Keresés

Részletes keresés

ir6 Creative Commons License 2001.09.16 0 0 303
Hát ez elég gáz :((. De azért én nem mennék egy román irodával, még a magyarok közül is meg kell válogatni, és akkor is lutri. Melyik szállodában voltál?
Előzmény: The Sceptic (302)
The Sceptic Creative Commons License 2001.09.16 0 0 302
Félreértés ne essék. A leírtakról nem a tunéziai emberek tehetnek, hanem az utazási iroda, a Tunisia Experience!!!
Tunézia csodálatos hely, és az emberek is kedvesek, segítőkészek.

Sceptic

Előzmény: em (300)
The Sceptic Creative Commons License 2001.09.16 0 0 301
A hétvégén következett a 2 napos Szahara és más programokkal fűszerezett kirándulás.
------
Hogy tisztább legyen a kép a továbbiakban: ott kint tudtuk meg, hogy a TE egy román társaság, aminek képvseleti irodája van itthon. Ezért sok román is volt az utazók között. Furcsa mód mindig csak magyar utasok kerültek abba a helyzetbe, hogy más hotelben kellett éjszakázniuk.
------
Két busznyi emberke indult el, akik a TE "vendégei voltak valamely tunéziai szállodában. Egy busz Mahdiából, a másik Hammametből vagy Sousseból. A túra első állomása El Jem volt, ahol az idegenvezetők legszerencsétlenebbike Györgyi (nőt küldeni arab országba idegenvezetőnek???) megkért, hogy menjenek át a magyarok a másik buszba, hogy nyelvileg elkülönülten folyhasson az idegenvezetés. Ez logikusnak is tűnt volna, ám a mi buszunkan volt kb. 30 magyar, a másikban pedig a románok átszállása után is csak kb. 10 szabad hely. Szervezés magas fokon...
Mi ismét szerencsésnek mondható módon átpártoltunk a másik buszhoz, így nem kellett a korábbi buszsofőrünk oóön és közveszélyes mutatványait közelről "végigélveznünk". Mohamed ugyanis utjuk során végzett egy személyautóval és később egy jelzőtáblával is!
Ebben az új buszunkban volt mindeidők egyik legszimpatikusabb idegenvezetője, akik Sanyi bácsi néven futott, hogy ne kelljen bonyolult arab nevével nyelvtörőket játszanunk. Ő tunéziai állampolgár volt, aki a 70es években itt tanult pesten. Tündéri kedélyű és rém intelligens figura, aki színt vitt a nyaralásba.
Megannyi szép kitérő után elérkeztünk a Szaharához, ahol a tevegelés után a Le Saharien Paradise nevű szép hotelkomplexumban töltöttük az éjszakát. Itt "kiderült" hogy nem vártak 2 busznyi embert a TEtől, mivel nem jeleztek csak 1 busznyit, s ezért nincs is annyi szabad 2 ágyas szoba. Önkéntesek 4 ágyasban aludtak alakikkel megosztva a lakhelyüket. Mi is ezek közé tartoztunk, mivel a kimerítő, de nagyon szép nap után jobbnak láttuk ha a mielőbbi megoldást keressük a vita és az igazság helyett. Ezért kaptunk gyorssegélyként 1 üveg bort a vacsorához, amit később majdnem ki is fizettettek velünk...

Másnap következett a fakultatív dzsip túra. Itt megpróbálták rábeszélni a csoprt nagy részét, hogy mikrobuszban utazzon dzsip helyett, arra hivatkozva, hogy nincs elég kocsi. Aki járt ott, az tudja, hogy ott bizony számolatlan dzsip van. Mi ekkor már kötöttük az ebet a karóhoz, és nem voltunk hajlandóak alternatív megoldásokkal kiegyezni, így lett is Toyota Land Cruiser 20 perces "hiszti" árán. De így is voltak, akik első szóra bepattantak a mikorbuszba, jó kis mellékest biztosítva ezzel az idegenvezetőknek és/vagy a TEnek.

További részleteket most nem boncolgatom, következzék a tuniszi egy napos kirándulás:
Indulás fél órával a meghirdetetthez képest, mivel Mohamed, az ámokfutó ennyit bírt késni.
Idegenvezetőnk Dezső, aki búgó hangjával egy szextelefon illúzióját keltette "előadása" közben.
Mivel itt egy buszon utaztunk, itt ismertük meg román utitársaink IQ szintját. Amíg magyarul folyt az idegenvezetés, addig egyfolytában üvöltöztek, dumáltak, hogy egy szót nem értettünk.
Viszont megvoltak sértődve, és ennek hangot is adtak, ha nem románul kezdődött valaminek a bemutatása. (Hozzáteszem, ők 15en voltak, mi meg kb. 40en!)

További "élményt" már csak a hazaút jelentett.
A gép 06.50kor indult. Ezért ébresztés 03.00kor, reggeli 03.30tól és indulás 04.00kor. Az alibi reggeli, mert kinek van kedve fél négykor hajnalban enni, is csúszott, mert a személyzet késett. De ez semmi ahhoz képest, hogy a busz is elkésett ismét, és végül 4.35kor indultunk el.
De itt még mindig szerencsések voltunk: volt a csoportnak egy kisebb része, akiknek a chartere nem Monastirból )ami egy órás transzf.), hanem Tuniszból (205 km!!!) indult. Ők 01.00kor "ébredtek" 02.00kor indulás. Ez a gép a mienk előtt 5 perccel landolt, így egyszerre értünka vámhoz!

A velünk szemközti szobában lévőknek a fürdőszobájában minden reggel bokáig ért a víz, mert valahol valamilyen csővezeték ereszett. Ők _nászutasok_ voltak, és a foglalásuk is erre szólt. Természetesen se a beígért pezsgő, gyümölcskosár, de még a gondtalan pihenést sem kapták meg.

Ennyit erről.
Szerintetek hol jelentetik ezt meg egy gyönyörű újságcikk fomájában? Van valakinek kontaktja, akit érdekel a téma?

PS.: Mindkét bőröndünket tönkretették a reptéri pakolásnál.

Előzmény: The Sceptic (299)
em Creative Commons License 2001.09.16 0 0 300
huhh.. ez eddig nagyon durvan hangzik... es meg folytatasa is van??
hi7etlen hogy miket megengednek maguknak az utazasi irodak... olyan, mintha jovore mar nem akarnanak utakat szervezni.. vagy abban biznak hogy ezeknek a kis "mulasztasaiknak" a hire nem fog sok emberhez eljutni?
Előzmény: The Sceptic (299)
The Sceptic Creative Commons License 2001.09.16 0 0 299
T.Asztaltársak!

Megosztom veletek a Tunisia Experience által szervezett utazásom "élményeit".Igyxem objektív és cinizmustól mentes maradni.
Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a nyaralás a leírtaktól függetlenül örök (pozitív!) élmény marad, s jól éreztem magam.
___________________________________
Indulás 4-én 20.00kor Feriheyről menetrendszerű járattal (TU0233) Monastirba. Innen transzfer Mahdiaba.
Megérkeztük a szállásra 5-én 00.20-kor! Természesetesen ezt az éjszakát is kifizettetik veled az elmaradt és pótlásra/kompenzálásra nem került vacsorával együtt.
A megérkezéskor isteni szikra éltal vezéreltetve előre szalasztottam barátnőmet, hogy minél hamarabb kezünkben legyen a kulcs. Nagy szerencsénk volt!!! Akik a sor végre kerültek, 5 fő -ebből egy nászutas pár(!) nem kapott szobát. Egyszerű válrándítással akarták elintézni és a szomszéd hotelban töltötték az első néhány (2-3) napot/éjt egy olyan szobában, ahol a zuhanyzóban nem volt zuhanyrózsa.

Itt kell megjegyeznem, hogy toleráns ember lévén azt gondoltam, becsúszott egy emberi mulasztás, amit majd kijavítanak. DE: jött a csütörtöki és jövő keddi csoport, akiknél ugyanezt eljáccották fapofával, vagy épp mosolyogva.

Mi ezt megúsztuk és felmentünk a szobába, ahol a 32 fok miatt be akartam kapcsolni az airco-t. Nem indult el, de lévén hanali 2, gondoltam itt is csak bizonyos időszakokban megy a rendszer. Mindegy majd egy jó zuhany segít ezen - álmodoztam. A zuhanyzóhoz első éjszaka nem volt gusztusom: a csempék közt a fuga a penésztől zöldelt/feketélett. Lementünk hát fürödni egyet a medencében frissitő gyanánt.
A reggelit ismervén a jóféle kontinentális fajtát, szándékosan megkérdeztem már az irodában, hogy lekvár és bagett lesz-e. Erre azt mondták, hogy ne féljek ettől, és egyébként is bőséges lesz. Az volt. Bőséges lekvár és bagett.
Ebédnél két féle izetlen húsételt kaptunk, s így lévén kifejezett húsevő igen-igen rossz lett az alaphangulatom.
Ráadásul megkérdeztem a légkondit, ami továbbra sem akart beindulni, kiderült, hogy nincs is a szobánkban. "Megnyugtattak", hogy csak nálunk van ez a problma, minden más szobában van kondi... Az idegenvezető (Dezső???) ígéretet tett. hogy intézkedik. Ebből a hazautazásunkig nem lett semmi.

Folyt köv.

Előzmény: Latya (K.L.) (294)
em Creative Commons License 2001.09.16 0 0 298
szia mzsolt!
merre jartal tunezian belul?:)
Előzmény: mzsolt (297)
mzsolt Creative Commons License 2001.09.16 0 0 297
szasztok.épp most jöttem meg a messzi tunéziából.röpke 11 napig voltam kint.szivesen segitek némi infoval azokon, akik épp indulás elött állnak.baksis, taxi, árak stb.
em Creative Commons License 2001.09.14 0 0 296
szerintem nem, mert ott tuneziaban szinte kizarolag csak a turizmusbol elnek az emberek, es nagyon ugyelnek arra, hogy semmi gond ne legyen (midnenhol rendorok stb.), szoval szerintem tuti nem lesz problema.
Előzmény: Skywalker. (293)
em Creative Commons License 2001.09.14 0 0 295
Mit csinalt a Tunisia Experience, hogy igy ki vagy akadva?
Amugy milyen volt Tunezia? Azert jol ereztetek magatokat?
Előzmény: The Sceptic (292)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.09.13 0 0 294
Na mi volt a gond?
Előzmény: The Sceptic (292)
Skywalker. Creative Commons License 2001.09.13 0 0 293
Húgom hamarosan indul Tunéziába.
2 hétre!
Szerintetek mennyire kockázatos ez a mostani HELYZETben?
Előzmény: The Sceptic (292)
The Sceptic Creative Commons License 2001.09.13 0 0 292
Megjöttünk!

Egyelőre annyit: szép volt, de SOHA TÖBBET TUNISIA EXPERIENCE utazasi iroda(???)!!!
Óvakodjatok tőlük. Aljas egy banda, és mi még nagyon olcsón megúsztuk...:-((((((
Részleteket, ha van rá igény kicsit később, mert ma 3.00kor keltem és még nem volt időm pihenni egy kicsit.

Uff
Sceptic

Előzmény: sakkmatt (288)
Skywalker. Creative Commons License 2001.09.09 0 0 291
Érdekes, mert ez a "Szervusz vizibusz" hülyeség a 80-as évek legelején volt divat. Akkoriban még nemigen nyaralgatott ott szerintem senki. Magyar pláne nem!
Előzmény: sakkmatt (290)
sakkmatt Creative Commons License 2001.09.08 0 0 290
Fogalmam sincs, de elképesztő, hogy nem csak az árusok, de még a portásfiúk is evvel jöttek :-(
Előzmény: Skywalker. (289)
Skywalker. Creative Commons License 2001.09.07 0 0 289
Ez a "Szervusz Vizibusz" dolog iszonyat idegesítő. Vajon ki tanította meg a szerencsétleneket erre????
Előzmény: sakkmatt (288)
sakkmatt Creative Commons License 2001.09.06 0 0 288
Szia !

Hány csillagos szállodába mész ?
Vigyél magaddal pálinkát (fertőtlenítés), szén tablettát, herpesz elleni kenőcsöt, mert akármilyen szuper a szálloda, problémád lehet a kajával. Legalábbis a mi csoportunkban igen sokat szenvedtek emiatt.
Ha félpanzióra mész, akkor azért vigyél magaddal valami kis kaját amit eszegethetsz dél körül, mert akármilyen bőséges a reggeli és vacsora, éhes lehetsz. Nekünk nem sikerült ehető, gusztusos étel-félét vennünk náluk. Ritka gyér a választék a supermarketekben. Csak olyan bagettet vettünk egyszer, amit előzőleg már 410-en minimum megfogdostak :-) És ők kb. 3 naponta moshatnak kezet :-) Kekszeket vittünk otthonról, de a harmadik nap már rá sem bírtam nézni annyira utáltam :-(
Rengeteg medúza volt Sousse és Port El Kantaoui környékén. Engem is megcsípett vagy 4 dög :-) A homokkal kell ledörzsölnöd azt a bőrrészt ahol megcsípett, én speckó paradicsomot nem vittem magammal a strandra. érdekes volt látni, hogy a helyiek igen nagy vehemenciával gyűjtögették és dobták ki a partra őket. Ám amikor megkérdeztem, hogy azért teszik-e ezt, mert veszélyes, akkor aszonták, hogy semmi gond, csak le kell dörzsölni homokkal, vagy félbevágott paradicsommal letörölni. Arra tippeltem, hogy talán a fürdőző gyerekeket akarják védeni a kellemetlenségtől. Egyébként maga a csípés nem vészes, meg lehet szokni :-) Csak 10 percig érzel kellemetlen meleget a bőrődön, aztán huss elfelejted, és eltűnik a piros folt rólad :-)
Nagyon kellemes nyaralást és szép élményeket kívánok !
Ja, és persze szervusz vízibusz ! vagy ha úgy teccik szervusz friderikusz
:-)))

Előzmény: The Sceptic (287)
The Sceptic Creative Commons License 2001.09.03 0 0 287
Már csak alig több, mint 43 órácska és huss...
The Sceptic Creative Commons License 2001.09.03 0 0 286
Köszönöm szépen.
;-)
Előzmény: em (285)
em Creative Commons License 2001.09.01 0 0 285
de jo neked hogy most mesz nyaralni! itt mar huvos az ido, te pedig visszamehetsz a nyarba! :))) jo pihenest! :))
Előzmény: The Sceptic (284)
The Sceptic Creative Commons License 2001.08.31 0 0 284
Kedden 20.00, de ezt a napot már nem is számolom:-)
TunExp. Járatot nemtom, én csak sodródom az árral:-)
Előzmény: Latya (K.L.) (283)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.08.31 0 0 283
Hétfőn mégy? A Tun Exp-pel? Milyen járat?
Előzmény: The Sceptic (282)
The Sceptic Creative Commons License 2001.08.31 0 0 282
Tasztaltársak!

Megkezdem a visszaszámlálást:
még 3 nap és indulunk!!!
;-)
Közben beszereztem friss infokat a Mehdia varoskaban levo Hotel Topkapi Beachrol:
a baloldali reszen kell szobat szerezni, az csendes, nyugodt, a kaja boseges es finom, a tenger csillogo es tiszta...mi kell meg? :-)

Sceptic

em Creative Commons License 2001.08.31 0 0 281
nekunk csak a vihar utani par napban volt nehany meduza (en spec. csak egyet lattam a vizben, azt is jo messze, de allitolag sok doglott volt a parton is... lasd hozzaszolasokat lejjebb)...
talan a helyi embereket kellene +kerdezni, ok biztos tudjak, hogy mikor szoktak a meduzak a part kozelebe menni .. (es akkor kovetkezo alkalommal nem akkor kell oda menni nyaralni:))
ir6 Creative Commons License 2001.08.30 0 0 280
2000 Hammamet 0 medúza.
kockasfulunyul Creative Commons License 2001.08.30 0 0 279
Azaz '99-ben...
kockasfulunyul Creative Commons License 2001.08.30 0 0 278
Mi '97-ben két medúzát láttunk abszolút partközelben, az egyik meg is csapta a férjem hátát (de szerencsére csak alig), de nem volt vészes a dolog.
Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.08.30 0 0 277
Én is csodálkoztam a medúzákkal kapcsolatban, mert szintén nem láttam, mások meg csak döglötteket. Lehet, hogy csak egy egyszeri dolog volt, és valami ritka és véletlen egybeesés okozta a partközeli megjelenésüket.
szalapala Creative Commons License 2001.08.30 0 0 276
Sousse-ban én sem találkoztam medúzával júliusban - az igaz,1997-ben voltam, nem idén.
A (155)-ben tettem be egy medúzariadó nevű hivatkozást, meg egypár kép van medúzákról.

Az éjfél helyett inkább éjjeli egy órára tippelek a medencével kapcsolatos terveiddel. Ha egyáltalán még akkor ahhoz lesz kedved.

Előzmény: The Sceptic (275)
The Sceptic Creative Commons License 2001.08.29 0 0 275
Felkészültem rá lelkileg. Kb. éjfél lesz mire fejest ugrom a medencébe a második üveg duty free shopos nedű után:-)))
Előzmény: Hoborc (273)
Hoborc Creative Commons License 2001.08.29 0 0 274
Én júliusban voltam, Sousseban, és akkor híre hamva sem volt a medúzának - szerencsére.

Sousse-t viszont csak ajánlani tudom mindenkinek.

Előzmény: Latya (K.L.) (269)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!