Nem egészen idevaló téma de lehet, hogy tudtok segíteni mert SIMSONDÖMPER nem elérhető. Az általa indított topikban eléggé régi az utolsó bejegyzés.
Egy "egyszerű" csapágyházat kellene szétszerelnem. Ránézésre csak egy irányban lehetne kiütni a sérült tengelyt. Mozdult is 3-4 millimétert de ott nagyon "keménnyé" vált. (Nem akartam eltörni az alatta lévő öntvény satut.) A csapágyház az mf 70 fükasza lehajtó egysége. A kasza mozgató forgattyus csap tört el vagy levágták. A tengely kiszerelésére szeretnék tippeket kapni. (Jól választottam-e a kiütés irányát?)
Sziasztok, apósom adná el ezt az esztergát, ha valakit érdekelne, kérem őt keresse, vagy küldjön nekem egy telefonszámot és felhívjuk.
Egyetemes eszterga EU 175/1500 közepes állapotban, rendszeres használatból eladó
Egészségügyi okokból eladóvá vállt EU 175/1500 típusú egyetemes esztergám, melyet a közelmúltig rendszeresen használtam, ebből kifolyólag azonnal használatba vehető.
Maximálisan befogható hossz: 1500 mm, a munkadarab keresztszám felett elforgó átmérő max. 220 mm, tokmány közelben max. 350 mm. Gyártási év 1953. Magyar termék (Budapesti Szerszámgépgyár V.) Két motor van hozzá, egy 4 kW-os (kisebb indulóáramra nagyobb fogyasztással) és egy 5 kW-os amerikai (magas indulóáram alacsony fogyasztással, a saját gyári motorja).
Megegyezés szerint a készülékhez számtalan kiegészítőt, szerszámot is lehetősége van egy csomagban, kedvező áron megszerezni (például: support köszörű, olasz késtartó, síktárcsa, állóbáb, mozgóbáb stb.)
Az eszterga Pest megyében, Gödöllőn van. A szállításban, berakodásban egészségügyi okokból nem tudok segíteni.
Bármikor megtekinthető, akár ki is próbálható előre egyeztetett időpontban.
Irányár: 250.000 Ft maga a gép + opcionálisan a tartozékokban biztosan megegyezünk.
Off: A sarki kocsma sem különb... Ha kevesen vannak, nincs elég jatt, ha sokan, akkor dolgozni kell. Elég nehéz lehetett nekik megtalálni az ideális nyitvatartási időintervallumot, ami megteremti az egyensúlyt. :) Itt gyk. mindenütt H-P 7.00-21.00 , szóval délutános műszakból ne akarjon beugrani valamelyik csehóba a dolgozó egy pofa sörre a tizenezres városban, mert nincs rá lehetőség... :(
Te rferi, ennek a Ratar csavaros pofának micsoda fájdalmai vannak mikor valaki akar venni húsz csavart. Úgy értem oda h épp az udvarra akart lemenni valami miatt. Nagy fujtatas meg szájhuzogatas közben újra kinyitotta az ajtót és nagy nehezen megkerdezte mit akarok. Közben ki is oktatott, de amit kértem képtelen volt megjegyezni. Csak azért nem hagytam ott mert nem volt időm masikat keresni. Aztán mikor meg be kell zárni a boltot akkor meg rohattkormány meg nincsazembereknekpéze.
Egykomponensű festékekből én az Alkyton festékeivel szoktam művészkedni. Jól felment azoknak is az ára de elég tartósak, gyorsan szárad és sokféle színben elérhető. Van kalapácslakkjuk is. Ha meg meg olcsón kell nagy felületet festeni, meglepetésemre az OBI saját márkás zománcfestéke egész jól bevált. Alap színek vannak de árban verhetetlen és az a cég gyártja aki a Düfa festékeket -nyilván gondolom a formula azért más-.
Tudom nem ide való Fórum dolog , de ha már festék témánál vagyunk lenne egy kérdésem .
A kb. 60-as - 70-es években készült kerékpár fényezését transzparens festésnek írták pl. piros - bordó SR26 . Nem metál volt , de gyönyörű látvány . Hogyan - milyen anyagokkal készülhetett ez ?
Az semmi! Mi meg olyat, hogy a rendes, hagyományos zöld festékbe kevertük bele az akkor kapható kályhaezüstöt. Aztán majdnem olyan lett :) Mondjuk a hetvenes években, gyerekkoromban. :)
Pár éve én még olyat is csináltam, hogy többféle színben vettem Hammeryte kalapácslakkot, és vagy háromból kevertem ki magamnak olyan színt, amit szerettem volna.
Azt is bírja, simán.
Kéket-zöldet arannyal kevertem, marha jó eredmény lett.
ok! értelek titeket! pár éve akartam venni festékbotban, de azt mondták már kiment a divatbol, vegyek mást helyette. lehet rosz botban kérdeztem? de most, hogy megint láttam a satun, több helyen körbenézek! számomra van egy filingje ennek a festéknek és tetszik is nagyon
A képen Hammerite kalapácslakkal összekent satut láthatsz. Nagyon nem tudok festeni, és a kalapácslakk az ami úgy ahogy tűrhető eredményt ad, így apróbb dolgokhoz azt használom.
Ez egy összefurkált satu volt, kb 4 mm szedtem le mire eltűnt a kráterek nagyja. Ragasztót azért tettem rá hogy a betét teljes felületen alá legyen támasztva, ne kezdjem el mozogni akkor sem ha lekocogtatom a munkadarabot. A csavarozásra talán nincs is szükség, de biztonságra törekedtem. ( Majd egyszer ha sok időm lesz a sliccelt csavarokat kicserélem tömör fejűekre, hogy ne rondítsa el a csavarfej a satu alját. )