Keresés

Részletes keresés

nemisbéka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26143
Zitka, megnéztem a vanilla extractet, 38 ml, százalékot nem írnak rajta semmit. Márka: Supercook.
nemisbéka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26142
Moeska, a chicken in a spicy lentil sauce recepjében van két olyan összetevő, hogyaszondja chana dhal és masoor dhal. Magyarázatként meg ennyi: chana dal is made from split, small chickpeas, masoor hal is made from split lentils. Ennyi miszterivel is érdekel a cucc? :)
nettomazsola Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26141
almalevest nem kapja ossze, de a savanyut pl meggy igen.
erre az a modszer valt be nekem, h a csomomentesre elkevert lisztes tejfolhoz adom fokozatosan a levest, de csak a levet es kozben habverovel mint az orult kavarom.
ha mindet osszekavartam akkor egy pillanatra felforralom es ugy ontom hozza a megfott meggyet. (pl a befott meggynel nem is fozom a meggyet csak a levet.
Előzmény: Törölt nick (26125)
TTAMAS Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26140
Van, aki meg pont arra izgul. :)) MIlyen fantasztikus íze és színe lesz tőle.
Előzmény: Zitka (26139)
Zitka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26139

Pudingport én sem. Ugyanis az étk. keményítő + aroma + ételfesték. Ebből csak a keményítő ami kell a sűrítéshez.

Előzmény: TTAMAS (26138)
TTAMAS Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26138
Szokták pudingporral is, de én ilyeneket nem használok.
Előzmény: Zitka (26135)
Gonoszka2 Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26137

Igen az elrontástól rettegek én is :-)

 

Az ötletet köszönöm

 

Előzmény: joy (26104)
Zitka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26135
Próbáld ki a sűrítést liszt helyett étkezési keményítővel. Simán feloldódik tejszínben, tejfölben, tejben is, és nem lesz csomós.
Előzmény: Törölt nick (26134)
TTAMAS Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26133

Ételt csak hobbiból.

 

(Vegyész vagyok.)

Előzmény: Törölt nick (26132)
TTAMAS Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26131

Az almalevest is hasonlóan készítem, de fehérborral. :))

És iylenkor már nem, mert szerintem tavasszal már nem jó hozzá az alma. A friss, savanykás almát (esetleg birsalmát) szeretem hozzá.

 

A bő egy liter levesben a deci bor alkoholtartalma a főzés után (az alkohol illékony) már nem észlelhető, de a savai teljesebbé teszik az ízeket. De azért ha kimarad sincs nagy baj. :))

Előzmény: Törölt nick (26130)
TTAMAS Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26129

Én így készítem pl. a meggylevest:

 

Egy zacskó (45 deka) magozott meggy, 1-1 mk. őrölt fahéj, só és szegfűszeg, egy deci vörösbor, egy zacskó van.cuk. 8 deka cukor, annyi víz, hogy bőven ellepje. felforralom, öt perc után beleteszek egy pár karika citromot, egy zacskó (3 dl.) tejszínt, felforralom lehűtöm és kész. 

Előzmény: Törölt nick (26128)
egy kismalac töf töf töf Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26127

nekem is a tejszín rémlik, de mintha lenne liszt+tejföl habarásos is

nemde?

Előzmény: TTAMAS (26126)
TTAMAS Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26126
Tej??? Tejszín!
Előzmény: Törölt nick (26125)
TTAMAS Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26124
Ezek már így is eléggé műanyagcsirkék. Ha még tolluk sincs, akkor már végképp valami mini dínók lesznek. :((
Előzmény: egy kismalac töf töf töf (26122)
H_G Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26123
Nekem nem marad rajta -- nem kapod Te el túl hamar? A büdös az tény, de hát a főzés az ilyen, nem jár csupa ibolyaillattal... (Én egyébként is hozzá vagyok szokva az égő szőr szagához, mert elég béna vagyok ahhoz, h. a saját karomról is lepörzsöljem néha :)


Előzmény: egy kismalac töf töf töf (26118)
egy kismalac töf töf töf Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26122

ahelyett, hogy kitenyésztenének egy szőrmentes csirkefajt

macskából is sikeredett már ilyen

ott rohangálna puréron az udvaron, várva a halált

 

Előzmény: TTAMAS (26120)
Thor Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26121
Tulképp úgy is szeretik :)
Előzmény: TTAMAS (26120)
TTAMAS Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26120
Pedig milyen finom ropogósra sütve...
Előzmény: Thor (26119)
Thor Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26119
Engem az lep meg, hogy valaha vettél szőrtelen csirkecombot. Nekem még sose sikerült, nem is nézegetem a csomagoláson át. Lehúzom bőrét (úgyis hizlal) oszt kész. A vacsgák meg imádják szőrösen is, ott táncikálnak nekem két lábon, amíg a műveletet be nem fejezem és röppályára nem állítom nekik a koncot.
Előzmény: egy kismalac töf töf töf (26106)
egy kismalac töf töf töf Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26118

a csirkeszőr-pirózás nem vált be, mert azonkívűl, hogy fuldokolni lehet az égett szőr-szagtól, a szőrök igenis ottmaradnak, olyan lesz, mint én másnaposan. Értem sem rajonganak a nők olyankor, hát miért "rajongjak" egy "férfias" csirkecombért?

 

Előzmény: H_G (26117)
H_G Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26117
"nem pirózom meg a szőrt,"

Miért nem? Tökeccerű-tökhatékony megoldás.

Más:
currys csirkét lehet ám pontosan uúgy csinálni, ahogy a paprikás csirkét főznéd! Az egyetlen különbség, h. ebbe jól jön egy kis fokhagyma.

Előzmény: egy kismalac töf töf töf (26106)
H_G Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26116
Nem győzöm eléggé dicsérni a Captain nevű görög fűszerkeverékeket, tényleg nagyon jól el vannak találva! Van köztük bárányhoz való is.

Előzmény: buttha (26069)
TTAMAS Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26115

OFF

Ezek szerint legalább hárman vettük ki a kedvencek közül. :))

ON

 

Én a "csirkészőröket" egyenként szoktam kihúzigálni.

(Koppasztani sem lenne könnyebb.)

Előzmény: egy kismalac töf töf töf (26113)
Thor Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26114
Na ne vicceljetek már, hét ponttal? :)
Előzmény: buttha (26112)
egy kismalac töf töf töf Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26113

tudom-tudom, az egy másik topi ©

Előzmény: buttha (26112)
buttha Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26112
Jaaaaaaaaaaj, itt ne - gondolta Stirlitz!
Előzmény: egy kismalac töf töf töf (26111)
egy kismalac töf töf töf Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26111
akkor inkább csirkepálesz lesz!
Előzmény: TTAMAS (26110)
TTAMAS Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26110

Akkor marad a lézeres epilálás. Az fájdalommentes, de az ára elég húzós lesz. :))

Előzmény: egy kismalac töf töf töf (26109)
egy kismalac töf töf töf Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26109

Köztudott, hogy egy kismalac sosem szőrös, ezért csodálkoztam, amikor egy tyúkra hajtva szőrös combba ütköztem. A gyantázás nem jöhet szóba, mert az állatvédők már a múlt héten tiltakoztak, EU normákra hivatkozva, sutyiban meg nem akarom csinálni, olyan feketeszőrözés illúziója lenne.

Pedo meg távol áll tőlem, inkább egy szőrös tyúk legyen akkor már.

Előzmény: TTAMAS (26108)
TTAMAS Creative Commons License 2005.03.21 0 0 26108
A gyantázást próbáltad már? :))
Előzmény: egy kismalac töf töf töf (26106)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!