A villamos kivisz az állomásra, felülsz a vonatra, elutazol Pestre, kimész a reptérre, elrepülsz Londonba és egy helyes kis busz kivisz pont a bolt elé :).
Kéne? :) Hát csak bepötyögöm a recepteket, aztán aki akarja, megcsinálja, aki nem, nem. Speciel ez a currys nagyon megmozgatja a fantáziámat :), szóval esélyes, hogy a héten nekiállok.
Károsnak nem káros, csak sok melót ad a tisztítás, és fölöslegesen több gázt fogyaszt a rossz égés miatt!
Megbízható szagemberrel meg kell nézetni, tisztíttatni, beállíttatni.
-Sajna ez min. 5000HuF!
De csak olyan szakembert engedj hozzá, akinél evidens, hogy számlát ad! Garancia itt szószerint életfontosságú! A gáz, és égéstermékei is mind gyilkosok lehetnek!
Én kellemesen csalódtam főleg az árában, azt hittem, aranyban mérik, pedig csak 1,38 font volt. Olyan 10-15 ml, majd megnézem otthon, egy kis üvegcse. Somerfield nevű boltban vettem, közel a Paddingtonhoz, ez volt az utolsó darab :), pedig vettem volna még. A márkáját is megnézem majd otthon.
Ha jól működik rendbe rakatni, és használni, ha betegeskedik kidobni. Szerintem a gázkészülékekkel nem jó játszani, és érdemes rákölteni akár egy újra, biztonságosra.
Bárányosoknak is angol napot tartunk ma :). Szerencsétek, hogy ezt a receptet kitéptem a Sainsbury's Magazine-ból :).
Mustardy roast lamb with garlic potatoes
6 dkg vaj
2 kg sütnivaló krumpli
1 nagy hagyma
8 gerezd fokhagyma
1 púpozott evőkanál durvára vágott friss kakukkfű
2 púpozott teáskanál vegeta
150 ml fehérbor
3 púpozott evőkanál magos mustár
2,25 kg báránycomb
Sütő előmelegít 220 C-ra. 1 dkg vajjal ki kell kenni egy megfelelő méretű tepsit. A felvágott krumplit, hagymát, fokhagymát, kakukkfüvet, 2 teáskanál sót és ízlés szerint őrölt borsot össze kell keverni és egyenletesen egy rétegben lerakni a tepsibe. A vegetához 1 liter forrásban lévő vizet kell önteni, plusz a fehérbort és mehet a krumplis cuccra. Egy kis tálba össze kell keverni a maradék vajat, a mustárt, némi sót és borsot, ezzen bekenni a báránykát és rápakolni a krumpli tetejére. 15 perc sütés után a hőfokot 180 C-ra kell csökkenteni és még sütni 2 órán át. Ha kész van, a husit még 30 percig meleg helyen kell tartani szeletelés előtt.
Hű, az a rántott ananász felpiszkálta a fantáziámat :-))))
Kérdeznék tőletek, talán ebbe a topikba illik a legjobban. Adott egy kormozó, ölég öreg karancs típusú tűzhely. Mit lehet tenni vele? Kidobni? Kitisztíttatni? Vagy nem izgatni magam és használni tovább, mert nem káros?
180 C-ra tessen előmelegíteni a sütőt. Ha friss paradicsomot használsz, forró vízbe kell őket mártani, majd hidegbe, lehúzni a héjukat és feldarabolni őket. Az olajat fel kell hevíteni, beletenni a felkockázott hagymát, paprikát és fokhagymát. Addig kell hagyni, amíg a zöldségek puhák lesznek, de nem túl barnák. Bele kell keverni a curryport és a kakukkfüvet, majd hozzáadni a paradicsomokat, a citromlevet és a vizet. Felforralni rendszeres keverés mellett. Mehet bele a mazsola is.
Sütőedénybe bepakolni egy rétegben a csirkedarabokat, majd ráönteni a szószt. Le kell, fedni az edényt, majd mehet a sütőbe 40 percre vagy amíg a csirke meg nem puhul. Félpályánál a csirkedarabokat meg kell fordítani. Rizsivel ajánlja.
Variáns: paprika helyett 1,5 evőkanálnyi felkockázott friss gyömbér és egy zöld chillipaprika, paradicsom, citromlé és víz helyett 450 ml natúrjoghurt.
Igen, mezei panír, de arra figyelek, hogy az olajat először használjam, és nem sütöm soká, csak amíg a panír piros lesz, mert az a finom, amikor az ananász lédús marad.
A piacon vettem egy negyed fürt nagyszemű lilaszőlőt, van egy magos néni, akinél vannak magok (fenyőmag is), úgyhogy magkeverék is pirult bele, a sajt camember volt, sajna szezámolajom nincs, de a többi stimmelt.