Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
szóval gondolom, az én céljaimra bőven jó lesz 1 + install nélküli opció is, hívjon mindenki amatőrnek, de ahogy megjön a vinyó, csak berakom az usb egyik végét a vinyőba magába, a másikat a gépbe, és kb. 15 másodperc múlva már tudom is használni /már ha eleve, remélem ntfs-re van formázva/, ha nem akkor arra még 1-szer gyorsan ránézek, és ha azt meg is kell csinálni, akkor na, nem bánom, még max. kb. 1 perc múlva már tudom is használni :-)
pár darabnál, amelyik 2 Tb-s drive, volt mondjuk 60 font, kb. ugyanannyit, le akarnának nyúlni tőlem, holmi adatmentés, stb., látjuk a képen, gondolom, mindenki le tudja fordítani /én kicsit több, mint 15 éve élek Angliában/, szóval, volt 1 installálás nélküli verzió, az volt a 60, meg mindjárt felkínálnak, egy ilyen opciót,
most ennél szidjam először az amazon-t pl.?, v. magát a gyártó céget?, v. mindkettőt, v. mindegy is, melyiket inkább, de ne is törődjek vele?, nekem max. adattárolás, + másolás funckiókra kell a dolog, nem adatmentés a lényeg?,
ahogy láttuk a kálváriámból, a túl olcsó se jó, persze ha túl drága, annak nem mondok ellent..., de mi az arany középút ?, kb. 60 font, ahogy a legutóbbi kereséseimnél láttam, az nagyjából reális?,
ez idáig o.k., de akkor hadd kérdezzem így : egy 2 Tb-st vennék, itthoni filmek, + zenék tárolására, semmi extra követelményem nincs hozzá, persze, ha működik pár évig, az nem baj, szóval melyik cégtől vegyek?, - ja, tudom, mivel annyi féle van, ha vki ír, mondjuk 3-t, utána én majd válogatok, hogy melyik legyen a nyerő, aztán senkit nem terhel a felelősség, azt majd magamra vállalom :-)
Nem tudom, hogy a Skype mennyire tartozik ebbe a fórumba, de mivel meg fog szünni, nem kis melóval sikerült a helyettesítő Teams nevű cuccot letöltenem, sőt aktiválnom is.
Most csak azt nem tudom, hogy a Skype-t le lehet-é törölni, mert amíg a Sk. 80 mb-os adag, addig az újabb csak 1,4 mb.
Vagyis lehet, hogy továbbra is szükségem van a Sk-ra ?
Nem csak a személyes, hanem a világszintű (az EU, UK és USA-beli kollégákkal egybehangzó) tapasztalataink alapján mondom, hogy adott darabszámra vetítve, arányaiban jóval több, ekkora kapacitású modell kerül be mindegyik gyártótól, mint a környező kapacitásúakból.
Nem kötelező ránk hallgatni és megfogadni, viszont egy megemlítést megért.
Volt itt már vérre menő vita amiben konkrétan lehülyéztek minket és közölték, hogy de a Citromail jó. Ennyire jó trollok nem lehetnek, nekem meg 2 köbméter szerver logom....
"4-5 TB méretben viszont semmit sem szabad venni mert azok mindegyik gyártónál gyenge szériák."
Tele vagyok a környéken 4 és 10+ terás cumókkal szinte mindenből és egyelőre nem látszik, hogy annyira gyenge lenne a méret alapján. Vagy kevés a minta. Előzőleg volt egy projektem, ami nagy legyen és occsó alapon 4 terás lemezekre optimalizálta a világot, ott akadt ebből jópár darab és az M000 csoda első Seagate cuccán kívül semmivel sem volt látványosan több baj, mint a kisebb, nagyobb vagy másik gyártó cuccából.
Gyorstalpaló Seagate-ből (már többször leírtam, de úgy látszik sosem elég):
1. Manapság a Seagate meghajtóinál nem az a kérdés, hogy tönkremennek-e hanem csak az, hogy mikor: a legtöbb meghajtójuk így vagy úgy, de öngyilkos lesz mert a mechanikai és a firmware hibák mindig is jellemzőek voltak rájuk.
A nagyobb gond az, hogy jelenleg a piacon lévő 2.5" HDD-k közül egyedül a Toshibát merem ajánlani mert a többi szimplán csak rossz, vagy még rosszabb. 4-5 TB méretben viszont semmit sem szabad venni mert azok mindegyik gyártónál gyenge szériák.
2. A Seagate adatmentési szolgáltatása gyakorlatilag csak a kármegelőzés miatt, alibiből van és csak azért kvázi ingyenes egy szűk körnek, mert ezzel igyekeznek a katasztrofális statisztikáikon javítani, hogy a csalódott ügyfelek ne forduljanak ellenük (így is többször perelték már őket csoportos perekben). Mindenki másnak, így az EU-ban is fizetős: 90 EUR-t kérnek azért, hogy bevizsgálják a hollandiai központjukban, amiben egyébként nincs sok köszönet mert alapvetően diszkriminatív a hozzáállásuk: a szervizközpont vezetője egy interjúban bevallotta, hogy az általuk elért 90%-os jósági ráta - ami önmagában nem is lenne rossz - úgy alakul ki, hogy előszűrik a mentésre váró meghajtókat és így 20% alapból kiesik, ezért valójában csak a maradék 80%-nak a 90%-a a valós jósági rátájuk: 72% ahhoz képest, hogy egy átlagos labor nem végez előválogatást és úgy teljesít 92-95%-ot, nagyon gyenge teljesítmény (tehát jobban jár az ember, ha nem velük menteti az adatait).
3. Az pedig, hogy valami drága ne tévesszen meg, mert tudatosan az emberi hiszékenységre játszanak azzal, hogy dupla vastagon fogó ceruzával áraznak be egy, az átlagosnál gyengébb szériát mert tudják, hogy az egyszeri vásárló úgy gondolkozik, hogy ha drága akkor biztos jó minőségű is - közben pedig csak előre kifizettetik vele a garanciális cseredarabot.
XNC erre lehet, hogy majd kedvesen megjegyzi, hogy ő nem így gondolja: hallgathatsz rá is, vagy elgondolkozhatsz azon, hogy hogyan vagyok ilyen tájékozott a témában és elmentheted az elérhetőségem arra az esetre, ha adatmentésre lesz szükséged.
ez olyan igazinak tűnik, + főleg, nem 1 gyanúsan olcsó darab :-)
ezzel remélhetőleg nem ér holmi kellemetlen meglepetés, mint az említett 2 olcsó/nak tűnő/ darabbal, - tudom, kb. 20 dollárt kidobtam, (hacsak nem sikerül vmit visszareklamálni, ettől a fránya cégtől, ki tudja, ezek után), de kb. 15 év amazon, ebay, stb., egyéb rendelések /és volt, olyan 50-100 közti, most nem tudom, a pontos darabszámot/, után, ez nem is olyan rossz arány, - persze legalább tanulunk a saját hibáinkból :-) / ha mások is, akkor a nap keresztényi cselekedetünk is megtettük legalább / :-)
Senki sem tudhatja biztosan mert egy termékfotó alapján nem lehet eldönteni: valószínű, hogy a képet csak letöltötték a gyártó oldaláról, a valódi terméknek pedig vagy van köze hozzá, vagy nincs (de ezzel, gondolom te is tisztában vagy).
Az megadott e-mail a Freemail-hez kapcsolható. Sajnos nincs a Spam mappában semmi. Számomra a konklúzió az, hogy csakis a Freemail-el lehet a probléma. A már meglévő e-mail címek "elhagyásán"
töprengek és azon, hogy véglegesen hátat kellene fordítani a Freemail-nek.
Ja, az volt a konkrét termék? Akkor tuti átbaszás ár/érték miatt is. A képről nem is merek mit mondani. Idehaza a legolcsóbb is 50ezres körül vannak, mi indokolná a tizedénél is olcsóbb árfekvést?
"+ ha, nem csak a mennyiséggel, vagy a file rendszer-rel van gond, lehet, hogy eleve, bár új ssd-t küldtek nekem, de olcsó húsnak lehet-e híg leve alapon, vmi nagyobb baj van?"
.
Ja, ráírják, hogy 4 TB, közben van benne valami 32GB-os memória, ami pendrive-ba is szar lenne..?
Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor nem is igaz.