Keresés

Részletes keresés

Gonoszka2 Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26101

Hát én is lehidaltam kapásból. Szerintem megnézem a csarnokban is, és még eldöntöm, hgoy mi legyen. :-(

 

Nem olcsó...

 

Előzmény: joy (26088)
nemisbéka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26100

A villamos kivisz az állomásra, felülsz a vonatra, elutazol Pestre, kimész a reptérre, elrepülsz Londonba és egy helyes kis busz kivisz pont a bolt elé :).

Előzmény: joy (26097)
Zitka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26099

Köszi, ez tényleg nem is olyan vészes ár. Főleg, ha csak pár csepp kell belőle...

 

Előzmény: nemisbéka (26093)
nemisbéka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26098
Kéne? :) Hát csak bepötyögöm a recepteket, aztán aki akarja, megcsinálja, aki nem, nem. Speciel ez a currys nagyon megmozgatja a fantáziámat :), szóval esélyes, hogy a héten nekiállok.
Előzmény: joy (26096)
joy Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26097

Hanyas szegedi busz jár arra?

Előzmény: nemisbéka (26093)
joy Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26096

Nem félsz egy csuklásrohamtól?

:o)

Előzmény: nemisbéka (26092)
nemisbéka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26095
Ehun a bolt: http://www.somerfield.co.uk De gondolom van Sainsbury-ben is, meg Safeway-ben is.
Előzmény: nemisbéka (26093)
joy Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26094

Károsnak nem káros, csak sok melót ad a tisztítás, és fölöslegesen több gázt fogyaszt a rossz égés miatt!

Megbízható szagemberrel meg kell nézetni, tisztíttatni, beállíttatni.

-Sajna ez min. 5000HuF!

De csak olyan szakembert engedj hozzá, akinél evidens, hogy számlát ad! Garancia itt szószerint életfontosságú! A gáz, és égéstermékei is mind gyilkosok lehetnek!

Előzmény: bokor (26079)
nemisbéka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26093
Én kellemesen csalódtam főleg az árában, azt hittem, aranyban mérik, pedig csak 1,38 font volt. Olyan 10-15 ml, majd megnézem otthon, egy kis üvegcse. Somerfield nevű boltban vettem, közel a Paddingtonhoz, ez volt az utolsó darab :), pedig vettem volna még. A márkáját is megnézem majd otthon.
Előzmény: Zitka (26090)
nemisbéka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26092
:) Nem, mert mint írtam, új a könyv :). De majd a t. topiktársak tesztelik a cuccokat :).
Előzmény: joy (26089)
joy Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26091

Ez mostmár rajta ragad szegény Sthal Ducin.

:o)

Előzmény: nemisbéka (26077)
Zitka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26090
kedves nemisbrekk, odaát említetted, hogy vettél vanília esszenciát. [SI faktor 1000 :-)))) ]  Elárulnád a paramétereket? Mennyiség, ár, márka, lelőhely?
joy Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26089

És ezt TE próbáltad már?

:o)

Előzmény: nemisbéka (26059)
joy Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26088

Gonoszkodom:

Ennyi pénzért?

:o)

Előzmény: Gonoszka2 (26051)
joy Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26087

Húsvétkor nyúl?

Ez kannibalizmus!

Még ennyot sem tud az a szerencsétlen hiperkőc?

-Biztos, hogy nyúl volt?

:o)

Előzmény: buttha (26040)
joy Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26086
:o)
Előzmény: tündérlala (26035)
joy Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26085

Ha helyette teszel bele kierezett, leforrázott friss csalánlevelet, még jobb lesz!

:o)

Egyébiránt én szeretem a salátákat, köztük a ruccolát ís.

Előzmény: Thor (26006)
nemisbéka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26084
Biztosan működik :), ki kell próbálni.
Előzmény: moes (26082)
buttha Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26083
Ha jól működik rendbe rakatni, és használni, ha betegeskedik kidobni. Szerintem a gázkészülékekkel nem jó játszani, és érdemes rákölteni akár egy újra, biztonságosra.
Előzmény: bokor (26079)
moes Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26082
naaaa. éhes vagyok :) ez működik nembáránnyal is, ugye?
Előzmény: nemisbéka (26080)
joy Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26081

Nem. Épp most akartam gratulálni az átlépőnek!

:o()))

Előzmény: moes (26014)
nemisbéka Creative Commons License 2005.03.20 0 0 26080

Bárányosoknak is angol napot tartunk ma :). Szerencsétek, hogy ezt a receptet kitéptem a Sainsbury's Magazine-ból :).

 

Mustardy roast lamb with garlic potatoes

 

6 dkg vaj

2 kg sütnivaló krumpli

1 nagy hagyma

8 gerezd fokhagyma

1 púpozott evőkanál durvára vágott friss kakukkfű

2 púpozott teáskanál vegeta

150 ml fehérbor

3 púpozott evőkanál magos mustár

2,25 kg báránycomb

 

Sütő előmelegít 220 C-ra. 1 dkg vajjal ki kell kenni egy megfelelő méretű tepsit. A felvágott krumplit, hagymát, fokhagymát, kakukkfüvet, 2 teáskanál sót és ízlés szerint őrölt borsot össze kell keverni és egyenletesen egy rétegben lerakni a tepsibe. A vegetához 1 liter forrásban lévő vizet kell önteni, plusz a fehérbort és mehet a krumplis cuccra. Egy kis tálba össze kell keverni a maradék vajat, a mustárt, némi sót és borsot, ezzen bekenni a báránykát és rápakolni a krumpli tetejére. 15 perc sütés után a hőfokot 180 C-ra kell csökkenteni és még sütni 2 órán át. Ha kész van, a husit még 30 percig meleg helyen kell tartani szeletelés előtt.

bokor Creative Commons License 2005.03.20 0 0 26079

Hű, az a rántott ananász felpiszkálta a fantáziámat :-))))

 

Kérdeznék tőletek, talán ebbe a topikba illik a legjobban. Adott egy kormozó, ölég öreg karancs típusú tűzhely. Mit lehet tenni vele? Kidobni? Kitisztíttatni? Vagy nem izgatni magam és használni tovább, mert nem káros?

Jajmicsinájjak?

tündérlala Creative Commons License 2005.03.20 0 0 26078
Dejó. :)
Előzmény: buttha (26073)
nemisbéka Creative Commons License 2005.03.20 0 0 26077

Simple curried chicken (4 főre)

 

45 dkg paradicsom

2 evőkanál olaj

1 hagyma

1 nagy zöld vagy piros paprika (kaliforniai)

1 gerezd (duci :) ) fokhagyma

1,5 evőkanál currypor

fél teáskanál szárított kakukkfű

2 evőkanál citromlé

120 ml víz

5 dkg mazsola

só, őrölt bors

1,6 kg csirkehús, 8 darabba vágva

 

180 C-ra tessen előmelegíteni a sütőt. Ha friss paradicsomot használsz, forró vízbe kell őket mártani, majd hidegbe, lehúzni a héjukat és feldarabolni őket. Az olajat fel kell hevíteni, beletenni a felkockázott hagymát, paprikát és fokhagymát. Addig kell hagyni, amíg a zöldségek puhák lesznek, de nem túl barnák. Bele kell keverni a curryport és a kakukkfüvet, majd hozzáadni a paradicsomokat, a citromlevet és a vizet. Felforralni rendszeres keverés mellett. Mehet bele a mazsola is.

Sütőedénybe bepakolni egy rétegben a csirkedarabokat, majd ráönteni a szószt. Le kell, fedni az edényt, majd mehet a sütőbe 40 percre vagy amíg a csirke meg nem puhul. Félpályánál a csirkedarabokat meg kell fordítani. Rizsivel ajánlja.

 

Variáns: paprika helyett 1,5 evőkanálnyi felkockázott friss gyömbér és egy zöld chillipaprika, paradicsom, citromlé és víz helyett 450 ml natúrjoghurt.

Előzmény: moes (26060)
buttha Creative Commons License 2005.03.20 0 0 26076
Igen, mezei panír, de arra figyelek, hogy az olajat először használjam, és nem sütöm soká, csak amíg a panír piros lesz, mert az a finom, amikor az ananász lédús marad.  
Előzmény: Gonoszka2 (26074)
Kanbéka Creative Commons License 2005.03.20 0 0 26075
látod, megy ez!:)
Előzmény: Gonoszka2 (26067)
Gonoszka2 Creative Commons License 2005.03.20 0 0 26074

Jól hangzik az az ananász.  normál panírban sütöd? (liszt, tojás prézli?)

 

vagy egyedi panírt használsz?

 

Nagyon jól hangzik a menüd :-)

Előzmény: buttha (26069)
buttha Creative Commons License 2005.03.20 0 0 26073

Nagyon!!! És igen laktató.

A piacon vettem egy negyed fürt nagyszemű lilaszőlőt, van egy magos néni, akinél vannak magok (fenyőmag is), úgyhogy magkeverék is pirult bele, a sajt camember volt, sajna szezámolajom nincs, de a többi stimmelt.

Ha belefutok a rucolába újra veszek.

Előzmény: tündérlala (26070)
Gonoszka2 Creative Commons License 2005.03.20 0 0 26072

OFF

Helló Lala kedves. Már lassan 2 éve Beloné vagyok :-))))

Még csak 6 éve, nincs az még ezer :-)))))

 

ON

Előzmény: tündérlala (26071)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!