"A komplex minősítés eredményét előrejelezni mi viszont sajnos nem tudjuk. A felülvizsgálati folyamatban az orvosszakértő a rendelkezésre álló leletek, a TAJ számon alapuló egészségügyi nyilvántartások, valamint az általa végzett vizsgálatra alapozva, jogszabályban rögzített szakmai táblázatok használatával szervrendszerenként megállapítja a betegségcsoportonkénti részkárosodási értékeket, majd meghatározza az össz-szervezeti egészségkárosodást és az egészségi állapot mértékét. Ezen kívül, a komplex minősítés végeredményét az egészségi állapot mellett foglalkozási és szociális rehabilitációs szempontok is befolyásolják."
Betegségenként időrendi sorrendbe állítsd össze a szakorvosi összefoglaló véleményeket, leleteket, kezelési papírokat, zárójelentéseket. Érdemes a nagyobb problémákra fókuszálni, azokat hangsúlyozni,nehogy elvesszenek a részletekben.
Irányított beszélgetés folyik, ne lepődj meg, ha a tüneteid felsorolásánál esetleg félbeszakít. Alapos vizsgálat várható, mert először mész.Átmentünk valamennyien ezen az idegeskedésen, nem vagy egyedül ezzel. Szurkolunk, hogy reális kategóriát állapítsanak meg Részedre.
Én eddig mindig kedves doktornőket fogtam ki, kivéve legelső alkalommal, amikor egy mogorva ribanc volt, de vele se volt gond, nem szólt be különösebben.
A betegségeid alapján jó esélyed van, hogy megkapod a leszázalékolást, amennyiben van elég biztosítási időd.
100% garancia persze nincs rá, mert a fidesz 2012-es szigorításai óta már a kerekesszékesek és a fekvőbetegek sincsenek biztonságban.
Elszállt az előző írásom vége... Szóval mindehhez 40 éves vagyok. Abban kérném a segítségeteket, hogy ha bárki leírná kicsit részletesebben, mi zajlik abban a 15 percben, amíg vizsgál a bizottság, akkor talán megnyugodnék, hisz annyi mindent hallani, és én nem tudom hogy viselnék egy megaláztatást. Vajon meghallgatják a tüneteimet? Figyelnek rám némileg? És mi történik ott? Nagyon megköszönöm a válaszaitokat.
2013. Óta kényszerbeteg vagyok, rendszeres pszichiátriai kezelésekre járok, gyógyszert szedek. 2014- ben megcsavarozták a lumbális gerincemet, majd tavaj kiderült, hogy most meg a nyaki gerincemnél sérv van, ami nyomja a jobb karom ideggyökét. Mi tagadás elég erős fájdalommal jár, jobb kezemmel egy fiókot sem tudok becsukni, fél kézzel mosok hajat, és ha nagyon rákezd a fájdalom akkor éjszakákat nem alszom, mert olyan mintha belülről rágnák a karomat. Sajnos a mentális állapotomnak sem tesz jót, ez az idegfájdalom. Annó a lumbális rész miatt három évig éltem, dolgoztam és láttam el a családot úgy, hogy a lábaim idegfájdalmaival kellett együtt élnem. Ugyanezt a karommal úgy érzem sokkal nehezebben tűröm, nincs már erőm újra ilyen fájdalmakkal ugyanazt csinálni mint egy egészséges embernek. Már nem vagyok erős... Most folyik a konzervatív kezelés, mindez munka mellett, mert az eü-ben dolgozom, és a bérem így is alacsony, a betegállomány iszonyú érvágás nekem. Ezek mellett pajzsmirigy-túlműködés, tachycardia, kis szívbillentyű rendellenesség áll fenn nálam, illetve most gasztroenterálisan is viszagálnak, meg a vasam is rég óta magas, és most a házi orvos ezt is haematológussal vizsgáltatja. Szóval elkezdtük a MMK megállapítására szükséges lépéseket. Én meg félek, mert annyi mindent hallani ezekről a felülvizsgáló bizottságokról, és lelkileg nem tudom, hogyan viselném ha megaláznának. 20 éve dolgozom, összesen két hónap munkanélküli segéllyel terheltem meg az államot életem során, mert továbbképezni persze nem "tudtak" ...
Én sem bizakodtam eddig, de mióta megjelent Karácsony Gergely, Kunhalmi Ágnes és még néhány szimpatikus fiatal, akik még nem hazudtak és nem loptak semmit, azóta visszafogottan bizakodó vagyok.
Tudom, hogy kis esély van rá, hogy nyernek, de hátha.
Én bízok abban, hogy betartják a szavuk. Ők még nem hazudtak.
Igenis ki lehetne gazdálkodni ezeket az emeléseket, csak nem kellene százmilliárdokat kiadni stadionokra, gyűlöletkampányra, Soros-hirdetésekre, nemzeti konzultációra, levelekre, egyházakra és egyéb marhaságokra.
Van itt pénz, csak az elosztása borzalmasan igazságtalan!
Ha nem ők nyernek és továbbra is havi 27 ezerből kell majd megélnem, akkor nem tudom mi lesz:(
2017. január 1-től a komplex minősítésen B2 vagy C2 kategóriába sorolt megváltozott munkaképességű személyek is kaphatnakrehabilitációs kártyát, ami segítheti a foglalkoztatásukat. Tehát jelenleg a rehabilitációs kártyát a következő kategóriába sorolt megváltozott munkaképességű személyek igényelhetik: B1, B2, C1, C2.
A rehabilitációs kártyát a Rehabilitációs Szakigazgatási Szervnél, vagyis afővárosi és megyei kormányhivatalnál kell igényelni.
Ha valaki a rehabilitációs kártyára már nem jogosult, akkor vissza kell szolgáltatni a kártyát.
Sziasztok! Megint egy kérdés, hátha valaki volt ebben a szituban. Állapotromlás esetén a rehab kártyát visszavonják-e? Mondjuk, ha most valaki C1-ben van, és átteszik D kategóriába.
Köszönöm boldog vagyok hogy nem alacsonyt illetve egyáltalán nem kaptam volna százalékot egyenlőre most az első nyugdij kérvényezésén lesz a harc mert a cég bassza oda adni a papírokat még a kilépőt se kaptam meg ugyhogy jelenleg még hátra van egy küzdelem de hamarosan ennek is vége lesz és élvezhetem nyugdijas éveimet a felépüléssel.
Szia. Sajnos nagyon kevés az esélye ennek, hogy a baloldal nyer! Már minden hatalom a Fidesz kezében van. Azt se felejtsük el, hogy ilyenkor, kampányidőszakban folyik a nagy ígérgetés, aztán nesze semmi, fogd meg jól. Akkor kell örülni, ha már ott van a kezedben a dupla pénz, addig meg bízni a csodában. Sajnos. Ja, cseppet sem örülnék, ha a Fidesz nyerne.
"Azzal, hogy a jogalkotó a rokkantak ellátását a minimális létfenntartáshoz szükséges összeg nyolcadában határozta meg, meg is ölte a rokkantakat. A lehetőségeiket mindenképpen.
Mert ne felejtsük el: az írás azokról a rokkantakról szól, akik az egészségi állapotuk folytán nem tudnak, fizikailag képtelenek dolgozni, és munkát vállalni annak érdekében, hogy az államtól, rehab ellátás formájában kapott alamizsnát ki tudják egészíteni."
"Felülvizsgálja a kormány az ukránokkal kötött nyugdíjegyezményt, közölte a külügyminiszter. ...sokan azért létesítenek lakcímet Magyarországon, hogy nagyobb, magyar nyugdíjat kaphassanak.
A szabolcsi kisnyugdíjas ukrán–magyar kettős állampolgárként havonta több mint 300 ezer forintból gazdálkodhat a magyar és ukrán állam közötti szerződés alapján, míg az ukrán átlagnyugdíj átszámítva alig 20 ezer forint.
Egy kétoldaú megállapodásról van szó, amelynek módosításához mindkét félre szükség van. Meg fogom vizsgálni, hogy ennek a módosításnak a szükségessége és a lehetősége fennáll-e – fogalmazott csütörtöki sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter."
Szijjártó utánanéz az ukrán nyugdíjak ügyének 2018. január 18., csütörtök
a szabadságot nem fizetik ki nálam csak azt a szabit fizetik ki ami benn maradt tavalyról. Aztán meg meg kell várnom a kilépő papírokat amit csütörtökön kapok meg mert itt ennél a cégnél másképpen megy az ügyintézés mert két részre van osztva. Mindegy bonyolult. De fel fogom keresni az ügyintézőt hogy mit kell csinálnom ilyen esetben mert nem értek hozzá.
Szia Tamás. A komplex határozatodon rajta lesz a minósítésed, az ugyanaz lesz, mint mindenkinek, akinek meghaladja a 40%-ot. A rehab kártyás szintén pozitív lesz. Csak a kifizetés lesz negatív, hogy ellátást nem kapsz, mert jövedelemmel rendelkezel. Ilyenkor fizetetlen szabadságot szoktak kivenni, egy napot, amikor is szünetel a biztosítás, és azzal a nappal szokták beadni a kérelmet az ellátásra. Ugyanazt a papírt kell kitölteni mégegyszer, amit a komplexre beadtál. Nem muszáj megvárnod, míg kilépsz, szabira mész, bár úgy tudom, ilyen esetben a szabit megváltják pénzben, nem kötelezően kiadják. Most úgyis fel kell majd keresned a helyileg legközelebbi Munkaügyi központ Rehabos oszályát, ami rajta lesz a határozaton, és ott az ügyintéző elmagyarázza neked, mit kell tenned.
elutasítót fogok kapni a táppénz miatt mi lesz rajta a papíron ugyanaz? mert szerintem nem... azt mondták hogy csak a kategória lesz rajta és hogy a felmondás után vihetem be a papíromat amikor lejár a szabadságom amit kötelezően ki kell adnia a cégnek azt a papírt kell csatolni a kifizetéshez (az első nyugdíj) ami 3 hónap, erről tájékoztattak minket. Nagyon kedvezőt kaptam elvileg.
Ez lenne a cél, igen! Én még emlékszem a KÖTELEZŐ tüdőszűrésre! Mindenki kapta a levelet, és menni KELLETT! Ment is, öreg, fiatal, egyaránt. Most csak a 18 éven aluliakat, és 50 év felettieket szűrik ingyen! Pont a veszélyeztetett korosztálynak fizetnie kell a vizsgálatért. Ez csak egy. Sógornőm testvére magán nőgyógyászhoz járt, évente, mindíg hűségesen! Mikor panaszai lettek, egy évig járta a nőgyógyászok sorát! Mondta nekik, érzi, hogy nincs rendben valami, SEMMIT nem találtak. Elmúlt egy év, mikor felnyitották, akkor már menthetetlen volt, 1 hónap alatt el is ment szegény, 32 évesen! Ma egy MR vizsgálatra, ha nem magán, nekem most pont 5 hónapot kellett várni, tavasszal úgyszintén! A vérvétel fizetős, ami nem rutin, hanem célzott, nálunk a központilag preferált kórházban sem végeznek nagyon sok vizsgálatot, 150 km-t kell utazni hozzá! Utiköltség papír van ugyan, de utólag fizetnek, csak a tömegközlekedésre teljes költséget, autóval mész, töredékét kapod vissza.:( Ennyit a megelőzésről! A magyar egészségügy /halálgyár jobban illik már rá!/ egy kalap sz@rt nem ér, aki szegény, dögöljön meg. Valljuk be, ezekből az ellátásokból, amit a beteg embereknek löknek, vagy éhen halni lehet, vagy meggebedni a munkahelyen, félholtan kell járni dolgozni, szociális háló, mint olyan, már nincs.:( Közgyógy van, de mégsincs, pont, akiknek szüksége lenne rá, nem kapja meg. 250 ezer Ft-os nyugdíjjal megkapja az ember, 45 ezer ft-os kis rokkantságival nem. Sorolni lehetne napestig. :(
Elmondása mióta vagyok leszázalékolva és, hogy tavaly még lehetett kérni méltányossági alapon az öregségi nyugdíj megállapítást,ha 5 éven belül vagyok a nyugdíj korhatáron belül. És annak idején automatikusan küldték az,, átfordulós"levelet. Ha tavaly intéztem volna, a 60 év után akkor sikerült volna. Én viszont vártam a hivatalos levelet. :(
Nagyon sajnálom a történteket, mélységesen együtt érzek veled. Volt férjem 01.01 -én halt meg, teljes áttétes rákja volt, ami tüdőből indult, eredetileg. Már 5 éve látható jelei voltak, pl. nyakon dudorok, illetve látványos fogyás. Fiam küldte orvoshoz, hiába, nem ment. Szerintem akkor már évek óta hordozta a rákot, de nem törődött vele. Tavaly tavasszal tudta meg a diagnózist, de senkinek nem mondta, semmilyen kezelésnek nem vetette alá magát. December 22-én még dolgozott! 23-án eljött a fiamhoz karácsonyozni, 25-én ágyba döntötte a "meghűlés", erre fogta, gyereknek nem mondta, mi baja. 27-én több epilepsziás roham után már ő kérte az orvost, aki bevitette a kórházba. 28-án délelőttig a sürgősségi folyosón volt, majd a pszihiátrián, pelenkában, mert beszélni nem tudott már érthetően. Ott meglátogatta a fiam, hiába mondta, az apjának nem Delíriuma lehet, a dokik, és nővérek kötötték az ebet a karóhoz, hogy de bizony! Másnap minden értesítés nélkül elszállították Vácra, mert helyileg oda tartozott. Hatvannál leállt a légzése, a Hatvani inténzíven halt meg, 01-én, már nem tért magához többet. Ott már tudtak a betegségekről, belenéztek a számítógépbe! Karcagon se egy vérkép, vizelet, se a kórelőzményeket nem nézték, ő meg már nem tudott beszélni, érthetően.:( Ebből csak annyit akartam, hogy 10 évet élt kb. rákkal a szervezetében, és tulajdonképpen majd az utolsó pillanatig dolgozott! A fizikumáról meg annyit, hogy vasággyal együtt 54 kiló volt, a legjobb formájában is.
Először a nyufignál érdeklődtem, mert a férjemnek ott volt intézni valója. Még sorszámot se adott a ,, kedves hölgy" nem jár az öregségi nyugdíj, ezzel be is fejeződött.
Mikor haza jöttünk fölhívtam a Kormányhivatalt. Nagyon segítő készek voltak, csűték csavarták nem e tudnak segíteni. Sajnos nem sikerült!
Az kérheti méltányossági alapon aki rehabilitációs ellátást kap! És öt éven belül van a nyugdíj korhatárhoz. Ugyanis a rehabilitációs ellátás beszámít a megszerzett évekhez.
Ha esetleg tudtam valakinek ezzel segíteni: örülönék neki!
Köszönöm válaszod és az együttérzést. Bocsánat, hozzátartozóról beszéltem. A daganata a diagnosztizálása pillanatában már áttétes volt. Pedig előtte járt orvoshoz, csak a doktor nem vette észre, elbagatellizálta. Orvosváltáskor derült ki a baj, de akkor már késő volt. Mindig a megelőzés fontosságát hangsúlyozzák, ő hiába próbálta megelőzni...
Kérdésemre azt a választ kaptam, hogy a kemo meghosszabbítja az életét. Sajnos az ő esetében nem így történt. Akkoriban volt valamilyen kísérleti program is, de nem tudott belekerülni abba, amelyiket bevállalta volna. Minden eset különbözik, nem lehet általánosítani, megjósolni.
A gyerek öröm, boldogság és felelősség, óriási erőt tud adni. A családja miatt az ember rendkívüli dolgokra, csodákra is képes. Nagyon szurkolok Nektek! Mindig van remény!