetések, ott lehet bőven találni szerelőt.

De pont az volna a lényeg, hogy "felhasználói" ajánlás alapján és ne a reklámok alapján tudjak keresni.

köszönettel

radixa

*Steve Creative Commons License 2008.01.28 0 0 30875
ezért irtam neki hogy ő dönti el nem mi  attól függ hova kell illetve az ára
Előzmény: peter513 (30873)
peter513 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 30874

Ahol felnőttem, két domb között volt egy ház, ami tisztességesen megsűllyedt. Valamikor patakféle folyt mellette, amit valamilyen vastagságú csőbe kényszerítettek. A '60-as évek közepe után építették a házat. 15 évvel késöbb már annyira meg volt sűllyedve, hogy a koszorú alatt a repedés már elérte a 10 cm-t!

A ház gazdát cserélt és az új tulaj (úgy tudom) körbeásta vasbetonnal megerősítette az alapot, a falaknál meg a szokásos módon járt el...

Azóta nem láttam, hogy látható repedés keletkezett volna. (Évente 1-2 alkalommal járok arra.)

Tata, Deák F. Mező I. utca sarka. Azt hiszem, még mindig ua. a tulaj.

Előzmény: gravir007 (30868)
peter513 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 30873
Én a panelbe raktam fel polisztorol rozettát és díszlécet a szobákba. Egyszerű tiszta, igazán szép lett. Ügyeltem a ragasztásra, mintafolytonosságra... 1-2 mm-t hajlítani is lehet, hogy illeszkedjen a falhoz. Ezekből a szempontokból a poli* jobb. Átfesthetőségből a gipsz. Szerintem.
Előzmény: *Steve (30864)
hummer11 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 30872

Üdv!

építkezésről megmaradt két darab 60*90es hofstadter műanyag fóliás ablak. egyik b-ny másik távnyitós. Ha valakit érdekel, dobjon mailt és megegyezünk.

sz0989 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 30871

Vagy így hagyni, ahogy most áll, vagy elbontani az egészet.

Előzmény: gravir007 (30868)
banya69 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 30870
Segítséget kérnék: Giszkarton válaszfalakat szeretnénk. mikor kell padlókiegyenlítőzni, a falak felszerelése előtt vagy után? Elég hepe-hupás a jelenlegi betonaljzat.
kuzo2 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 30869
Előzmény: odonbattya (30848)
gravir007 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 30868

Van egy régi házunk, kb. 100 éves lehet, sajnos a 80-as években az emelkedő talajvíz miatt megsüllyedt (azóta csatornáztak a környéken, de még mindig magasa a talajvíz) Akkor hiretelen romlott az állapota, az egyik részében a belső falakat le is kellett bontani.
Azoknak alapjuk nem volt semmi.
Azóta csak nagyon kis mértékben repednek a falak, a tetőgerinc az szép egyenes, szóval komoly baj nincs vele, ha a talajvízzel nem lett volna probléma, akkor még párszáz évig elálldogált volna.
Most gondolkoztam el rajta, hogy mit kéne vele kezdeni, vagy felújítani, a tetőhöz szerkezeti elemekhez nem kell nyúlni, de valahogy -ha van rá mód- meg kéne erősíteni az eredeti -gondolom nem túl komoly alapokat, ekkor mentehtő lenne a ház, komoly vastag falak, nem is kicsi, olyan 150nm lehet.
Ha ez sokba kerül, vagy nincs értelme, akkor sajnos bontani kéne.
Tud valaki ötelet adni?

Még valami a ház Kaposváron van, ha esetleg tud valaki itt szakembert (nem tudom ki kell ehhez, statikus?) ajánlani, azt is megöszönöm!

Nokci Creative Commons License 2008.01.25 0 0 30867
Pár címet fel is teszek, hátha érdekel valakit...

Nyitray Euro-Center Egyéni Cég
www.nyitray-ec.hu

Planalto Kft
www.planalto.hu

Generációk Tapétaboltja
www.tapeta-bolt.hu

Famulus Bt.
www.faldeco.hu , www.famulus.hu

ABT-Tech. Hungária Kft

Anro 3000 Kft
http://www.anrodiszlec.hu/index.php/cPath/26_56

Armanik Trading Kft

Korin Kft. Tapéta Nagykereskedés

Saarpor Hungária Kft
Nokci Creative Commons License 2008.01.25 0 0 30866
Azért szerintem neked sem mindegy, hogy ugyanabból a termékből pl. az OBI-s 500Ft/m vagy 320Ft/m.
Nokci Creative Commons License 2008.01.25 0 0 30865
Az okés, hogy megnézem a gyártót stb., ezen már túl vagyok (1 hete böngészek)...
A.S. Creation,Bovelacci,DecosaDeko-Form,Den Braven,JUB,Marbet,Marburg,NMCRash
De sajna ezeket általában vidéken értékesítik, vagy valahol az Isten háta mögött, gondoltam hátha valaki tud a leírt kerületekben viszonteladót...

Az is okés, hogy fúrják ragasztják, de van amikor az egyik jobb valamiért a másiknál, csak érdeklődtem van-e valakinek tapasztalata....
*Steve Creative Commons License 2008.01.25 0 0 30864
a gipszet felfurják a polisztirolt ragasztják hogy neked melyik jobb neked meg a pénztárcádnak kell eldönteni nem nekünk

az hogy hol találsz olcsón megfogod az Obist megnézed ki forgalmazza megkeresed a neten az elérhetőségét ennyi
Előzmény: Nokci (30863)
Nokci Creative Commons License 2008.01.25 0 0 30863
Sziasztok!
Bocsi, hogy így belekontárkodok a topicba, de őrült nagy dilemmában vagyok/unk. Szeretnénk a szobáinkba oldalfali díszlécet feltenni. Két kérdésem lenne hozzátok:
1., Melyik a jobb, a gipsz vagy a polisztirol?
2., Esetleg tudtok valahol olcsón ilyen díszlécet a XIV-XVI-XVII. kerület környékén, mert én többnyire csak vidékieket, vagy III. kerületieket találok. (OBI, Praktiker, Bricostore kizárva, iszonyú drágák)

Nokci
viktor a takarító Creative Commons License 2008.01.25 0 0 30862

apróságok vakoláshoz:

belső vakolásnál legalább a pozitív élek élvédőzése legyen benne, és elvárás, hogy a terven szereplő szögeket tartsák be, a vakolat felülete pedig legyen függőben (tehát nem csak síkban!)

Előzmény: gobi1000 (30858)
r0226 Creative Commons License 2008.01.25 0 0 30861
Az messze van.:-)
Ez az egy ajánlatod van?
Meg kellene kérdezni legalább még kettő kivitelezőt.
Előzmény: gobi1000 (30860)
gobi1000 Creative Commons License 2008.01.24 0 0 30860
veszprém megyében, Ajkán
r0226 Creative Commons License 2008.01.24 0 0 30859
Merre építkezel?
Előzmény: gobi1000 (30858)
gobi1000 Creative Commons License 2008.01.24 0 0 30858

Szia.

A ház kimérésétől kezdve szinte minden a födémbetonozásáig: mélygarázs, alapozás, falfelhúzás, kémények, belső vakolás, aljzat és pince szigetelések stb.

Ami nincs benne az a külső szigetelés és a belső burkolás. Ezenkívül minden.

Bocs nem vagyok egy nagy szakértő ebben a témában. megköszönném ha segítenétek:))

memorix Creative Commons License 2008.01.24 0 0 30857

Építkezéshez alap információk:

http://www.kekcard.hu/kalauz_csaladi_hazak_epitese.php

r0226 Creative Commons License 2008.01.24 0 0 30856
És mi az a minden kőműves munka?
Előzmény: gobi1000 (30855)
gobi1000 Creative Commons License 2008.01.24 0 0 30855

Sziasztok.

Segítséget szeretnénk kérni Tőletek.

Februárban szeretnénk építkezni a férjemmel és ma kaptuk meg a kőműves árajánlatát, ami 100 m2-es mélygarázzsal ellátott házra 2,4 millió Ft munkadíj lenne.

Ebbe a munkadíjba minden kőművesmunka beletartozik, kivéve a belső burkolás (járólap) és dreivitezés.

Mit gondoltok? Reális az ajánlat?

Ha esetleg valakinek van költségvetése a már felépült házára, vagy valaki már a topickban leírta, légyszíves osszátok meg velünk. Nagyon nagy segítség lenne!!!

Előre is köszönöm.  

viktor a takarító Creative Commons License 2008.01.24 0 0 30854

esetleg az oroszok már a tűztérben vannak??

:-))

Előzmény: Vezo228 (30853)
Vezo228 Creative Commons License 2008.01.23 0 0 30853

Sziasztok!

SOS segítség kéne!

Vettem és üzembe helyeztem egy SERVANT kandallót, 8 kw. A mai napig rendesen működött, de ma délutántól azt kezdte el csinálni, hogy fűtés közben mindig kinyílik vagy a tűztér, vagy a hamutér ajta. Mi lehet ez? Túlfűtés? Vagy a kémény rossz?

És mi a megoldás? 

Kösz, VeZo

d.mártus Creative Commons License 2008.01.23 0 0 30852

Sziasztok!

Segítséget kérnék Tőletek.

Új vagyok még itt a fórumon.

Idén nyáron szeretnék építkezni. Pontosabban tetőteret beépíteni.

Ha tud valaki NORMÁLIS és MEGBÍZHATÓ kivitelezőt (víz-gáz, villany, ács, kőműves), akkor kérném, írja meg nekem az elérhetőségét ide a fórumba, vagy a bimartus@yahoo.com e-mail címre.

Ha van valakinek ideje és kedve, akkor nagyon szívesen venném a tippeket és az ötleteket is.

Segítségetek előre is köszönöm!

Kellemes és napocskás délutánt mindenkinek!  :)

Mártus

viktor a takarító Creative Commons License 2008.01.23 0 0 30851

műanyag, mosott tartály fém merevítővel. 1m3-es  kb. 10e Ft-ért kapható mindenhol. ennek van alsó és felső nyílása is. ebből veszel 5-t, azokat kiszintezed, sorba kötöd (ha az egyik megtelik, mehessen a másikba a víz), beásva a földbe, vigyázva, hogy később ne menj rá 200-kg-mal megpakolt talicskával.

ez a legolcsóbb megoldás, különben uigynaekkora kapacitásért 0,5-1 m Ft-t fizethetsz ki, akár spec. műanyag tartályt, akár készbetont választasz.

persze létezik még az épített ciszterna, ami akkor ok, ha éppen építkezel, és van helyben egy munkagép, ami kiszedi a földet, ott vannak a zsaluanyagok, aztán mehet bele a vízzáró beton, vagy sima beton vízszigeteléssel. a tetejére, mérettől függően akár e-gerenda béléstesttel is elfogadható (és adott határig terhelhető), esetleg vasúti beton talpgerenda, amit néha aprópénzért hirdetnek, csak vigye el valaki a bontás után (darabja min. 1. mázsa...) .

amit meg kell oldani:

tisztítónyílás (aknafedél), zárhatóan a gyerekek miatt

szellőző

túlfolyó és annak elvezetése esetleg szivárgó kiépítése

Mi 10m3-ben gondolkodtunk az elején, de az ár/érték és a megmaradt hely miatt most kb. 2-3 db tartályt fogok beásni egy rézsűbe a már leírt módon...

Előzmény: odonbattya (30848)
LizyX Creative Commons License 2008.01.22 0 0 30850
Hopp, elnézést, én valami ezer éves bejegyzésre kattinthattam, úgy látom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!